Jump to content

ЖРУ анкета: Ко је по вама највећи живи српски теолог?

Оцени ову тему

Balthasar

ЖРУ анкета: Ко је по вама највећи живи српски теолог?  

142 члановâ је гласало

1. 1. Ко је по вама највећи живи српски теолог?

• Игнатије Мидић
    • Давид Перовић
    • Атанасије Јевтић
    • Максим Васиљевић
    • Порфирије Перић
    • Богољуб Шијаковић
    • Богдан Лубардић
    • Петар Јевремовић
    • Владета Јеротић
    • Ниједан од наведених

Препоручена порука

Ja sam za vl.Atanasija, ali sam glasala za vl.Davida, čisto da razbijem ove što lobiraju :D

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Сутра ћемо имати још једну сличну анкету, мааало другачије тематике али, ценим подједнако занимљиве и комплексније за избор и образлагање избора .smesko..

Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18)

Подели на овим сајтовима

...Која сличност,ако је тачно наведено,па Ви сте Александрида рођени на исти дан кад и ја,на Светог Архиђакона Стефана 9.јануара,...нека слава Богу!

Па људи нико није гласао за истинског и правог професора теолога,велики зналац патрологије Владика др Максим ученик В.Атанасија или за Владику Порфирија великог познаваоца православне психологије,а један од ученика опет великог учитеља Владике др Иринеја бачког,врсног познаваоца грчког језика итд.или Владика др Игњатије,па ко боље зна догматику да пренесе и објасни од њега...итд.Не знам ко је овдје ставио академика Јеротића,он је велики стручњак за психотерапију и те гране,али брате теологију да оставимо за друге врхунске свјетске стручњаке које ми овдје имамо.

Ево слушам Светигору,како говори ректор Отац Гојко Перовић то је савршенство,генијално,божанствено!

Ево нешто што нико до сад није овакво предавање имао,а то је Митрополит др Амфилохије говори о Егзиперијевој бајци "Мали принц" у коме су суштинска питања наше вјере итд.

http://www.svetigora.com/node/9056

Подели на овим сајтовима

On 18. 9. 2012. at 18:58, +Александра+ рече
...Која сличност,ако је тачно наведено,па Ви сте Александрида рођени на исти дан кад и ја,на Светог Архиђакона Стефана 9.јануара,...нека слава Богу!

Da, čak i ime nam je isto :)

Što se tiče glasanja koje ste pomenuli u postu, ja bi glasala više puta, ali je namešteno tako da može samo jedan teolog da se odabere, na moju žalost :)

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

nećem da glasam dok ne turite Milojkova na listu... ;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Добро је да је поменут велики број савремених српских теолога међу најбољима,а неки нису ни поменути, што нам говори да је српска теологија данас жива,и то може само да радује.Наравно,теологија није атлетика,где се зна да је н а 100 м неприкосновен Usain Bolt,спринтер са Јамајке.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

On 18. 9. 2012. at 12:44, Биљана рече
Doc. dr Darko Đogo! Odličan teolog! Na svakom predavanju maksimalnu pažnju posveti studentima! Uočljiv je takođe i njegov veliki napor da na najbolji mogući način prenese znanje! Osjećajan i susretljiv! Želi da pomogne! Odličan i filozof! Stvari sagledava iz više uglova! Zna o čemu priča i uvijek se trudi da nadogradi znanje, kako nama tako i sebi! Jednom riječju; odličan čovjek!

Da zaista jedan pravi teolog, i filosof.... prije svega svestran...odličan profesor, jedna vrsta mini teološke encikolopedije.. greengrin

Подели на овим сајтовима

Таса je прав(a)и "srbenda"... a СВЕТ(sk)И признат и човек и Теолог.. Тaко су лепо образлагали зашто баш он.. поготову господин Нешић ..Лазаре свака ти је на месту... да ми не преостаје ништа осим дa се сагласим са реченим ..

demand19.jpg..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

• Гости

Владика Атанасије ( не Ракита!) је највећи теолог, не у Србији само него у православној васељени.

По мом нескромно-најискренијем мишљењу, он је рекапитулација целокупног православног предања и теологије у једној личности.

Заиста највећи и најпотпунији богослов Православне Цркве икада.

Живи светац.

(а сасвим је друго је питање : ко је најутицајнији?)

Подели на овим сајтовима

• Гости
  On 18. 9. 2012. at 23:48, Nemanja 991 рече

Od svih navedenih teoloa citaosam, a i to malo, jedino Vladetu Jerotica. Mada sam i njega vise gledao na you tube u emisiji Agape. Zato sam ja glasao ja Jerotica. Ovde sam mogao da naucim o Jevticu pa cu gledati da pronadjem neke njegove knjige.

Evo za pocetak nekoliko video snimka da vidis kakav je to teolog

Подели на овим сајтовима

• Гости

a evo i vladike Davida koji besedu izgovara u neverovatno teskim uslovima, pa i ovo poslusajte, imamо i citavu temu o ovoj besedi

https://www.pouke.org...бостинским-сес/

http://www.youtube.com/watch?v=Qmwpw2M_ksc

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...