Jump to content

Alarmantni podaci: Godišnje 16.000 devojčica zatrudni u Srbiji, od toga 90 odsto abortusi

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

stite od nezeljene trudnoce kako supruznici zive pa se ne dogodi ni jedan abortus? Ajde posto vidim da ti je zanimljiva tema ajde izmozgaj mi odgovor

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Што си ти нешто почео да осуђујеш у последње време. Да знаш само колико је твој константни хејт гори од ”кежуал секса”... Шта оно беше каже хришћански морал о онима који се само позивају на каноне без обзира на живе људе око њих, само виде зло свуда око себе итд?
Не осуђујем, само исказујем хришћанско учење о том питању - нисам ништа говорио будистима, атеистима, итд. јер за њих то не важи. А никога пушком не терају да буде хришћанин, ако неће да се придржава хришћанских учења, у чему је онда фора? Икономија је једно, али свеопшти хаос је друго... Само не знам зашто се буниш, када си ти срећно ожењен човек...

P.S. Да, да, мој константи ,,хејт'' ће довести до абортуса и сиде, да, свакако...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Осуђивање би било да сам рекао нешто типа проклети грешници гореће у паклу, што наравно нисам.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

stite od nezeljene trudnoce kako supruznici zive pa se ne dogodi ni jedan abortus? Ajde posto vidim da ti je zanimljiva tema ajde izmozgaj mi odgovor
Ко овде уопште говори о полним односима у браку? Полни односи и треба да постоје само у браку, најстарији канони говоре о својеврсном тако-мако правилу склапања брака (много пре него што је уопште и постојао црквени обред венчања), где је практично брак склопљен тако што двоје невиних изгубе невиност једно с другим, и након тога могу бити верни само једно другом (може се с правом рећи да је оно што називамо прва брачна ноћ било обред склапања брака, који након тога није могао да се разведе у очима Цркве, зато је све остало у очима Цркве било прељуба). Брак између мужа и жене треба да буде икона брака између Христа и Христове Невесте - Тела Христовог (=Цркве), и отуда толико моралисања на ту тему у хришћанској литератури...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

@,

Molim te lupni mu neki kanon da pocrveni, izgleda pricam jedno a on shvata sta on hoce. Treba li da mu nacrtam ?

Подели на овим сајтовима

Немој му цртати, гарантовано има неки древни канон који забрањује цртање. :)

njemu fali nesto trreba da skontan sta . Sta bi se desilo da kad bi oglasenom prvo nalupali kanone?

Подели на овим сајтовима

Мене пре занима шта би се десило кад би он те каноне, један по један, применио на себи.

А који би конкретно канон у том случају требало да га забрине?

Подели на овим сајтовима

По твом тумачењу пре испада да срећно варам своју жену са швалерком. .mislise.
Шта да се ради ради, таква су времена и црква је далеко од онога што је била у апостолска времена (па ни нема неко морално право да нешто тражи)...
Мене пре занима шта би се десило кад би он те каноне, један по један, применио на себи.
Претпостављам да ме посматраш као неког жешћег лицемера (можда и грешим), али веровао или не, ја се држим канона...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

И наравно да се одмах оградим да, нити осуђујем, нити хејтујем било кога, нити сматрам да сам бољи од некога...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Шта да се ради ради, таква су времена и црква је далеко од онога што је била у апостолска времена (па ни нема неко морално право да нешто тражи)...

Не, царе, ти изгледа ништа не капираш. Ово је сад мој живот, мој истински живот. Није то ”шта да се ради”. Зато ми и јесте мука од тог твог ”канонисања”.

Претпостављам да ме посматраш као неког жешћег лицемера (можда и грешим), али веровао или не, ја се држим канона...

Ма важи што поштујеш. Ево ти само једног апостолског правила кога не поштујеш:

Ако ко противзаконито увреди цара, или народнога старешину, нека подлегне казни, и то, ако је клирик, нека буде свргнут, ако ли је световњак нека се одлучи.

Према томе, ти би требало да будеш одлучен.

Подели на овим сајтовима

И наравно да се одмах оградим да, нити осуђујем, нити хејтујем било кога, нити сматрам да сам бољи од некога...

За разлику од оних који мисле да би требало да ти цртају колико појма немаш о животу, па ће експерЦки да ти објасне.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...