Jump to content

Тенис

Оцени ову тему

Vizantiona

Ко побеђује?  

19 члановâ је гласало

1. 1. Ко побеђује?

Препоручена порука

Ana Ivanović bila je na korak od plasmana u finale egzibicionog turnira "Bili Džin King kup" u Njujorku, ali ipak nije uspela da savlada Kim Klajsters koja je pred 11.702 gledalaca u Medison skver gardenu pobedila taj-brejkom posle jedinog odigranog seta.

Ana Ivanović tokom meča sa Kim Klajsters u Njujorku

Do konačnih 7:6 (7:2) za Belgijanku došlo se nedugo nakon što je Ivanovićeva imala lepu priliku da pobedi, jer je vodila sa 5:3, a u sledećem gemu sa 30:0 na servis suparnice. Ipak, Klajstersova je uspela da izdrži pritisak, sačuva svoj servis, a onda da brejkom izbori nastavak meča u kome je i došla do trijumfa.

I pored poraza, Ivanovićeva je bila zadovoljna svojim nastupom na ovom nadmetanju.

"Veoma sam zadovoljna kako sam udarala lopticu. Mislim da sam imala dosta šansi u ovom meču, naročito posle dobrog starta i nekoliko direktnih poeona. Kim je, međutim, odlična igračica i nikada vam neće pustiti da je lako pobedite. Nažalost, ja svoje prilike nisam iskoristila, ali ovo je definitivno korak unapred, što mu daje dodatnu motivaciju da nastavim sa jakim treninzima. Uverena sam da će dobri rezultati doći", poručila je Ana.

Kim Klajsters je u finalu igrala sa Venus Vilijams koja je prethodno savladala Svetlanu Kuznjecovu 6:4, a onda je uspela i da pobedi belgijansku teniserku u meču za trofej sa 6:4, 3:6, 7:5.

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Malo poznata Letonka Anastasija Sevastova savladala je Jelenu Janković u prvom kolu turnira u Montereju sa 5:7, 6:4, 6:4.

Naša najbolje rangirana teniserka nije uspela da opravda ulogu favorita u ovom duelu, iako je protiv najbolje letonske igračice, jedine iz te zemlje koja se nalazi među 500 najbolje rangiranih na svetu, osvojila šest gemova na servis suparanice.

Подели на овим сајтовима

Viktor Troicki i Džon Izner će otvoriti duel Srbije i SAD u Dejvis kupu sutra od 16 časova u Areni, a zatim na beogradsku šljaku izlaze Novak Đoković i Sem Kveri, određeno je na današnjem žrebu.

U subotu će na teren dublovi, gde će se braći Brajan suprotstaviti Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević.

Trećeg dana nadmetanja, u nedelju, od 15 časova igraju Novak Đoković i Izner, a posle njih na teren Arene će Troicki i Kveri.

Kapiteni imaju pravo da promene sastav dubla i parove trećeg dana sve do sat vremena pre početka meča.

Selektor nacionalne selekcije Srbije Bogdan Obradović istakao je da očekuje zanimljive duele u Areni:

"Nije važno ko kada igra meč, bitno mi je da su svi spremni. Zimonjić i Tipsarević su dobra kombinaicja iako igraju protiv braće Brajan, i od ovog našeg dubla očekujem dobar rezultat. Biće interesantni svi mečevi", rekao je posle žreba selektor reprezentacije Srbije Bogdan Obradović.

Viktor Troicki je dodao da se nada pobedi u svom prvom nastupu protiv reprezentativaca SAD:

"Igram prvi meč protiv njihovog prvog igrača u ovoj ekipi. Izner je u dobroj formi, ima dobre rezultate u ovoj sezoni iako ih je ostvario na betonu. Šljaku mu ne odgovara, a mi smo se već sastajali pa znam kako će mu biti. Njemu će, uz to, i trema predstavljati problem zbog debija u reprezentaciji. Nadam se pobedi", rekao je Troicki.

Novak Đoković će posle Viktora u petak na teren Arene izaći kako bi odmerio snage sa Kverijem.

"On je dobar igrač, a kao i Izner 'odrastao je' na betonu. Mi, pak, imamo dobru podlogu. Protiv njega sam igrao ranije, ali je on od tada mnogo napredovao. Biće teško iako znam da se od mene očekuje pobeda", rekao je Nole.

Tipsarević je istakao da "sluša šta Ziki kaže", jer nikada nije igrao protiv jedno tako kvalitetnog dubla kakav čine Bob i Majk Brajan.

"Posle svih ovih godina nastupa za reprezentaciju ovo je daleko najteži dubl sa kojim se srećem. Jedan od najboljih. Dobro treniramo, a moje je da slušam i radim šta mi Ziki kaže. Idemo na pobedu", ističe Tipsarević.

Svi naši reprezentativci pozvali su publiku da dođe u velikom broju u Arenu, uputivši pritom apel da se korektno navija.

Telepatija blizanaca i as udarci kao odgovor publici

Selektor reprezentacije SAD Patrik Mekinro istakao je da u Beogradu očekuje dobar tenis:

"Srbija ima sjajan tim. Nije nas iznenadio izbor selektora Obradovića jer znamo da oni imaju mnogo kombinacija na raspolaganju. Mi smo dobro radili i očekujemo dobar tenis", rekao je Mekinro.

Džon Izner je dodao da se nada pobedi nad Troickim u susretu kojim će biti otvoren duel Srbija - SAD:

"Nisam ni ja izneđen izborom srpskih igrača za ove mečeve. Znamo kvalitete svojih rivala, oni igraju sjajno na šljaci ali se nadam da ću dobro otvoriti meč sa Viktorom i, posle teške borbe, doneti bod svojoj ekipi", rekao je Izner.

Upitan da li će ovo biti najneprijateljskija publika pred kojom je igrao, Džon Izner je kratko odgovorio:

"Da. Pokušaću da odgovorim publici sa što više as udaraca. Brzo ću se privići na svom debiju", kratko je poručio američki teniser.

Sem Kveri je, sa druge strane, bio pun reči hvale za reprezentativce Srbije:

"Novak i Viktor su sjajni igrači. Zimonjić je jedan od najboljih tenisera u dublu, i to u istoriji. Biće teško", priznao je Kveri.

Braća Brajan su gotovo u glas istakla da Amerikance čeka jedan od najtežih poslova u Dejvis kupu:

"Biće ovo jedan od najtežih duela u Dejvis kupu. Zimonjića znamo, i Janko je odličan pa smo svesni da će u ova tri dana uslediti dobar tenis i mnogo zabave", poručili su Bob i Majk Brajan.

Upitani šta će im biti od pomoći protiv tandema Ziki - Janko, braća Brajan su u glas poručila:

"Telepatija blizanaca", odgovor je američkog dubla. 

Подели на овим сајтовима

Србија-САД 2:0

Победеама Троицког и Ђоковића Србија повела у првом мечу Дејвис купа против Американца.

Подели на овим сајтовима

Teniser Crvene zvezde Ognjen Jovanović i članica Smedereva Marina Lazić osvojili su titule državnih prvaka na prvenstvu Srbije u dvorani za seniore u Novom Pazaru.

Подели на овим сајтовима

Srbija-SAD 2:1

Smanjili Ameri

Подели на овим сајтовима

Србија у четвртфиналу !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Србија -Америка 3-1 !!!!!!!!!!!!!!!!! Браво НОЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

:drugarstvo: klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap

.

..

...

Подели на овим сајтовима

ДОК у табору Дејвис куп репрезентације Србије још траје славље због историјског успеха и пласмана у четвртфинале светске групе, наши наредни ривали Хрвати озбиљно се оштре за дуел у јулу. Непуна 24 сата по завршетку дуела првог кола кренуле су политичке игре, подгрејане изјавама селектора Обрадовића и саветника Пилића како “Сплит треба избећи по сваку цену”. Јасно је да нама више одговара камерна атмосфера у Загребу, где су се и Ана и Јелена у ФЕД купу 2008. осећале скоро као код куће, али поруке које стижу са “оне стране” стављају до знања да Далмација нема алтернативу.

- И уочи Еквадора смо се договорили да би било добро да играмо у Сплиту. Атмосфера је тамо феноменална, још памтимо сјајно навијање из 2005. године. За Ђоковића и екипу треба нам пакао од 12.000 гледалаца! Што се подлоге тиче, добро ћемо да размислимо. Морамо да видимо хоћемо ли да се окренемо себи или ћемо да припазимо на њихове слабости - рекао је хрватски селектор Горан Прпић.

Наш први стратег на овакву идеју узвратио је могућношћу да се ТСС обрати Међународној тениској федерацији и да тражи промену града домаћина због могућих инцидената на трибинама.

- Настојаћемо да меч не буде одигран у Сплиту. Тражићемо од ИТФ да нам изађе у сусрет и омогући да се дуел игра у спортским условима. Због свега шта се дешавало у прошлости, мислимо да би национализам био превише изражен и да би тенис био у другом плану. Ипак, шта год да се одлучи, и где год да будемо играли, ићи ћемо на победу - рекао је Богдан Обрадовић.

Генерални директор ТСС Душан Орландић смирује страсти.

- Избор Сплита још није коначан. Хрвати имају још месец дана да обавесте ИТФ, па ћемо ми тек онда реаговати, ако за то буде било потребе. Лично мислим да ће они изабрати Загреб, јер престоница нуди боље финансијске услове, што је за њих јако важан фактор. Уверен сам и да није ни у чијем интересу да се ствара било каква тензија - закључио је Орландић.

Меч

четвртфинала између Хрватске и Србије на програму је од деветог до 11. јула, пет дана по завршетку финала вимблдонског гренд слема и сезоне на трави.

Подели на овим сајтовима

БЕОГРАД - Српски тенисери Новак Ђоковић и Јелена Јанковић пласирали су се у 4. коло турнира у Индијан Велсу.

Ђоковић је у понедељак увече победио Немца Филипа Колшрајбера са 2:1, у сетовима 6:3, 2:6, 7:6 /7:3/, док је Јанковићева савладала Италијанку Сару Ерани са, такође,

2:1 у сетовима 2:6, 7:6 /8:6/, 6:4.

Ненад Зимоњић, трећи преостали српски тенисер на турниру у Индијан Велсу, такође се пласирао у следеће коло пошто је у пару с Канађанином Данијелом Нестором победио амерички дубл Енди Родик - Џејмс Блејк са 2:1 у сетовима 6:4, 3:6, 10:7.

Подели на овим сајтовима

ИНДИЈАН ВЕЛС - Четвртфинални мечеви у синглу, на АТП турниру у Индијан Велсу (Калифорнија), протећи ће без српских тенисера пошто су и Новак Ђоковић и Виктор Троицки елиминисани у 4. колу.

Ђоковића је, са 7-5, 6-3, савладао Иван Љубичић из Хрватске, а недуго затим Троицког је победио Чех Томаш Бердих са 6-1, 6-3.

Турнир

који се игра за наградни фонд од три милиона и 645.000 долара остао је, тако, без двојице највећих фаворита. Подсећања ради, јуче је Кипранин Маркос Багдатис елиминисао 1. носиоца, Роџера Федерера из Швајцарске, а Љубичић се побринуо за следеће изненађење, пошто је савладао Ђоковића, који је био 2. носилац.

Подели на овим сајтовима

ИНДИЈАН ВЕЛС - Српски тенисер Ненад Зимоњић и Канађанин Данијел Нестор пласирали су се у полуфинале игре парова на турниру у Индијан Велсу, пошто им је четвртфинални дуел предао чешко-словачки дубл Мартин Чермак/ Михаел Мертинак.

У

мечу за пролаз у финале први носиоци ће се састати са Американцима Џоном Изнером и Семом Кверијем, који су у четвртиналу победили српско-хрватску комбинацију Душан Вемић/ Иво Карловић резултатом 6:3, 6:4.

Подели на овим сајтовима

БЕОГРАД - Тенисерка Србије Јелена Јанковић освојила је титулу на турниру у Индијан Велсу, пошто је у финалу савладала Каролину Возњацки из Данске са 2:0 (6:2, 6:4).

Ово је четврта победа Јанковићеве у дуелима са Возњацки.

У првом сету Јанковићева је одиграла готово без грешке. Повела је са 4:0 и после изгубљена два гема од четврте тенисерке света, завршила овај сет за 39 минута.

У наставку, тенисерка Србије - девета

на WТА листи, у првом гему је направила брејк и наставила са добром игром. Ипак, овај сет је био мало неизвеснији, јер је Возњацки успела да одржи корак са противницом.

У финишу, Јанковићева је повела са 5:3, затим изгубила гем и на свој сервис окончала меч.

Меч је трајао један сат и 24 минута.

Јелена је изјавила да није било лако стићи до титуле у Индијан Велсу и захвалила се на подршци коју је имала за време турнира.

"Биле су ово две дивне недеље за мене. Стварно сам срећна. Није било лако стићи до титуле. Честитам Каролини што је после овог финала постала друга тенисерка на WТА листи", рекла је Јанковићева после финала.

Она је захвалила свима у публици на подршци, спонзорима и посебно својој мајци која је седела на трибинама.

"Ускоро ће Калифорнија бити мој дом. Надам се да ћу се вратити и следеће године", рекла је Јанковићева, која ће од понедељка поправити пласман на WТА листи за једно место и вратити се на осму позицију.

Данска тенисерка захвалила се такође публици у Индијан Велсу.

"Урадили сте све што сте могли за мене, али то није било довољно. Јелена је одиграла стварно фантастичан меч", рекла је Возњацки.

Јанковићева је у Индијан Велсу стигла до 12. титуле у каријери и прве у 2010. години.

Укупан наградни фонд турнира у Индијан Велсу је 4.500.000 долара. Победници је припало 700.000, а финалисткињи 350.000 долара.

Подели на овим сајтовима

Порази Новака, Троицког и Ане Ивановић у Мајамију. Само Јелена успешна  joooj

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова