Изида Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Posna reform 0102_laugh 720gr secera, 120gr meda, 1 solja od bele kafe kisele vode, 150gr mlevenih oraha, 2 stangle cokolade za kuvanje, 1 vanilin secer, malo soda bikarbone, brasno da se 0102_laugh zamesi. Fil: 250gr secera spinovati, zatim dodati 250gr oraha, 2 stangle cokolade, sve to dobro izmesati i filovati tortu. Testo ne sme biti mnogo meko, a ni tvrdo. Od pripremljenog testa ispeci 4 kore. najbolje je napraviti 3-4 dana ranije tortu da bi omeksala. Suzana је реаговао/ла на ово 1 "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ристо Подвожњак Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Какви сада посни колачи, дај неки мрсни 0102_laugh Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Loptice sa vocem 250gr secera, jabuke, sargarepa, seckan orah. Secer uspinovati sa jednom casom vode pa dodati rendane jabuke i sargarepu da se dobije gusta smesa, uz mesanje kuvati da secer probije sargarepu, dodati seckane orahe i skloniti sa vatre. Kada se prohladi valjati loptice i sluziti posute secerom. Loptice se mogu valjati i u mlevene orah "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Pecene jabuke Vece jabuke, secer, mleveni orasi, cimet. Jabuke izdubiti po sredini tako da se ne probije dno. Ubaciti mesaviti mlevenih oraha, secera, moze se staviti i vanilin, cimet. Jabuke poredjati na papir i peci u rerni. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Jabuke sa pudingom 100gr jabuka, 1 dl ode, sok od limuna, kasika secera, cajna kasicica pudinga od jagode ( moze i vanila ) Jabuku oljustiti, prepoloviti. Zagrejanoj vodi dodati sok i koricu limuna, secer. Omeksale jabuke izvaditi, u sok ukuvati puding prethodno razmucen sa malo hladne vode, kratko prokuvati, ohladiti i preliti po polovinama jabuka. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Sutlija 350gr pirinca, secer, 2 vanilin secera, cimet, suvi grozdje, jezgrice oraha, i voce iz slatka ili sveze. Obariti pirinac da voda uvri potpuno, poseceriti, dodati vanilu i sipati u ciniju. Posuti cimetom i ukrasiti jezgricama oraha, suvim grozdjem ili vocem. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Taske Brasno, dzem, secer i mleveni orasi. Zamesiti testo i razvuci koru isto kao za rezance. Na polovini kore kasicicom stavljati dzem u pravilnim razmacima, preklopiti drugom polovinom kore, pa izmedju gomilica dzema razdilicom za testo seci dako da se dobiju kvadrati dobro sastavljenih ivica da ne procuri. Komade stavljati u kljucalu vodu da se obare. Tase su barene kada isplivaju na povrsinu. Vaditi ih resetkom i redjati jednu do druge u pogodnu tepsiju cije je dno posuto mlevenim orahom i secerom ( moze i vanilin da se doda ). Preko posuti ponovo orahe i secer, pa ponovo poredjati taske i tako dok se materijal ne potrosi. Zadnji sloj da bude mleveni orah. Ova poslastica se sluzi topla tako sto se nozem odsecaju parcici kao torta. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Kocke sa medom 1 solja vode, 1 solja secera, 1 solja meda, 100gr oraha, 400 gr suvog grozdja, 1 vanilin secer, 2 kasike pekmeza, brasno, 2 dl serbet caja. Bodu, secer, med, orahe, suvo grozdje, vanilin secer, pekmez i brasno ( kolicina po potrebi ) zamesiti varjacom do gustine kacamaka, da otpada sa varjace. U brasno staviti 1 prasak za pecivo. Pleh zagrejati u rerni, pa ga zatim premazati voskom. Usuti pripremljeno testo i peci. Kada je kolac gotov preliti ga serbet cajem, ohladjenog seci ga na kocke. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Posni stapici sa susamom i makom Sastojci:500gr mekog brasna,2 dl ulja,2dl belog vina,prasak za pecivo,susam,mak i so. Priprema:testo zamesiti od brasna,vina,ulja,praska za pecivo i soli pa razviti tri pravougaone jufke.Na jednu stranu staviti susam a na drugu mak,pa pritiskom lagano utisnuti u testo.Seci trake sirine 1cm pa uvrtati da se dobije spirala.Peci u zagrejanoj rerni. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Proja na vodi Palentu pomesati sa mlakom vodom, tako da bude kasasto i dodati vegete i soli po zelji; preruciti u predhodno pokvasen pleh; peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta; izvaditi iz rerne, poprskati vodom, pokriti krpom i sacekati da se ohladi! "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 POSNA VOĆNA torta Sastojci za jednu koricu: -šećer-1 čaša od jogurta -kisela voda-1čaša od jogurta -brašno-2 čaše od jogurta -ulje-2 kašika -džem od kajsija-2 kašike -bikarbona soda-1/2 kašičice Potrebno je tri ovakve korice,koje se peku u plehu dimenzija 23x38 na pek papiru. Fil: -sok od ananasa-1,4 litra -puding od vanile-4 -margarin-300gr. -prah šećer-500gr. -ananas iz konzerve u krugovima-2 -kivi-0,500gr. Skuvati sok sa pudingom,ohladiti,pa sjediniti sa margarinom prethodno umućenim sa šećerom u prahu. Nafilovati kore na sledeći način:kora+fil+ananas u krugovima+fil+kora+fil+kivi isečen na krugove+fil+kora. Po vrhu staviti glazuru od posnog šlaga. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Vocna torta 1 kg voća (borovnica, malina, jagoda, višanja - može i zamrznuto voće) 900 g šećera 4 pudinga (najbolje od maline) 2 pudinga od vanile 4 dl vode 8 dl sojinog mlijeka (može i voda) 1 margarin 200 g posne čokolade (najbolje "Menaž") 5 kašika ulja 500 g posne (Hulala) slatke pavlake ili 3 posne šlag pjene 500 g posnog keksa Priprema Prokuvati malo manje od 4 dl vode, 400 g šećera i 1 kg voća. Kada proključa, dodati prašak od četiri pudinga od maline prethodno pomiješan sa 10 kašika šećera i malo vode. Kuvati nekoliko minuta dok se ne stvori čvrst žele. Staviti da proključa malo manje od 8 dl sojinog mlijeka (ili vode) i 200 g šećera, pa u to usuti puding od vanile razmućen sa malo vode. Kad je puding potpuno hladan, dodati mu postepeno (kašiku po kašiku) prethodno razmućen margarin (najbolje "Vital"). Rastopiti 200 g čokolade u 5 kašika ulja. Na četvrtastoj većoj tacni (ili plehu) poređati red keksa. Preko njega sipati žele od voća, dok je još topao. Potom dolazi fil sa pudingom od vanile, preko koga se prelije ohlađena čokolada. Na kraju se stavi umućeni šlag ili slatka pavlaka. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 VOCNA POSNA torta P O T R E B N O J E: - 0.5 kg. posnog keksa, - 1 kg.raznog voca (banane, ananas, breskve, maline...), - 2 pudinga od vanile, - 50 gr. gustina, - 7.5 dcl. vode, - 150 gr. zele bombana, - 12 kasika secera, - 125 gr. margarina, - zele bombone, slag ili voce za ukrasavanje... P R I P R E M A: Razmutiti puding i gustin u malo hladne vode, ostatak vode staviti na vatru da prokljuca pa dodati secer, puding i gustin. U ohladjen puding dobro umutiti margarin. Keks izlomiti na krupnij "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 torta čarolija Sastojci * 600 g keksa "zlatni pek" (bez meda) * 100 g pečenog samlevenog lešnika * 400 g malina * 600 g biljne pavlake * čaša sojinog ili palminog mleka Način pripreme Kora: 300 g keksa poređati na tacnu za tortu, preliti zagrejanim sojinim mlekom i ostaviti da se ohladi. Ostatak keksa samleti. Fil: umutiti dobro 300 g biljne pavlake, dodati samleven lešnik i keks. Premazati preko kore. Poređati maline. Umututi ostatak pavlake i premazati celu tortu. Možete je posuti drobljenim keksom ili posnom čokoladom. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Изида Написано Април 30, 2011 Пријави Подели Написано Април 30, 2011 Posna doboš torta Sastojci * 350 grama šećera u prahu * 250 grama mlevenih oraha * 250 grama mekog brašna * 200 grama šećera u kristalu * 3 šoljice meda * 3 štangle čokolade * 3 šoljice kisele vode * 1 vanilin šećer * 1/2 kašičice soda bikarbone * malo ekstrakta maline Način pripreme Sjediniti meko brašno, 150 grama šećera u prahu, med, kiselu vodu i sodu bikarbonu, pa sve dobro izmešati i od dobijene smese ispeći tri kore. Ušpinovati kristal šećer sa pola čaše vode, dodati orahe, rastopljenu čokoladu i vanilin šećer. Sve dobro izmešati i prohladiti. Ovim filovati kore. Preostali šećer u prahu umutiti sa pola čašice vruće vode. U dobro umućen fondan dodati nekoliko kapi ekstrakta maline i njime premazati tortu. "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука