Jump to content

Хитно помози, хришћанине!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Извор: https://www.facebook.com/srbizasrbe

Мали Павле из Сендола (Косово и Метохија), рођен је 25.03.2011. године, у Косовској Митровици, са тежином од 1,400 грама. Како је рођен у седмом месецу трудноће, доктори га тада шаљу на одељење Неунатологије, у Крагујевац, где је после само четири дана живота скинут са апарата за дисање, тако да сам није могао да се избори са слабим плућима. Петог дана живота пукла му је плућна марамица, а Павле је због недостатка кисеоника добио церебралну парализу G80.0 (угрожено дете). Од тада је, са родитељима, посећивао рехабилитационе центре у бањама Ковиљачи и Буковичкој, Специјалну болницу за церебралну парализу и развојну неурологију у Београду, Институт за мајку и дете у Земуну и још много приватних клиника за рехабилитацију.

У међувремену се указала и нова нада за успешно Павлово лечење у Кијеву, у Украјини. Лекари клинике "EmCell" су, на основу прегледа медицинске документације, прихватили лечење имплантацијом матичним ћелијама. Клиника "EmCell" ради на усавршавању матичних ћелија и смањењу степена церебралне парализе. Имплантација ће унапредити Павлово ментално и физичко стање и побољшати имуни статус (ход, говор, интелигенцију) и др.

Сам одлазак у Кијево, у клинику "EmCell", од четири дана кошта 10.000 евра. У ту цену су укључене авионске карте, хотел, прегледи, трансплантација (матичних ћелија), дијагностика, праћење, преводилац и повратак. Како само отац ради, родитељи нису у могућности да финансирају Павлов одлазак на лечење. Молимо све оне, који могу да помогну, да се одазову апелу, како би овај анђелчић имао бољу будућност!

Жиро рачуни, у Комерцијалној банци, на име Павла Анђелковића:

- динарски: 205- 9001019317608-14
- девизни: 9031020855075RS35205903102085507507

Све информације можете добити на број телефона: 0649203169 - Маринко Анђелковић

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

http://www.pravda.rs/2014/07/23/spavas-li-mirno-domovino-moja-oni-koji-te-zivotom-branise-sada-su-ostavljeni-da-sami-biju-svoje-bitke/

Спаваш ли мирно Домовино моја? Они који те животом бранише сада су остављени да сами бију „своје“ битке
dot.png

PinExt.png

inShare

Саша Миловановић, 1971. годиште, је поручник Војске Србије. Из сваког рата је понео ожиљке – први пут је рањен 1991. у Вуковару, а затим и 1999. на Косову. Због тешке болести која је највероватније узрокована рањавањима на ратиштима, поручник Саша је морао да оде у пензију. Његова пензија сада износи 34.000,00 динара и не може да покрије ни основне трошкове лечења.

sasa-milovanovic-skajp.jpg

Саша Mиловановић (Фото: Скајп)

Дијагнозе:

C34.1 Adenocarcinoma bronchi 1.dex T1bN3MO 
Morbus pulmonis obstructivus chronicus J44.8 
Cardiomyopathia ishaemica comp. 
Hypertensio arterialis 
Diabetes mellitus ad insulino independens 
Sy Depressivum.

Рак плућа, шећер, хипертензија.

За лечење у француској Саша Миловановић нема довољно срестава. Због издатака за лекове Саша Миловановић је недавно био на лечењу у Француској Из разговора са поручником Сашом Миловановићем, 15.7.2014.

- Да је добро – није. Лежим. Нисам успепо сакупити сав новац, позајмио сам 1500 евра под камату. Два пута сам био у Француској. Уплатио сам све и 20. августа поново идем, операција је заказана за 22. август. У међувремену не узимам терапију. Искључили ми струју, интернет, па сам сакрпио да платим на рате струју. Нон стоп сам под стресом како ћу вратити дугове, лекови ме од прошлог понедељка чекају а ја немам 260 евра да их подигнем. Бар би мени и мојој породици било лакше да сам умро а не овако да ме Господ Бог кажњава. Само ме то што сам верник и православац уздржава… Више сам искрено пукао на све – каже Миловановић.

На све друге проблеме које има, његова кућа је оштећена токо поплава које су погодиле Србију.

- Мени је кућа била поплављена исто. Све сам о свом трошку окречио и заглетовао. Из општине су нам само пописали и до сада ни банку нисмо добили. Ствари сам пола морао бацити јер код мене је и фекална канализација ушла из шахте у кућу и још се помало осећа смрад. Узео сам два кревета на отплату, из дневне собе све побацао, остало само оно најосновније што се могло опрати. Прошле недеље су звали из општине, то је ваљда отишло за Београд па ће они послати комисију да процени штету, тако су ми рекли. Тражио сам преседника општине да ми да некакву помоћ, он на одмору.  Једно зло не долази само – тада кад биле поплаве од стреса сам заглавио у болници. Сада пијем и бенседин… поред тродона и морфијума бенсендин и золофт ми преписали, тај золофт је за расположење али на мене не делује… Надам се само и молим Господу да ће се опет наћи неко хуман а не да се све заврши на обећањима… – каже он.

Sasa.jpg

Саша у униформи

Уз све проблеме који га притискају, каже да никог сем себе не криви за ситуацију у којој се нашао.

- Не знам шта бих вам лепо рекао… Нико ми није крив, сам сам крив. Гајим наду да ће неко прочитати вашу објаву, неко ко је заиста хуман. Ја нисам хтео ником да досађујем нити да иког молим. Још су ми вера и нада остале… – каже Саша Миловановић.

Помозимо Саши

Сви који желе да помогну Саши Миловановићу да плати трошкове лечења могу то учинити на следећи начин:

Поред динарског рачуна у Поштанској штедионици 200-18017881-17 и могућности слања новца путем пост-нет уплате на мобилни телефон 065/5194558, уплате можете послати и на девизни рачун у Комерцијалној банци:

SWIFT KOBBRSBG KOMERCIJALNA BANKA A.D BEOGRAD

Svetog Save 14 Beograd Srbija

IBAN RS35205903102056920055

SASA MILOVANOVIC DJURE JAKSICA 3

34227 BATOCINA

или уплатити путем WESTERN UNION-a из иностранства.

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

http://spc.rs/sr/pomozimo_malom_strahinji

Помозимо малом Страхињи!
10. Септембар 2014 - 9:04

strahinja.jpgАпел за помоћ малом Страхињи Баловићу

Страхиња има 8 година. У јуну му је дијагностификован тумор на мозгу и хитно је оперисан у Клиничком центру Србије. Нажалост за ову врсту тумора у нашој земљи не могу да помогну.

Ми смо ступили у контакт са Институтом за онкологију (INOR) у Хавани (Куба), где они доста успешно лече ову врсту тумора. Отворено је место за Страхињу и за почетак лечења нам треба 30.000 евра. Молимо све људе који су у могућности да нам помогну уплатом средстава на жиро рачун у Комерцијалној банци.

• динарски рачун: 205-9011005604626-46
  • девизни рачун: РС35205903102098221297 SWIFT – BIC: KOBBRSBG

Унапред захвални родитељи Станислава и Александар (064/417-9334)

Подели на овим сајтовима

https://www.facebook.com/pages/Pomozimo-Andriji/845149318831302?sk=info

(Овај извор је на своју страницу на Фејсбуку пре неколико дана копирала организација "Срби за Србе")

Dobronamerni ljudi,nisam ovde da tracim vreme ali nakon velikog broja apela za ovu porodicu nisam dobila ni takozvanu reklamu za nju,mnoge stranice koje se bave raznim delatnostima su me nonsalantno zaobisle postavicu i slike cisto da vidite,mali broj je obajavio i hvala im na tome.. Radi se o Andriji (6),koji zivi sa samohranom majkom,nedavno su izgubili poslednjeg clana porodice,zive u jako teskim uslovima,ali ipak preteskim pa ako neko bilo kako hoce i moze da pomogne nacice podatke sve ovde,o njima... 
BROJ ZIRO RACUNA: 250-3180022861500-40
KONTAKT TELEFON : 062 841 69 58

Подели на овим сајтовима

И ово је са странице "Срба за Србе":

10548301_345502885603751_223945698036217

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

10672345_10152780234757704_8256054070834

„СПОЈИ“ ПОКРЕЋЕ ХУМАНИТАРНУ АКЦИЈУ ЗА ЖРТВЕ ПОПЛАВА У ИСТОЧНОЈ СРБИЈИ!

ПОЗИВ СРПСКОЈ ДИЈАСПОРИ!

Српска православна омладина Инзбрук – СПОЈИ покренула је хуманитарну акцију за угрожене породице у источној Србији, које су погођене од великих поплава и позива све људе добре воље широм српске дијаспоре да се укључе у прикупљање добровољних донација!...

Омладинска организација СПОЈИ постоји од 2009. године и од тада редовно, сваког дана прикупља хуманитарне донације и спроводи хуманитарне акције за помоћ српским вишечланим породицама на Балкану. Све прикупљене донације 100% су намењене хуманитарним акцијама, сваки донатор је наведен јавно на нашем интернет сајту и сваку помоћ лично носимо до оних којима је најпотребнија.

Тако донатори могу редовно да прате колико је сакупљено и обе стране су сигурне да ће помоћ заиста стићи тамо где је и најпотребнија! Тако је било и приликом мајских поплава када смо покренули велику хуманитарну акцију за угрожене српске породице у Србији и Републици Српској, када смо уз помоћ великог броја донатора сакупили и лично испоручили прву помоћ у вредности од преко 75.000 евра. Уз то су тада сакупљене добровољне донације у висини од око 19.000 евра са којима смо помогли 10 породица у Србији и Републици Српској куповином грађевинског материјала, беле технике и намештаја, како би поново стали на своје ноге.

Нажалост Србија је поново погођена великим поплавама, овај пут на истоку. Свесни смо да не можемо ни сада помоћи свима, али желимо да учинимо колико је у нашој моћи да помогнемо угроженим породицама, како не би само седели и немо пратили тешку ситуацију на истоку наше Отаџбине. У овим тешким тренуцима, свака помоћ је више него добро дошла нашем народу, те позивамо све наше чланове, пријатеље, подржаваоце и све људе добре воље широм српске дијаспоре, да се активно укључе у хуманитарну акцију и заједничким снагама, помогну свом народу у невољи.

Донације за угрожене породице у источној Србији можете уплатити путем званичног жиро рачуна организације, као и путем следећих начина:

TIROLER SPARKASSE BANK AG INNSBRUCK
BLZ (број банке): 20503
IBAN: AT482050303300678129
BIC: SPIHAT22XXX
VERWENDUNGSZWECK (сврха): Poplava 2014
EMPFÄNGER (прималац): Jugendverein SPOJI

- Путем SOFORTÜBERWEISUNG (без регистрације директно путем интернета): на www.spoji.org са леве стране

- Путем WESTERN UNION – контактирајте нас: uprava@spoji.org

- Директно код наших представника

- Контакт: uprava@spoji.org

- Више информација: www.spoji.org , www.facebook.com/spoji.org

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Извор: https://www.facebook.com/srbizasrbe?fref=nf

Zdravo,

Zovem se Aleksandar Filip i imam 2 godine. Mnogo volim da se igram, a najviše sa svojim starijim bratom Vukom.

31-og marta ove g odine, moja porodica je pogođena strašnom vešću: bolujem od teške bolesti - raka na bešici i prostati.

Moji roditelji, Slavica i Damjan, čine sve kako bi omogućili da dobijem najbolju moguću negu.Sve vreme lečenja, koje još uvek traje, bio sam jak i hrabar, mada je to ponekad bilo veoma teško....

Nažalost, u našoj zemlji nije moguća poštedna operacija,koja podrazumeva odstranjivanje tumora bez odstranjivanja bešike i prostate. Čika doktori na Dečjoj Univerzitetskoj klinici u Nemačkoj su konstatovali da je moguće odstraniti tumor, a pri tom mi sačuvati i bešiku i prostatu. Uradili bi operaciju i specijalnu vrstu zračenja koje nije moguće uraditi u našoj zemlji. Operaciju su mi zakazali za 08.10.2014god i da bi se uradila u zakazanom terminu potrebno je uplatiti 99.500 Eur na račun klinike.

Biću neizmerno zahvalan, ako biste nam i Vi pomogli u bici sa tom opakom bolešću. Svaka novčana pomoć je više nego dobrodošla i može doprineti da se pokriju troškovi lečenja i nege.

Tata je je otvorio račune kod OPPORTUNITY BANKE i na njih se mogu vršiti uplate

devizni račun:
DAMJAN (JANKO) VUJNOVIĆ
NEHRUOVA 080
BEOGRAD,SRBIJA
IBAN:RS35370000101300396774

With:
OPPORTUNITY BANK A.D.
NOVI SAD, SERBIA
SWIFT:OPPBRS22

dinarski račun:
DAMJAN (JANKO) VUJNOVIĆ
NEHRUOVA 080
BEOGRAD,SRBIJA
370-0000001020739-11
OPPORTUNITY BANK A.D.
NOVI SAD, SRBIJA

Molio bih Vas i da, ukoliko ste u mogućnosti, prosledite ovu poruku svojim prijateljima i članovima porodice - i najmanja novčana pomoć je od neprocenjive vrednosti.
Unapred zahvalan za svaku podršku i dobru volju da mi pomognete u borbi protiv ove teške bolesti,

Aleksandar Filip
www.facebook.com/profile.php?id=100005033445456

1378388_826776744011371_8480990064558358
  • Волим 1

Подели на овим сајтовима

http://www.srbac-rs.com/yu/pocetna-lat/84-le-latinica/aktuelno/1381-otvoren-humanitarni-broj-za-jelenu-ljubojevic

Otvoren humanitarni broj 1416 za pomoć Jeleni Ljubojević

Objavljeno srijeda, 01 oktobar 2014 15:32

power_by_2x2.gif

jelena-ljuboj.jpgNevladina organizacija Milenijum iz Srpca pokrenula je humanitarni broj 1416 za pomoć djevojčici Jeleni Ljubojević iz Srpca koja je nedavno oboljela od akutne mijeloidne leukemije. Budući da će liječenje biti skupo i dugotrajno, pozivaju se svi humanisti da pruže pomoć porodici Ljubojević u ovim teškim trenucima.

Humanitarni broj 1416 je otvoren od danas i biće u funkciji sve do 31. oktobra ove godine. Pozivom na ovaj broj doniraćete 1 KM za Jelenino liječenje.

Sav novac koji bude prikupljen, „M:tel“ a.d. Banja Luka će prebaciti na račun NVO „Milenijum“ koji će novac uplatiti na račun Zorana Ljubojevića, Jeleninog oca.

Pokažimo maloj djevojčici da imamo veliko srce i pomozimo joj da se što prije oporavi!

Подели на овим сајтовима

http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:511975-Jedna-od-milion-obolelih-u-svetu-a-za-njeno-lecenje-nema-para

POMOZITE ANDREJI STEVANOVIĆJedna od milion obolelih u svetu, a za njeno lečenje nema para

D. Miljković | 27. septembar 2014. 11:51 | Komentara: 

Andreja je rođena sa nerazvijenom glavnom kosti potkolenica na obe noge. Odlazak na operacije u Rusiju odložen do daljeg jer njeni roditelji nisu uspeli da prikupe 22.000 evra

srb-andreja_620x0.jpg

Andreja Stevanović

NIŠ - Odlazak Andreje Stevanović, učenice prvog razreda, na operacije u Rusiju odložen je do daljeg jer njeni roditelji, Biljana i Goran, nisu uspeli da prikupe 22.000 evra koliko je potrebno za petomesečno lečenje i boravak.

Andreja je jedno od milion dece u svetu koja je rođena sa nerazvijenom glavnom kosti potkolenica na obe noge što joj otežava hodanje. Jedini spas za nju je operacija u ruskom Kurganu gde joj je ortoped Konstanin Novikov za 23. septembar zakazao jednu od niza operacija. Roditelji su uz pomoć humanih Nišlija prikupili do ovog datuma polovinu novca.

- Da bi normalno živela i razvijala se biće potrebno još desetak operacija do njenog punoletstva. Ukoliko ne ode na lečenje moraće da joj amputiraju noge iznad kolena, na šta mi ne pristajemo - kaže otac Goran. - Teši nas što se u akciju prikupljanja pomoći nakon pisanja „Novosti“ uključio veliki broj Nišlija. Najveću pojedinačnu donaciju dala je Banka Inteza a u petak se u akciji uključio i niški „Parking servis“, koji je donirao 100.000 dinara. Direktor Miloš Janković istakao je da će nastaviti da prikupljaju pomoć i obećao da će obezbediti posao za jednog roditelja.

Porodica za četiri meseca očekuje i prinovu tako da će Andreja u Rusiju, ako se prikupi novac, krenuti sa ocem.

BOLEST NIJE NA SPISKU

STEVANOVIĆI su tražili pomoć od Fonda RFZO koji ih je odbio uz obrazloženje da se ova dijagnoza ne nalazi na spisku bolesti čije lečenje u inostranstvu plaća država. Isti odgovor su dobili i od Ministarstva zdravlja jer je reč o „pojedinačnom slučaju“.

Pomoć se može uplatiti na namenski račun 54-102-0004737/2 kod Banke Inteza .

RAČUN ZA POMOĆ ANDREJI: 160-1-73 POZIV NA BROJ 54-102-0004737/2

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

http://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Djeca-Dijane-Bijelic-iz-Modrice-Zelimo-da-mama-ozdravi-266680.html

Djeca Dijane Bijelić iz Modriče: Želimo da mama ozdravi
N.N. - 06.10.2014 22:26 VIDEO 
20141006222610_266680.jpg

MODRIČA - Kao što to obično biva u životu, dok se bavimo naizgled bitnim stvarima, sudbina se okrutno poigra nama i uzme nam najbitnije - zdravlje.

Dijana Bijelić iz Modriče ovih dana vodi tešku bitku sa vremenom zbog bolesti koja je uzela maha.

Dvadesetosmogodišnja Dijana, majka dvoje djece, oboljela je od karcinoma baze lobanje, a dosadašnje operacije u određenoj mjeri su usporile razvoj bolesti, javlja BN.

Ljekari koji su je operisali u Begradu kažu da metoda kojom se ovakvi karcinomi odstranjuju u Turskoj može dati rezultat i to joj je u ovom momentu jedina nada.

Ona trenutno leži na intenzivnoj njezi dobojske bolnice, a svakog dana u posjeti su joj suprug i djeca.

Dijanin suprug Dalibor radi u rafineriji i njegova plata ni izbliza ne može podmiriti troškove ovako skupog liječenja, pa im je pomoć dobrih ljudi neophodna, kako bi se Dijana podvrgla operaciji.

Šestogodišnja Ivana i petogodišnji Mitar imaju samo jednu želju, koju stidljivo izgovaraju, a to je “da mama ozdravi”.

Da li će Dalibor koji je u višečlanoj porodici jedini zaposlen uspjeti skupiti 20 000 evra, sada zavisi od nas.

Ako položimo ovaj ispit humanosti, Mitar i Dijana će imati šansu da normalno odrastaju uz svoju mamu.

Kontakt telefon porodice Bijelić:
+387 65 971 027

Žiro račun za uplate u Bosni i Hercegovini:
Nova banka
555-008-81511977-16

Подели на овим сајтовима

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

https://www.facebook.com/groups/704657759619585/

Miloš Džarlić (26) doživio je nezgodu 11. avgusta, kada je pri
skoku u more zadobio frakturu dva vratna pršljena i nagnječenje kičmene moždine, što je uslovilo oduzetost nogu i ruku.
Operisan je u Podgorici 13. avgusta, ali je i dalje u životnoj opasnosti.
Trenutno se nalazi na odjeljenju intenzivne njege, priključen na apatare za disanje. 
Prošlo je više od mjesec dana od povrede, a zbog ležanja počele su
da se stvaraju rane (dekubitis). Dobio je i upalu pluća.
Jedina šansa za njegov oporavak je klinika u Švajcarskoj, gdje dan
boravka košta 2.100 eura, a njegovo liječenje zahtijeva sveobuhvatnu
interdisciplinarnu terapiju kvadriplegije i prevazilazi finansijske mogućnosti njegove porodice.
Porodica i prijatelji Miloša Džarlića apeluju na pojedince i preduzeća da
pomognu i uplate sredstva na žiro račun:

Prva banka: 535-0600200101569-55

Crnogorska komercijalna banka: 510240798571024449

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

http://www.prva.rs/web-tv/info/exploziv/12144/exploziv---27052014/36186/-pomozimo-andjeli.html

Рачун је отворен у Алфа банци на име Станишић Анђела:

180-1701010490525-58

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

http://www.alo.rs/vesti/reportaza-srbija/pomozimo-jovani-pijani-deda-je-pregazio-otac-joj-dao-bubreg-a-sada-su-u-udzerici-bez-vode/70314

STRAŠNA SUDBINA POMOZIMO JOVANI: Pijani deda je pregazio, otac joj dao bubreg, a sada su u udžerici bez vode!
Autor: Gane Đorđević | 08.10.2014 - 20:30:00h | Komentara: 12
Da bi spasao život ćerki Jovani (27), njen otac Slavuj Prvulović (56), koji boluje od dijabetesa, pre dva i po meseca donirao joj je bubreg. Ali umesto da se okonča, agonija ove nesrećne porodice iz sela Drajinac pored Svrljiga, još uvek traje. Nakon uspešno obavljene transplantacije njih dvoje sada leže u udžerici oblepljenoj blatom, u kojoj nema ni vode, ni osnovnih higijenskih uslova za uspešan oporavak.

Da bi se pripremio za transplantaciju, Slavuj je bio prinuđen da pre pola godina napusti posao. Ni njegova supruga, Jovanina majka Vesna, ne radi od kako su joj pre 10 godina dali otkaz u fabrici. Nesrećna porodica Prvulović sada živi od 20.000 dinara socijalne pomoći u polusrušenoj kući od 40 kvadrata, koju dele s tridesetak ovaca, njihovim jedinim prijateljima.

1484527-9.JPG

"Od mene svi okreću glavu..." | Foto: Gane Đorđević

- Mi smo siromašni. Umesto da ćerki poklonim auto ili stan, darivao sam joj bubreg… Da joj se bar malo odužim - utučeno priča Slavuj.
Jovana je bubrežni bolesnik od kako su je pre 18 godina pregazila konjska kola natovarena cementom. Da nesreća bude veća, kolima je upravljao njen deda, koji pod dejstvom alkohola nije primetio kada je njegova unuka spala sa sedišta i završila pod točkovima. Prizor je bio stravičan, jer je bespomoćnu devojčicu pomahnitali konj kroz blato i vodu vukao punih 50 metara. Ona se još uvek seća tog događaja kada je jedva ostala živa.

1484542-6-doglavna.jpg

„Rana mi se inficirala, pa sam dobila herpes, a tati je ono mesto odakle su doktori izvadili bubreg stalno natečeno“, kaže o | Foto: Gane Đorđević

- Nije to bila nesreća. Deda je bio pijan. On je jedini krivac što sam se razbolela i još uvek nisam ozdravila, mada mi je tata poklonio bubreg -tužno kaže Jovana, kojoj se od te nesrećnog nikada nije oporavila.

1484556-8.JPG

Ovde ne bi preživeo ni neko sasvim zdrav: Sa roditeljima | Foto: Gane Đorđević

Lečila se od visokog pritiska i eplileptičnih napada. U avgustu prošle godine toliko joj je pozlilo da je u Klinički centar u Nišu dopremljena u gotovo beživotnom stanju. Lekari su tada ustanovili da joj je jedan bubreg eksplodirao, a da drugi radi sa svega 10 odsto mogućnosti. Odmah je upućena na dijalizu, a onda joj je otac donirao bubreg. Sada, odbačeni od svih, leže jedan pored drugog moleći boga da prežive.

- Rana mi se inficirala, pa sam dobila herpes. Tati je ono mesto odakle su doktori izvadili bubreg stalno natečeno. On me teši da ćemo ubrzo ozdraviti, ali ja mu više ne verujum. Od mene svi okreću glavu, pa zašto onda i bog ne bi digao ruke - gotovo šapatom, bez nade, gledajući u zemljani pod svog trošnog doma, kaže nesrećna Jovana.

Pomozimo da dobiju novu kuću

1484567-11.JPG

Vodu nose u kolicima: Jovanina mama | Foto: Gane Đorđević

Potpredsednica udruženja dece ometene u razvoju u opštini Svrljig Tanja Lazarević potvrdila nam je da porodica Prvulović živi isključivo od socijalne pomoći i da su uslovi u kojima se od operacije oporavljaju Slavuj i njegova ćerka Jovana potpuno nehigijenski, zbog čega je njihovo potpuno ozdravljenje pod velikim znakom pitanja.
Ona je rekla da je opštinska uprava upoznata sa ovim slučajem i da je zbog toga 29. septembra otvoren namenski broj žiro računa na koji se može uplatiti pomoć za kupovinu kuće Jovani Prvulović. Broj računa je: 325-9500700030098-14. Za sve bliže informacije zainteresovani se mogu javiti i u Centar za socijalni rad u Svrljigu na telefon 018/821-038. Redakcija „Alo!„ se pridružuje ovom apelu i učinićemo sve što je u našoj moći da Jovana poveruje kako za nju ipak ima nade.
Apel za pomoć

1484584-12-glavna.JPG

Jovana Prvulović | Foto: Gane Đorđević

Namenski broj žiro računa
na koji se može uplatiti pomoć
za kupovinu kuće Jovani je
325- 9500700030098-14

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...