Дејан Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Željko, i ti Sudija, malo lepše se ophodite jedan prema drugom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Ne lupam gluposti ja nego ti!Nesvestan si okolnosti pod kojima neko menja veru a i verovatno se osećaš dužnim da braniš Crkvu. Pričamo o Livanjskim pravoslavcima ali i o tendenciji da tok promene vere istorijski uvek ide tako da pravoslavni Srbin promeni veru u rimokatoličku ili u islamsku ili čak komunističku i demokratsku a ne i obrnuto,što ukazuje na to da je SPC slaba i nesposobna crkva,u odnosu na rimokatoličku i islamsku, i da se ne brine o svojim vernicima na pravi način-kraj priče. Како замишљаш да СПЦ штити Србе у Ливну и сличним местима, да праве ноћне страже, да прате децу у школи да их деца из разреда не задиркују, да прате како иде запошљавање, да се не гледа по националном кључу и сл.? Па то су притисци свакодневни, то не може да се издржи. Могу само да упућују оштре протесте или да им саветују да се изместе, као владика Атанасије. Пг, Баба, Ђуро Станивук and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 to je opravdanje za šta? Pa svi ti koji i prelaze u katolike su svi do jednog bili Jugosloveni i titoisti Нису баш сви. Али и тај титоизам је био процес, припрема за ово сада. Зато га ни ономад нисам воло. Срби после НДХазије су се уватили тог титоизма више из страха него из убеђења, па су тамо деци давали имена која више ни не личе на Српска. Ко фол су Југословени, јер мање те мрзе кад си Југословен него Србин. Ал џаба не извокоше се. Јер ко с ђаволом тикве ...и проче. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Како замишљаш да СПЦ штити Србе у Ливну и сличним местима, да праве ноћне страже, да прате децу у школи да их деца из разреда не задиркују, да прате како иде запошљавање, да се не гледа по националном кључу и сл.? Па то су притисци свакодневни, то не може да се издржи. Могу само да упућују оштре протесте или да им саветују да се изместе, као владика Атанасије. Ма шта он зна. Њему је Дарвин мерило снаге једне Цркве. Уосталом он је Ливно видео само на мапи. То што си ти тамо живео па знаш њему је ирелевантан фактор. То што сам ја тамо одлазио једном годишње па знам и то је џаба... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Опет лупаш глупости и држиш се Дарвина ко пијан плота. Neprikosnoveno je pravo admina da može da koristi uvrede umesto činjenica! Nema to veze sa Darvinom nego ima veze sa pastirom. Kada je pastir loš njegovo se stado rasipa,drugi mu stado šišaju,vuci mu stadu jedu i napadaju.SPC je pastir Srpskog naroda i očigledno nije sposobno da zaštiti svoje stado već je utonula u samodovoljnost i pasivnost,a svoju nesposobnost da zaštiti narod pokriva Svetim pismom. Ево како описује Цркву незналица, а по оцу Николају незнање је велики грех...цркве и села остају овде, а златно ткање мученичком крвљу тка одећу Цркве... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Како замишљаш да СПЦ штити Србе у Ливну и сличним местима, да праве ноћне страже, да прате децу у школи да их деца из разреда не задиркују, да прате како иде запошљавање, да се не гледа по националном кључу и сл.? Па то су притисци свакодневни, то не може да се издржи. Могу само да упућују оштре протесте или да им саветују да се изместе, као владика Атанасије. Kako mislim da SPC štiti Srbe?Nek uče od katolika kako kad sami ne znaju!Jesu li katolički sveštenici spremni da odu u najudaljenije džungle i u mesta gde ima 5 katolika u moru muslimana i da dignu frku za najmanju sitnicu,i šta sve još ne,muslimanski sveštenici takođe .Drugim rečima,sveštenici i kler drugih crkava je više spreman da se žrtvuje za svoje vernike nego kler SPC i to se jednostavno vidi na terenu i možete mi citirati svete oce do mile volje,uzalud kad sam u pravu. Justin Waters, Млађони and verum est in beer је реаговао/ла на ово 3 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Teško je održati veru (konfesiju) tamo gde si manjina. Najbolji primer je primer mog mesta (Bela Crkva, Banat). Svake godine je sve manje katolika, ali ne zbog toga što dolazi do nekog prelaza u pravoslavlje. Ne. Već zbog toga što katolici odumiru. E sad nisam siguran ali milsim da je to problem i sa pravoslavcima u Livnom i okolini. Da je ipak do odumiranja reč nego prelaska u katolike. Nezamislivo mi je da te danas neko uhvati za rukav i kaže ti moraš postati katolik i da napustiš pravoslavlje ili obratno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 NJivu ili ori ili je u arendu daj, najlakše je sedeti skrštenih ruku i kukai kako se narod ,pokrštava odlazi u sekte i sl... verum est in beer and Sudija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Kako mislim da SPC štiti Srbe?Nek uče od katolika kako kad sami ne znaju!Jesu li katolički sveštenici spremni da odu u najudaljenije džungle i u mesta gde ima 5 katolika u moru muslimana i da dignu frku za najmanju sitnicu,i šta sve još ne,muslimanski sveštenici takođe .Drugim rečima,sveštenici i kler drugih crkava je više spreman da se žrtvuje za svoje vernike nego kler SPC i to se jednostavno vidi na terenu i možete mi citirati svete oce do mile volje,uzalud kad sam u pravu. Истини за вољу, 1992. међу првима из Ливна су збрисали председник СДС и поп Додуше, они би можда и први гекнули да су остали... Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Teško je održati veru (konfesiju) tamo gde si manjina. Najbolji primer je primer mog mesta (Bela Crkva, Banat). Svake godine je sve manje katolika, ali ne zbog toga što dolazi do nekog prelaza u pravoslavlje. Ne. Već zbog toga što katolici odumiru. E sad nisam siguran ali milsim da je to problem i sa pravoslavcima u Livnom i okolini. Da je ipak do odumiranja reč nego prelaska u katolike. Nezamislivo mi je da te danas neko uhvati za rukav i kaže ti moraš postati katolik i da napustiš pravoslavlje ili obratno. Па и ја мислим да ту нема присилног покрштавања, да га неко пушком гони али људи једноставно не могу да издрже притиске, погледати тамо текст што сам цитирао. Мада нисам сигуран да ће им то помоћи, бар овој генерацији, јер и даље носе српска имена и зна се да су Срби. Али ако изроде мале Јосипе и Магдалене, они већ неће имати проблема. Ђуро Станивук and Баба је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Истини за вољу, 1992. међу првима из Ливна су збрисали председник СДС и поп Додуше, они би можда и први гекнули да су остали... Истини за вољу то није данашњи поп. Јадранка-Дервента and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Neprikosnoveno je pravo admina da može da koristi uvrede umesto činjenica! Nema to veze sa Darvinom nego ima veze sa pastirom. Kada je pastir loš njegovo se stado rasipa,drugi mu stado šišaju,vuci mu stadu jedu i napadaju.SPC je pastir Srpskog naroda i očigledno nije sposobno da zaštiti svoje stado već je utonula u samodovoljnost i pasivnost,a svoju nesposobnost da zaštiti narod pokriva Svetim pismom. Неприкосновено право сваког члана који није админ јесте да на овако лицемеран начин прозива админа за кога зна да му је чојство и јунаштво идеал и да га неће санкционисати због међусобне расправе без обзира шта ко коме каже (једино што оставља лош утицај на друге форумаше). За ову другу реченицу опет лупаш глупости. И за време Св.Саве су се овце расипале и одлазиле у туђи тор. И то није ствар неспособности клирика већ пре свега лична одлука или попуштање пред искушењем. Наш проблем као Цркве јесте када нам омладина у Београду одлази у Харе Кришна секту јер ту немамо аргументе да их је неко на силу преверио или под притиском. Али овај принцип је непримењив чисто из људских разлога (ако смо људи) на оне крајеве СЦП у региону где је немилосрдан прогон и тортура. Одговорност постоји то стоји. Али неможеш све генерализовати и стављати у исти кош. Као рецимо што и Војводина и Косово јесу покрајине Србије али нису истоветна појава. На овом форуму се то често ради. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Опет ти ко баба о уштипцима, у Ливну су пастири Цркве и стадо Цркве телом у гробовима и макар их и прекопавали не могу их избацити из Цркве...шта са преосталим, којима време још није истекло, то је сасвим друго питање...и, одакле теби толика брига за непознато... Blablablablablabla! Da si vernik,kao što se predstavljaš,i tebe bi bilo briga,a ovako te baš briga jer si turbo-vernik i lepo ti je sve što je daleko od tebe.Neki od nas poseduju istinsku brigu i svest o dobokom problemu u kome se nalazi i crkva i država,a neki od vas tu predstavu i taj osećaj nemaju Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Неприкосновено право сваког члана који није админ јесте да на овако лицемеран начин прозива админа за кога зна да му је чојство и јунаштво идеал и да га неће санкционисати због међусобне расправе без обзира шта ко коме каже( једино што оставља лош утицај на друге форумаше). Ne zaboravi da sam i ja bio admin i da odlično znam sve fore i fazone i da vrlo dobro poznajem forumsku kulturu!I nisam te licemerno prozvao već vrlo direktno За ову другу реченицу опет лупаш глупости. И за време Св.Саве су се овце расипале и одлазиле у туђи тор. И то није ствар неспособности клирика већ пре свега лична одлука или попуштање пред искушењем. NETAČNO! U vreme Stefana Prvovenčanog je najveći zamah SPC!Prosvećeni monasi sv.Save grade crkve i šire uticaj novoosnovane Srpske patrijaršije i pokrštavaju čak i van granica Srbije vrlo AGRESIVNO.Grade crkve van Srbije,Sava je kao diplomata stalno u pokretu po dvorovima svetskih vladara. Ne znam odakle ti to da se Srpska vera rasula u periodu kad je ustvari procvetala? Наш проблем као Цркве јесте када нам омладина у Београду одлази у Харе Кришна секту јер ту немамо аргументе да их је неко на силу преверио или под притиском. Naravno da idu u sekte i u harekrišnu!Šta im nudi SPC,kakve primere im daje?Zašto bi neko postao vernik SPC,hajde da čujem? Али овај принцип је непримењив чисто из људских разлога( ако смо људи) на оне крајеве СЦП у региону где је немилосрдан прогон и тортура. Одговорност постоји то стоји. Али неможеш све генерализовати и стављати у исти кош. Као рецимо што и Војводина и Косово јесу покрајине Србије али нису истоветна појава. На овом форуму се то често ради. Mogu da generalizujem jer SPC ostavlja utisak opšte pasivnosti i nesposobnosti da izvrši svoj zadatak očuvanja duhovne čistoće i Srpskog naroda i svojih vernika.Kraj priče! Važno je da se čudimo do besvesti šta nam se to dešava. cloudking је реаговао/ла на ово 1 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 27, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2013 Не чудим се брате ја ништа, увек и говорим да нам је најпотребнија унутрашња мисија Цркве. Никад то нисам спорио. Али је неумесно окривљавати Цркву за буквално све што се данас дешава. Шта је рецимо могла Црква у НДХазији? А данас су готово исти услови у региону за вернике СПЦ. Walter је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука