Deki992 Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 @Иван Цветковић То ми је неко рекао да је кренула и таква "мода"... Страшно... Знам некада да се у мом крају, а вероватно и по другим крајевима ове наше Србије чак јавно и читало ко је колико или шта поклонио младенцима... Sad ima apdejt te mode.Pre svadbe,javis mladencima koliko kinte donosis,da te oni upisu. Ja nzm,meni je sve to postalo strasno.Skoro mi je jedan poznanik rekao nesto ovako-Ma kako god da bude,samo da budemo u plusu...Pa to bre,svadba postala bizMis,oces pare-pravi svadbu. Sto se mene tice,ima dignem kredit da odplacujem 30 godina ako treba,nek vidi selo kad se Dejan zeni! Salim se,naravno... Никола Поповић and Anti Palma Crew је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 21, 2013 Гости Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 Sto se mene tice,ima dignem kredit da odplacujem 30 godina ako treba,nek vidi selo kad se Dejan zeni! То бре! Свештенику бар 300 евра да даш... где има- ту ће се просипа! Милан Ракић, Плутон, Deki992 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 То бре! Свештенику бар 300 евра да даш... где има- ту ће се просипа! Za svestenika dizem poseban kredit,nek se prica... Pola zena-pola ja,bar ce krediti vecno da nas drze zajedno,pa posle 50 godina svako svojim putem... Sneza Dj. and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 Ок, значи неће се мешаш, него како они хочу! Одлично,подржавам! Tako nekako! Inače, osnovni problem srbijanskih svadbi je NOVAC... У највећој мери... Многи воле, зарад јавности, ближе и даље фамилије да се покажу... Нпр. у уређеним друштвима и системима, где су плате и пензије редовне, и зна се колике могу и требају да буду, нпр. код тебе у Данској претпостављам, и уопште на Западу, направи се свадба и добар део онога што младенци добију за част-не рачунајући "удвајање" поклона (јер је нека стрина, у тренутку свадбе могла да испише чек само за кварцну пећ... Тако она, ал` тако још њих три..) Дакле, верујем (не знам), али верујем тамо где је све сређено и уређено, младенци од новца добијеног на свадби можда и могу да купе или барем учествују за кредит за стан... Овде код нас, барем код мене у Мачви, влада систем тзв. "узајмљивања", тј, ја сам теби купио некада шпорет, фрижидер или ТВ, па то сада и ја очекујем од тебе... У конкретном, тј. мом случају, моја мати нпр. је имала књижицу, где је још њена покојна мати, а моја баба "узајимала" и где је моја мајка мислила (пошто то мене није интересовала тада,а ни сада), да ће наша свадба нама као младенцима "донети" добру основу да се скућимо... Међутим, као што рекох, то је било време после бомбардовања и не можеш никога осудити (нити ми је пало на памет-нити ме интересовало). Али зна, да је мој родитељ више пута поменуо, како је том и том, тамо негде средином 80-иох купио замрзивач-сандучар (у фолклору нашег народа познатији као "гробница", јер можеш у њега читаво теле да ставиш да се замрзне, а тај и тај је за моју свадбу, узвратио нпр. са усисивачем... Више није могло... И заиста, ем што ме такве ствари нису интересовале, ем што нисам од оних који ће да "гледају" на то, али проста математика каже, да сам ја нпр. за моју свадбу, добио 5 усисивача, 25 сервиса за ручавање и 50 тзв. "Амбасадор" ћебади... Иако је моја мати, судећи према њеном "списку" мислила да ћу "добити" и веш-машину и шпорет и већ помињани замрзивач-сандучар... А обашка, што је већина новца, заправо сав новац, који сам/смо добили за свадбу "отишао" на "покривање" исте... Дакле, ако имате пара, правите свадбу и не жалите... Све што ће ваша деца добити, то "иде" вашој деци... Ако немате пара, свеједно, нико вас и не пита, свадба ће се направити и "наплатити" из "реалних" извора, тј. из ваше части... Према томе, жените се и удајите се и што даље, ако је могуће, од тога да вам тата и мама организују домјенак ) Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 Aх, замишљам је. http://www.youtube.com/watch?v=lvvdG49nd6I Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 ja samo vidim ovo kad zamisljam svadbu, a vi kako ocete Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 Ако већ мора да буде свадба, да буде бар нешто овако Плутон and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Naumovic Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 B AS Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Увак сам замишљао да ће на мојој свадби да иде песма "није живот једна жена" Плутон, Agnostik and 19горан80 је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 Увак сам замишљао да ће на мојој свадби да иде песма "није живот једна жена" http://vukajlija.com/reakcije/1304 Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2013 http://vukajlija.com/reakcije/1304 то је то хахххахаха Рада. је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Разум и осећајност Написано Децембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2013 Скромно. Без разбацивања новцем. Има у браку много потребнијих ствари од свадбе. 19горан80 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 13, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2014 U ovoj temi pišite o svadbama (vašim, tudžim..) anekdotama sa istih i drugo. Lepi trenuci sa svadbe od prošle godine.. Umetnici: Borko Radivojeveć-orkestar Plave Zvezde, Snedžana Đurišič-vokalni solista Surdulica gori!! Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мали Лазар Написано Фебруар 13, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2014 Има неко решење како избећи већ заказану свадбу? :fmqmtx: Дуња је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 13, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2014 Има неко решење како избећи већ заказану свадбу? :fmqmtx: Da li se ti zenis? "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука