Млађони Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Što se tužbi tiče - prava adresa za pitanja je Marko (mislim, evo tu je i na forumu), ja mogu samo da kažem iz mog ugla: kad god neko kaže da su samo crvenokosi ljudi, ili da su samo oni sa mladežom na nosu ljudi, ili dok se tvrdi da pravi Srbin sluša Karleušu - a javna je ličnost - to jeste razlog za pozivanje te javne ličnosti na odgovornost za svoje reči. Uostalom, zašto je tužba problem - valjda je sud pravedan, pa će odlučiti da li ima povrede zakona, ili ne? Pogotovo ako je ta ličnost na platnom spisku .rs - ok, to nije ova tužba, ali jeste tužba. Neko na platnom spisku mora da zastupa sve, a ne samo većinu, a javna ličnost ne sme da nipodaštava manjinu, pa makar ta ličnost smatrala tu manjinu na manje od 0.5%. Još sve to u stranoj državi... Problem je sto je ta izjava totalno "okrenuta" da zvuci ida joj se prinese znacenje koje ona nije imala nameru da pruzi. Zna se sta hriscanin misli kad kaze u miru sa Bogom. To sto bi neki da intepretiraju to drugacije to je sasvim druga tema. Da izvines ali +Irinejevo izrazavanje ne mora da bude u nacelima sekularnosti i on sem da koristi Hriscanske termine i Hriscanski sleng. U miru sa Bogom znaci slagati se sa Hristovom filozofijom. Mnogi ateisti su u miru sa Bogom i to mnogo vecem nego mnogi vernici. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Iskreno svi srpski ratni zlocinci su odreda bili nevernici i bezboznici: Mladic, Milosevic, Sljivancanin... Eto primera ljudi koji nisu u miru sa Bogom bez obzira sto se neki od njih nazivaju vernicima oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Коначно сам успео да одслушам један Пеђин клип (скоро) до краја. И сазнао да на веронауци причамо о црним мачкама и разбијеним огледалцима. И да тако нешто изгледа пише и у уџбенику. И да смо болесници који инфицирају децу намерно. Опет, нешто мислим, кад се сви овде присутни атеисти ограђују од истог - нек нам га Бог што дуже поживи и надахњује на овај начин. Како је кренуо, сам ће да победи (читај обесмисли) а(нти)теизам у Србији. Млађони, Александар Милојков and Жика је реаговао/ла на ово 3 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 И сазнао да на веронауци причамо о црним мачкама и разбијеним огледалцима. И да тако нешто изгледа пише и у уџбенику. И да смо болесници који инфицирају децу намерно. Tuzno je to koliko takvim izlazanjem unistava ateizam u Srbiji i pomaze onima koji bi da bacaju ljagu i mrznju i gnev na ateiste. Pomaze tako sto namerno siri lazi i dizinformacije o religiji, religijskim tvrdnjama i ostalim stvarima koje svaki malo bolje upuceniji vernik zna svaki ateista koji pristupi religiji sa otvorenim umom upozna. Naravno nalozeni dovkisonovi svedoci ce uvek izjednacavati pravoslavno ucenje sa protestantskim, jer ako se uvazi protestantsko onda mogu da tvrde da je religijau suprotnosti sa naukom (sto nije slucaj sa pravoslavljem) I kako onda ja kao konvert ateista, sada vernik... da odbranim ateiste od vernika koji gaje neku ateistofobiju, kako da im objasnim da nisu oni komunisti koji zele da uniste njihovu veru? Kako to da radim pored jednog Pedje koji me demantuje na svakom koraku..... Da kazem - oni su ok likovi samo imaju drugaciji stav... nemaju oni nista protiv tebe... kad Pedja ocigledno i nedvosmisleno pokazuje da ima nesto protiv njega? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Tuzno je to koliko takvim izlazanjem unistava ateizam u Srbiji i pomaze onima koji bi da bacaju ljagu i mrznju i gnev na ateiste. Pomaze tako sto namerno siri lazi i dizinformacije o religiji, religijskim tvrdnjama i ostalim stvarima koje svaki malo bolje upuceniji vernik zna svaki ateista koji pristupi religiji sa otvorenim umom upozna. Naravno nalozeni dovkisonovi svedoci ce uvek izjednacavati pravoslavno ucenje sa protestantskim, jer ako se uvazi protestantsko onda mogu da tvrde da je religijau suprotnosti sa naukom (sto nije slucaj sa pravoslavljem) I kako onda ja kao konvert ateista, sada vernik... da odbranim ateiste od vernika koji gaje neku ateistofobiju, kako da im objasnim da nisu oni komunisti koji zele da uniste njihovu veru? Kako to da radim pored jednog Pedje koji me demantuje na svakom koraku..... Da kazem - oni su ok likovi samo imaju drugaciji stav... nemaju oni nista protiv tebe... kad Pedja ocigledno i nedvosmisleno pokazuje da ima nesto protiv njega? Добро је што им помаже у смислу диференцијације, тј одвајања жита од кукоља: чини ми се да нормални атеисти жељни дијалога долазе овде и размењују мишљења, а кусур остаје тамо код њега. Истовремено пљувачи с` ове стране пројављују своје непознавање Јеванђеља и лицемерје, па и они остају "тамо негде". Зато ценим ЖРУ пројекат као једини истински центар дијалога, тј "мултилога" православље-католицизам-ислам-атеизам-...изам... Ова заблуда је класична за комунизам-да се Православље (не оно квази- него право Православље, које се не експонира, него живи) у њиховим главама одсликава преко РКЦ и протестантизма. Тако бива јер се ови много више експонирају, самим тим су и познатији (поготово по грешкама, јер се оне најбоље примете), а -забога- сви су они хришћани јелте. Не брани атеисте. Имај што више њих за праве пријатеље. И то ће видети они који треба да виде и чути они који треба да чују. Али и тада да не заборавиш - "ко има уши да чује нека чује, и очи да види нека види." "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Što se tužbi tiče - prava adresa za pitanja je Marko (mislim, evo tu je i na forumu), ja mogu samo da kažem iz mog ugla: kad god neko kaže da su samo crvenokosi ljudi, ili da su samo oni sa mladežom na nosu ljudi, ili dok se tvrdi da pravi Srbin sluša Karleušu - a javna je ličnost - to jeste razlog za pozivanje te javne ličnosti na odgovornost za svoje reči. Uostalom, zašto je tužba problem - valjda je sud pravedan, pa će odlučiti da li ima povrede zakona, ili ne? Pogotovo ako je ta ličnost na platnom spisku .rs - ok, to nije ova tužba, ali jeste tužba. Neko na platnom spisku mora da zastupa sve, a ne samo većinu, a javna ličnost ne sme da nipodaštava manjinu, pa makar ta ličnost smatrala tu manjinu na manje od 0.5%. Još sve to u stranoj državi... Poredjenja su ti idiotska i blage veze sa zivotom nemaju ali 'ajde ovako , cisto da vidis kako to izgleda. Procenat ateista i procenat sociopata u drustvu je identican. Kako znamo da ateisti pokazuju sve znake sociopatskog ponasanja (pogledati bilo koji forum, odsustvo empatije, laganje , menjanje pravila "igre" , odsustvo granica u ponasanju i delanju i ... ) zakljucak je jasan . Sta kazes ?Mogu ja jos ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Pa u kojoj se školi uči kojim ćeš imenom zvati monahe? Школа се зове "Кућно васпитање". У истој тој школи учиш да млађу женску особу ословиш са "госпођице" а старијег човека са "господине". Спада у општи бонтон. Биљана, Andre Williams, Crveni Baron and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 I meni je ova vest totalno bzvz. ali sam u poslednje vreme poduzeo jedan autosocijalni eksperiment i mnogo stvari mi je postalo jasnije. Naime, svaki put kada cujem neku vest koja me uznemiri ja je okrenem i probam da proverim svoju reakciju na takvu izvrnutu vest. Npr. Ako me povredi recenica patrijarha ""nema mira kod onih koji nemaju mir s Bogom, koji je uslov za mir s drugima" Ja je obrnem u "nema mira kod onih koji nisu ateisti. Ateizam je uslov za mir s drugima" i shavtim da bi takva izjava povredila nekog vernika. Bilo bi dobro kada bi i vernici i ateisti pristupili ovakvoj metodologiji... puno manje sukoba bi bilo u Srbiji... Vama je normalno da patrijarh izgovori takvu recenicu... ali kako bi ste se osecali da onu obrnutu izgovori npr. predsednik drzave? Samo zamisliste... ateista Kristijan је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karabanana Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Школа се зове "Кућно васпитање". У истој тој школи учиш да млађу женску особу ословиш са "госпођице" а старијег човека са "господине". Спада у општи бонтон. Što se bontona tiče, najpristojnije je da se čoveku obraćaš onako kako mu piše u ličnoj karti. Poredjenja su ti idiotska i blage veze sa zivotom nemaju ali 'ajde ovako , cisto da vidis kako to izgleda. Procenat ateista i procenat sociopata u drustvu je identican. Kako znamo da ateisti pokazuju sve znake sociopatskog ponasanja (pogledati bilo koji forum, odsustvo empatije, laganje , menjanje pravila "igre" , odsustvo granica u ponasanju i delanju i ... ) zakljucak je jasan . Sta kazes ?Mogu ja jos ... Šta tačno fali poređenju? Tvrdim da je problem u toj rečenici, koju je dotični izjavio u Sarajevu. Ja vidiš nisam u miru ni sa bogom ni sa hristom, niti sam sledbenik hristove filozofije - i ja sam samo zbog toga loš čovek? Svašta, kakav uvredljiv aršin. Uostalom, evo lepog citata sa B92 komentara ispod vesti o tužbi: "Patrijah nije obican covek ,on ima snagu da upravlja masama i zato treba da pazi sta govori. " Pazi šta govori - sve ok; ne pazi - opomena. Jednostavno. Par opomena ništa - tužba. Патријарх је дужан да заступа ставове своје организације. Врло просто. И одговоран само својој организацији, СПЦ, свидело се то некоме или не. E, vidiš - nije! Vrlo je odgovoran pred zakonima ove države, dokle god ima pasoš iste. I SPC ga ne može spasiti od zakona RS. Ili da uprostim: zamisli izađe na TV onaj muftija dole iz Pazara, i kaže: "samo muslimanke nisu kurve, i samo muslimani su pošteni". Pa ja bih vas zastupao gospodo da ga tužite! A i mi bi ga tužili I vrhunac gluposti sto nazivate SPC organizacijom. Pa šta ste ako organizacija niste? Verska organizacija - imate komplet hijerarhiju, model finansiranja, projekat održivosti... Iskreno svi srpski ratni zlocinci su odreda bili nevernici i bezboznici: Mladic, Milosevic, Sljivancanin... Kako, hleba ti? Mladić - pravoslavac, Šljivančanin takođe, a o Arkanu neću ni reči... Problem je sto je ta izjava totalno "okrenuta" da zvuci ida joj se prinese znacenje koje ona nije imala nameru da pruzi. Zna se sta hriscanin misli kad kaze u miru sa Bogom. To sto bi neki da intepretiraju to drugacije to je sasvim druga tema. Da izvines ali +Irinejevo izrazavanje ne mora da bude u nacelima sekularnosti i on sem da koristi Hriscanske termine i Hriscanski sleng. Problem je malo što B92 nije prenela ceo tekst tužbe, što je česta pojava kod medija danas - a problem je i taj što, dotični gorepomenuti, dokle god ima pasoš RS, odgovoran je pred zakonima RS - a pošto je RS (bar na papiru) sekularnog društvenog uređenja, pred sud će se izvesti građanin za koga se sumnja da je učinio povredu zakona - jer upravo: njegovo izražavanje mora da bude u okvirima sekularnosti, a može biti i unutar religioznih okvira; ali to je poenta, matematički - on mora biti unutar skupa, a može biti unutar podskupa skupa. Uostalom, hajde da vidimo šta kaže sud. Možda se sud složi sa vama, možda sa nama. Коначно сам успео да одслушам један Пеђин клип (скоро) до краја. И сазнао да на веронауци причамо о црним мачкама и разбијеним огледалцима. И да тако нешто изгледа пише и у уџбенику. И да смо болесници који инфицирају децу намерно. Опет, нешто мислим, кад се сви овде присутни атеисти ограђују од истог - нек нам га Бог што дуже поживи и надахњује на овај начин. Како је кренуо, сам ће да победи (читај обесмисли) а(нти)теизам у Србији. Ograđivanje od nečijeg mišljenja je jedno, a moja izjava je bila da ćete za moje mišljenje pitati mene, a Peđu za Peđino: Peđa ne govori kroz moja usta, niti ja kroz njegova. Možda jednog dana kad me plati kao PR-a, pa i ja dođem malo do tih stranih miliona I meni je ova vest totalno bzvz. ali sam u poslednje vreme poduzeo jedan autosocijalni eksperiment i mnogo stvari mi je postalo jasnije. Naime, svaki put kada cujem neku vest koja me uznemiri ja je okrenem i probam da proverim svoju reakciju na takvu izvrnutu vest. Npr. Ako me povredi recenica patrijarha ""nema mira kod onih koji nemaju mir s Bogom, koji je uslov za mir s drugima" Ja je obrnem u "nema mira kod onih koji nisu ateisti. Ateizam je uslov za mir s drugima" i shavtim da bi takva izjava povredila nekog vernika. Bilo bi dobro kada bi i vernici i ateisti pristupili ovakvoj metodologiji... puno manje sukoba bi bilo u Srbiji... Vama je normalno da patrijarh izgovori takvu recenicu... ali kako bi ste se osecali da onu obrnutu izgovori npr. predsednik drzave? Samo zamisliste... Samo to, i ništa više Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Što se bontona tiče, najpristojnije je da se čoveku obraćaš onako kako mu piše u ličnoj karti. A ti znas sta svakome pise u licnoj karti ? Ljudi se uglavnom zovu po nekim nadimcima ili skracenicama i to vam ne smeta, ali kada su verski poglavari u pitanju.... e to je vec problem. Bas razumno. A i mi bi ga tužili Vala to vam je izgleda glavna aktivnost. Kako, hleba ti? Mladić - pravoslavac, Šljivančanin takođe, a o Arkanu neću ni reči... Onda su i Staljin, Mao, Marks.... ateisti, zar ne ? Zna se brate kako se ponasa Hriscanin, a kako "hriscanin". Uostalom, hajde da vidimo šta kaže sud. Možda se sud složi sa vama, možda sa nama. Mi kontrolosimo sudove.Kako da se sloze sa vama, jos cete biti i kaznjeni http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Ja je obrnem u "nema mira kod onih koji nisu ateisti. Ateizam je uslov za mir s drugima" i shavtim da bi takva izjava povredila nekog vernika. Не би, ми такве и сличне (типа религија је узрок сваког зла) изјаве слушамо ваздан, па нас не се дотиче... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 E, vidiš - nije! Vrlo je odgovoran pred zakonima ove države, dokle god ima pasoš iste. I SPC ga ne može spasiti od zakona RS.Ili da uprostim: zamisli izađe na TV onaj muftija dole iz Pazara, i kaže: "samo muslimanke nisu kurve, i samo muslimani su pošteni". Pa ja bih vas zastupao gospodo da ga tužite! A i mi bi ga tužili Е видиш, а ја се залажем за слободу говора и апсолутно ме се не би тицало шта је муфтија изјавио, али ви тоталитаристи не можете да схватите појам слободе говора (или било које друге слободе)... Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Kako, hleba ti? Mladić - pravoslavac, Šljivančanin takođe, a o Arkanu neću ni reči... Ахахаха, Аркан можда и јесте триповао да је православац, али Младић и Шљиванчанин свакако нису, изјављивали су ствари сличне онима које изјављују чланови вашег друштва типа не верујем ја у те глупаве бапске приче... Александар Милојков and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Не би, ми такве и сличне (типа религија је узрок сваког зла) слушамо ваздан, па нас не се дотиче... Нека послуша клипове свог клип..., пардон, потпредсеника па нек види шта ми слушамо сваки дан: да смо болесници (само зато што смо верници), да смо вируси који прете здравим јединкама, да злостављамо децу, да обмањујемо људе, да смо криминалци, да нас треба одвести у затвор, да нас треба лечити и сл. (и све то само из једног разлога: зато и само зато што смо верници, иако никакве друге кривице на нама нема.) И сад, они имају образа да било коме шта замере? Они, који сваки дан кажу толико тога да зараде праву тужбу, правоме суду... Али, ја видим да они више не знају ни шта говоре, ни где ударају, ни како ударају. Жестоко су искористили и изјаву оног несретног професора (коме смета осењивање крсним знаком), а све у своју корист, како би се експонирали, показали, рекламирали. Профеоср сада негодује, али ко му је крив што је наиван па се исповедио удружењу безбожника, чије су вође без трунке савести и без трунке осећаја за другог и његова права и осећања. Нормалном човеку, био он верник или атеиста, све је јасно о чему се ту ради. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 @cloudking (& karabanana) Пеђа је у оном клипу изјавио 103 више правих директних увреда, па видиш да се не жигамо... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука