Istochnik Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 ...Онда би на простору НДХ имали милион Вукашина из Клепаца, који су стекли смирење и били заклани као први Хришћани. Јер и први Хришћани су такође Хришћани нису неки мит, а ипак види чуда били су углавном гоњени и убијани. Jovan 12:24 24 Zaista, zaista vam kažem: Ako zrno pšenično padnuvši na zemlju ne umre, ono jedno ostane; ako li umre mnogo roda rodi; Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Ako se nisu ustase spasile onda su se spasili neki drugi. Mi u 2013 na ovom forumu spominjemo Vukashina iz klepaca, spominjace se jos mnogo godina. Хоће, наравно спомињаће се во вијеки. То је светитељ и мученик. На крви мученика је и настала ова наша хришћанска вера. Али нисам сигуран да ће непокајаним људима та крв бити на корист. Istochnik and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 П.С. и не видим да су се нешто усташе спасиле због Вукашина из Клепаца, не видим чак ни да им он нешто значи у животу... Знаш Брате, када смо под турцима били колико смо били..па ми у БиХ још под аустроугарима.. човек развије одмбрамбени механизам...тј..причу како се спашавамо тако што нас кољу... па како је Лазар повео војску у самоубилачку мисију и сл..а ниђе везе са историјским чињеницама....(па могао је сам да се самоубије, без војске) то је имало смисла под окупацијом...да народу буде лакше... али данас од нас само прави отупљеле мрцине..које чекају да их неко покоље да се спашавају... а никако да се дигнемо и некога налупамо што нас масира... ето...то ти је то... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fsa Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 ...Онда би на простору НДХ имали милион Вукашина из Клепаца, који су стекли смирење и били заклани као први Хришћани. Јер и први Хришћани су такође Хришћани нису неки мит, а ипак види чуда били су углавном гоњени и убијани. П.С. и не видим да су се нешто усташе спасиле због Вукашина из Клепаца, не видим чак ни да им он нешто значи у животу... Видим да је потребно појашњење. Речи Светог Серафима цитирао сам надовезујући се на причу о томе како у СПЦ много тога не штима, како многи ( првенствено из клира ) не обављају своју службу онако како би то требало да чине. Све је то тачно, али је прича о томе мање-више бескорисна, јер друге исправити не можемо. Улудо трошимо време и енергију уместо да се свако од нас првенствено позабави собом, тј. "стицањем Духа Светог", јер једино тако стање у нашој Цркви може да се поправи. Sasa Kolbas, Istochnik, feeble and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Знаш Брате, када смо под турцима били колико смо били..па ми у БиХ још под аустроугарима.. човек развије одмбрамбени механизам...тј..причу како се спашавамо тако што нас кољу... Bolje da nas turci muce nego da nas latini uce. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Видим да је потребно појашњење. Речи Светог Серафима цитирао сам надовезујући се на причу о томе како у СПЦ много тога не штима, како многи ( првенствено из клира ) не обављају своју службу онако како би то требало да чине. Све је то тачно, али је прича о томе мање-више бескорисна, јер друге исправити не можемо. Улудо трошимо време и енергију уместо да се свако од нас првенствено позабави собом, тј. "стицањем Духа Светог", јер једино тако стање у нашој Цркви може да се поправи. То је тачно што си рекао. Јер без благодати нема ни љубави, а без љубави за ближње нема ни бриге ни жртве за њих, тако да све остаје на паролама... fsa and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 о.к све је мени јасно...само како то износити као чињеницу када си ти четврта рука информације... само кажем..да игуман и стари нису историјска чињница. Da je i prva ruka za tebe to ne bi bila činjenica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Молим Кордуна и пиво да покрену другу тему о изговору и језицима. То о наречју, изговору итд је посебна прича. Ми смо узевши тај ерцеговачки изговор а то је један локални за начело целог језика тиме практично избацили македонце из народа који причају језиком Немањића...но као што рекох то је друга тема. kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Bolje da nas turci muce nego da nas latini uce. Па није лепо ни једно... ја гласам да налупамо и једне и друге... Istochnik је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Da je i prva ruka za tebe to ne bi bila činjenica. Е то је већ осуда без доказа са твоје стране и није лепо.. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Лако, додаш у ту формулу: једну уперену пушку у главу и главе фамилије коњска кола брашна у време глади... силовања и убијања фамилије... за све су језуити смислили рецепт. samo ti djete radi svoj posao...a samo je trebao da vikne živeo Pavelić... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Е то је већ осуда без доказа са твоје стране и није лепо.. ako su ljudi koji su bili svedoci tih dogadjaja za tebe 4 ruka, onda nemaš pravo na žalbu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Мене једино интересује у вези ове теме. Да ли је вл Атанасије лепо рекао или није? Да ли Срби треба да се изместе или не? Ваљда се од њега и почело. Владика је у праву. Али мислим да је лош дипломата и да се неспретно изразио. Данас кад те Срби узимају овако ко на овој теми шта тек да очекује тамо где је дошао. Треба омогућити онима који желе да се изместе и тако сачувају идентитет да то и ураде. Они који не желе то је већ њихов избор. Јадранка-Дервента and Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 samo ti djete radi svoj posao...a samo je trebao da vikne živeo Pavelić... Не, требао је да узме пушку и умре у борби. Али то је већ нас ненормални фанатични однос ка узалудној погибији, који иде на корист нашим душманима. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 ako su ljudi koji su bili svedoci tih dogadjaja za tebe 4 ruka, onda nemaš pravo na žalbu Не, ти си 4 рука...игуман трећа..а они друга у бољем случају пажљиво читај „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука