Драган άσημος :) Написано Март 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2013 Изван празног Раја Адам скрсти руке,Изгнан и отуђен уздахну му муке;Ангели Hе6ecни дотле му другови,Хитро одлетеше, као лепи сновиИспред изгнаника, испред проклетника,A до јуче моћног рајскога власника!Па зарида Адам на студеној стени:- Авај мом потомству! авај грешном мени!Један тренут презрех Створитеља могаДа презиран будем од свег створеногаКроз дане и ноћи, кроз столећа дуга -Место Бога змију да имам за друга!Mecтo ja да владам над свакојом твари.Нада мном ће све сад, све да господари:Ветри и врућине, природне стихије.Скоти и скорпије, гадови и змије.И место слободе ево страх ме држи,И мути ми мисли, и леди до сржи.Само један има што помоћи може:Toг Једног увредих - o смилуј се, Боже! СОЗЕРЦАЊЕДа созерцавам Господа Исуса у Гетсиманском врту и то:1. како поновљено заповеда ученицима, да бдију и Богу се моле,2. како Он три пута устаје са Своје знојне молитве, обилази ученике, и налази их да спавају,3. како их снађе напаст зато што оставише свога Учитеља те сви побјегоше, јер не бише приправни да одоле страху од људи,4. како се и ми ленимо, и не бдимо, и не молимо се Богу, због чега чим искушење наиђе напуштамо Господа Христа. ...Но да се види оно што се крије у Њему -Христу Исусу- иза телесне завесе, за то треба имати вид духовни, тј. Духа Божјега у срцу своме, Духа који одшкрињава завесу и показује тајне.Господе, Тајно најслађа, удостој нас посете Духа Твог Светог. Теби слава и хвала вавек. Амин. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Март 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 22, 2013 http://www.prijateljboziji.com/index.php?p=Filmovi&id=48 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Март 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 22, 2013 Светих Четрдесет Мученика у Севастији ...но вероваху тврдо у Господа Исуса... Преподобни Филором исповедник За њега веле да је био толико савршен у свима врлинама, да је више личио на ангела него на човека. Нарочито је прослављен био својим трпљењем. ...Једини је Господ Исус рекао сву истину Својим следбеницима, и горку и слатку страну истине. Он није обећавао плодове без службе, нити славу без страдања, нити крајњи одмор без трновитог пута, нити победу без борбе, нити сласти без горчине, нити царство без суза и самоодрицања.Кад је набројао многе муке које ће задесити Његове следбенике, Он их најзад не оставља без утехе. Он даје смисао њиховом страдању, и не оставља их у тами. Он вели: али који претрпи до краја благо њему. А какво је то благо, које чека оне који претрпе све до краја, то је и Он сам довољно открио, а то су посведочили, и до дан-данас сведоче, многи светитељи, који или јавише се вернима из онога света у слави, или пак будући још у телу, уздигоше се духом до виђења оне славе и блаженства које чека верне, избране и истрајне... ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Март 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 23, 2013 Спомен храм светог Георгија-моја парохијска црква pink panter је реаговао/ла на ово 1 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Март 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 24, 2013 Свети мученик Кодрат Коринтски и други с њим ...Промислом Божјим и ангелом хранитељем чуван, храњен и вођен, Кодрат одрасте у природи и усамљености. Онај који је давао ману с неба Израиљу у пустињи, пуштао је и отроку Кодрату слатку росу из облака на уста.... ...Људи који могу да схвате ову истину, да Бог види све и зна све, опрезно се чувају и од злих помисли у тајности срца свога, а камоли од злих дела. Кад год те срце потегли на зло, о човече, сети се ових речи, које нису од човека него од Бога: нема ништа сакривено што се неће открити. А ти што чиниш добро у тајности. не малаксавај: свако твоје добро уписано је на небесима, и објавиће се у своје време.... из Охридског пролога ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Март 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2013 ...Ја знам да ме смрт умртвит неће Но тек тело раздвојит од душе... РАСУЂИВАЊЕ "Никакво добро не свршава се само нашим трудом, но силом и вољом Божјом. Ипак Бог и од нас изискује труд, саобразан вољи Његовој." Ово су речи Св. Варсонуфија и Јована. Мало речи, но много речено. Ми се морамо трудити на обделавању и припремању свакога добра. а да ли ће неко добро нићи, узрасти и плод донети, то Је од Божје силе и воље. Ми бразде оремо, а Бог сеје, ако хоће. Ми судове духа чистимо, а Бог улева духа у те судове, ако хоће. И Он све хоће што одговара највишој мудрости и целисходности, тј. Његовом домостројству људскога спасења. Тумачећи речи Господње: Будите мудри као змије и незлобиви као голубови (Мат. 10, 16), св. Златоуст пише, да је ту заповест дао Господ ученицима "да би и они сами нешто сарађивали, те да се не покаже све као дело саме благодати, и да се не помисли, да су они добили венце славе бадава." И тако двоје је неопоходно за наше спасење: наш труд и Божја благодатна сила. ...И кад поново дође у слави Својој, неће бити невиђен ни за кога. Нико неће питати, као звездари при Његовом првом доласку: где је Цар? Сви ће овога пута видети Цара и познати Га као Цара. Но то виђење и познање некима ће бити на радост а некима на страх и ужас. Замислите радости оних који су Његову заповест испунили, који су у Његово име молитве и добра дела вршили, а нарочито оних који су за Његово име пострадали! И замислите страх и ужас оних. који су га пљували и шамарали и распели у Јерусалиму, као и свих оних који се кроз векове подсмевају чудесима Његовим, ругају имену Његовом, газе заповести Његове! Господе милостиви, опрости свима нама који име Твоје призивамо а по немоћи грешимо, опрости нам пре онога величанственог и судбоносног часа када се будеш јавио у слави Твојој, са свима светим ангелима Твојим. Теби слава и хвала вавек. Амин. из Охридског пролога ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Март 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2013 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Март 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2013 ..Гордељив је онај ко хоће свакога да учи а сам се не да ни од кога поучити; а кротак је онај ко не жели никога да учи а жели непрестано да буде ма од кога поучен... ...Сада је време признати божанство Господу Исусу, сада када га многи одричу, и када је оно под сумњом код многих. Они који воле Господа и имају поверења у све Његове речи, лако ће то признати.... Из Охридског пролога ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Март 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 26, 2013 ...Велики хрншћани су они који имају велику љубав према Христу. О како су у истини велики хришћани били богоносни оци и мученици! У наше време многима је то немогуће себи и представити... из Охридског пролога pink panter је реаговао/ла на ово 1 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Март 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 27, 2013 ...Колика раздаљина између онога што Христос у истини јесте, и онога за што Га Јевреји држаху!...Ми треба вером нашом да видимо Христа као Бога у ономе пониженом и попљуваном и изубијаном и искрвављеном и исмејаном човеку у двору Кајафином; у ономе ћутљивом осуђенику, кога су Јевреји сматрали за ствар јевтину и непотребну и с којим су правили маскараде. То је вера, која се цени на небесима. То је вера, која је до сада однеговала и на небо пресадила читаве војске најсветлијих душа, најмоћнијих карактера, најиздржљивијих јунака и најсветлијих умова. Господе понижени, узвиси нас до ове вере. Теби слава и хвала вавек. Амин. из Охридског пролога ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Март 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2013 ...Оно што свет из свог тора грће и измеће Господ збира нежном руком ко најлепше цвеће.... из Охридског пролога ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Март 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 30, 2013 Понекад дођем у стање да ми није битно гдје ћу бити у вјечности. Драшко and Душка је реаговао/ла на ово 2 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Април 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Свети мученик Хрисант Не успевши ништа, зли отац га најпре хтеде развратити затварајући га сама са бестидним девојкама. Но Хрисант победи самога себе и у томе, и одржа се у чистоти. из Охридског пролога ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Април 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 1, 2013 Уздању у Бога мајка је вера!Осигурај се код Бога, чедо моје. Зар знаш само за осигурање аутомобила? Осигурање Божије ти није познато? Осени се крсним знаком и, пре него што било шта урадиш, кажи: "Христе и Пресвета Богородице, помозите ми." Постоји ли боље осигурање од уздања у Бога? Када се човек узда у Бога непрестано добија најбоље гориво и његово духовно возило никада не стаје, непрестано вози даље. Буди пажљива колико год можеш, моли се и уздај се у Бога, а Он ће ти помоћи у свакој прилици. Поједностави свој живот потпуним уздањем у Бога, и ослободићеш се тескобе и несигурности.СТАРАЦ ПАЈСИЈЕ СВЕТОГОРАЦ ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Април 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Ако је све што нам се дешава или по допуштењу Божијем или по вољи Божијој, нема мјеста за сикиранцију. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука