Jump to content

Мишљење (критике) чланова форума о члановима форума

Оцени ову тему

Препоручена порука

Цитат
  Цитат

Предлажем брату Родољубу да отвори тему Како треба да изгледа савестан и непристрасан админ/мод

Баш ме занима.

И, шта сад?  Баш вас је занимало да чујете, а сада - ником ништа, никакав коментар. Мало неозбиљно с ваше стране, оче Иване.

Оче Иване, није ли ''мистерију'' одговора на ово питање, морала да рјеши сама Администрација и то, будимо прецизни, још поодавно, на самом почетку рада Форума? За нас, у сваком случају, много је важније да сазнамо одговор Администрације, јер ви сте ти који користите власт и моћ. И, стварно, зашто немате Правилник који регулише понашање Администрације и чланова Форума?  Одсуство истог, омогућава (не мора, али може), наравно, манипулације са чланством. Не могу уопште да разумијем (чак и да потпуно занемарим то што сте свештеник СПЦ и власник овог сајта) којим сте се Божијим и људским вриједносним системом користили када сте ми на мој пост (у име Администрације и своје лично) одговорили ''да ћете мислити да имате времена за покајање и да ћете (мада нисте богаташи) јести пити и бановати још много година...'' ? Уз то ми још шаљете пригодан смалић - ( stadaradim) .

Ма, колико то ''забавно'' и ''слатко'' дјеловало, гледано очима ( како ја то, када овако поступите, развидим ) ''друштва из ћошка'', немојте да мислите да ће имало да ме збуни и то што сте свештеник, и што сте власник и што сте, шта год да сте још, а да вам иде у прилог, макар што сте и сиромашни, мене то неће збунити, јер јасно видим да, између вас оваквог (на каквом инисистирате да сте, у посту који ми шаљете) и богаташа из Светог Писма - разлике нема!

Јер - ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА - ИСУС ХРИСТОС!

Дакле, оче Иване, ако Бог да, покајте се, за времена, и потрудите се да не злоупотребљавате свој положај, јер мало ћете одбранити, а големо изгубити.

Упознајте нас са правилима рада форума, па како год да их начините, а наше је право, да слободном вољом развидимо, хоћемо ли се сагласити са њима и да ли нам одговара да и даље учествујемо у раду форума. Овако, на невиђено, а све у име неке ''ширине и толераниције'' - муљаво је.

Веома ми је драго, што брат Милан Меденица (који, иначе, колико видим, увелико показује неслагање са скоро свим што брат Родољуб Лазић говори) заступа став да - ма колико некога да познајете, то не укида потребу да испитате његове ријечи и постпупке. То држим да је у реду, мада о поступку самог оца Александра, не дијелим његово мишљење.

Такође, брат Андреј, у свом посту на 6. страни ове теме, рекао је много тога што би, вјерујем, свима нама било на душекорист, мислим да би управо његове ријечи требале да све ово врате на добар почетак.

Свима вам, свако добро од Господа!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Драга Евдокија, одговор са смајлијем је био у шали ( што смајли и говори), јер сте поставили коментар на који нисам ни могао другачије да одговорим. Рекли смо да на форуму ЖРУ не постоји никакав званичан правилник и уопште не мислимо да га у будућности имамо. Постојаће као и до сада правилник при улазу на сајт који потврђујете пре него ли постанете члан сајта. Ускоро ће тај правилник бити попуњен још неким додацима ради лакшег праћења сајта.

Овде влада разговор љубави и међусобног разумевања или толеранције (ако немамо исто мишљење).

Иначе и тема "Критика модератора" је показатељ наше добре воље да чујемо ваше предлоге. Нажалост, ретко ко је рекао неки добар предлог и користан за подизање форума на још виши ниво. Углавном се све своди на правилинике, норме, прописе... хајде неку креативну идеју, то је потребно.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Драга Евдокија, одговор са смајлијем је био у шали ( што смајли и говори), јер сте поставили коментар на који нисам ни могао другачије да одговорим. Рекли смо да на форуму ЖРУ не постоји никакав званичан правилник и уопште не мислимо да га у будућности имамо. Постојаће као и до сада правилник при улазу на сајт који потврђујете пре него ли постанете члан сајта. Ускоро ће тај правилник бити попуњен још неким додацима ради лакшег праћења сајта.

Овде влада разговор љубави и међусобног разумевања или толеранције (ако немамо исто мишљење).

Иначе и тема "Критика модератора" је показатељ наше добре воље да чујемо ваше предлоге. Нажалост, ретко ко је рекао неки добар предлог и користан за подизање форума на још виши ниво. Углавном се све своди на правилинике, норме, прописе... хајде неку креативну идеју, то је потребно.

Цитат

Оче Иване, овде БИ ТРЕБАЛО  да "влада разговор љубави итд...", али то је често само лепа жеља. Сви смо свесни да свако од нас често у разговору нема ништа од горе поменутог, и то се јасно види на форуму. Дакле, једно су лепе жеље, а друго је стварност.

Невероватно ми је да видим такву ирационалну одбојност према "правилима, нормама, прописима".

Да су били вођени том логиком, Св. Оци не би донели ни један канон на Саборима. Јер, ако смо сви хришћани (да не кажем "свети" како поједини воле да рабе овај израз) шта ће нам онда канони којима се регулишу разне ситуације у животу Цркве?

Такође, ни у једном манастиру не би требало да постоји Типик, јер ту су људи који су у "ангелском чину". Шта ће њима, који су се определили за такав, како се каже,  "равноангелни" живот, саткан сав од љубави и жртве, шта ће њима правила? А тек о црквеним судовима шта рећи? Шта ће нам судови, са прописима и процедурама, ако смо хришћани, што ће рећи - ако љубимо Бога и ближњег? Или сви правилници црквених и епархијских управних одбора итд. итд.

Остајање на идеализованој представи о хришћанима спречава вас да  реално сагледате и решавате односе на форуму, и омогућава да се јаве разне злоупотребе и мањкавости, јер су широм отворена врата свакојаком волунтаризму.

Наравно, ви ћете и даље истрајавати на том (нажалост, показало се) нереалном концепту узајамне љубави, разумевања и толеранције. То могу бити начела којима би требало да се сви ми руководимо, али та начела треба да имају и своју разраду, треба да их прате одређена правила која произилазе из тих начела.

И реците ми, молим вас, како да схватим то што ниједном речју нисте прокоментарисали оно што сам написао о "лику" савесног модератора и администратора? Рекли сте да вас "баш занима", а сада видим да вас, у ствари, уопште не занима. То је, за вас изгледа била нека шала, играрија, шта ли...?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Сматрамо да је сасвим довољна потврда регистрације на постављању личног налога на порталу Поуке.орг и да нема потребе за никаквим додатним правилником.

Што се тиче свих норми и канона као што знаш, они су увек доношени када искрсне неки проблем у Цркви а не никако унапред. Тако и ми: када наиђе проблем ми донесемо правило које стоји ту све док га не замени неко друго. Иначе, на овом форуму не постоји демократија али постоји слобода писања.

И на крају постоји златно правило светих Отаца: Љуби и чини шта хоћеш. Сећаш ли се које су две највеће заповести Христове?

Дакле понављам, немамо намеру да доносимо никакав накнадни правилник нити ћемо то радити. Када модератори у договору са админима мисле да треба некога опоменути, бановати или потпуно избрисати са форума то ће и учинити. Не видим шта је ту толико нејасно.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Оче Иване, овде БИ ТРЕБАЛО  да "влада разговор љубави итд...", али то је често само лепа жеља. Сви смо свесни да свако од нас често у разговору нема ништа од горе поменутог, и то се јасно види на форуму. Дакле, једно су лепе жеље, а друго је стварност.

Невероватно ми је да видим такву ирационалну одбојност према "правилима, нормама, прописима".

Да су били вођени том логиком, Св. Оци не би донели ни један канон на Саборима. Јер, ако смо сви хришћани (да не кажем "свети" како поједини воле да рабе овај израз) шта ће нам онда канони којима се регулишу разне ситуације у животу Цркве?

Такође, ни у једном манастиру не би требало да постоји Типик, јер ту су људи који су у "ангелском чину". Шта ће њима, који су се определили за такав, како се каже,  "равноангелни" живот, саткан сав од љубави и жртве, шта ће њима правила? А тек о црквеним судовима шта рећи? Шта ће нам судови, са прописима и процедурама, ако смо хришћани, што ће рећи - ако љубимо Бога и ближњег? Или сви правилници црквених и епархијских управних одбора итд. итд.

Остајање на идеализованој представи о хришћанима спречава вас да  реално сагледате и решавате односе на форуму, и омогућава да се јаве разне злоупотребе и мањкавости, јер су широм отворена врата свакојаком волунтаризму.

Наравно, ви ћете и даље истрајавати на том (нажалост, показало се) нереалном концепту узајамне љубави, разумевања и толеранције. То могу бити начела којима би требало да се сви ми руководимо, али та начела треба да имају и своју разраду, треба да их прате одређена правила која произилазе из тих начела.

Иако Родољуб није присталица овога што ћу урадити (дајем себи за право то да констатујем), а из досадашњег јасно је и зашто, ипак, једно ВЕЛИКО :  1000000001010
Подели на овим сајтовима

Цитат

Што се тиче свих норми и канона као што знаш, они су увек доношени када искрсне неки проблем у Цркви а не никако унапред.

Канони нису доношени само кад искрсне проблем, него су ствари решавали и начелно, за убудуће. Али чак и да је тако како кажете, по истој логици ипак би требало и овде донети нека правила, јер су се појавили проблеми.

А шта је са манастирским типицима и црквеним судовима? Шта ће нам они кад смо сви хришћани?

Цитат

И на крају постоји златно правило светих Отаца: Љуби и чини шта хоћеш. Сећаш ли се које су две највеће заповести Христове?

Видите, ово св. Сава није имао у виду када је писао Студенички и Хиландарски типик. Да се сетио тога, сигурно би одустао од писања типика и само написао ово једно, златно правило.

Цитат

Када модератори у договору са админима мисле да треба некога опоменути, бановати или потпуно избрисати са форума то ће и учинити. Не видим шта је ту толико нејасно.

Нејасно је по којим критеријумима они доносе те одлуке (видели смо да постоје злоупотребе), на основу чега одлучују.  Када то није јасно унапред речено, онда долази до волунтаризма.Такође, чланови треба УНАПРЕД да знају за шта им може следити опомена да би своје понашање могли ускладити са тим. Не може им се то саопштавати у тренутку када им се изриче опомена.

Ви сте на овој теми поменули два правила за која нисмо знали - да је забрањено вређање архијереја и богослова и да је забрањено троловање. У чему је проблем да то саопштите не овако узгред, него јавно, јасно и гласно? Мада је нејасно зашто је забрањено вређање  само богослова, а није забрањено вређање свештеника и монаха и осталих чланова форума. Али добро, сада знам да могу да вређам остале чланове форума, и да нећу сносити последице. 1000000001010

Трећи пут: зашто сте ме замајавали да пишем о лику модератора када вас то није занимало?

Подели на овим сајтовима

• Гости

Брате, заиста не знам да ли је потребно да цртам? Када се учланиш на форум, добијаш текст о Твојим правима  на форуму. Када кликнеш да прихваташ та правила, онда постајеш члан. Без тога не може.

Рекох, ту све пише и меи не планирамо никакав додатни правилник, сем оних који се доноси од стране Администрације у току рада форума. Њих можете прочитати на теми Обавештења Администрације.

Подели на овим сајтовима

• Гости
  Цитат

Мада је нејасно зашто је забрањено вређање  само богослова, а није забрањено вређање свештеника и монаха и осталих чланова форума. Али добро, сада знам да могу да вређам остале чланове форума, и да нећу сносити последице.

Ово је клевета на форум и потребно је да сада докажеш сваку ставку. Иначе, Ти овде ниси супервизор форума, има ко о томе брине.

Такође, мислим да тема одлази у бесмисао те се може десити да буде и закључана.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Мада је нејасно зашто је забрањено вређање  само богослова, а није забрањено вређање свештеника и монаха и осталих чланова форума. Али добро, сада знам да могу да вређам остале чланове форума, и да нећу сносити последице.

Ово је клевета на форум и потребно је да сада докажеш сваку ставку. Иначе, Ти овде ниси супервизор форума, има ко о томе брине.

Такође, мислим да тема одлази у бесмисао те се може десити да буде и закључана.

Извињавам се што се мешам, мислим да је Родољуб овим хтео да покаже каква бесмислица може да произађе ако правила нису јасније дефинисана (у вези опомена, бановања).
Подели на овим сајтовима

• Гости

Правила су дефинисана прихватањем текста при учлањењу. То што кориници њега не прочитају већ само кажу "слажем се" није наш проблем. Поред тог правилника на форуму нећемо истицати никакав други правилник и ту се прича завршава. Овде желимо да се људи пријатно осећају, да буду у братско-сестринском окружењу, да размене искуства и ставове, понекад мало жустрије, али да се се избегавају увреде. Нарочито Администрацији смета генерализовање (типа "овај форум ово, овој форум оно") и намерно троловање тема.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Извињавам се што се мешам, мислим да је Родољуб овим хтео да покаже каква бесмислица може да произађе ако правила нису јасније дефинисана (у вези опомена, бановања).

Наравно да сам то хтео. Мислио сам да онај смајли ваљда довољно казује.

А ако сте мислили да сам мислио како неки чланови вређају друге а да не сносе последице - да и тога има итекако. Ако вас баш занима , доказаћу вам.

Но добро, немам више шта да причам о овоме. Шта сам имао рекао сам. Остаје да видимо да ли ће и када да се пројави волунтаризам какав смо видели на теми о митарствима.

Подели на овим сајтовима

prstgore :) 0442_feel

Много "ниски ударци".......стварно жалосно :( ;и нимало хришћански

Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат

друго је што бих мирне главе одморио на подуже од неких са овог форума, али то не умањује правду или жалбу.

Сунце мало, па ко те толико насекирао?
ко је теби дрмо кавез?  0102_laugh
Каква мука. Мени дрмају кавез, теби укидоше бенседине. Шта ћеш...
  Цитат

Ма дај, добар је Меда. Када прође читав процес рехабилитације биће форумаш за пример!

.mense. prst ka dole prst ka dole

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Цитат

0102_laugh 0442_feel 0442_feel

Много "ниски ударци".......стварно жалосно :) ;и нимало хришћански

Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат

друго је што бих мирне главе одморио на подуже од неких са овог форума, али то не умањује правду или жалбу.

Сунце мало, па ко те толико насекирао?
ко је теби дрмо кавез?  :)
Каква мука. Мени дрмају кавез, теби укидоше бенседине. Шта ћеш...
  Цитат

Ма дај, добар је Меда. Када прође читав процес рехабилитације биће форумаш за пример!

prstgore :bla: :)
Их, па нисте ваљда толико гадљиви. Слажем се да је било ниског ударања, и сигурно да би било бесмислено да се уобичаји такав начин разговора, али драга Лидија, не можете очекивати да ће некоме коме је дрзак тон постао готово подразумевајући остати увек неузвраћено.
Подели на овим сајтовима

Ратко,

нико од нас није савршен,тако да ни Меда,ни ти,а свакако ни ја нисмо "цвећке".Бог зна колико сам пута урадила,рекла,помислила нешто због чега сам се постидела.

Не улазим у то ко је крив и ко је почео-сви имамо "жуту минуту",само  ми је јадно да некоме "сипам со на рану".

Када ми се догоди да то учиним,без обзира колико и како изазвана,ружно се осећам и гадим се себе.

Па како могу тебе да осуђујем ,кад се и мени то дешавало?

Али ме то не спречава да констатујем да је такво дело ружно и жалосно.

Не љути се,молим те. 0409_feel

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Meda je takav kakav je,a zlonameran nije.Ima specifičan način komunikacije i meni lično uopšte ne smeta.Ponekad ume da bocne,ali je u suštini meda pliš!Navikla sam ovde na medu i nedostajao bi mi kad ga ne bi bilo.Mi ovde između sebe svašta jedni drugima možemo da zamerimo,jer nema nekog ko je bez mana.Mislim da je poenta da nešto i prećutimo zarad drugog pa čak i da istrpimo.Sad vi meni ne zamerite,ovo je bilo samo moje malešno mišljenje. 0409_feel

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...