мирођија Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Šampinjoni sa limunom punjeni-sampinjoni-1 Potreban materijal: 8 velikih šampinjona kašika sitno seckanog mladog luka 2 kašike soka od limuna 1 kašika posnog majoneza 1 kašika ulja biber i so po ukusu Priprema: Šampinjone oprati i obrisati vlažnom krpom, skinuti “glave”, a drške sitno iseckati i izmešati sa svim ostalim sastojcima. Ovom smesom puniti “glave” i staviti u rernu da se ispeku. Odmah služiti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Salata od tunjevine salataodtunjevine Potreban materijal: 150gr testenine 200gr kukuruza šećerca 3 kisela krastavca 1 konzerva tunjevine kečap po potrebi Priprema: Testeninu i kukuruz skuvati uobičajeno, pa ocediti od tečnosti.U drugom sudu izmešati sitno seckane krastavčiće, oceđenu tunjevinu i dodati kukuruz i testeninu. Posoliti po ukusu i dodati kečap. Namirnice: krastavci.kukuruz.testenina.tunjevina Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Posna lenja pita Potreban materijal: 300gr brašna 200gr krompir pirea 150gr šećera 120ml ulja Kašičica sode bikarbone 450gr očišćenih i izrendanih jabuka 2 kašike pekmeza od šljiva 3 kašike grubo seckanih oraha Prah šećer za posipanje Priprema: Krompir skuvati, prohladiti i ispasirati. Pomešati sa brašnom, šećerom, uljem i sodom bikarbonom i brzo umesiti testo. Podeliti na dva dela. U podmazanu i pobrašnjenu tepsiju dimenzija 20×30 staviti jedan deo oklagijom rastanjenog testa. Premazati pekmezom od šljiva, preko staviti narendane i oceđene jabuke, a preko jabuka staviti grubo sečene orahe. Preklopiti drugom polovinom testa. Iseći na kocke i staviti da se peče u rerni zagrejanoj na 200C nekih pola sata. Najbolje iglom proveriti da li je pečeno. Pitu ostaviti da se ohladi i pre služenja obilno posuti prah šećerom. Napomena: Pita je mnogo lepša sutradan, pa je preporučljivo da se pravi dan unapred. Recept je objavljen u drugom specijalnom posnom izdanju časopisa “HRANA i VINO” pod nazivom “INTERNET@lije”. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 18, 2010 Пријави Подели Написано Март 18, 2010 Posna torta od žita posna-torta-od-zita3 Potreban materijal: 150gr suvanog i ohlađenog žita 350gr mlevenih oraha 500gr šećera 375gr brašna 250gr meda 250ml piva 200ml vode 2 kesice vanilin šećera 1 kesica sode bikarbone 1 kašičica muskatnog oraščića Malo posne čokolade i ratluka za ukrašavanje Priprema: Izmešati med sa pivom, dodati 200gr šećera, sodu i brašno, izmešati dobro mikserom. Masu podeliti na tri dela. U manji četvrtasti pleh dimenzija približno 15×25 staviti papir za pečenje i sipati prve deo smese. U predhodno zagrejanoj rerni na 200C, peći koru 15 minuta. Ponoviti i sa ostalom smesom za kore. Fil: Kratko prokuvati 300gr šećera sa 200ml vode. Sirup skloniti sa vatre i dodati mlevene orahe, žito, vanilin šećer i muskatni oraščić. Sve dobro sjediniti drvenom kašikom. Pripremljeni fil podeliti na tri dela. Toplim filom premazati kore. Ukrasiti rendanom čokoladom i ratlukom. Napomena: Ovu tortu treba praviti dan-dva pre upotrebe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Март 24, 2010 Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Бајадере 400 гр шећера8 кашика воде250 гр маргарина (или путера)150 гр млевеног кекса150 гр млевених ораха2 штангле чоколадеШећер ушпиновати са водом па додати маргарин, кекс, орахе и све заједно још мало прокувати. Масу поделити на 2 дела. У један део додати рендану чоколаду и то добро измешати, па растањити на фолију. Преко тога растањити светлији део. Глазура2 кашике шећера1 кашика воде1 куглица маргарина2 штангле чоколадеШећер, маргарин, чоколаду и воду прокувати и додати 2-3 капи уља. Тако направљеном масом прелити колач.Ванилице 1 шоља за белу кафу уqа1 шоља за белу кафу млевених ораха1/2 шоље за белу кафу шећерабрашна по потреби1 лимунџемУље загрејати док не почне да се пуши па га склонити са шпорета и кад се охлади додају се ораси, шећер, настругана кора од лимуна и замеси са брашном мало твр|е. Тесто добро урадати, растањити, сећи чашицом, пећи и састављати џемом, а затим уваљати у орахе са шећером и ванилин шећером.Реформа торта посна Тесто:1 шоља од беле кафе брашна1,5 шоља млевених ораха 2 кашике уља120 гр шећера1 кашичица соде бикарбоне1 шољица водеФил:250 гр шећера300 гр млевених ораха4-5 штангли чоколаде (посна чоколада) 2 кашике џема од кајсијаОрахе, брашно, шећер, уље и соду бикарбону добро измешати па замесити са водом. Пећи у три коре на преврнутом плеху.Шећер ушпиновати, додати орахе и чоколаду и добро измешати да се чоколада истопи. Када се охлади, додати џем. Овим се филује цела торта и одозго се поспе млевеним орасима.Посна торта 1/2 квасца1 кашичица соде бикарбоне 8 шољица воде6 шољица уља6 шољица шећера500 гр брашна300 гр шећера600 гр орахаКвасац, соду бикарбону, уље, воду и 6 кашика шећера добро умутити па на крају додати брашно да не буде много густо. Тесто треба да одстоји 1 сат. Пећи у 4 коре. Од 300 гр шећера и чаше воде скувати сируп и додати млевене орахе. Фил не сме да буде много густ. Овим филом филовати целу торту. посути млевеним орасима.Izvor:http://www.pravoslavna-srbija.com/Pravoslavlje/Post-Kuvar/Kolaci%20i%20torte/kolaci%20i%20torte.htm Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 24, 2010 Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Ове бајадере ми се свиђају,ако стигнем до недеље да их направим. https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt=';)' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Март 24, 2010 Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Pojedi jednu i za mene https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt=';)' /> Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Треба да правим питу од јагода, ал не капирам шта је ЈУФКА. Као, кад све коре искористим, увити у јуфку? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Треба да правим питу од јагода, ал не капирам шта је ЈУФКА. Као, кад све коре искористим, увити у јуфку? Увијеш као у ролат, као када правиш било коју питу од рецимо 3-4 корице, па увијеш то као ролат и ставиш у плех, тако и овде искористиш све коре па увијеш у ролат као код чувене пица пите. Када рецимо развлачиш сама коре, па ону једну развучеш, ставиш фил и то умоташ, то ти је једна јуфка. klapklap.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Хвала мирођијо, тебе сам чекала Него, овде се користе куповне коре, 500 гр јагода, 500 гр кора, по три коре се сложе, испрскају уљем, а на крају тек се додају ушећерене џагоде. И онда као треба да се увије у јуфку. Јел то изгледа као увијена змија? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Ене је у рерни, објаснио ми муж шта је јуфка 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 25, 2010 Пријави Подели Написано Март 25, 2010 Ене је у рерни, објаснио ми муж шта је јуфка 0104_cheesy Браво,пошаљи мало кад се испече. Обично када развучем кору за домаће резанце за супу,кад се мало просуши савијем је у ''јуфку'', па их рецкам. Али, тачно је ово, савијеш је као змију.То је јуфка.То је обично од домаће развучене коре за питу. 1405_love.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' /> Понекад тако увијам и штрудлу са јабукама и печем је у округлој тепсији. 0442_feel.gif' class='bbc_emoticon' alt='0409_feel' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 30, 2010 Пријави Подели Написано Март 30, 2010 Pita sa heljdinim korama i tofu sirom Recept poslala Miljana Stojanović Potreban materijal: 500gr dimljenog tofu sira 500gr heljdinih kora 1 veći praziluk 1 manja tikvica so 1/2 šolje maslinovog ulja 2/3 šolje vode Priprema: Praziluk prodinstati i posoliti. Dodati izrendanu tikvicu i tofu. Filovati kore za pitu. 1/2 šolje maslinovog ulja pomešati sa 2/3 šolje vode. Kad provri preliti pitu i staviti da se peče u rernu, prethodno zagrejanu na 220C. Namirnice: heljdine kore.maslinovo ulje.praziluk.tikvice.tofu sir http://moje-grne.com/category/posna-predjela/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Март 31, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 31, 2010 Pita sa heljdinim korama i tofu sirom Recept poslala Miljana Stojanović Potreban materijal: 500gr dimljenog tofu sira 500gr heljdinih kora 1 veći praziluk 1 manja tikvica so 1/2 šolje maslinovog ulja 2/3 šolje vode Priprema: Praziluk prodinstati i posoliti. Dodati izrendanu tikvicu i tofu. Filovati kore za pitu. 1/2 šolje maslinovog ulja pomešati sa 2/3 šolje vode. Kad provri preliti pitu i staviti da se peče u rernu, prethodno zagrejanu na 220C. Namirnice: heljdine kore.maslinovo ulje.praziluk.tikvice.tofu sir http://moje-grne.com/category/posna-predjela/ Dragana je fantastična kuvarica a omiljene su mi njene posne pihtije 0104_cheesy Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 31, 2010 Пријави Подели Написано Март 31, 2010 Рецепти су таман домаћи. И сви имају слику, а многи и поступак рада. Сјајан сајт сјајне куварице. 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука