Jump to content

Drang nach Osten:Нови понижавајући услови за Србију

Оцени ову тему

Желе Зека

Препоручена порука

Bosnu i Crnu Goru isto kao što i Kosovo već smatram svojom domovinom; svako, ko se ovim ne slaže, je dobrodošao da me ubedi u suprotno, ali dosad nisu uspeli..

Је ли ти живиш у свим тим земљама па да су оне твоја ДОМовина? Дом је тамо ђе живиш, и твоја домовина је твој град, онда твоја област и онда на крају твоја држава. Ријеч "домовина" ти је довољна да схватиш ако је боље погледаш.

И очигледно си ме погрешно схватио за "Сила Бога не моли". Отимање, убијање, крађа...то никада није исправно, али када САД има силу да ради шта хоће у свијету, наравно да ће то и радити. Ако им се нико не може одлучно супротставити и побиједити их у неком дијелу свијета-наравно да ће да раде шта им је воља ту. Брига њих за законе. Е то је "Сила Бога не моли.", а ако је неко урадио зло, то не даје теби право да радиш зло такође.

Подели на овим сајтовима

Tamo živi moj narod, moja braća i moje sestre, tamo je moja očevina i rodina, naravno da je moja domovina, domovina naroda kojemu ja pripadam.
I ovo je jedan razlog zašto ne smemo da se odrekenemo Kosova, jer ako se odreknemo Kosova odricamo se i svog ljudskog prava na domovinu.

likefaceeeeeeee

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Tamo živi moj narod, moja braća i moje sestre, tamo je moja očevina i rodina, naravno da je moja domovina, domovina naroda kojemu ja pripadam.

Ја немам ниједног брата нити сестру тамо.

Po jednoj savremenoj definiciji, domovina ima pet dimenzije: prostornu dimenziju, vremensku dimenziju, socijalnu dimenziju, kulturnu dimenziju i emocionalnu dimenziju.

Ал се просторна димензиај мења крозх временску димензију.

Извини ја се моје домовине нисам одрекао. Моја домовина није република Србија најстрожије речено моја домовина је расински и моравски округ.

I ovo je jedan razlog zašto ne smemo da se odrekenemo Kosova, jer ako se odreknemo Kosova odricamo se i svog ljudskog prava na domovinu.

Ајде опет да ти поновим, косово није моја домовина.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Необично како су наши "неодрицатељи" лако заборавили Републику Српску Крајину. Зар не беше и то наша домовина својевремено где су живели наша браћа и сестре...?

Како сте РСК могли да се одрекнете? И то колико видим без проблема, нико је више и не помиње...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Необично како су наши "неодрицатељи" лако заборавили Републику Српску Крајину. Зар не беше и то наша домовина својевремено где су живели наша браћа и сестре...?

Како сте РСК могли да се одрекнете? И то колико видим без проблема, нико је више и не помиње...

Мислим да је драги помешао термине домовина и државна територија. Многим мађариам је домовина војводина т.ј садашња република Србија па су то ипак Мађари - нису Срби.

Такође је многим албанцима домовина Косово.

Све те детаље је Драги заборавио..

Подели на овим сајтовима

Па ирационални људи тотално... Волим и ја Косово, нашу историју, манастире итд. И жао ми је што ту сада влада неко други, али то је то. Историја иде даље. Ако га волимо, дај онда да се измиримо с` тим народом тамо па да можемо на миру да одемо и посетимо светиње, места која нам значе.

Не могу сада због неких својих емоција да негирам реалност. Шта је ту је. Изгубили смо битку, идемо даље.

Земаљско је замалена царство, а небеско увек и довека.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па ирационални људи тотално... Волим и ја Косово, нашу историју, манастире итд. И жао ми је што ту сада влада неко други, али то је то. Историја иде даље. Ако га волимо, дај онда да се измиримо с` тим народом тамо па да можемо на миру да одемо и посетимо светиње, места која нам значе.

Да је то нама стварно неком тешком неправдом одтето него као када улетимо у тучу где су сви већи и крупнији од нас и онда кукамо како је неправда јер смо добили по њоњи.

Није то неправда то је тако.

Подели на овим сајтовима

Мислим да је драги помешао термине домовина и државна територија. Многим мађариам је домовина војводина т.ј садашња република Србија па су то ипак Мађари - нису Срби.

Такође је многим албанцима домовина Косово.

Све те детаље је Драги заборавио..

I ti si zaboravio da zivis na planeti zemlji u 21 veku.

Ovo:

"Такође је многим албанцима домовина Косово."

vazi i za srbe na Kosmetu a ne samo za Albance. A to redovno zaboravljas.

Isto to vazi i za srbe u Crnoj Gori ili Republici Srpskoj itd ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Да,да...привремени ентитети за Србе а за све друге држава.Јер ако то нећеш, "партнери" те протерају.Без обзира што се географски наслања на Србију,ни север Косова не може да остане у Србији,без обзира што се крши међународно право...Али,важно да смо партнери.Да закључим,само тотални кретен би прихватио услове Немачке,па нам се можда посрећи да ово и не прође...

To je to, što oni poraz predstavljaju kao nacionalni interes. Jedan se ponaša kao advokat vlade u Washington'u, drugi je pod uticaju nemačko-konzervativnog rimokatoličkog demohrišćanstva. A ti ako jednom prihvatiš ucene, uvek će da dolaze sa ucenama. Nego krivica i slabost je u nama, jer mi trpimo i ne organizujemo se demokratski. A kad bi se skupili milion-dva miliona i otišli na Kosovo, videli bi kako bi se politika promenila prema nama. Najzad je sve samo u nama. Mi jedini odlučujemo. Ako hoćemo, biće, ako nećemo, Bog nam pomogao.

Кад се не може као кнез Лазар, мора се као деспот Стефан. Кад се не може као Карађорђе, мора се као Милош Оберновић.

Подели на овим сајтовима

I ti si zaboravio da zivis na planeti zemlji u 21 veku.

Ovo:

"Такође је многим албанцима домовина Косово."

vazi i za srbe na Kosmetu a ne samo za Albance. A to redovno zaboravljas.

Isto to vazi i za srbe u Crnoj Gori ili Republici Srpskoj itd ...

Исто важи за Србе доље који чине 1% укупнога становништва, а Албанци преко 90%... И сада би сви ти Албанци требали да оду јер огромна мањина има повијесно право на Косово и Метохију? Па и ми смо се доселили на Балкан јер нам је Византија дозволила, па не видиш Грке како кукају због тога. А Срби су слично поступили...продавали су своје куће на Косову и одлазили... Проблем је што је табу споменути реалност, да смо изгубили Косово иако смо га могли сачувати. Проблем је споменути оно што Звонко још рече-а Република Српска Крајина? Нема ни ње, уништена је, а опет Срби у Крајини чине нешто већи постотак становништва него што чине на Косову. Кога ми замајавамо овдје него сами себе? Које ми то вјетрењаче гањамо?

И Швеђани су морали прихватити чињеницу да су изгубили Финску, која је сматрана дијелом шведске домовине. Али Русија је то узела и држала све до 1917.

За Драгог-Звонко и Милослављевић рекоше све умјесто мене. А ја ћу да додам само Алексу Шантића:

"И свуда гдје је српска душа која

тамо је мени отаџбина моја,

мој дом и моје рођено огњиште."

Подели на овим сајтовима

Исто важи за Србе доље који чине 1% укупнога становништва, а Албанци преко 90%... И сада би сви ти Албанци требали да оду јер огромна мањина има повијесно право на Косово и Метохију? Па и ми смо се доселили на Балкан јер нам је Византија дозволила, па не видиш Грке како кукају због тога. А Срби су слично поступили...продавали су своје куће на Косову и одлазили... Проблем је што је табу споменути реалност, да смо изгубили Косово иако смо га могли сачувати. Проблем је споменути оно што Звонко још рече-а Република Српска Крајина? Нема ни ње, уништена је, а опет Срби у Крајини чине нешто већи постотак становништва него што чине на Косову. Кога ми замајавамо овдје него сами себе? Које ми то вјетрењаче гањамо?

И Швеђани су морали прихватити чињеницу да су изгубили Финску, која је сматрана дијелом шведске домовине. Али Русија је то узела и држала све до 1917.

Malo si pobrkao procente u slucaju Kosmeta.

I ne treba niko nigde da ode, to je tvoja projekcija a ne ono sto misle Srbi kada kazu da je Kosmet srpski. A kuce koje su prodate zna im se vlasnik. A drzavu Srbi jos nisu prodavali.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Па немам ја кућу на Косову да ту земљу зовем домовином. Та земља јесте дио нашега повјеснога наслијеђа, али, будимо реални, изгубили смо је.

А где имаш кућу, пријатељу? И како губиш нешто што није твој дио? Реално...

Подели на овим сајтовима

Kada su Milovana Drecuna upitali sta znaci 7. uslov oj otprilike odgovorio sledece: nemate razloga za paniku jer da bi Kosovo bilo priznato treba neko od drzavnih funkcionera da potpise papir sa odgovarajucim sadrzajem; i da to verifikuje skupstina.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

A meni je najgluplja - i najopasnija - ideja koja se provlači svuda, možda ne očigledno uvek, ali puno ljudi razmišlja: ili EU, ili Kosovo...raspisati referendum, pa narod neka odabere... ne damo Kosovo da bismo ušli u EU!, itd. Ne znam ko je ikada rekao sa zapada da mi možemo da zadržimo Kosovo ako se ne opredelimo za EU, ili da će status Kosova biti nešto drastično promenjen u našu korist ako nećemo u EU. Ako gledamo brutalno realno, kako stvari stoje danas, izbor je: ili EU, ili ni EU ni Kosovo.

То је оно како би еу са немцима на челу желели да ми гледамо ствари а видим да има доста заступника овакве пепелопосипачке политике.

Није "или еу, или ни еу ни Косово и Метохија".

Него је "или еу, без Косова и Метохије, без Санџака, без Војводине, без Шумадије, без Срба...или нема еу".

Лепо је Ђинђић објаснио методу кувања жаба али изгледа да то некима није јасно и даље.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...