Jump to content

Архимандрит Софроније (Сахаров)

Оцени ову тему

Препоручена порука

На овом линку могу се наћи дела старца Софронија Сахарова на грчком језику у Word и PDF формату.

Нисам сигуран, али колико сам упућен у дело старца Софронија, мислим да су то сва његова дела.

На истом линку може се наћи и пар студија о теологији старца Софронија.

Оно што недостаје, колико сам приметио, је студија:

Νικολaυ Γ. Κοϊου, Θεολογιa κaι εμπειριa κaτa τον Γεροντa Σωφρονιο, Ιερa Μεγιστη Μονη Baτοπaιδιου 2007.

Ту књигу имам ја, па ако неко буде био заинтересован, нека се јави.

Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 58
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

A taman sam se obradovala, toliko da sam skočila sa stolice, kad ono - grčki... Mislim, *samo* još grčki da naučim i super, šmrc :(

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Milsim, *samo* još grčki da naučim i super, šmrc :(

Није то толики баук .smesko..

Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18)

Подели на овим сајтовима

Није то толики баук .

Znam, ali nemam vremena, u svakom slučaju, verujem da ćete uživati u tom pisaniju, a vidim da je Lazar pomenuo da ima prevedenih stvari, pa ću se potruditi da nađem. Kako god bilo, hvala :)

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

• Гости

Мој омиљени старац! Нешто најбоље што сам прочитао од подвижника и теолога. Он је наш свети нови богослов есешки :)

Мислим да имамо на сајту неколико његових дела, а ово је текст који често цитирам и постављам:

https://www.pouke.org/forum/topic/5360-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BC-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%81-%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B5-%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D0%B3%D0%B0/

Подели на овим сајтовима

• Гости

О познавању воље Божије:

https://www.pouke.org/news.php?cid=0&id=70&do=view

А овде је цела књига Духовне беседе старца Софронија:

http://sr.scribd.com/doc/82690014/Arh-Sofronije-Saharov-Duhovne-Besede-i

Подели на овим сајтовима

Мој омиљени старац! Нешто најбоље што сам прочитао од подвижника и теолога. Он је наш свети нови богослов есешки :)

Мислим да имамо на сајту неколико његових дела, а ово је текст који често цитирам и постављам:

https://www.pouke.org...уде-мера-свега/

Старац Софроније - Васељенски старац, дефинитивно :).

Видећемо, можда у скорије време избацим нешто јако добро од њега чега нема на интернету, ако будем био са вама још, ништа не обећавам...

Подели на овим сајтовима

Чекамо са нестрпљењем :)

Искрено, не очекујте превише, не знам колико ћу још бити овде са вама али ћу најавити свој одлазак ако до њега дође, тако је најбоље :).

Подели на овим сајтовима

Старац Софроније је мнооооого велики теолог. Право откривење за моју маленкост. Један од ретких који јепотпун у ономе што говори. Не оставља простора за недореченост, за погрешно тумачење. Јасан свима, од доктора до простих, а ипак тако дубок.

Подели на овим сајтовима

Znam, ali nemam vremena, u svakom slučaju, verujem da ćete uživati u tom pisaniju, a vidim da je Lazar pomenuo da ima prevedenih stvari, pa ću se potruditi da nađem. Kako god bilo, hvala :)

отвориш шта те интересује па преко гуглета има преводилац и ископираш само ту страницу и ето

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

ово је баш лепо. и на српски је доста преведено. скоро све. и преводи се.

Лаки, да ли су преводи сви у издању Манастира Хиландара? Или их треба тражити и код других издавача?

Подели на овим сајтовима

отвориш шта те интересује па преко гуглета има преводилац и ископираш само ту страницу и ето

Тешко брате да ће то баш тако ићи са грчким, тачност тог превода је смешна .smesko..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...