Sudija Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Nisam dovodio tvoju veru u pitanje nego sam rekao da je jako ruzno to sto si napisao, dakle sledece: sudija "Ako,neka ih pokatoliče kad SPC nije sposobna da popravoslavljuje" Stvarno ne mogu da razumem ni ateista da ovako nesto kaze. Da,to sam rekao.Ne možeš da razumeš jer sve gledaš usko i bez perspektive i u maniru nezameranja i u fazonu "eto oni su zli a mi smo mučenici",te samim tim ti i nije jasno da sam ja ustvari besan što Srbi prelaze drugim crkvama i smatram ispravno da je nemar,lenjost,politika ne zameranja i možda u prvom redu samodovoljnost i izolacionizam u SPC kriv za takvu situaciju koja će postati još gora! I gde sam ja to pluvao rimokatolike , muslimane? Ajde ne lupetaj. Gde sam rekao da si TI pljuvao po rimokatolicima i muslimanima?Da vidim,daj mi citat? Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Ma pusti ti to,ovo nije SPC.To što neki tamo preleze u neku tamo pravoslavnu crkvu to je lepo fino i krasno,aplauz....ALI,mene ne interesuje to što neki tamo negde prelaze u pravoslavlje,mene interesuju dve stvari:Da se širi uticaj i moć SPC van teritorija naseljenih Srbima,tj da pripadnici drugih konfesija i neodlučni prelaze u NAŠU crkvu i druga stvar da se spreči odlazak Srba u druge,vere sekte i sl.i da se samim tim spreči i odlazak Srba sa teritorija koje naseljavaju. Ovo o čemu pričam nije samo pitanje SPC i vere,ovo je i pitanje od geo-strateškog značaja za nas! Ne možeš od Crkve očekivati da vodi računa o Geostrategiji,crkva je do skora na koljenima bila,a ti bi želio sada da ona bude riješenje za sve probleme u društvu.Država o nekim stvarima treba da vodi računa,druga stvar je što mi kao narod stalno biramo neke ljude profesore engleskog ili neke šuplje advokate da vode državu,koji su operisani od strategije,razumiju se u strategiju vođenja države ko krava u kozmetiku,ne možeš to crkvi da stavljaš na teret Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Ја не знам како можете покатоличити неког ко није ни оправослављен, односно ваљда таквог једино и можете... Лако, додаш у ту формулу: једну уперену пушку у главу и главе фамилије коњска кола брашна у време глади... силовања и убијања фамилије... за све су језуити смислили рецепт. kordun је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Nisam ih ja povezao već ispričao kako sam gledao u emisji. Iguman jednoig manastira okupio stariji svet iz sela, i ljudi su ispričali. Ne znam šta je tebi tu nejasno? о.к све је мени јасно...само како то износити као чињеницу када си ти четврта рука информације... само кажем..да игуман и стари нису историјска чињница. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Ne zapadne,nego cijela Hercegovina! I ovaj štokavski jezik kojim pričamo je istočno-hercegovačka verzija srpskog jezika ,samo ga je Vojvodina osakatila prije 100-200 godina sa ekavicom,pa to prešlo na cijelu Srbiju danas,a do skora se sve do Mačve govorila ijekavica i danas smo došli u situaciju da veliki Srbi govore kako ovi sa ijekavicom nisu uopšte Srbi,već Hrvati,ima takvih slučajeva ,posebno među omladinom koliko hoćeš,eto kakav smo narod ponekad,tačno udara brat na brata iz malodušnosti Danas 99% beograđana ne zna da kaže Beograd bez akcenta,ne bi ni čuli nikada kako se to izgovara da Dodik ne dođe pa im kaže ,bruka i sramota систематско убијање србина у нама као мисија великих сила...јесте учинила своје... Београд је све само не српски град... Још ће горе бити...само чекај... Istochnik and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Sa molitvene osmine u Livnu 2012. godine А то! Ово је на пачисту сриједу, на вечерњој служби. Нисам знала да се тако зове. Знам да буде пређеосвећена литургија а нисам знала да се зове молитвена осмина. Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fsa Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Свети Серафим Саровски је стално понављао да је циљ хришћанског живота задобијање благодати Духа Светог. Говорио је: "стекни дух мира ( тј. Духа Светог ) и тада ће се хиљаде око тебе спасити". Када би се свако од нас најпре потрудио да испуни ове једноставне речи... Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 систематско убијање србина у нама као мисија великих сила...јесте учинила своје... Београд је све само не српски град... Још ће горе бити...само чекај... E ovo si dobro rekao. Amin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Свети Серафим Саровски је стално понављао да је циљ хришћанског живота задобијање благодати Духа Светог. Говорио је: "стекни дух мира ( тј. Духа Светог ) и тада ће се хиљаде око тебе спасити". Када би се свако од нас најпре потрудио да испуни ове једноставне речи... ...Онда би на простору НДХ имали милион Вукашина из Клепаца, који су стекли смирење и били заклани као први Хришћани. Јер и први Хришћани су такође Хришћани нису неки мит, а ипак види чуда били су углавном гоњени и убијани. Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Лако, додаш у ту формулу: једну уперену пушку у главу и главе фамилије коњска кола брашна у време глади... силовања и убијања фамилије... за све су језуити смислили рецепт. Ovo sa brašnom brate na žalost nije tvoja kreativna ideja nego čista realnost u Dalmaciji u srednjem vijeku! Lično vatikan je slao brašno,to su istorijske činjenice,imaš to u istorijskoj dokumentaciji,da ne bi neko pomislio da je izmišljotina,ako nekog zanima naći ću konkretnije podatke.Često je Vatikan koristio srpsku muku Istochnik and Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 П.С. и не видим да су се нешто усташе спасиле због Вукашина из Клепаца, не видим чак ни да им он нешто значи у животу... Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Надам се да си се овим само веома, веома шалио или ја нисам схватио. Nisam se brate šalio ja tako mislim,moguće je da grešim,ko sam ja da ne bi postojala mogućnost zablude,ali onda moraš da argumentuješ gdje grešim,da vidimo šta je u pitanju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 П.С. и не видим да су се нешто усташе спасиле због Вукашина из Клепаца, не видим чак ни да им он нешто значи у животу... Ako se nisu ustase spasile onda su se spasili neki drugi. Mi u 2013 na ovom forumu spominjemo Vukashina iz klepaca, spominjace se jos mnogo godina. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Има и таквих, не сумњам ни мало...знам. Међутим, без обзира на поменуте, није згорег стално наглашавати опасност од етнофилетизма јер је он и те како реалан, присутан, веома лако се генерише код у вери неутврђених и неуких , и представља истинску опасност по хришћански начин живота...ништа више. А да међ' Србима има оних који свесно и тендециознио чак и чисто и непатворено родољубље и патриотизам гурају и смештају у оквире "фашизма и шовинизма", има их...постоји више разлога који могу дефинисати самопотирућу природу таквих људи. Ма пусти ту причу то је за малу децу. Упознао сам ја све те домаће фашисте или већ како се чешљају, нико од њих није црквен човек. Тако да нема речи о етнофилетизму у Цркви. А како нешто може да буде јерес ван Цркве? Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Ovo sa brašnom brate na žalost nije tvoja kreativna ideja nego čista realnost u Dalmaciji u srednjem vijeku! Lično vatikan je slao brašno,to su istorijske činjenice,imaš to u istorijskoj dokumentaciji,da ne bi neko pomislio da je izmišljotina,ako nekog zanima naći ću konkretnije podatke.Često je Vatikan koristio srpsku muku Знам, зато сам и рекао... многе фамилије од Истре до Дубровника су тада постале римске... kordun је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука