Juan Valdez Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Људе пре свега води њихов лични интерес. Ратови на овим просторима су настали тако што су којекакви болесници одузели својим народима слободу, а онда их залудели лудачким националистичким идеологијама и нахушкали једни на друге. Пошто је лични интерес у таквим државама било немогуће остварити, на његово место је дошао ”интерес државе”, ”интерес народа” и остале будалаштине. У стварности је питање федариција секундарно. Хрват и Србин хоће нормално да живе, да слободну тргују. Ако им то дозволиш, политичке границе ће временом да олабаве, ако и скроз не нестану и то не због вештачких федерација, него због природног стања ствари. Федерације су биле опасне јер су и саме биле засноване да суманутм идејама, а не на стварном интересе људи који су на тим територијама живели. Не треба се борити против стварања нових федерација тако што ће се стално гледати у прошлост, већ треба градити слободну будућност, која ће онда сама по себи онемогућити такве болесне пројекте каква је била Југославија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Зато што бисмо хтели да наставимо да живимо, конташ? Све те злочине су чинили људи са конкретним именима, без обзира да ли су били већина или не, да уопште не улазимо у ту расправу. Људи у Хрватској настављају да се рађају и после Јасеновца и после Олује, баш као што се људи у Србији рађају после Титових и Милошевићевих злочиначких режима. Хоћу да тог човека гледам као човека, да са њим живим и радим и градимо једну нову будућност, а не да га њушим да бих осетио да ли му је деда био усташа (свакоме иоле нормалном је јасно да је то што је Дилан рекао глупост и то би и сами признали да се којим случајем није сетио баш Хрвата). То није заборав, него реалност. Не заборављам ја Павелића, али какве везе има неки Анте 1984. годиште са Павелићем? Sa nemcima moze tako. Oni su se ljudi pokajali, zatrazili oprostaj (Brandt) napravili demokratsku drzavu u cijem parlamentu nije posle rata bilo poslanika koji su pozdravljali fasistickim pozdravom i nemaju "Tompsona" koji ima odlicno posecene koncerte. Sa takvim hrvatima je ne bih imao nikakvog problema niti bih ja sa takvima bio nacionalista. I inace sa Hrvatima koji prihvataju ovo gore ja mogu da zivim kao sa Srbima ili Slovencima, bez ikakvih problema. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Људе пре свега води њихов лични интерес. Ратови на овим просторима су настали тако што су којекакви болесници одузели својим народима слободу, а онда их залудели лудачким националистичким идеологијама и нахушкали једни на друге. Пошто је лични интерес у таквим државама било немогуће остварити, на његово место је дошао ”интерес државе”, ”интерес народа” и остале будалаштине. У стварности је питање федариција секундарно. Хрват и Србин хоће нормално да живе, да слободну тргују. Ако им то дозволиш, политичке границе ће временом да олабаве, ако и скроз не нестану и то не због вештачких федерација, него због природног стања ствари. Федерације су биле опасне јер су и саме биле засноване да суманутм идејама, а не на стварном интересе људи који су на тим територијама живели. Не треба се борити против стварања нових федерација тако што ће се стално гледати у прошлост, већ треба градити слободну будућност, која ће онда сама по себи онемогућити такве болесне пројекте каква је била Југославија. Има истине у томе што кажеш наравно. Али ми се чини да није тако једноставно, није народ, огромна већина сва три народа, могао бити тек тако нахушкан и уведен у идеологију. Већ је у свима постојао, никад истргнут корен нетрпељивости и страха, и у најмирнија времена многи људи су памтили убијене у Другом рату и нису никад до краја веровали онима преко пута. На пример, већина је врло негативно гледала и на међунационалне бракове... Што се тиче осталог, за такво брисање граница су потребни људи који размишљају својом главом, људи коју су васпитани и способни да буду слободни. Слажем се да томе треба тежити, али сам јако песимистичан по питању да ли ћемо икада доживети да већину, бар ових наших балканских, народа не чине људи који се воде националним и осталим предрасудама, и који, за већину ствари, не размишљају својом главом. Док се то не деси, треба бити опрезан и не ићи никад поново мечки на рупу, јер се толико крви пролило због поновљених грешака и кратког историјског памћења. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Ивице, Милошевић је наш, али је Тито њихов и никада не можеш ставити знак једнакости између Туђмановох и Павелићевог режима с једне и Милошевићевог с друге стране. Што се трговине тиче свако иде код својих, а онда ако нема робе код других. Комшија ми држи кафић у Добоју и каже да нема наших од онога што добије од гостију који нису Срби не би могао струју да плати. Још пре рата Хрвати у Дервенти су имали организацију Свако своје зна, чија је једна од активности била да спречавају куповину Хрвата у српским и јеврејским радњама. Зато не треба чудити , како ми је ђед причао, да су после пропасти Преображенског устанка, заробљене Србе споводиле усташе , са пушком на канапу, у народном оделу, само са знаком У на шеширу или тробојницом око руке. А кад су дошли у Штапару и видели изубијане Србе и ови им рекли, Видите како смо ми прошли што смо били мирни код својих кућа, шта тек чека вас што сте се с оружјем дигли на државу.... А тај Анте који је рођен 1984 слуша Томпсона и мисли шта су му ћаћа и дида рекли..... Ђуро Станивук and nedeljko је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Стварно не знам шта да одговорим. Имам тотално другачије искуство света и поглед на свет од Вас. Колико ми се чини хтели бисте да останете у вечитом рату, баш као и тај део Хрвата (по Вама сви Хрвати) које критикујете. Што се мене тиче, сви сте ми исти, без обзира ком од тих колектива припадате. Сви живите у прошлости и пуни сте мржње. Просто вам је криво кад видите нормалног Хрвата, баш као што је њима криво кад виде нормалног Србина. И да, за мене Милошевић, Туђман, Хитлер и остала братија јесу једно те исто. То што Ви жртве делите по националности и на основу тога оцењујете које већи тиранин је искључиво Ваш проблем. bora and Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Септембар 29, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Self-hate Serb. Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 И да, за мене Милошевић, Туђман, Хитлер и остала братија јесу једно те исто. То што Ви жртве делите по националности и на основу тога оцењујете које већи тиранин је искључиво Ваш проблем. Nemoj tako Ivice vidis da smo Self/hatting Srbs. Srpska zrtva i Hrvatska zrtva nikako nisu isto! Srpska zrtva je vaznija jer ste ti i ta zrtva upisani u isti registar gradjana! oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Lepo rece jedan `rvat, nazalost agnostik po "vjeroispovesti", na jednom njihovom sajtu: Nema niti jedne nacističke zastave u Aušvicu, pa tako ni hrvatske, sasvim normalno, a i očekivano. Svaka ima svoje mjesto u povijesti, a Hrvatska je izabrala svoju stranu, i ostala je srcem i dušom tamo gdje joj je i mjesto - među gubitnicima drugog svjetskog rata, a zna se koji su to i čime su se bavili, koliko god današnja Hrvatska pokušavala relativizirati istinu - istina je naprosto istina i to je ono što je bila i ostala asocijacija na Hrvatsku u cijelome svijetu. I to je ok, neka se zna što je čije i gdje tko i kakvi žive, to je skroz u redu. Treba na svijetu mjesta i poput jedne Hrvatske zašto ne sve dok postoji mogućnost da se normalni ljudi iz nje mogu iseliti, ja sam skroz za da njezni navijači dižu desnicu, dobro si čine, sebi i tom društvenom ruglu kojem pripadaju. To što je izrekao Bob D. misle svi koji imalo poznaju situaciju iz devedesetih i prije i nema boga na ovome svijetu da će hrvatska ikad uspjeti nagovoriti cijeli svijet da počne "suosjećati" s njom kad se dobro zna čime se bavila, kakve vladare je njezin narod birao i koliku nevjerojatnu količinu mržnje hrvatski narod nosi u sebi. To zna svatko tko je u njoj zivio a pripadnik je nekog oblika manjine, nacionalnog ili nekog drugoga. I dok većina tupi svoje žalopojke o nesretnoj sudbini "ruaskog" naroda, svijet gleda i drži luđake na uzici, prate budnim okom što sad izvode i ne daju pisnuti toj "samostalnoj suverenoj međunarodno priznatoj" )) Svatko dobije što zaslužuje, zato i Hrvatsku kao i njezine susjede čeka jako "lijepa" budućnost. Hvala bogu pa tko može je već otišao ili će nakon 1.7. pa će ostati samo lokalne babe da spašavaj ekonomsku propast zemlje u kojoj nitko normalan ne želi živjeti. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Септембар 29, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Nemoj tako Ivice vidis da smo Self/hatting Srbs. Srpska zrtva i Hrvatska zrtva nikako nisu isto! Srpska zrtva je vaznija jer ste ti i ta zrtva upisani u isti registar gradjana! Žrtva je žrtva, nema tu razlike. Ali koliko je ubijeno njihovih a koliko naših? A oni bi hteli da izjednače nas sa njima kako bi izbegli odgovornost za svoju istoriju koju istovremenom hvale ili je ignorišu. Mi trebamo da budemo nacisti da oni ne bi bili jedini nacisti, kao Nemac koji relativizuje holokaust pokazivajući na Dresden i druge uništene nemačke gradove tokom drugog svetskog rata, a istovremenom nas dalje pale i preziru. Samo što prvo mi nismo bili nacisti - ako nisam bio satanista zašto da govorim da sam se molio đavolu? ovim dajem lažno svedočanstvo i o sebi, o svojima i o svojoj veri u Boga - a drugo izjednačiti žrtvu sa zlikovcem jeste dodatni zločin prema žrtvi. Te ako smo jednom bili žrtve, zar trebamo navek da budemo žrtve? Ne! Nego je naše pravo da se branimo, time da branimo i naše dostojanstvo i čast i da budemo uvučeni u nešto što nismo bili ili što nismo uradili. I ovim ne branimo samo sebe, nego sve ljude i narode sa kojima se pokušava što pokušavaju sa nama, tj. da im se prebaci tuđa krivica. Naša je, dakle, ljudska dužnost da se branimo takve rabote, jer mir se gradi na istini a istina se ne gradi na lažima. feeble and nedeljko је реаговао/ла на ово 2 Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Септембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2012 Глувима не вреди певати. По тој искривљеној логици је иста жртва неког Јеврејина који је страдао у концлогору, са оним нацистим који се предао 1945. па је убијен, а не заробљен по Женевској конвенцији. Срби не знају да мрзе и доказ томе су моји парохијани чији су стари страдали у оба светска рата од немачких казнених експедиција, а Немци данас слободно долазе, бивају угошћени и нико никоме није пребацио шта су његови сународници радили. А шта би било да су Срби чинили злочине по Немачкој, како би их примили ? И опет су нас ти исти Немци бомбардовали 1999. иако им ми нисмо ни кокошињац срушили у њиховој земљи. Такво размишљање погодује усташама, па су за њих исти Срби и Јевреји који су побијени у Јасеновцу, са оним усташама који су побијени у Блајбургу. N.Petrovic, Благовесник, nedeljko and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Септембар 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 30, 2012 Bob Dilan zabranjen na Radio Splitu zbog izjave o Srbima i Hrvatima.. http://www.medio.rs/...i-Hrvatima.html Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Октобар 1, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 "Čitam u jučerašnjem Blicu... neki Đukić bira rečenicu u kojoj se pominju Srbi i Hrvati. Pošto je valjda shvatio da ostareli pevač ne ume da se izrazi i dovoljno jasno objasni da su Srbi istorijske žrtve, prevod je podesio taman toliko da se ukloni svaka sumnja u kosmičku pravednost srpske borbe. Hoću reći, u pitanju je laž. ...Naravno, mišljenje američkog folk pevača, koliko god on bio kolosalna figura u prošlom veku, sasvim je nebitno za razumevanje srbijanskih zločinačkih poduhvata. Cela ova moja tirada je samo izlivanje žuči zbog pobede glupih, zlih i beskrupuloznih. Zbog toga što je dopustivo da, u nečemu što se prodaje kao ozbiljna novina, ološ ovako beslovesno laže, i što to prolazi." Ceo tekst (paznja, ove novine su pune anti-srpskih pamfleta): http://www.e-novine....eska-vrata.html ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 1, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 A zasto se bune onda Hrvati? Oni valjda znaju engleski? Evo i Miso Kovac se uzjogunio ... a bio kaze, ako ne laze, deset puta u Americi ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Октобар 1, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 Ja bih želeo da mi Srbi otvoreno pričamo o zločinima koje su naši radili. Za sad takvu diskusiju nemamo, te jedni o tome govore iz autošovinizma (self-hate Serbs) ili da bi se drugima dopali (što moraju), ili sve ignorišu kao Hrvati.. Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Октобар 1, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 Sad igram good Serb-bad Croat.. B) Ali stvarno, bilo bi dobro da time jednom rasčistimo. Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука