Jump to content

Огласио се професор који је забранио девојчици да се прекрсти

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Ili zamislite da neko ko je gej svaki put pre govora uzme srednji prst i zavuče u usta, u znak "pokazivanja ljubavi"... jelda da je neprimereno?

Kakve veze ima pokazivanje na ovaj način sopstvene seksualnosti sa zakrštavanjem?Dakle, ne može se porediti.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Одговори 286
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Vezano za vaš post, Anastasija, evo jednog lepog objašnjenja:

citat:

"Ja se secam da su me i mama i baba ucile, svojevremeno, da se krstic, ako se nosi (nikad nisam nosila) nosi ispod bluze, jer je nepristojno isticati svoju versku pripadnost, a rekle su mi nesto da bi tako trebalo, kao neka solidarnost, sa prvim hriscanima koji su svoju veru krili usled straha od progona, tako nesto, mada ne znam za to, nisam proveravala, te ako su me slagale lazem i ja vas. Dakle, isticanje svoje vreske pripadnosti u javnostii je na prvom mestu nevaspitano, a isto su mi rekle i za politicku pripadnost i sve ostale pripadnosti. Po sistemu- niko te nista nije pitao i nikog ne zanima."

Da li bi ovako nešto bilo u redu?

Ustvari: probajte da zamislite da mi ateisti imamo neki način pokazivanja drugima šta mislimo o veroispovesti: i sad zamislite da svaki put kad krenemo nešto da pričamo - mi lepo stavimo svima do znanja koji smo.

Ili zamislite da neko ko je gej svaki put pre govora uzme srednji prst i zavuče u usta, u znak "pokazivanja ljubavi"... jelda da je neprimereno?

Немојте, молим Вас да изједначавате припадност било којој религији са болешћу хомосексуализма(то је доказана болест,обманутост , то није избор)

А атеисти имају знак којим показују да су атеисти и то по правилу. Чим неко спомене Бога они реагују бурно. Бар оних двадесетак са којима сам до сада имао контакт.

Подели на овим сајтовима

Ako se slažemo oko 2+2=4, onda to.

У том случају би се уџбеници свели на пар листова. Ван математике доказ не постоји, тако да губимо твој критеријум, а школе губе смисао...

Što se tiče slobodnog izbora religije: opet ću povući paralelu sa seksualnim opredeljenjem: ako je neko gej, biseks, panseks, ili neseksualan - to je lepo i super, ali bez nametanja svog izbora drugima. Ja nešto mislim da ćete se a priori složiti sa ovim stavom.

Сексуално ”опредељење” заправо у највећем броју случајева није никакво опредељење, већ се човек таквим или рађа или постаје касније без свог утицаја. Ради се углавном о нечему биолошки детерминисаном. Ко такву ствар ”бира”, има озбиљан проблем у глави. Ја се не сећам да сам се некада у животу определио за жене.

Isto tako i religija. Lična stvar pojedinca. Lična. Bez nametanja.

То је ОК ако смо у питању ти и ја. Али у породици постоји утицај родитеља на дете у свим могућим и немогућим сферама од којих је религија само једна. Не постоји начин да родитељ детету не пренесе своје погледе на свет, филсофска уверења, склоности... Наравно, без наметања. Наметање је сигуран пут да дете све то одбаци касније. А сваки покушај да се родитељски утицај на децу спречи води директно у тоталитаризам. Није могуће другачије.

Подели на овим сајтовима

Ти више оцрњујеш хомосексуалце од Двери, Наших и СНП1389 заједно.

Подели на овим сајтовима

Ти више оцрњујеш хомосексуалце од Двери, Наших и СНП1389 заједно.

Више је него очигледно, Ивице, да " бананасти " користи сваку прилику да се на њему својствен начин подсмева религиознима и да његова поређења и приличе " бананастима ", него, шта теби би па да подлегавши његовим - без да погрешим и више него примитивним " доскочицама " заиграш у истом колу па изговориш неистину да дверјани " оцрњују " хомосексуалце ?

Подели на овим сајтовима

Ignjatije, nisam rekao da je diskriminacija, nego mi je sasvim bizarno da u zabavnoj emisiji čestitaju verske praznike jedne verske zajednice... nisam primetio da u "Slagalici" čestitaju katoličke praznike, Bajram ili nešto slično.

Pri tom je komentar voditeljke tek biser - "Hvala što ste za ovaj praznik sa nama"...

Подели на овим сајтовима

Evo prave istine šta ateisti Srbije misle o vernicima :

Марко Екмеџић

Kada Dambldor

blagoslovljava one koji

uvode šamanstvo u

lekarsku praksu...

Пре 51 мин. · Измењено

Tomislav Radulović

gomila dezorijentisani h

govana uvek spremnih da

bolesnike prepuste bozjoj

volji...u ovoj zemlji nema

coveka sa mudima i velicine

klikera da ustane i da

kaže...jebite se bre ,dosta

vise usrane demagogije...

Пре 45 мин. · 2

Milan Jankovic

Lečio bih ja njih molitvom...

Пре 43 мин. · 1

Марко Екмеџић

Pa ono, meni je jasno zašto

ih je blagoslovio... on

najbolje zna da kada

prigusti, i razboli se, molitve

i bajalice ne služe apsolutno

ničemu...

Пре 43 мин. · Измењено

Tomislav Radulović

svi odreda mogu da se

pokriju usima...ni trunke

samopostovanja i odnosa

prema onom sto

rade...licemeri ....

Пре 41 мин. · 3

AleXandar Lambros

jel su zaklali ritualno tele?

Пре 41 мин. · Измењено ·

4

Morgana Le Fay

E super, posto treba da

idem na neki pregled ovih

dana, sad cu da sedim tamo

i da cekam da izvade krilo

od sismisa i nosorogov rog,

to je svakako delotovornije,

sudeci po svemu ovome....

Пре 37 мин. · 1

Ljiljana Stefanovic

OVO JE POSTALO

NEPODNOSLIVO... .U SVE SE

BRKAJU POPOVI SA NJIHOVIM

BAJKAMA ZA LUDAKE......U SVE

SE MESAJU I KAKO IM STATI

NA PUT

Пре 31 мин. · 1

Подели на овим сајтовима

A šta, ovo si iskopao na nekom sakrivenom sajtu? O.o

Kao da ja sada uz Stanivukovu izjavu napišem da je to stav svih vernika SPC...

Ni vi vodeći u udruženju se ne razlikujete mnogo od tih članova. Zašto nisi kritikovao takvo vredjanje i dao upozorenje nego se lepo pridružio ?

Подели на овим сајтовима

Inače, ja kad spominjem seksualnu orijentaciju i prekrštavanje, ja to iz ugla da je i jedno i drugo javno stavljanje do znanja pripadnosti grupaciji - i iz tog ugla su prekrštavanje i srednjak u ustima isto.

Значи, хомосексуалци изражавају своју припадност групацији стављањем средњег прста у уста? :D И после верници имају предрасуде...

Подели на овим сајтовима

Deca na mnoge stvari nemaju pravo izbora - to dobijaju punoletstvom. Tako bih voleo i da se religija smatra slobodnim izborom. A za slobodan izbor se mora imati dovoljno godina. Zar ne?

Управо тако. Само ме је зачудило да ти смета што су деца организовано отишла у Цркву.

Неко може тако да каже да његовом детету не треба музичко или ликовно, а неко може да каже да му не треба математика, али то су већ неке жеље које су нереалне. Закон је прописао да постоји могућност праћења веронауке по избору, школа то спроводи по програму који предвиђа и посету Цркви и то је то.

Или би требали да не дирамо децу до пунолетства па нека сама одлуче шта је од предмета за њих добро а шта не?

Подели на овим сајтовима

Закон је прописао да постоји могућност праћења веронауке по избору, школа то спроводи по програму који предвиђа и посету Цркви и то је то.

A da li je finansiranje tog predmeta po izboru ?

Подели на овим сајтовима

A da li je finansiranje tog predmeta po izboru ?

Да ли је финансирање здравства и социјаног по избору? Мислим да се вртимо у круг са овим твојим питањима јер, као што сам рекао, немам ништа против да нико не даје ништа што не мисли да треба али и да не тражи да му буде дато.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...