Velja94 Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 @, Stranica ima dosta lajkova. Niko ih nebi mrzeo zbog pojedinaca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Ekmedžić Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Veljo, ne postoji pojam "svi mediji", jer niko od nas nije sigurno čitao baš sve medije. Sve i da su ga tako nazvali, ja pitam tebe, šta znači "šampion ateizma"? http://www.ateisti.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 @@Marko Ekmedžić, Kad je neko ateista skoro ceo život i od jedan put počne da veruje e to je to. Bio je po mnogima najveći ateista na svetu, a onda od jednom rekao da Bog ipak postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 @, Vidiš to nisam znao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 @@Marko Ekmedžić, Kako ti kao ateista gledaš slučaj profesora doktora Entonija Flua koji je šampion ateizma koji je rekao:"Bog ipak postoji". Ta priča je mnogo smešna. Prvo, lik uopšte nije bio "šampion ateizma", drugo, postao je nekakav deista jer je molim te, zaključio da se tri atoma helijuma nisu mogli tek tako udružiti u atom ugljenika, što je smešno, istu "logiku" je mogao koristiti i reći "nije moguće da je čovek sada tako kompleksno biće ako nije neka sila bla bla bla", a mi npr. sada imamo jedno dobro, ali složeno objašnjenje za to, što sigurno postoji i u slučaju atoma ugljenika. Sve u svemu, potreba da se koncept Boga izbaci iz prirodnih nauka je uviđena pre 200+ godina, i tu mu zaista nije ni mesto. Velja94 and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Ekmedžić Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Šta znači "najveći ateista na svetu"? Ateista je neko ko ne veruje ni u jednog boga, tu nema većeg ili manjeg ateiste. O tome ti ja pišem, o tim predrasudama, a osnovne stvari su zapravo vrlo jednostavne. Nema "šampiona ateizma", nema "najvećih ateista na svetu", i slično. Postoje pojedinci, koji se izjašnjavaju kao ateisti, a koji su biolozi, rudari, mašinci, lekari, pekari, stolari, hemičari, poljoprivrednici, itd. Nemaju tu mnogo veze kvalifikacije, jer bi onda veći vernik morao da bude neko ko je završio PBF, od nekoga ko je ceo život proveo posvećen veri, iako nije završio bogosloviju. Velja94 је реаговао/ла на ово 1 http://www.ateisti.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Ekmedžić Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Protagoras, može da se kaže kako god ko želi, ali to zaista ne znači da je u pitanju "šampion vere" ili "najveći vernik na svetu" zar ne? Velja94 је реаговао/ла на ово 1 http://www.ateisti.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 @@Marko Ekmedžić, Očigledno da nema pojma još malo mu pojasni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Ekmedžić Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Taman posla, Protagoras i ja se sasvim fino razumemo. Ali mi još uvek nisi objasnio šta znači "najveći ateista na svetu"? Velja94 је реаговао/ла на ово 1 http://www.ateisti.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Velja94 је реаговао/ла на ово 1 Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 @@Marko Ekmedžić, Evo još jednom da ponovim neko koje čitav život bio ateista i od jednom počne da veruje u Boga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Ekmedžić Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Pa kako je onda "najveći ateista na svetu" ako je celog života bio ateista, i onda poverovao u boga? Da li to onda znači da neko ko je celog života bio vernik, i pred smrt postao ateista, smesta postaje "najveći vernik na svetu" i "šampion vere"? Velja94 је реаговао/ла на ово 1 http://www.ateisti.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владимир Миливојевић Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Veljo, mi smatramo da veronauku treba vratiti u okvire crkve, a ne da je treba ukinuti. Jednostavno, naš stav je da joj nije mesto u državnim školama. Takođe, smatramo da je Ministarstvo vera nepotrebno, a da sadašnja himna nije takva da je sa podjednakim osećanjem pripadnosti državi mogu pevati svi njeni građani, tj. da je suštinski diskriminatorska. Да ли сте упознати са стањем у другим европским државама по тим питањима? Да ли су вам познати текстови, Марсељезе, холандске и британске химне, рецимо? Ви само потврђујете да сте атеисти а не антитеисти, али нама верницима не треба атеистичка држава, антитеистичка поготово. Секуларизам не бих поистовећивао са атеизмом и тако га једноставно и линеарно схватао и примењивао. "Свуда пођи, себи дођи." - Владимир М. Миливојевић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Velja94 Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 @@Marko Ekmedžić, Zavisi od slučaja koji je. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Ekmedžić Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Vladimire, poznato mi je da su svetska iskustva šarenolika, u prilog jednog i u prilog drugog shvatanja, ali dokle god živim u Srbiji, najvažnija mi je moja zemlja. Sekularizam zaista ne poistovećujemo sa ateizmom, i vrlo često objašnjavamo i sopstvenim simpatizerima da mi ne propovedamo ateizam, već da govorimo o prednostima sekularnog društva, na način na koji ih je opisao i Aca, na primer. Veljo, sumnjam da bi se teolozi i sveštenici složili sa tobom da vernik koji se pred kraj života izjasni kao ateista, može biti "šampion vere" i "najveći vernik na svetu". Čak sumnjam da crkva uopšte i prihvata kategoriju "najveći vernik na svetu", ali su za to stručniji Aca ili Ivan. Velja94 је реаговао/ла на ово 1 http://www.ateisti.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука