Jump to content

Рецепти за посна јела


Препоручена порука

Vladislava ide mi slava, baš ću da ih pravim  ne_shvata hvala

posaljisvojuporuku.png

 


Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости
  Цитат

Pa postavi recept, ne budi sebičan eheeeej

ne_shvata тек сада да видим ову поруку , а гле од када је постављена

beggingpleasesmiley-1 Секо  beggingpleasesmiley-1

Ако већ данас то одрадим - биће супер  eheeeej

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Stidi se  ne_shvata, hajde postavi, ide mi slava treba mi kakvih finih receptića. eheeeej

posaljisvojuporuku.png

 


Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

RIBA U SOSU OD BELOG LUKA

1 kg ribe po želji naprimer fileti oslića skuvati u vodi u koju ste dodali malu glavicu crnog luka, lovorov list,neko zrno bibera,malo ulja sok od limuna i začin. Kuvanu ribu izvadite i ocedite. Posebno na malo ulja propržiti 2 kašike brašna da ne požuti i naliti sa vodom i dodati sitno seckan beli luk-jedno 4-5 čena.Kuvati 10-tak minuta sa nalivanjem vode do gustine sosa.

U sos spustiti kuvanu ribu posuti peršunom i poslužiti. ne_shvata

          http://www.mirinirecepti.rs/glavnajela/riba%20u%20sosu.htm

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Постављена слика

            Potrebno je: 300 gr. pirinča, 500gr pečuraka,ulje,1 gl.crnog luka, 1 šargarepa, seckan, peršun,so,biber, Na ulju propržiti na rebarca iseckam crni luk pa dodati na krupnije

isečene šampinjone. Zajedno propržiti pa dodati na krupno narendanu šargarepu. Sve zajedno dinstati desetak minuta. Posoliti, dodati bibera,očišćen pirinač i seckan peršun pa sve naliti sa 2 šolje vode.Kada provrije smanjiti i ostaviti da tiho krčka dok se pirinač ne skuva. Ako je potrebno doliti jos malo vode u toku kuvanja.

                  http://www.mirinirecepti.rs/glavnajela/rizoto%20sa%20pecurkama.htm

                  Aко изоставите уље, имаћете укусно јело на води.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  Цитат

Vladislava ide mi slava, baš ću da ih pravim  :( hvala

Slobodno, nećeš se obrukati. Ja sam već pravila i odlične su.  0442_feel

"Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи."

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ево да ја дам један много добар а лак колачић:

Бајадера са кикирикијем

Потребни састојци:

1 кг шећера

300 г маргарина

300 г млевеног кикирикија

500 г млевеног кекса

200г чоколаде

Шпиновати шећер са 30 кашика воде. Додати 250 г маргарина, кикирики и кекс па све добро умутити. Смесу поделити на два дела. У један ставити 100 г растопљене чоколаде. У плех ставити први тамни па светли део и прелити глазуром од чоколаде, мало воде и остатка маргарина.

Постављена слика

http://www.mojkuvar.com/recette+article.storyid+1613.htm

Link to comment
Подели на овим сајтовима

да ли имате неки најпростији колач  prstgore

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

PROSTI POSNI KOLAČ:Sastojci

1,5 šoljica ulja (malo veća od one za crnu kafu)

2 šoljice mlevenih oraha

3 šoljice kisele vode

4,5 šoljice brašna

4,5 šoljice šećera

2 šoljice rendanih jabuka (oko 2 jabuke)

1 kesica cimeta

1 prašak za pecivo

Priprema

Sve sastojke sjediniti i peći na temperaturi 200°C, a zatim smanjiti na 150°C. Vruće premazati džemom od kajsija i posuti mlevenim orasima.

Prijatno! MENI JE OVAJ NAJPROSTIJI prstgore

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Link to comment
Подели на овим сајтовима

  Цитат
  Цитат

PROSTI POSNI KOLAČ:Sastojci

1,5 šoljica ulja (malo veća od one za crnu kafu)

2 šoljice mlevenih oraha

3 šoljice kisele vode

4,5 šoljice brašna

4,5 šoljice šećera

2 šoljice rendanih jabuka (oko 2 jabuke)

1 kesica cimeta

1 prašak za pecivo

Priprema

Sve sastojke sjediniti i peći na temperaturi 200°C, a zatim smanjiti na 150°C. Vruće premazati džemom od kajsija i posuti mlevenim orasima.

Prijatno! MENI JE OVAJ NAJPROSTIJI :cheesy:

хвала Анастасија али ово је тешко за мене  prstgore

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Анастасија рецепт није тажак али за мене јесте као што рекох

где бре да тражим млевене орахе, па прашак за пециво ја не знам ни како то

изгледа али би могао да се распитам ето те две ставке су ми проблем  prstgore

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

                         

                                          ЗА ЗОРАНА

                                       Пудинг у компоту

СаставЈедан пудинг,пола литра течности од компота и три кашике шећера.

   Кува се по упутству са кесице за кување пудинга, с тим што се уместо млека користи одговарајућа количина воде из компота.(пожељно је ускладити укус пудинга и компота).

                                      Сутлија

Састав350.г. пиринча,шећер, два ванилин шећера,цимет,суво грожђе,језгрице ораха и воће из слатка

или свеже.

    Обарити пиринач да вода уври потпуно,пошећерити,додати ванилу и сипати у чинијице,Посути циметом и украсити језгрицама ораха и сувим грожђем или воћем.

                                                             prstgore

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  Цитат

Анастасија рецепт није тажак али за мене јесте као што рекох

где бре да тражим млевене орахе, па прашак за пециво ја не знам ни како то

изгледа али би могао да се распитам ето те две ставке су ми проблем  prstgore

Не знам да ли имају да се купе млевени,али очишћени ораси имају да се купе (не треба ти више од 200 грама) и на пијаци и у продавници,А прашак за пециво имаш у свакој продавници.Само добро помешаш ово све и ставиш у рерну да се пече.Простије не знам.Можда нека сестра зна па ће написати.Иначе овај колач је мноооого укусан,иако је доста оскудан са састојцима. :cheesy:
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ево Мирођија је баш леп рецепт написала за колачић,баш јеједноставан.Како Зоран тражи. prstgore

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ево ја јутрос спремих палачинке посне на води,на радост моје чељади.

1 кг.брашна и 1 прашак за пециво ставити у ванглу.Постепено додавати воду (ја сам ставила ову обичну,са чесме),и мутити до потребне густине,као за обичне палачинке.

Може се додати 4-5 ванилин шећера,рендане коре од лимуна и сл.

Тигањ загрејати,премазати воском (не треба много),и пећи.Не мора да се премазује,баш,за сваку палачинку,зависи од тигања.

Филовати их по жељи:џемом,млевеним орасима,лешницима,шећерм (уз додатак цимета,орашчета и сл.)

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...