Зорица екс Милева Написано Новембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2010 Vladislava ide mi slava, baš ću da ih pravim hvala Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 29, 2010 Гости Пријави Подели Написано Новембар 29, 2010 Цитат Pa postavi recept, ne budi sebičan eheeeej тек сада да видим ову поруку , а гле од када је постављена beggingpleasesmiley-1 Секо beggingpleasesmiley-1 Ако већ данас то одрадим - биће супер eheeeej Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Новембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2010 Stidi se , hajde postavi, ide mi slava treba mi kakvih finih receptića. eheeeej Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Новембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2010 RIBA U SOSU OD BELOG LUKA 1 kg ribe po želji naprimer fileti oslića skuvati u vodi u koju ste dodali malu glavicu crnog luka, lovorov list,neko zrno bibera,malo ulja sok od limuna i začin. Kuvanu ribu izvadite i ocedite. Posebno na malo ulja propržiti 2 kašike brašna da ne požuti i naliti sa vodom i dodati sitno seckan beli luk-jedno 4-5 čena.Kuvati 10-tak minuta sa nalivanjem vode do gustine sosa. U sos spustiti kuvanu ribu posuti peršunom i poslužiti. http://www.mirinirecepti.rs/glavnajela/riba%20u%20sosu.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Новембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2010 Potrebno je: 300 gr. pirinča, 500gr pečuraka,ulje,1 gl.crnog luka, 1 šargarepa, seckan, peršun,so,biber, Na ulju propržiti na rebarca iseckam crni luk pa dodati na krupnije isečene šampinjone. Zajedno propržiti pa dodati na krupno narendanu šargarepu. Sve zajedno dinstati desetak minuta. Posoliti, dodati bibera,očišćen pirinač i seckan peršun pa sve naliti sa 2 šolje vode.Kada provrije smanjiti i ostaviti da tiho krčka dok se pirinač ne skuva. Ako je potrebno doliti jos malo vode u toku kuvanja. http://www.mirinirecepti.rs/glavnajela/rizoto%20sa%20pecurkama.htm Aко изоставите уље, имаћете укусно јело на води. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vlatka Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Цитат Vladislava ide mi slava, baš ću da ih pravim hvala Slobodno, nećeš se obrukati. Ja sam već pravila i odlične su. 0442_feel "Невоља је било и биваће, људи и нељуди је бивало и биваће. Околности не зависе увијек од нас, али да ли ћемо бити људи или нељуди то од нас зависи." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivana626 Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Ево да ја дам један много добар а лак колачић: Бајадера са кикирикијем Потребни састојци: 1 кг шећера 300 г маргарина 300 г млевеног кикирикија 500 г млевеног кекса 200г чоколаде Шпиновати шећер са 30 кашика воде. Додати 250 г маргарина, кикирики и кекс па све добро умутити. Смесу поделити на два дела. У један ставити 100 г растопљене чоколаде. У плех ставити први тамни па светли део и прелити глазуром од чоколаде, мало воде и остатка маргарина. http://www.mojkuvar.com/recette+article.storyid+1613.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 да ли имате неки најпростији колач prstgore Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 PROSTI POSNI KOLAČ:Sastojci 1,5 šoljica ulja (malo veća od one za crnu kafu) 2 šoljice mlevenih oraha 3 šoljice kisele vode 4,5 šoljice brašna 4,5 šoljice šećera 2 šoljice rendanih jabuka (oko 2 jabuke) 1 kesica cimeta 1 prašak za pecivo Priprema Sve sastojke sjediniti i peći na temperaturi 200°C, a zatim smanjiti na 150°C. Vruće premazati džemom od kajsija i posuti mlevenim orasima. Prijatno! MENI JE OVAJ NAJPROSTIJI prstgore “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Цитат Цитат PROSTI POSNI KOLAČ:Sastojci 1,5 šoljica ulja (malo veća od one za crnu kafu) 2 šoljice mlevenih oraha 3 šoljice kisele vode 4,5 šoljice brašna 4,5 šoljice šećera 2 šoljice rendanih jabuka (oko 2 jabuke) 1 kesica cimeta 1 prašak za pecivo Priprema Sve sastojke sjediniti i peći na temperaturi 200°C, a zatim smanjiti na 150°C. Vruće premazati džemom od kajsija i posuti mlevenim orasima. Prijatno! MENI JE OVAJ NAJPROSTIJI :cheesy: хвала Анастасија али ово је тешко за мене prstgore Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Анастасија рецепт није тажак али за мене јесте као што рекох где бре да тражим млевене орахе, па прашак за пециво ја не знам ни како то изгледа али би могао да се распитам ето те две ставке су ми проблем prstgore Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 ЗА ЗОРАНА Пудинг у компоту СаставЈедан пудинг,пола литра течности од компота и три кашике шећера. Кува се по упутству са кесице за кување пудинга, с тим што се уместо млека користи одговарајућа количина воде из компота.(пожељно је ускладити укус пудинга и компота). Сутлија Састав350.г. пиринча,шећер, два ванилин шећера,цимет,суво грожђе,језгрице ораха и воће из слатка или свеже. Обарити пиринач да вода уври потпуно,пошећерити,додати ванилу и сипати у чинијице,Посути циметом и украсити језгрицама ораха и сувим грожђем или воћем. prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Цитат Анастасија рецепт није тажак али за мене јесте као што рекох где бре да тражим млевене орахе, па прашак за пециво ја не знам ни како то изгледа али би могао да се распитам ето те две ставке су ми проблем prstgore Не знам да ли имају да се купе млевени,али очишћени ораси имају да се купе (не треба ти више од 200 грама) и на пијаци и у продавници,А прашак за пециво имаш у свакој продавници.Само добро помешаш ово све и ставиш у рерну да се пече.Простије не знам.Можда нека сестра зна па ће написати.Иначе овај колач је мноооого укусан,иако је доста оскудан са састојцима. :cheesy: “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Ево Мирођија је баш леп рецепт написала за колачић,баш јеједноставан.Како Зоран тражи. prstgore “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Новембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2010 Ево ја јутрос спремих палачинке посне на води,на радост моје чељади. 1 кг.брашна и 1 прашак за пециво ставити у ванглу.Постепено додавати воду (ја сам ставила ову обичну,са чесме),и мутити до потребне густине,као за обичне палачинке. Може се додати 4-5 ванилин шећера,рендане коре од лимуна и сл. Тигањ загрејати,премазати воском (не треба много),и пећи.Не мора да се премазује,баш,за сваку палачинку,зависи од тигања. Филовати их по жељи:џемом,млевеним орасима,лешницима,шећерм (уз додатак цимета,орашчета и сл.) Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука