Аурор Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Наравно, нећеш ваљда да ТВ падне и оштети се... Uradio bih šta mogu da to sprečim, rekao mu da se ne pomera, pretio mu, ispalio warning shot ali ga ne bih ubio, nema šanse. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Човеку је, у општем случају, већа "светиња" и "битнији" његов ауто него твој живот. "Боље" му је да има ауто него да га ти узмеш и будеш жив. Твој живот је твој проблем. Његов ауто је његов проблем. По теби испаде да су већина људи заправо чисти сатанисти. Какав бре хришћански резон, питај већину атеиста, па ћеш видети шта ће ти одгворити. Бојим се да, ако применимо твоју идеологију коју си управо демонстрирао доследно и до краја, да бисмо дошли до тога да је скроз ОК да побијемо све који живе на буџету (с обзиром да је за тебе то једнако крађи, зар не)? А реално, тренутно нема другог начина да заштитимо нашу имовину од таквих и политичара који их снабдевају, нити ће у догледно време бити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Јесте исто, само што ти резонујеш хришћански, а не логично. Има ли? Опет користиш хришћанске термине и резон. Када кажеш "светиња", "битније", "боље" у ствари примењујеш хришћанске вредности. Човеку је, у општем случају, већа "светиња" и "битнији" његов ауто него твој живот. "Боље" му је да има ауто него да га ти узмеш и будеш жив. Твој живот је твој проблем. Његов ауто је његов проблем. Па не резонујем хришћански већ логиком која је усвојена у праву као области, и која је једина могућа да би се постигао циљ коме човечанство бар декларативно тежи и који је опште достигнуће људске цивилизације. Циљ је да се обезбеди минимум једнакости у правима сваком човеку на свету и да се заштити макар најосновније - пре свега право на живот, схваћено у ужем смислу. То право је издвојено, стоји у категорији изнад свих осталих права, која се могу поистоветити са њим једино онда када је немогуће преживети без њих (рецимо угрожавање права на слободу кретања некоме да би био највероватније убијен на месту на коме је задржан је угрожавање права на живот, или крађа чутурице у пустињи) и оно се не мери са другим правима. Нема ту хришћанског резона, већ резона највиших идејних домета који су заједнички за све људе, бар све оне које сматрамо цивилизованим. Има ли... Ја лично мислим да нема. Ропски живот је бољи од смрти. Имао би право када би му ропски положај угрожавао живот (због недостатка лекова, хране...) да убије господара уколико не постоји други начин да се ослободи (=преживи). Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Ропски живот је бољи од смрти. Tako mlad, a tako operisan od romantizma. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Е људи, морам да излазим још мало, идем да растурим једног Амера у два-три сета... Хвала што ме трпите, увек још мало наоштрим мозак са вама. А да, тамо је још неко пристојно време, срећно. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Tako mlad, a tako operisan od romantizma. Хахах, ето а неки кажу да ће ме убити романтика... Али ако једном постанем оперисан то ће бити због тога што никад нисам научио да препознам где престаје романтика а почиње патетика. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Септембар 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 По теби испаде да су већина људи заправо чисти сатанисти.Нажалост, морам да признам да је Звонко у праву, ако само мало погледаш ставове људи, обичних људи, на улици, видећеш да би многи радије жртвовали човека с којим немају ништа, него свој аутомобил. Шта да се ради, људи су гледано по Duneons & Dragons alignment систему већином evil... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Koliko ste vi skrenuli sa teme...... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 @Atheist Једна од супер страна овог форума, најсличније разговору у кафани од свих места не нету, почнемо о Русији, а стигнемо где стигнемо. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Нажалост, морам да признам да је Звонко у праву, ако само мало погледаш ставове људи, обичних људи, на улици, видећеш да би многи радије жртвовали човека с којим немају ништа, него свој аутомобил. Шта да се ради, људи су по Duneons & Dragons alignment систему већином evil... Искрено, нисам приметио да већина људи тако размишља. Приметио сам да су већина људи у данашњој Србији јајаре које гледају како да те захебу (ваљда притисла криза, шта ли), то да. И да интересе многи стављају изнад пријатељства, и то сам приметио. Да продају образ за паре такође. И још много тога сличног. Али да масовно изједначавају људски живот са гомилом метала, то вала нисам. А колико сам укапирао Звонка, то уопште није evil по њему, него етички исправно, једино што би хришћани требало да превазиђу ту етику. А ја тврдим да је то етички погрешно независно од хришћанског погледа на свет. Живот је живот и тачка. Одузимање живота се не може надокнадити никако. Одузимање аута може. Једино где прихватам убиство као нужо зло је кад браниш себе или неког другог од покушаја убиства. Душко Дугоушко, RYLAH and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Септембар 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Искрено, нисам приметио да већина људи тако размишља. Приметио сам да су већина људи у данашњој Србији јајаре које гледају како да те захебу (ваљда притисла криза, шта ли), то да. И да интересе многи стављају изнад пријатељства, и то сам приметио. Да продају образ за паре такође. И још много тога сличног. Али да масовно изједначавају људски живот са гомилом метала, то вала нисам. А колико сам укапирао Звонка, то уопште није evil по њему, него етички исправно, једино што би хришћани требало да превазиђу ту етику. А ја тврдим да је то етички погрешно независно од хришћанског погледа на свет. Живот је живот и тачка. Одузимање живота се не може надокнадити никако. Одузимање аута може. Једино где прихватам убиство као нужо зло је кад браниш себе или неког другог од покушаја убиства.Да ту се слажем, убиство никако не може да буде good тј. етички исправно, може да буде несрећан случај у самоодбрани, али ни тада није ништа добро. Ја сам вала чуо и видео свашта, и веруј ми, ништа ме више не чуди... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Ja ubistvo vidim kao ispravno pod sledećim okolnostima: 1. dvoboj 2. bojno polje 3. odbrana (sebe, svojih, imovine...) Па добро изразито часни човече, где је част у томе убити неког ко је заузет крађом нечег твог, ко се не брани м? :P Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2012 Tema je podeljena. Hrišćamim u datoj situaciji bira između dva zla i mora izabrati ono manje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2012 Evo, nakon ove zanimljive diskusije , sta je bolje? Doneti zakon kao Rusi kojim se sankcionise vredjanje osecanja ili prepudstiti svakom od nas ponaosob da resava problem? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Септембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2012 confused Prilično sam žbunjena, kako pravo na privatnu svojinu može biti važnije od prava na život? Nemaš pravo da ubiješ drugog, osim ako ne ugrožava tvoje pravo na život, i to samo ako nemaš nikakav drugi izlaz. To su samo stvari. Uvek se setim "Prvo put s ocem na jutrenje" kad priča otac kako je izgubio sve, a žena mu odgovara da nema nikakve veze, dok god im je on živ i zdrav; ponovo će sticati. Ne znam, možda nam je to porodično, već generacijama moji odlaze negde sa dva kofera stvari da započinju novi život, jer najčešće beže od rata, i mogućnosti da poginu u njemu ili da moraju nekog da ubiju; naravno, svi osim onih rođaka koji su vojnici... Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука