Перса Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 @Persa: To su sve hrišćanske novotarije. Pravi srBski pozdravi su postojali mnogo pre Hrista. Тврдиш а после изговор...неко трећи зна. Ja ne znam, ali zna Deretić. Наравно да су постојали поздрави али наше сећања не иде тако далеко. Стиче се утисак да ти је жао што си прочитао Деретића где пише то што тврдиш да пише. Стално га помињете на овом форуму. Масу људи која није читала Деретића сте својим сталним цитирањем , негирањем, омаловажавање шта год писали, ви сте му начинили добар маркетинг. Свако каже, па дај да видим шта пише та и тај кад ...да би могао да заузмем став о... А ! Па он вас може доживети као фанове, подижете продају. Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Признајем ја сам ФАН др. мр. проф. Јеретића Обожавам га! Човек је генијалан. Перса, Драган Јашић and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Pa, upravo sam našao vikinški pozdrav, a po Deretiću, Vikinzi su Srbi. Sada pokušavam da nađem kako su se pozdravljali Heraklići (Spartanci), koji su takođe Srbi. Браво за тебе. Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Е да, заборавио сам да препоручим његову последњу књигу "ИЗМИШЉЕНО ДОСЕЉАВАЊЕ СРБА" човек је објаснио! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Nije jedini koji tvrdi da se Srbi nisu doselili na balkan u 6-7 veku. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Nije jedini koji tvrdi da se Srbi nisu doselili na balkan u 6-7 veku. Није, има још два три псеудонаучника. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Zanimljivo: KO TO TAMO PIŠE: Javnosti najpoznatija vinčanska tema su vinčanski znaci zato što za njih neki tvrde da su pismo – prvo srpsko pismo. Nenad Tasić objašnjava da su to najčešće pravolinijski urezi izvedeni na već pečenoj površini posude. Ima ih od oboda do dna, a ima ih i na figurinama. Otkriveni su na više od hiljadu fragmenata posuđa i figurina, po čitavoj teritoriji vinčanske kulture. "Možete da ih tumačite kao ukras, kao pismo, kao znak – zavisi od afiniteta. Jednostavno, imate 1000 znakova, za 1000 godina na 500.000 kvadratnih kilometara. Među njima nemate grupe znakova na istoj posudi. Znakovi su deo ukrasa posude, tačno je da imaju poruku, a ona je ukrasnog karaktera. Pretpostavke o funkciji vinčanskih znakova su različite: od oznaka vlasništva, kaucije, preko piktograma ili slikovnog pisma do formiranog fonetskog pisma. Sve je moguće pa i to da su ovi znaci pismo, zato što svako novo otkriće donosi nove dokaze.Zasad, to nije moguće zato što ne postoji uzorak za dešifrovanje tih znakova. Ne možete biti lingvista autoritet za 5200. godinu stare ere kad ne znate ništa o tadašnjim ljudima, nemate grobove da nekim skenerima rekonstruišete njihova nepca, jezik i ostali govorni aparat. Možda će se sutra naći nešto na osnovu čega ćemo shvatiti da je to pismo, a možda će zauvek ostati ovako. Jedan od trenutno mogućih odgovora je: Vinčanci su imali veoma razvijenu trgovinu, u pohodima vam je neko donosio poručene toliko i toliko soli a vi ste mu to ovde plaćali cinoberom. U jednoj kući smo našli četiri posude sve obeležene znakom X. Da li je to oznaka te kuće? Oznaka kaucije? Zasad ništa više od toga ne možemo da pretpostavimo." Priča se, a nekad i tvrdi, da je naselje Vinča oduvek bilo srpsko, od neolita preko srednjeg veka do sad. Na poslednjem sloju nalazišta nalazi se srednjovekovna nekropola, srpska, u kojoj je poslednji ukop obavljen u XV veku. . . Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Није, има још два три псеудонаучника. A kada su dosli na Balkan vec su se zvali Srbima ili su se kasnije dogovorili , na nekom skupu verovatno, da se tako nazovu? Pokusaj da mi odgovoris na ovo pitanje. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 A kada su dosli na Balkan vec su se zvali Srbima ili su se kasnije dogovorili , na nekom skupu verovatno, da se tako nazovu? Pokusaj da mi odgovoris na ovo pitanje. Већ су се звали. Имају наша браћа Руси податке о Србима који живе на карпатима и који се исељавају. На основу тога је и створена слика о досељењу на балкан. Неће ваљда браса Руси да нас лажу??? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Већ су се звали. Имају наша браћа Руси податке о Србима који живе на карпатима и који се исељавају. На основу тога је и створена слика о досељењу на балкан. Неће ваљда браса Руси да нас лажу??? Pa eto vidis Deretic ima podatke o jos nekoma koji su se nazivali Srbima. A ti "ruski" Srbi, od kada se nazivaju Srbima i uopste kako jedan narod dobija ime? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 22, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2012 Већ су се звали. Имају наша браћа Руси податке о Србима који живе на карпатима и који се исељавају. На основу тога је и створена слика о досељењу на балкан. Неће ваљда браса Руси да нас лажу??? I jos jedna stvar mi je interesantna. Kako se to pokrece ceo jedan narod na seobu? Mislim, postoji narod, hiljade , desetine, mozda stotine hiljada ljudi, zena i dece. i kako sada oni rese da se presele 2-3 000 km juznije. To mi je oduvek bila misterija.I zbog cega? Sta je to nateralo Srbe da se sele? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2012 I jos jedna stvar mi je interesantna. Kako se to pokrece ceo jedan narod na seobu? Mislim, postoji narod, hiljade , desetine, mozda stotine hiljada ljudi, zena i dece. i kako sada oni rese da se presele 2-3 000 km juznije. To mi je oduvek bila misterija.I zbog cega? Sta je to nateralo Srbe da se sele? Pa imaš novije seobe Srba (iz 17, 18. i s kraja 20. veka) koje su nam dobro poznate... ne znam šta ti je tu misteriozno? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2012 Sad ne znam da li je deretic upravu ili ne moaram priznati covek mnogo lupa gluposti ali nesto sam primetio kako "konvencionalna" istorija kaze mi smo se doselili sa veoma plodne zemlje "u potrazi za boljim zivotom i uslovima" i naselili ovaj krs sve planina do planine, preslismo panonsku niziju "preplivali" Dunav koji je vekovima posle bio prirodna granica i skoro nemoguc za prelazenje mnogo naprednijim narodima nego slovenim u 6. veku i naselili planine. WTF??? Da li samo meni do deluje nekako nelogicno??? Перса је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
petarpan Написано Септембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2012 У почетку ми је био занимљив лик, и слажем се да ову историју коју учимо нема ни и од истине, али исто тако човек је пуко са мозгом шта он све не тврди... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владимир Миливојевић Написано Септембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2012 "Свуда пођи, себи дођи." - Владимир М. Миливојевић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука