Balthasar Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 На овом линку могу се наћи дела старца Софронија Сахарова на грчком језику у Word и PDF формату. Нисам сигуран, али колико сам упућен у дело старца Софронија, мислим да су то сва његова дела. На истом линку може се наћи и пар студија о теологији старца Софронија. Оно што недостаје, колико сам приметио, је студија: Νικολaυ Γ. Κοϊου, Θεολογιa κaι εμπειριa κaτa τον Γεροντa Σωφρονιο, Ιερa Μεγιστη Μονη Baτοπaιδιου 2007. Ту књигу имам ја, па ако неко буде био заинтересован, нека се јави. Лазар Нешић and Александрида је реаговао/ла на ово 2 Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 ово је баш лепо. и на српски је доста преведено. скоро све. и преводи се. Sophrosyne and Balthasar је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 A taman sam se obradovala, toliko da sam skočila sa stolice, kad ono - grčki... Mislim, *samo* još grčki da naučim i super, šmrc Перса је реаговао/ла на ово 1 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Септембар 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Milsim, *samo* još grčki da naučim i super, šmrc Није то толики баук .smesko.. Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Није то толики баук . Znam, ali nemam vremena, u svakom slučaju, verujem da ćete uživati u tom pisaniju, a vidim da je Lazar pomenuo da ima prevedenih stvari, pa ću se potruditi da nađem. Kako god bilo, hvala Balthasar је реаговао/ла на ово 1 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 16, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Мој омиљени старац! Нешто најбоље што сам прочитао од подвижника и теолога. Он је наш свети нови богослов есешки Мислим да имамо на сајту неколико његових дела, а ово је текст који често цитирам и постављам: https://www.pouke.org/forum/topic/5360-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BC-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%81-%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B5-%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D0%B3%D0%B0/ Balthasar, Перса and Жика је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 16, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 О познавању воље Божије: https://www.pouke.org/news.php?cid=0&id=70&do=view А овде је цела књига Духовне беседе старца Софронија: http://sr.scribd.com/doc/82690014/Arh-Sofronije-Saharov-Duhovne-Besede-i Олимп and Перса је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Септембар 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Мој омиљени старац! Нешто најбоље што сам прочитао од подвижника и теолога. Он је наш свети нови богослов есешки Мислим да имамо на сајту неколико његових дела, а ово је текст који често цитирам и постављам: https://www.pouke.org...уде-мера-свега/ Старац Софроније - Васељенски старац, дефинитивно . Видећемо, можда у скорије време избацим нешто јако добро од њега чега нема на интернету, ако будем био са вама још, ништа не обећавам... Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 16, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Чекамо са нестрпљењем Balthasar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Септембар 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Чекамо са нестрпљењем Искрено, не очекујте превише, не знам колико ћу још бити овде са вама али ћу најавити свој одлазак ако до њега дође, тако је најбоље . Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Старац Софроније је мнооооого велики теолог. Право откривење за моју маленкост. Један од ретких који јепотпун у ономе што говори. Не оставља простора за недореченост, за погрешно тумачење. Јасан свима, од доктора до простих, а ипак тако дубок. Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Znam, ali nemam vremena, u svakom slučaju, verujem da ćete uživati u tom pisaniju, a vidim da je Lazar pomenuo da ima prevedenih stvari, pa ću se potruditi da nađem. Kako god bilo, hvala отвориш шта те интересује па преко гуглета има преводилац и ископираш само ту страницу и ето ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 ово је баш лепо. и на српски је доста преведено. скоро све. и преводи се. Лаки, да ли су преводи сви у издању Манастира Хиландара? Или их треба тражити и код других издавача? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Септембар 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 отвориш шта те интересује па преко гуглета има преводилац и ископираш само ту страницу и ето Тешко брате да ће то баш тако ићи са грчким, тачност тог превода је смешна .smesko.. Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 16, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Жика and Balthasar је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука