Grizzly Adams Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Као што смо рекли - ово није "уцена" него "цена". Ако `оћеш у ЕУ толико кошта. Ако нећеш, нема проблема. Једини проблем је што ми не знамо шта `оћемо. Ја сам иначе против уласка у ЕУ овако како сада ствари стоје, да не буде забуне. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2012 Да,да...привремени ентитети за Србе а за све друге држава.Јер ако то нећеш, "партнери" те протерају.Без обзира што се географски наслања на Србију,ни север Косова не може да остане у Србији,без обзира што се крши међународно право...Али,важно да смо партнери.Да закључим,само тотални кретен би прихватио услове Немачке,па нам се можда посрећи да ово и не прође... Ја мислим да је најбоље да се још мало покољемо још више да нас истребе. Мани ти да ми прихватимо неке услове да нас лепо све истребе и да нам се још руинира животни стандард. Има метана, гова*а, метала - тим нас вође ране. Али извини ја сам сит тога. Хоћу да живим конфорно ионако већина тих Срба са Косова данас живи боље од мене. Пошто ја бранећи то Косов не браним моју земљу него ЊИХОВУ. Не браним мој ДОМ него ЊИХОВ. Дом који су они за дебеле паре продали. Иначе превише причаш о међународном праву премало знаш. Међународно право једва да регулише ту материју о којој ти причаш. Финкционише по систему - или оћу или нећу да признам новонасталу државу. Нисам ничим обавеза за да или не осим својом вољом. Сем ак онемам неки ратифокован уговор о сарадњи. Од кад је ово питање косова проваљујем сви у Ср стручњаци за међунродно право. Ја сам иначе против уласка у ЕУ овако како сада ствари стоје, да не буде забуне. А кажи ми за шта си ти од реалних опција? Да прескочимо твоје нереалне опције где би укинули све порезе и поставили кинески систем пошто је то у Србији немогуће урадити у следећих десет година са све масивном намерно усмереном едукацијом становништва. Једноставно наш народ то мора прво да прихвати и да свари да би се уопште спровело. А наш народ не може то да прихвати и да свари. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Да,да...привремени ентитети за Србе а за све друге држава.Јер ако то нећеш, "партнери" те протерају.Без обзира што се географски наслања на Србију,ни север Косова не може да остане у Србији,без обзира што се крши међународно право...Али,важно да смо партнери.Да закључим,само тотални кретен би прихватио услове Немачке,па нам се можда посрећи да ово и не прође... Сила Бога не моли. Једна од најважнијих повјесних лекција. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Шта чекаш пакуј кофере правац за напредну Кину! У творницу Ајфона!!!! Тамо је највећи стандард и најхуманији услови aman Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 А кажи ми за шта си ти од реалних опција? Да прескочимо твоје нереалне опције где би укинули све порезе и поставили кинески систем пошто је то у Србији немогуће урадити у следећих десет година са све масивном намерно усмереном едукацијом становништва. Једноставно наш народ то мора прво да прихвати и да свари да би се уопште спровело. А наш народ не може то да прихвати и да свари. Ја сам за тоталну промену система. Ово што сада имамо да се потпуно расформира и направе сасвим нове институције. Да ли је то могуће? Наравно. Почео би са потпуном либерализацијом увоза, извоза, трговине, привреде итд. Да свако може да отвори фирму и ради шта год жели без икаквих ограничења и са минималним наметима. То би створило окружење где би се људима више исплатило да раде у приватном сектору него да дангубе по мемљивим државним фирмама. Онда би једну по једну укидао државне агенције из којих би људи већ одлазили сами, па то не би био проблем. Увео би систем ваучера за образовање, што би увело конкуренцију у школе. Исто за здравство итд. Да не пишем цео програм странке сад... Улазак у ЕУ би такву трансформацију заувек спречио и то је мој главни проблем са њима. Они би зацементирали наш неефикасан систем и институције углавном овакве какве јесу, само би увели мало реда да се не краде баш толико. И онда би били најсиромашнија чланица и први који би излетели на свакој економској кривини као што је то данас случај са Грчком. Сад имамо прилику да све то променимо, када уђемо у ЕУ то је једна велика бирократија којој нема краја. Зато прво треба да направимо нови систем, па онда можемо да улазимо у ЕУ до миле воље. Тј. нећемо ни морати да улазимо, доћи ће они сами код нас. Аурор and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Ја сам за тоталну промену система. Ово што сада имамо да се потпуно расформира и направе сасвим нове институције. Да ли је то могуће? Наравно. Почео би са потпуном либерализацијом увоза, извоза, трговине, привреде итд. Да свако може да отвори фирму и ради шта год жели без икаквих ограничења и са минималним наметима. То би створило окружење где би се људима више исплатило да раде у приватном сектору него да дангубе по мемљивим државним фирмама. Онда би једну по једну укидао државне агенције из којих би људи већ одлазили сами, па то не би био проблем. Увео би систем ваучера за образовање, што би увело конкуренцију у школе. Исто за здравство итд. Да не пишем цео програм странке сад... Као што рекох реално. То није немогуће али да би се то испунило прво нам треба таква политичка снага друго нам треба подршка народа за такву политичку снагу - зато није могуће. Ја се све то слажем али будимо реални. А иначе најближи томе ти је лдп. Ајд опет да се вратимо.... реални план? Нешто што би могао народ Србије да скапира да подржи и да жели? Не заборави колико код нас влада комуњарски менталитет да мораш за посао у приватној фирми да јуриш везу веровао или не а гомила приватника тако пропада. Капиталистичку теорију Срби руше у пракси не заборави то. Дошао скоро један момак из уса који је отишао тамо пре пар година не може да се начуди колико не радимо ништа.... просто му је непомљиво да седи у кладионици по цео дан црика еспресо и попуњав тикете. А то је живот просечног Србина не зато што нема посла већ зато што му одговара. Кога занима да ради - има посла ... ево мој цимер прошле за недељу дана нашао посао да иде у шуму да товари дрва. Проблем су делимично и људска очекивања од посла. Сви би да буду неке фине послове а квалификације немају. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 У творницу Ајфона!!!! Тамо је највећи стандард и најхуманији услови aman Ко Жељко? Тај загрлио свилен чаршав и сад нама прича како је свила аут. Тотално му не верујем ништа што ми каже нити уважавам његово мишљење на том пољу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Ја мислим да је могуће, чак врло једноставно. Ево имаш гомилу програмера који раде за запад преко интернета и крију се од државе због крајње неразумних намета. Они намерно остају мали да би остали "испод радара", а многи би могли да се развијају и те како. Прво би им омогућио потпуну слободу пословања - Pay Pal, offshore рачуни, увоз опреме, све без дискусије. А онда им узео само 10% пореза. То би кренуло у експанзију какву сада не можемо ни да сањамо. Правиле би се милијарде, добили би неколико својих људи попут Гејтса и Џобса. Сличну логику примени на све друго па ћеш видети да је и те како могуће. Не треба покушавати да поправиш оне који не раде, него пустиш оне који раде. Они ће покренути све. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Па јес`, Лазански је библијски пророк па нам треба надахнуће да га "протумачимо". Протумачио сам ја њега одавно. Још када је 1991-е постао главни и једини "војно-политички" коментатор тадашњих комуњарских медија. Каква коинциденција... Pa nije on kriv sto svojim argumentima rusi tvoje atlantisticke snove. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Ako ti Kosovo nije dom, onda ni Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac nisu ti dom. Najzad ne bi imao ni tvoj Kruševac da braniš, ali pretpostavljam da ni ovo ne bi hteo. Pa ako svoj dom nećeš da braniš, zašto bi tvoj dom ponudio tebi mogućnost da lepo živiš kad ionako ne mariš za njega? Ako svoj dom ne braniš, zašto tražiš od njega sve moguće? Rodio si se, imao si medicinsku negu, bezbednost (možda policija i sudstvo Srbije nisu najbolji, ali ipak bolje išta nego ništa, ili kad si gladan ne biraš između proje i hleba), školovanje, studiraš, zar si ovo sve sam plaćao? Ili tvoj dom plaća za tebe? Kad trebamo da uzimamo, onda nismo umorni, zar ne, onda se svi volimo.. Ali kad trebamo i mi nešto da dadnemo, onda pokazujemo svoje pravo lice. Fakt je da su Srbi više uložili u tebe nego ti što si uložio u Srbe i Srbiju. Ti trebaš da se zahvališ Srbiji, ne da tražiš izvinjenje od nje. Jer da nije iste Srbije, ti danas ne bi živeo, ne bi te bilo. Pa šta bi hteo dalje, da ti se poklanjaju mercedesi i palate i da ti donosimo najlepše plavuše i šta znam šta još sve..? A one priče po kojima su svi Srbi na Kosovu bogati i tako dalje spadaju u iste bajke po kojima na Kosovu žive deset miliona Albanaca, glupi su izgovori. Osim toga, Srbi na Kosovu su branili svoj dom, i danas ga brane, ali sa dvesta-trista hiljadu ljudi protiv milion i po, to su 2 protiv 15, ovde ne postoji baš fer ravnoteža, pa logično je da im se pridruže ostali Srbi, da brat pomogne bratu i sestra sestri kao što treba i kao što dolikuje Srbima i Hrišćanima, umesto da se prepuste sami svojoj sudbini. A što nas je više, to će manje da nas boli, osim toga, naravno, veća je i šansa za uspeh. Jer ako danas ne pomažeš svojoj braći i svojim sestrama, ni oni sutra neće tebi da pomognu, jedni što onda ne mogu, drugi što su primili tvoje pa vele: Pomozi sam sebi, šta je meni do tebe..! Da jedino sloga Srbina spašava ne dolazi odnekud, nije neka glupa nacionalistička floskula, nego vekovno istorijsko iskustvo da jedino zajedno možemo da opstanemo. Toliko smo ginuli, stradali, pri tome su nas uglavnom napadali, nismo mi napadali, tako da je ovo naša istorijska lekcija: Vera u Boga, i sloga! Ako samo jedno fali, mi gubimo, stradamo.. Pa nije li zločin kad neko radi svesno protiv vere i sloge, dovodeći time ceo narod u opasnost? Jer ako danas stradaju Srbi na Kosovu i ništa se ne uradi, sutra će da stradaju Srbi u Vranju, Leskovcu, Kuršumliji, i ako se tome ne stane na put prekosutra u Nišu, Kruševcu, Kragujevcu, a zašto, zbog čega, što je nekima bilo najvažnije njihova lenja zadnjica i kako da napune svoj trbuh.. Lepo reče apostol Pavle: Ako li ko za svoje, a osobito za domaće, ne promišlja, odrekao se vere i gori je od neznabošca! (1. Tim. 5, 8) A ne promišlja za domaće ni onaj koji ima samo jednu formulu, naime samo u EU, ili samo u Rusiju, samo u Ameriku i tako dalje. To smo imali i sa Jugoslavijom, samo Jugoslavija i sve će biti super, navek i u vekove, i vidimo gde smo završili. Па немам ја кућу на Косову да ту земљу зовем домовином. Та земља јесте дио нашега повјеснога наслијеђа, али, будимо реални, изгубили смо је. А што се тиче слоге српске: 1) мале су прилике да ће се то икада остварити 2) ако би се остварило, Срби би најсигурније сложно у пропаст отишли. Слога спасава, али само када сви заједно иду у правом, добром правцу, а не као у оној причи од Домановића када сви сложно прате слијепога ђеда па сви скоро на крају изгину. Иначе, тема је почета као расправа о условима које је Њемачка поставила Србији. Заправо не о свим условима него о ономе који тражи "нормализацију односа са сусједом". Људи, хтјели ми то, или не, ми се приближавамо признавању Косова, а ако у тренутку када то буду од нас тражили одбијемо, одбациће нас као стару чарапу и окренути се на другу страну. Зар да 7 милиона Срба пати због 2 милиона Шиптара? ( само сада је питање хоће ли Срби опет патити ако уђу у ЕУ. Одговор на то је најбоље потражити у примјерима наших сусједа-Хрватска, Бугарска, Румунија ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Ја сам за тоталну промену система. Ово што сада имамо да се потпуно расформира и направе сасвим нове институције. Да ли је то могуће? Наравно. Почео би са потпуном либерализацијом увоза, извоза, трговине, привреде итд. Да свако може да отвори фирму и ради шта год жели без икаквих ограничења и са минималним наметима. То би створило окружење где би се људима више исплатило да раде у приватном сектору него да дангубе по мемљивим државним фирмама. Онда би једну по једну укидао државне агенције из којих би људи већ одлазили сами, па то не би био проблем. Увео би систем ваучера за образовање, што би увело конкуренцију у школе. Исто за здравство итд. Да не пишем цео програм странке сад... Улазак у ЕУ би такву трансформацију заувек спречио и то је мој главни проблем са њима. Они би зацементирали наш неефикасан систем и институције углавном овакве какве јесу, само би увели мало реда да се не краде баш толико. И онда би били најсиромашнија чланица и први који би излетели на свакој економској кривини као што је то данас случај са Грчком. Сад имамо прилику да све то променимо, када уђемо у ЕУ то је једна велика бирократија којој нема краја. Зато прво треба да направимо нови систем, па онда можемо да улазимо у ЕУ до миле воље. Тј. нећемо ни морати да улазимо, доћи ће они сами код нас. Одлична идеја, ал' што рече Младен, штета што би то подржао само ЛДП. Када би то подржао ДС или СНС ( зависно ко је на власти ), нека странка која има повјерење великога дијела народа, могло би се нешто урадити, ојачати економија, кренути у повећање наталитета и онда поновно освајање Косова бебама па да то опет буде српска земља, што би Руси рекли-Родина Мать ( ми немамо у свом језику овакав израз, за земљу у којој живимо да је изведен од ријечи "род". Имамо домовину-тамо гдје ми је дом, кућа; и имамо отаџбину-земљу мога оца и мојих предака. Све нам везано за глупаву земљу која је увијек мијењала власнике ). Урадимо барем нешто као наши преци, освајајмо наталитетом! Док су Грци, Римљани и Германи ратовали и гинули, Словени су само сједали у опустошена подручја и рађали ђеце толико да су преплављали старосједиоце и асимилирали их Ако хоћемо да мијењамо нешто у својој околини, прво промијенимо себе и прилагодимо се том нашем циљу. Хоћеш да мијењаш свијет? Почни од себе! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Ја мислим да је могуће, чак врло једноставно. Па дај странку народу да видиш колико ће народ ту странку да изабере. Па ми онда кажи да је могуће. Ти можеш да крадуцкаш са стране али мораш окрени обрини да радиш у границама свог програма. Ево ако ти направиш странку са тим програмом ја ти се први придружујем. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Ako ti Kosovo nije dom, onda ni Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac nisu ti dom. Najzad ne bi imao ni tvoj Kruševac da braniš, ali pretpostavljam da ni ovo ne bi hteo. Pa ako svoj dom nećeš da braniš, zašto bi tvoj dom ponudio tebi mogućnost da lepo živiš kad ionako ne mariš za njega? Која фалична логика. По чему ми је Косово дом? Мени је крушевац дом јер сам ту одрастао, тај менталитет познајем, ту су ми родитељи, ту ми је породична кућа. По којој логици ми је Косово дом? И што тачно да га браним? Шта сам ја крив што је нека хрпа народа тамо продала земљу док ја још нисам имао ни право гласа? Какве ја везе имам са тим што је Милошевић спроводио терор тамо и подмазао клизиште за подршку терористима? И на крају, пази богати да ћу да верујем у параноичне приче и претпоставке бабав ванги да ће шиптари до крушевца да дођу ако нам којим случајем оде Косово. Ја га баним тако што гласам за политичке опције које неће да дају ону нашу једину да кажем правну власт коју имамо тамо а то је 1244 да је то и поред тога што немамо суверенитет део наше територије док УН не одлучи супротно. И нема више шта ја да радим тамо. Osim toga, Srbi na Kosovu su branili svoj dom, i danas ga brane, ali sa dvesta-trista hiljadu ljudi protiv milion i po, to su 2 protiv 15 Брани га један посто. Осталих 30 дижи куће које личе на омање зграде и купује нове и луксузне станове, а они који су побегли јер су морали живе јако ниско и углавном им је реченица - ја сам мој дом изгубио. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Ево ако ти направиш странку са тим програмом ја ти се први придружујем. Jesi li lud? Stranka koja npr. traži da studenti plaćaju školarine, ili kod lekara da plaćaju? Tako nešto ovde nema šanse. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 16, 2012 Jesi li lud? Stranka koja npr. traži da studenti plaćaju školarine, ili kod lekara da plaćaju? Tako nešto ovde nema šanse. То покушавам да кажем звонку. То пто он оће овде - неће да пусти корење међ народом. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука