Jump to content

Хитно помози, хришћанине!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Dragi prijatelji, porodica nase sestre Aleksandre ponovo je u problemima, odnosno sada bez imalo novca za zivot.

Kako smo joj i do sad skupljali novac i pomagali, bilo bi jako dobro da to i sad ucinimo, ali da i nama ne bi bilo puno i tesno (jer mnogi od nas takodje sastavljaju krajeve svakog meseca), palo mi je na um da ovoga puta ovako uradimo: da naime svako od nas da po malo (npr. 500 din.), ali da nas bude sto vise. Ako bi nas 30tak dalo po toliko - a siguran sam da nas ima i mnogo vise koji to mozemo - onda cemo lako da obezbedimo ovoj porodici novac i za ogrev i za hranu. Naravno, ko moze i vise, slobodan je da posalje koliko zeli.

Da podsetim - porodica je sa 4-ro dece, a majka je samohrana (muz ju je napustio poodavno).

Za ogrev im ode oko 10-12000, + hrana i osnovne potrebe za decu.

Dakle, molim vas kao najrodjenije, hajde da od sutra uplatimo bar po 500 din. ko god moze, tako cemo svakako da brzo sakupimo novac i pomognemo toj deci.

Evo ponovo njenog racuna na koji mozemo da uplatimo:

Александра Павловић
105000040505731449
Аик банка

Ja cu takodje moci da bar malo odvojim, ali tek od utorka, zato vas molim da svako ko moze i ima vec sutra ode i posalje joj.

........................................

Inace, ovog puta situacija je otprilike gora nego do sad, evo prenosim vam celu poruku koju mi je jutros poslala:

"Oprosti nam sto te rastuzujemo od ranog jutra, ali nikog drugog se ne tice sto ce meni srce od tuge puci. Nemamo od petka ni za hleb, a kamoli za grejanje. Ne mogu decu da gledam vise gladnu, zednu i promrzlu. Oni vise ni ne pitaju za paketice niti se mole za njih, Bogu se mole za moje zdravlje i za vas da uspete novac da nam prikupite. U subotu mi je pozlilo, morali su u bolnicu da me odvedu. Kredita vise ni za poruke nemamo..."

........................................

Eto, hajde da ucinimo sto je po Bogu i po savesti.

Unapred hvala svima koji se odazovu...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Da podignem temu jos jednom za veceras...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Jedan nas brat sa foruma upravo mi je javio da je poslao 3000 din. Takodje se javila i nekolicina drugih koji ce sutra ili ovih dana da posalju novac. Krenuli smo, hvala Bogu, verujem da cemo uz Boziju pomoc ove ljude brzo da izvucemo iz ocajanja!

:)

I da ponovim: kome je ovakva suma mnogo trenutno (mogu da kazem da meni svakako jeste), moze da posalje bar 500 din., to nije malo kad nas dosta posalje po toliko...

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Dragi prijatelji, najpre da se zahvalim jos jednom svima koji su do sada ucestvovali na ovoj nasoj temi-akciji.

Naravno, s vremena na vreme, bice potrebno da podizemo ovu temu, jer je, kao sto znate, Aleksandra samohrana majka sa 4-ro dece, sto znaci da joj je veoma tesko da prezivi i da placa sve obaveze koje je sustignu.

Ovog puta potrebno im je priblizno 10.000 din. kako bi platili zaostale racune za struju na koju se greju.

Da podsetim, oni sada zive privatno, i osim stanarine moraju da placaju i racune redovno, kako ne bi dobili otkaz i zavrsili na ulici.

Dakle, molim vas da koliko ko moze izadjemo i sada u susret ovoj porodici, jer pomazuci jedni druge mi upravo zivimo svoju veru.

Unapred hvala svima koji budu ucestvovali.

Podaci su kao i do sada...

...

Александра Павловић
105000040505731449
Аик банка

...

I da ponovim: mozemo da saljemo bar po 500 din., to nije malo kad nas dosta posalje po toliko.

Dakle, 20-tak nas po 500 din i vec imamo potrebnu sumu.

Naravno, ko moze i zeli da posalje i vise, tim bolje...

Подели на овим сајтовима

Da malo podignemo temu...

Подели на овим сајтовима

Inace, jedan brat me malocas podseti (on je upravo poslao 3000 Aleksandri, Bog mu platio) - prosli put je, kao i uopste do sad, skupljeno novca koliko treba, nego ja to nisam napisao onda, jer sam mislio da se podrazumeva.

Ali od sad cu redovno da azuriram sta se sve zbiva, da ne bi neko ostao zbunjen, i da pomisli kako smo odustali ili tako nesto.

:)

Подели на овим сајтовима

Da podignemo temu za danas, svakako da ima ljudi koji nisu videli molbu, a mozda su u mogucnosti da pomognu ovoj porodici.

Poslednji post na prosloj strani sadrzi objasnjenje o cemu se radi.

Opet najljubaznije molim bracu i sestre koji mogu da pomognu Aleksandri, pomazuci druge mi svoju veru sprovodimo u zivot.

Jer, kao sto kaze apostol, vera tek sadelima dobrote postaje ziva i zivotvorna.

Jos jednom hvala svima koji ma i najmanje uzmu ucesca u ovoj temi-akciji...

Подели на овим сајтовима

Zamolio bih one koji nesto posalju da mi na PP kazu koliko salju (ako se slazete), da bismo tako znali jesmo li i kada skupili potrebnu sumu. :)

Подели на овим сајтовима

Dragi prijatelji, suma od 9500 din. je skupljena, i Aleksandra je platila racun za struju.

Danas sam se cuo sa njom i izuzetno je zahvalna.

Na zalost, stalni stres oko dece i briga oko njihovog izdrzavanja ucinili su svoje, pa se Aleksandra razbolela, ima vec neko vreme neko krvarenje po stomaku i ceka rezultate o tome. Ovu priliku koristim da vas sve zamolim da je pomenete zbog njene bolesti.

I dodao bih jos i ovo: Aleksandra mi je danas rekla da joj fali jos 50e za stanarinu, pa bih vas sve zamolio ako mozemo i to da joj prikupimo.

Nas je puno ovde, ako po malo damo mozda i ne osetimo, a njima svakako znaci neizmerno mnogo.

Ja sam, na zalost, trenutno na nuli, pa vas zato molim da ko moze posalje nesto novca na racun koji smo i do sad koristili.

Da ponovim - iznos koji nam treba je 50e.

Unapred hvala svima koji ucestvuju na bilo koji nacin, i Bog vam platio...

...

Александра Павловић

105000040505731449

Аик банка

Подели на овим сајтовима

Da podignemo temu, da bi se videla poruka od sinoc...

Подели на овим сајтовима

Dragi prijatelji, pri kraju smo ove akcije, potrebno je jos nekih 3000 din. da se skupi. Ponovo da zamolim sve koji mogu bar nesto malo da posalju, da to i ucine, jer cemo tako da brzo skupimo potrebno bez da neko to i oseti (npr. po 500 din.).

Nemojte da oklevate ako mozete da pomognete ovim ljudima, jer su zaista u vrlo teskom polozaju, narocito ta deca.

Hvala svima i Bog vam platio...

Подели на овим сајтовима

Da li mi mozes napisati koliko ima troškova mjesečno, da li ona radi ili ne.. Napiši mi u eurima ne kužim dinare baš i  kako jamogu uplatiti iz Hrvatske i koja je to banka..

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

On 8. 2. 2013. at 19:40, Miriam R. рече

Da li mi mozes napisati koliko ima troškova mjesečno, da li ona radi ili ne.. Napiši mi u eurima ne kužim dinare baš i  kako jamogu uplatiti iz Hrvatske i koja je to banka..

Sad vidim tvoj odgovor, pitacu je da mi odgovori koliki su joj mesecni troskovi, i odmah cu da postavim na temu kad mi javi... :)

Подели на овим сајтовима

Evo, upravo mi je odgovorila Aleksandra:

1) Stanarina - 150e

2) Struja (greju se takodje na struju) - oko 90e

3) Hrana - oko 200e.

To je ono najosnovnije, a za uplate izvan zemlje mi je rekla da nema nekih posebnih uputstava, samo se navedu podaci njene banke, i da je to kod nas, tj. u Srbiji.

...

Evo podataka koje smo i do sad ovde koristili:

Александра Павловић

105000040505731449

Аик банка

Подели на овим сајтовима

Sa malim zakasnjenjem, samo da kazem da smo onih 3000 neophodnih za kiriju nasli za Aleksandru. Ponovo hvala svima koji su ucestvovali, i svima koji su hteli, a nisu mogli... :)

Za dalje se trudimo da obezbedimo nesto malo trajnije, jedno sto nasa Miriam zeli da posalje, a drugo - nasli smo i jedan fond za pomoc samohranim roditeljima, na koji sam vec uputio Aleksandru da se javi po vikendu. Tako se nadamo, uz Boziju pomoc, da ce ta porodica moci da malo stane na noge na duze staze...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...