Jump to content

Дневник непримјетног форумаша :)

Препоручена порука

Данас је служен парастос за четрдесет дана од упокојења моје баке Бојане.

На дан сахране, деда Васкрсија је говорио, послије свештеника, а свештеник је његов говор оквалификовао као проповјед која је проистекла из његове љубави према својој жени и из вјере у Бога.

Деда ми је причао послије да му је у тренутку спао сав терет којим је до тада био притиснут и да је осјетио потребу и  добио снагу (како он каже од Бога) да говори. И говорио је са сузама у очима, са јецајем у гласу. Тражио је од Бојане да опрости свима нама који смо погријешили некад према њој, тражио је од нас присутних да опростимо њој ако ли има шта да је погријешила према нама. Тражио је од ње да поздрави њихове родитеље и све сроднике њихове који су с оне стране живота и рекао да ће и он брзо к њој, јер велике су године његове,а и здравље је нарушено. 

Данас на четрдесетодневном парастосу, опет је говорио.

Казао је да смо сви ми присутни свједоци, који свједоче у њену одбрану пред судом Божијим, јер у четрдесети дан Господ души додјељује мјесто боравка до свог другог доласка.

Тражио је од Бога да је прими к себи, међу праведнике и то је тражио свим бићем својим.

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Велики дар нам је дарован, живот у благодати, а чиме се ми задовољавамо, животом тјелесним.

Трагедија постојања човјечијег.

Подели на овим сајтовима

Оно што се добија учествовањем у  Светим Тајнама не може да се плати, може само да се плати труд свештеников.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Јутрос, први пут, питам се, да ли сам средством достигао циљ?

Подели на овим сајтовима

Душо, докле ће ти бити милија храна тјелесна од хране духовне?

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

1493180_755230687834846_3661792440091523

Колико се син Божији понизио, до страдања и до смрти,

и потврдио своју љубав овим ријечима.

10154365_719925974726179_867632897730274

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Бог Отац каже да не можемо к њему него кроз Сина његовог, тј. подвигом Сина његовог, а његов подвиг је, да није дошао да твори вољу своју него онога који га је послао-Оца свога.

Син рече да га као Сина Божијег може познати само онај коме Отац његов дадне.

Вољу Божију творимо присуством Духа Светога у нама, Исуса Христа познајемо као Сина Божијег присуством Духа Светога у нама.

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...

Сконто сам да кад се "молим", ја се у ствари не молим, већ само изговарам ријечи молитве.

Не обраћм се неком.

Покушавам да се обраћам Христу и доживљавам сву испразност мог досадашњег мољења.

Хвала му што ми отвара очи! 

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Боже, милостив буди мени грешном!

Грешан сам док год не љубим Бога свим умом својим, свом снагом својом, свом душм својом, свим срцем својим, док год не љубим ближњег као самога себе.

Грешан сам док год не говорим ријечи Оца небеског, док не творим вољу Очеву.

Грешан сам док год нисам глава жени, као што је Христос глава цркви.

Грешан сам док год не достигнем у мјеру висину раста Христовог.

Ако за живота заживим овом пуноћом, то ће бити одговор Божије милости на мој труд.

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Како је демон поган, само гледа да заметне свађу, нетрпељивост, гњев, напетост, немир и разна зла остала!!!

Како је човјек слијеп за његов утицај!

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Да ли је Богу битно којим се послом бавимо, тј. које смо професије или му је само битно да, чиме год да се бавимо то радимо честито и поштено или обоје?

Подели на овим сајтовима

Битна је љубав и од тога настају све остале позитивне ствари.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Како јадни човјек ослаби, и постане плијен демона.

Помози нам Господе да постанемо свјесни да без тебе не можемо ништа чинити.

Ни бити савршени као што си савршен ти Отац наш небески,

ни бити дјеца свјетлости и наследници Царства Небеског,

ни вјере имати,

ни проповједати и исповједати тебе

ни имати смирења,

ни искреног покајања.

Ништа без присуства Духа Светога у нама.

Морамо да тражимо, да куцамо, да иштемо, то је наш труд.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Мислим да Бог човјеку не даје неке дарове, да они човјеку не би били на пропаст, јер би се њима погордио.

Тек кад се човјек смири и схвати да ништа не може без Бога и сву своју наду положи на Бога, а не на себе, да онда може духовно да напредује, тј. да узраста у све већој и већој вјери, нади и љубави.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...