Jump to content

Једно "запажање" против Ника Вујичића

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

I ja nisam primjetio da bi Sneki napadala Nika osobno, to uopšte ne, već taj sistem odnosa prema hendikepiranima koji fumkcionira kampanjskim i često licemjernim načinom. Tu je ona po meni sasvim u pravu.

Подели на овим сајтовима

Човек је дошао да одржи мотивациони говор. Није дошао да поправи стање у Србији нити да се бори за права инвалида, већ једноставно да пренесе поруку да се треба увек борити и да се не треба предавати а Бог ће помоћи. Девојка која је писала текст је огорчена и ја то разумем. Положај инвалида јесте такав какав је и има много места за критику али то нема везе са Ником Вујичићем.

Подели на овим сајтовима

On 28. 9. 2012. at 19:06, -Владимир- рече

Човек је дошао да одржи мотивациони говор. Није дошао да поправи стање у Србији нити да се бори за права инвалида, већ једноставно да пренесе поруку да се треба увек борити и да се не треба предавати а Бог ће помоћи. Девојка која је писала текст је огорчена и ја то разумем. Положај инвалида јесте такав какав је и има много места за критику али то нема везе са Ником Вујичићем.

Pa u redu, i ima i nema veze. Nema veze direktno s njim lično ali i njegova je zasluga da uskomeša malo tu socijalnu učmalost svojim istupanjem, što mislim da mu se i sasvim povelo od ruke i inicira potom raspravu o položaju takvih hendikepiranih ljudi u mnogo zemalja u kojim to još nije sasvim dobro riješeno a koje on ima priliku tako obići s tim svojim predavanjima. Znači ipak i ta njegova aktivnost je sasvim polučila efekt i ima rezultat a to je on između ostalog i htio da bude to tako, da bude nekog društvenog odjeka i reakcije. Znači ipak su te stvari ovako kad gledamo povezane i imaju veze jedna s drugom, ta Nikova turneja ili istupanje po Srbiji i njen taj članak koji je isto tako, prema mojem mišljenju, sasvim na mjestu i ima smisla i opravdanja.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  On 28. 9. 2012. at 18:16, дибидусрус рече

Ивана важно је. Ја га нимало не осуђујем што је евангелиста, али ако нам то није важно, е онда смо пропали.И нисам Рус него твој земљак, што и није толико важно. Данас посао у Параћину или билоо ком другом граду неможеш да добијеш ако ниси у партији, или имаш познанства. Све се итекако контролише. Тако да спотови, путовања....Што није православан? Како је постао евангелиста? Он је по крви србин ако се не варам.Да ли ти знаш ко су то Евангелисти, шта проповедају, како верују.

A da počnem ovako - Pomaže Bog, brate

s obzirom da je vreme posta i pomirenja, ja ću ti se izviniti ako su te moje reči na bilo koji način uznemiile. Možda sam bila preoštra, ali ono što sam htela da kažem je da se možda treba posvetiti onome što mi jesmo (ili bi trebalo da budemo), a ne kakav je neko drugi, bilo to Nik Vujičić ili neko tamo. Dakle, u tom kontekstu mene ne interesuje, da li je on Evanglesta ili šta drugo. Iskreno, ne znam ni sama puno o njima jer se bavim našom verom gde itekako treba još puno da učim, tačnije dok sam živa. 

Dalje, poštujem sve dobronamerne ljude i njihove postupke, pa i ako nije Pravoslavac, to je njegovo pravo. Moje je da ga ne osudjujem zbog toga. Ako je on svojim govorom pomogao makar jednoj mladoj osobi koja je eventualno zbog svog invaliditeta pomišljala na ono najgore, onda je on mnogo veći od mene. 

I nekako, mnogo priče oko para. partija...svih tih stvari koje nisu dušekorisne. Razgovori na takve teme ne donose smirenje (koje je potrebno da bi smo se posvetili Bogu i molitvi) zato se radije distanciram i vežbam i učim da se bavim dušekorisnim razmišljanjima i razgovorima.

Na kraju, ako se ne varam tvoj brat je Dejan, zar ne? Ako sam u pravu, radilia sam sa njim, često je pominjao brata u Rusiji, pa otuda moje oslovljavanje. Sve najbolje!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...