JESSY Написано Јануар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 8. Боже, када си Ти исходио пред народом Твојим, када си Ти пролазио кроз пустињу, (Диапсалма). 9. земља се потресе, јер и небеса дадоше кишу од лица Бога Синајскога, од лица Бога Израиљева. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 10. Кишу добровољну одредио си, Боже, наслеђу Твоме (у земљи обећаној) ; и она ослаби, а Ти си је утврдио. 11. Животиње Твоје бораве у њој ; припремио си (је) у доброти Твојој сиромаху, Боже. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 12. Господ ће дати реч онима који благовесте снагом многом. 13. Цар над војскама (народа) љубљенога, и лепотом дома разделиће плен. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 14. Ако починете усред наслеђа (земље обећане), (бићете као) крила голубице посребрењена, и плећа њена у сјајности злата. 15. Када Наднебески разгоњаше цареве по њој (=земљи Хананској), заснежи се на Селмону. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 4, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 16. Гора Божија (Васанска), гора богата,гора бујна, гора хумовита. 17. Зашто завидите горе богате,гори на којој изволе Бог да обитава на њој?Јер ће се Господ настанити (на њој) до краја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 18. Колесница Божија десетохиљадита, хиљаде управљајућих. Господ је на њима на Синају, у светињи. 19. Узишао си на висину, запленио си плен, узео си даре у људима, јер се и непокорни за настањење (покорише). Господ Бог благословен, 20. благословен Господ из дана у дан; помоћиће нам ( на путу) Бог спасења наших. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 4, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 21. Бог наш, Бог је Који спасава;и Господа Господа врата су смрти. 22. Али ће Бог скршити главе непријатеља Његових,врх темена оних који ходе у преступима својим. 23. Рече Господ: Из (горе) Васана ћу вратити (непријатеље),вратићу их из дубина морских; 24. да се омочи нога твоја у крви,језик паса твојих од крви непријатеља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 25. Виђени бише покрети Твоји, Боже, покрети (певача) Бога мојега, Цара који је у Светињи (храма). 26. Пристигоше начелници близу псалмопојућих, усред девојака са бубњевима. 27. У црквама благосиљајте Бога, Господа са извора Израиљевих. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 4, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 28. Тамо је (у хору) Венијамин најмлађи у иступању,кнезови Јудини вође њихове,кнезови Завулонови, кнезови Нефталимови. 29. Заповеди, Боже, силом Твојом;оснажи, Боже, ово што си учинио међу нама. 30. Ради Храма Твога у Јерусалиму,Теби ће донети цареви дарове. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 31. Запрети зверима из трске ( ритова Египта), крдо бикова међу јуницама народа, да не (нападну и ) затворе опробане као сребро; расеј народе који хоће ратове. 32. Доћи ће посланици из Египта, Етиопија ће пружити руку своју Богу. 33. Царства земаљска, певајте Богу, псалмопојте Господу. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 4, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 34.Певајте Богу Који је усео на небо небеско на истоку;ево даће гласом Својим глас силе. 35.Дајте славу Богу;на Израиљу је великолепност Његова,и сила Његова у облацима. 36.Диван је Бог у светима Својима,Бог Израиљев, Он ће дати силу и утврђење народу Своме.Благословен Бог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 4, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Псалам 68. 2. Спаси ме, Боже, јер дођоше воде до душе моје. 3. Упадох у блато дубоко, и нема дна;дођох у дубине морске, и бура потопи ме. 4. Уморих се вичући, промукну грло моје,ишчилеше очи моје од надања на Бога мога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Јануар 5, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2013 5. Умножише се већма од власи главе моје они који ме мрзе узалуд; оснажише се непријатељи моји, они који ме прогоне неправедно; оно што не узимах то враћах. 6. Боже, Ти си познао безумље моје, и прегрешења моја од Тебе се не сакрише. 7. Нека се не посраме због мене они који стрпљиво чекају Тебе, Господе, Господе над војскама; нити да се постиде због мене они који Те траже, Боже Израиљев. 8. Јер ради тебе подношах ругање, стид покри лице моје. 9. Отуђен постадох браћи својој, и странац синовима матере моје. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 10. Јер ревност за дом Твој изједе ме, и ругања оних који Тебе руже падоше на мене. 11. И покрих постом душу моју, и постадох себи за поругу. 12. И узех за одећу моју врећу, и постадох њима за причу. 13. Нада мном уживаху они што седе на вратима, и о мени певаху винопије. 14. А ја молитвом својом (хитах) к Теби Господе; време је благовољења, Боже, у мноштву милости Твоје; услиши ме, у истини спасења Твога. 15. Спаси ме од блата, да не потонем; да се избавим од оних који ме мрзе, и од вода дубоких. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Silence Написано Јануар 6, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2013 16. Da me ne potopi bura vodena, niti da me proguta bezdan, niti da bunar zatvori nada mnom usta svoja. 17. Usliši me, Gospode, jer je blaga milost Tvoja; po mnoštvu milosrđa Tvoga pogledaj na me. 18. Ne odvrati lice Tvoje od sluge Tvoga, jer sam žalostan, brzo me usliši. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука