Gandalf Sivi Написано Септембар 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 30, 2012 Ne zaboravi da dosta vode unosis kroz hranu. Da ali kao ta voda se ne računa, nego je potrebna uz tu vodu unijeti još 1l na svakih 25 kg... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Септембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2012 ne računa se, ni sokići ni mleko itd... samo čista voda. Na sokove uopšte pazi, najbolje ih je izbegavati bukvalno sve, osim sveže ceđenih citrusa, oni pomažu prilikom mršavljenja. A što se tablice i težina tiče, mislim da možda i nije toliko bitno, u tekstu je rečeno sporim tempom, to ti je onaj ugodan tempo kojim možeš dugo trčati. Dobro je tako zbog povreda itd. to bi bilo negde cenim ispod 9 km/h (ili tu negde oko 9) Ovo što piše 32km nedeljno ne važi naravno za početnike, to je poprilična kilometraža (ali ako zadaš sebi beogradski maraton kao cilj, već u novembru ćeš morati trčati toliko i tokom cele zime ) "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 30, 2012 Која је фора са соковима без шећера? Да ли стварно не гоје? (Пепси макс, Кока кола зиро...) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Септембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2012 ne znam tačno ali mislim da ima i nekakve veze sa sodom u njima, a i oni zaslađivači nisu baš najzdraviji Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 1, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 Која је фора са соковима без шећера? Да ли стварно не гоје? (Пепси макс, Кока кола зиро...) Ne goje jer te u sustini u sokovima goje samo seceri i nista vise. Sa obzirom da je PEPsi od karamela sto je u principu secer..pepsi max je totalno vestacka tvorevima. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 1, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 Бежите од тога, оче, обично су ту неке друге ствари (типа аспартама), плус ортофосфорна киселина, готов пос`о за цирозу јетре. Не бисте били ни први ни последњи. Иначе сам и сам био поборник ове варијанте са дугим аеробним активностима, док нисам сазнао да се метаболизам много боље убрзава на трошење масти кардио-тренингом типа 60 сек. вежбања до максималног интензитета, 15 сек. одмора. И тако 12-15 серија различитих вежби (различите мишићне групе), све у свему 20-ак минута. Масти сагоревају наредних 48 сати, па је такво важбање 3 пута недељно уз ограничење у количини и квалитету (не и врсти, слободно разноврсно, и слатко, и корисне масноће, и протеини...) нешто што за кратко време даје одличне резултате. Пре овога, припрема од месечак дана за повећање аеробног капацитета-типа џогонг или бицикла на пулсу 120-140 од пола сата до сат. Вежбе имате на нету, потрудите се, ја сам нешто скидао али немам линк, а сад журим-други пут. Добра ствар оваквог тренинга-не захтева одрицање од омиљене хране, не захтева много времена (трчање не даје ништа без 45 мин. а страдају колена, скочни зглобови код нас килавих...) и САГОРЕВА МАСТИ, што је најважније (џаба да се не једе, ако се метаболизам не убрзава, прво се троше протеини из мишића-што значи да ћете бити малаксали, безвољни, без енергије...). Лоша ствар-тешко иде без ове претходне припреме од месечак дана, не може да се ради добрим интензитетом неприпремљен. Ако је од користи... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Октобар 1, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 Čuo sam za ovo, problem kod ovoga je što je to teško (te promene tempa), postoji veća opasnost od povreda (nikad nepripremljen), i takođe može da troši mišiće tj. svaka fizička aktivnost visokog inteziteta (a toga kod laganog trčanja nema). "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 1, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 i takođe može da troši mišiće tj. svaka fizička aktivnost visokog inteziteta (a toga kod laganog trčanja nema). A jel si ti siguran u to sto pricas? I odakle ti informacije? Evo ja sam citao odredjenu knjigu koju sam spomenuo/ nauka i praksa u treningu snage napisali je Vladimir Zatsiorisky i William Kreamer, doktori sporta, i bave se kompletnim treningom snage od teorija jacanaj i adaptacije, do izgradnje snage, tipova snage itd.. i nigde ne pise da neki trening visokog inteziteta moze da istrosi misic u smislu da smanji obim i snagu misicnog tkiva / jedino moze da ga umori ili mu uspori napredak ukoliko se trenazne epizode vezuju prebrzo. Ali nigde da moze da "vrati" proces u nazad. Po kojoj logici uopste vezbe koje visoko dizu puls mogu da istrose misicno tkivo? Odakle vi ljudi vadite te stvari? Posto ja stalno citam i slusham vas teretance ali niko da mi odbrani svoje stavove nekom naukom iza sebe. A i cesto pricate kontradiktorno jedno drugom i kontradiktorno jedan drugom. PowerCat је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Октобар 1, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 Која је фора са соковима без шећера? Да ли стварно не гоје? (Пепси макс, Кока кола зиро...) Ako se ne varam mislim da je sa ovim sokovima fora ta, što vještacki zaslađivači, varaju naš organizam da je unijet šećer, a nije. Zbog toga kasnije dolazi po poremećaja ravnoteže u organizmu, i on nastoji da zadrži što više šećera, te se tako čovjek samo još više deblja. Moj problem je takođe, što volim Pepsi max:( Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Октобар 1, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 A jel si ti siguran u to sto pricas? I odakle ti informacije? Evo ja sam citao odredjenu knjigu koju sam spomenuo/ nauka i praksa u treningu snage napisali je Vladimir Zatsiorisky i William Kreamer, doktori sporta, i bave se kompletnim treningom snage od teorija jacanaj i adaptacije, do izgradnje snage, tipova snage itd.. i nigde ne pise da neki trening visokog inteziteta moze da istrosi misic u smislu da smanji obim i snagu misicnog tkiva / jedino moze da ga umori ili mu uspori napredak ukoliko se trenazne epizode vezuju prebrzo. Ali nigde da moze da "vrati" proces u nazad. Po kojoj logici uopste vezbe koje visoko dizu puls mogu da istrose misicno tkivo? Odakle vi ljudi vadite te stvari? Posto ja stalno citam i slusham vas teretance ali niko da mi odbrani svoje stavove nekom naukom iza sebe. A i cesto pricate kontradiktorno jedno drugom i kontradiktorno jedan drugom. naravno da dolazi do razgradnje mišića posle treninga, zato je obavezna klopa posle svakog treninga bogata proteinima ali i ugljikohidratima (da se popune rezerve glikogena da ne moraju proteini da se troše na hranjenje organizma) Ja ti reko, a ti meni veruj, uopšte mladiću imaš vrlo malo vere... "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 1, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 Сир Оливере, тачно је-троше се мишићи. A jel si ti siguran u to sto pricas? I odakle ti informacije? Evo ja sam citao odredjenu knjigu koju sam spomenuo/ nauka i praksa u treningu snage napisali je Vladimir Zatsiorisky i William Kreamer, doktori sporta, i bave se kompletnim treningom snage od teorija jacanaj i adaptacije, do izgradnje snage, tipova snage itd.. i nigde ne pise da neki trening visokog inteziteta moze da istrosi misic u smislu da smanji obim i snagu misicnog tkiva / jedino moze da ga umori ili mu uspori napredak ukoliko se trenazne epizode vezuju prebrzo. Ali nigde da moze da "vrati" proces u nazad. Po kojoj logici uopste vezbe koje visoko dizu puls mogu da istrose misicno tkivo? Odakle vi ljudi vadite te stvari? Posto ja stalno citam i slusham vas teretance ali niko da mi odbrani svoje stavove nekom naukom iza sebe. A i cesto pricate kontradiktorno jedno drugom i kontradiktorno jedan drugom. Младене, поента је у програмибилности. Код анаеробних тренинга (ака високог интензитета, нема претварања енергије уз помоћ кисеоника) се не троше масти већ (након потрошених угљених хидрата) протеини, тј беланчевине. Ту се може потрошити један део мишићног ткива као депо протеина. Ако се не уноси довољно квалитетне хране, мишић се неће потпуно опоравити (вратити на исту резерву протеинске масе), плус микроповреде ткива = на наредним тренинзима долази до губљење на маси уз повреде и претренираност. Да видимо кад се неће они потрошити него масти. Ћелије (и масне и мишићне) "памте" максималну запремину. Ако имаш адекватан унос одговарајуће хране, и ако се следећи пут понови исти интензитет напора у анаеробији, организам ће "надокнадити" изгубљену мишићну масу, па и надоградити је још више (ако је бар мало јачи интензитет него претходни пут). Са друге стране, код раније од мене описаног тренинга-укључује се механизам активације потрошње масти у "пост-периоду", у наредних 48 сати, па се чварци топе "и кад ништа не радиш". Само, кад се једном направи масна ћелија, лако се губи оних 80 посто воде, али оних 20 % масти унутар ње, и ћелијска опна за разградити... То је дуготрајан процес. Масти се и сагоре, али масна ћелија, и тако празна, уме дуго да "чека" када ће опет "затребати", а то је кад се преједамо а не трошимо...Дуго и мучно је ослободити се дотичних...Али не и немогуће. "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Октобар 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 Vidjeo sam nedavno u prodavnici zdrave hrane, neki protein od soje, koji se preporučuje posle treninga. Zna li neko šta o tome? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 mani se soje i sojinih proizvoda, nisu dobre za nas muškarce, u stvari nije loše jesti one proizvode od soje koji su tradicionalni proizvodi iz azije, kao miso pasta jer su pravljene od fermantirane soje, nefermentirana ima ogromne količine fitoestrogena itd. a i prave ih od nusproizvoda stočne hrane (soja je u zapadnom svetu stočna hrana br. 1) "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Октобар 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 Ja svakako ne podnosim soju. Kad pomislim na nju padne mi mrak na oče. Eto ponekad uz post uzmem sojino mlijeko, i to se i ono vuče po nekolike nedelje po frižideru i na kraju ga bacim... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 око 195 цм. Ти си онда доста мршав. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука