јеромонах Виталије Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Манастир Градац је основала у XIII веку света краљица Јелена Немањић супруга Уроша I Немањића. У више наврата је напуштан и обнављан. Последњи пут је напуштен у XVII веку, а обновљен седамдесетих година XX века. Данас је то женски манастир са десетак монахиња (тренутно 6 монахиња и 5 искушеница). У манастиру се скоро свакодневно служи Света Литургија. Приликом обнове манастира држава је манастиру доделила незнатну површину земље коју највећим делом чини манастирска порта, па је главна делатност (и главни извор прихода) иконопис. Две сестре су магистри ликовних уметности и стварају иконе са већ препознатљивим градачким стилом. У оближњим школама једна од монахиња предаје верску наставу. У духу ктиторке која је још у XIII веку основала прву школу за девојке (вероватно једну од првих у Европи) и данас се доста ради на пољу образовања. Најпре за потребе извођења верске наставе у околним школама развијени су рачунарски програми који наставу чине много интересантнијом и привлачнијом за децу. Касније су ови програми објављени како би били доступни свим заинтересованим наставницима. Наша је жеља да се што више наставника (не само вероучитеља) упознају са нашим програмима и да их користе у свом свакодневном раду са децом, као и да се настави даљи развој и усавршавање ових програма. Хелена Вујовић, Чунга Лунга, obi-wan and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 убаво.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 добро нам дошли , оче...обогатили сте нам форум... blessyou Биљана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Добродошли нам дошли оче! Да ли је ово ваша facebook страница? http://www.facebook.com/pages/Manastir-Gradac/393147787391311?sk=info Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
јеромонах Виталије Написано Септембар 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Да ли је ово ваша facebook страница? http://www.facebook....7391311?sk=info Не то је неко други направио страницу. Мој профил је на www.facebook.com/vitalije.jeromonah а моја је и страница посвећена пројекту који смо покренули у манастиру "Квизирација" www.facebook.com/Kviziracija Биљана and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Оче, могли би да на вашој ЖРУ страници отворите посебну тему и да нам мало боље појасните шта је то "Квизирација" и какав је то пројекат? Да ли можда може нешто да се помогне? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Оче, могли би да на вашој ЖРУ страници отворите посебну тему и да нам мало боље појасните шта је то "Квизирација" и какав је то пројекат? Да ли можда може нешто да се помогне? оче Иване, имате у групи опис, па само кликнете на квизирација....све је објашњено... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Аха, да, видех... но, добро је и овде да се отвори посебна тема, па рекох можемо да дајемо предлоге али и активно да учествујемо Мислим, ЖРУ екипа је позната по томе што воли да се игра Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Аха, да, видех... но, добро је и овде да се отвори посебна тема, па рекох можемо да дајемо предлоге али и активно да учествујемо Мислим, ЖРУ екипа је позната по томе што воли да се игра А и на форуму има доста људи који који могу да помогну оцу Виталију око тих пројеката. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 @, О томе и говорим. Заправо, свима нама је исти циљ а заједно смо јачи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Наша је жеља да се што више наставника (не само вероучитеља) упознају са нашим програмима и да их користе у свом свакодневном раду са децом, као и да се настави даљи развој и усавршавање ових програма. Oce Vitalije, ja sam veroucitelj, i izuzetno sam zainteresovan za te racunarske programe i uopste vase projekte u radu sa decom. Gde i kako bih mogao da se s tim poblize upoznam, i eventualno kupim/preuzmem nesto od svega toga? Hvala unapred na odgovoru... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Хвала велико и све честитке манастирској обитељи! Само тако наставите, јер сте пример многима. Свако добро од Господа! Александрида је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
јеромонах Виталије Написано Септембар 26, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 ce Vitalije, ja sam veroucitelj, i izuzetno sam zainteresovan za te racunarske programe i uopste vase projekte u radu sa decom. Gde i kako bih mogao da se s tim poblize upoznam, i eventualno kupim/preuzmem nesto od svega toga? Све је бесплатно доступно на страници манастира Градац. Једино је неопходно да будете регистровани. Регистрација за сад је још увек полуаутоматска. Пошаљете поруку на адресу квизирације и у њој напишете предлог корисничког имена, а као одговор добијете (мало касније кад ја стигнем да прегледам пошту) шифру и додељено корисничко име за приступ програму. улаз у квизирацију Душко Дугоушко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Титаник Написано Јануар 26, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2015 Ово је један слободно могу рећи скроман манастир, по раскоши и постранству, гледано овоземаљским наочарима. Али исто тако могу да кажем да је један од најлепших утисака оставио на мене управо тај скромни манастир Градац чији централни део чини средњевековна Црква, прелепе готске архитектуре, направљена од још лепше сиге (шупљикава стена). Около су мање-више рушевине, стара порта, и обновљени конак. Морам рећи да сам посетио манастир пре више од 4 године и не знам какво је сада стање, али се надам да ће се појавити неки добри људи који ће донирати средства да се та прелепа црква обнови. Фреске су нажалост зубом времена и због саме природе сиге пропале, али, све се да поправити. Међутим, моја опчињеност потиче од deja vu-a који сам доживео оног тренутка када сам крочио на манастирско тло. Просто је невероватан осећај био. Трнци неки кроз кичму, и познате слике и познати осећај топлине. И тог тренутка сам се заљубио и желим да поново посетим манастир али време... Ја не знам да ли је то могуће, али ја сам тамо био у неким прошлим временима дефинитивно. Оче, веома сте ме обрадовали када сам видео ову страницу. Свака част за промоцију. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marrii Написано Новембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2016 Дијана., Плаво Небо and Bokisha је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука