Душко Дугоушко Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 0403_feelMolim te nastavi. Ако ти је толико смешно, зашто не оспориш моје тврдње? Ако су смешне, требало би да то буде ,,мачији кашаљ'', зар не? Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Ако ти је толико смешно, зашто не оспориш моје тврдње? Ако су смешне, требало би да то буде ,,мачији кашаљ'', зар не? Mrzi me. A i ne vidim zašto bi osporavanje bilo potrebno, savršeno su stvari jasne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 27, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Mrzi me. A i ne vidim zašto bi osporavanje bilo potrebno, savršeno su stvari jasne. Не можеш тако да диксутујеш са људима. Ако те мрзи да дискутујеш онда ћути. Овако само показујеш своју ароганцију и ништа више. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Mrzi me. A i ne vidim zašto bi osporavanje bilo potrebno, savršeno su stvari jasne. Онда би могао и мени да објасниш... Како то да култ разума у Француској или совјетска анти-религијска инквизиција није аргумент против атеизма, док папина инквизиција јесте против римокатолицизма (а исти тај је у средњем веку имао и лазаровце који су држали леприсаријуме, док секуларни ,,хуманисти'' никада нису држали леприсаријумe то је рекао један бивши докинсовац када је прешао на римокатолицизам због пожртвовања које је видео код часних сестара које су се старале о заразним болесницима)? Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zejak1 Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Richard skoro u svemu gresi, a evo i zasto po "What makes biology unique?: considerations on the autonomy of a scientific discipline" by Ernst Walter Mayr: The Absence of Universal Natural Laws in Biology. The Complexity of Living Systems. Dual Causation. Evolutionary Biology Is a Historical Science. Chance. Holistic Thinking. Observation and Comparison. Млађони је реаговао/ла на ово 1 -- http://y.ahoo.it/mVGSdS Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Mrzi me. A i ne vidim zašto bi osporavanje bilo potrebno, savršeno su stvari jasne. Онда лези спавај. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Код ислама је ситуација много компликованија, јер имаш делове Корана који су противречни једни другима. Имаш делове који су настали пре него што су кренули да прогањају Мухамеда, који су у суштини толерантни, имаш и после прогона, који су крајње нетолерантни, па ту свако узима коме шта одговара. Pa imas i deove biblije koji su protivrecni i koji se uzimaju kako se kome cefne da tumaci... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Неће бити. Ту је атеизам темељна ствар. Комунизам је идеологија никла на безбожништву, на тврдњи "нема Бога". nije tacno. Komunizma je nesto sasvim drugo. Ateizam u komunizmu je jedan od propratnih ojava. Reci da je svrha i temelj komunizma, bogobrostvo je jednsotavno arogantno... previse dajete sebi na znacaju time sto vam je najveca misija na ovoj planeti da sebe prikazete kao zrtve u svvakoj bogom datoj istorijskoj okolnosti... to prolazi kod ljudi kkoji pojma nemaju sa zivotom, ali realno to sto se na ovom forumu prica o komunizmu i ateizmu nema veze sa mozgom... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Komunizma je nesto sasvim drugo. Ateizam u komunizmu je jedan od propratnih ojava. Reci da je svrha i temelj komunizma, bogobrostvo je jednsotavno arogantno... previse dajete sebi na znacaju time sto vam je najveca misija na ovoj planeti da sebe prikazete kao zrtve u svvakoj bogom datoj istorijskoj okolnosti... to prolazi kod ljudi kkoji pojma nemaju sa zivotom, ali realno to sto se na ovom forumu prica o komunizmu i ateizmu nema veze sa mozgom...Svrha komunizma nije ateizam, ali temelj jeste. A ovo za zrtve ne znam kako te nije samo sramota da tako pricas (to sigurno ne bi uradio sa Holokaustom na jevrejskom forumu), pa samo je SSSR za vreme svog postojanja pobila 50 miliona pravoslavaca... Zaista si beskrupulozan covek... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Pa imas i deove biblije koji su protivrecni i koji se uzimaju kako se kome cefne da tumaci... Ne tumaci kako se kome cefne - to rade jedino protestanti koji imaju odnos prema Bibliji isti kao muslimani prema Kuranu: smatraju da je to knjiga koja je pala s neba... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Август 28, 2012 Пријави Подели Написано Август 28, 2012 To reci ateistima, jer oni uzimaju naše promašaje za dokaz da Bog ne postoji dokle istovremenom ignorišu naša dostignuća odnosno ne priznaju nam. Ili drugačije rečeno: Naše vrline, po njima, nisu izraz naše vere i ne mogu da se uzimaju kao dokaz da Bog postoji, ali naše slabosti jesu izraz naše vere i mogu da se uzimaju kao dokaz da Bog ne postoji. I ovo je samo po sebi kontradiktarnost, osim toga jedno je lažno svedočanstvo o nama. Međutim, ovo prvo moramo sami da shvatimo, vaspitani da budemo skromni i poniženi. A zašto da ne budem ponosan? Moje je pismo, moji su brojevi, moja je nauka, moja je kultura.. Da li se jupiter zove po Dawkins'u ili po vrhovnom bogu grko-rimskog panteona? Onima kojima se ne sviđa nek naprave svoje umesto da koriste naše, i ne samo da koriste naše, nego naše otimaju. Potreban nam je novi ponos umesto da se gubimo u neka pravdanja i prazna filozofiranja, ponos koji je skroman kao što dolikuje vernicima, ali koji poznaje svoje i koji je i pouzdan u sebe. Ах, како су тек свети оци узимали и преузимали достигнућа паганске културе, исте културе на коју су пљували (са правом пљували) на сва уста. Увек је тако било у историји. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Август 28, 2012 Пријави Подели Написано Август 28, 2012 A zašto da ne budem ponosan? Moje je pismo, moji su brojevi, moja je nauka, moja je kultura.. Da li se jupiter zove po Dawkins'u ili po vrhovnom bogu grko-rimskog panteona? Onima kojima se ne sviđa nek naprave svoje umesto da koriste naše, i ne samo da koriste naše, nego naše otimaju. Pa daj malo i drugima, ne budi jajara . Ozbiljno zvucis kao neki iskompleksirani white supremasist. Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 28, 2012 Пријави Подели Написано Август 28, 2012 Пар ствари бих желео да кажем о Давкинсу. Прво је био сјајан промотер науке, стварно има занимљиве ствари на ту тему. Али што се религије тче ту ми је гори од Хиченса. Када погледам рецимо Хариса или Денета много су резервисанији врло вероватно због тога што знају што шта из филозофије. Довјкинсу знање не смета те може да лупета по тој теми како хоће. Друго са подациам ради cherrypicking како би доказао своју поенту. Као што неко рече узима екстремистичке примере. Треће узима две религије, протестантско хришћанство и ислам. Јербо на православљу или католицизму не би могао да изгради 90 % аргумената које гради. Пето, живи од тога да сере по религији зато и прича тако о истој. Јербо да ли би сви ови атеисти давали пара на његове књиге да велики Давкинс не пљује религију тако ефективно. Шесто, има превелик утицај на атеисте који нису довољно образовани у неком ширем смислу. Ето например један ми скоро изјавио да је капитализам против пацифизма нпр... и да нисам прави хришћанин уколико не мислим да је прича о Ноју буквална као и да религиај и еволуција нису компатибилне и још гомилу неистина. Ово треће Давкинс класичан и стално му се обрће у аргументима Давкинс. Иначе морам да приметим.... да 90 % атеиста које са мсусрео кроз аргументе обрћу Давкинса ретко ко се хвата за Денета или Хариса.... мада то ми некако није ни чудно овај им каже оно што хоће да чују а ову двојицу да би разумели морају заправо да знају нешто. Александар Милојков and Бартендаз је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Август 28, 2012 Пријави Подели Написано Август 28, 2012 Ali i to je samo reakcija na atheist supremasism. To nije opravdanje The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 28, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 28, 2012 @@Mladen Milosavljevic, Примедбе су на месту. Потписујем. Мада...било ми је искрено жао Докинса када се нашао међу оним секташима који га умало нису линчовали. А и он...нашао је са ким ће да дискутује. Моја основна замерка њему јесте што науку и религију (а ја ту увек стављам православље) доводи у један нелогичан, непримерен и бесмислен дијалог. Он замера вери што није наука, тумачећи исказе вере као научне исказе (па самим тим и као погрешне), што је потпуно бесмислено. Наравно, поред философије изгледа да није ни прошао. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука