Vaske Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Етика ту никако не заузима мјесто онтологије јер се етиком ( животом у заједници) тек задобија онтологија. када би било обрнуто, етика би била бесмислена, а онтологија би се куповала, да тако кажем. По мени је промашај говорити о томе на начин или јесте или није, погрешно је чак и хоће ли бити или неће, тек некако има смисла говорити хоћу ли да будем или нећу, а ту је онтологија не одвојива од етике. Ведран, Лазар Нешић and Balthasar је реаговао/ла на ово 3 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 @, Ето видиш... Ја говорим да етика не сме да заузме место онтологије, а не да треба занемаривати етику. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 100% потписујем коментар Александра и Васкета. Balthasar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Етика ту никако не заузима мјесто онтологије јер се етиком ( животом у заједници) тек задобија онтологија. Значи етика је ЖИВОТ у заједници? Ја сам мислио да је живот постојање, онтологија а не етика. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 100% потписујем коментар Александра и Васкета. Ма потписуј брате. Знам ја да схоластика још увек хара нашом теологијом и да се од ње није лако ослободити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Значи етика је ЖИВОТ у заједници? Ја сам мислио да је живот постојање, онтологија а не етика. Могао би мало да размислиш прије него што поставиш таква наивна питања. Знаш одлично да етике нема ван заједнице. А ево ја тебе питам има ли онтологије ван заједнице? Balthasar је реаговао/ла на ово 1 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Ма потписуј брате. Знам ја да схоластика још увек хара нашом теологијом и да се од ње није лако ослободити. Као и празног брбљања о онтологији! Лазар Нешић, Balthasar and Ведран је реаговао/ла на ово 3 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Ма потписуј брате. Знам ја да схоластика још увек хара нашом теологијом и да се од ње није лако ослободити. њихови ставови нису схоластика већ мишљење које поштујем и је иманентно мени и зато потписујем с обе руке. а твоје понашање на овом посту као адвокат "лошег“ епископа је неприхватљиво за мене али ето то говори о теби. Balthasar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Могао би мало да размислиш прије него што поставиш таква наивна питања. Знаш одлично да етике нема ван заједнице. А ево ја тебе питам има ли онтологије ван заједнице? Објасни ми шта ти подразумеваш под етиком? Заједница је биће - дакле, онтологија. Етика се, колико ја знам, не бави бићем већ питањем добра и зла. Ово што ти пишеш личи ми на Левинаса, а ја се баш не слажем са њим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Објасни ми шта ти подразумеваш под етиком? Заједница је биће - дакле, онтологија. Етика се, колико ја знам, не бави бићем већ питањем добра и зла. Ово што ти пишеш личи ми на Левинаса, а ја се баш не слажем са њим. Писао сам о томе хиљаду пута, не могу да се понављам. Ако ми успијеш објаснити са чим се не слажеш, онда ћу ти и одговорити на питање. У супротном је безвезе да се понављам по разним темама. Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 њихови ставови нису схоластика већ мишљење које поштујем и је иманентно мени и зато потписујем с обе руке. а твоје понашање на овом посту као адвокат "лошег“ епископа је неприхватљиво за мене али ето то говори о теби. Е па видиш брате, у томе и јесте поента свега - нисмо спремни да трпимо а камоли да волимо "лоше". А ја ти кажем (по мом мишљењу, да не будем безобразан): суштина хришћанства јесте да волиш "олош". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Е па видиш брате, у томе и јесте поента свега - нисмо спремни да трпимо а камоли да волимо "лоше". А ја ти кажем (по мом мишљењу, да не будем безобразан): суштина хришћанства јесте да волиш "олош". слажем да волим и волиш „олош“ али и не да браним и браниш, у томе се не слажем са тобом. П.С. идам на вечерна служба, на помош Богородица на сите! Balthasar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Објасните ми ову етику: "Љубите непријатеље своје" "Благосиљајте оне који вас прогоне" "Подајте и кошуљу ономе ко вам затражи хаљину" "Окрените и леви образ ономе ко вас удари по десном" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 слажем да волим и волиш али и не да браним и браниш, у томе се не слажем са тобом. Па кога ја браним? Ја сам против тога да се "лошим" епископима априори укида идентитет епископа, да се "лошим" људима укида биће (онда кад им укинеш црквено оштење и идентитет, укинуо си им и постојање). Нисам против тога да се "лоши" поправљају, али јесам против да се у старту сматрају мртвима. А "идентитет" је нешто што значи "бити жив", "постојати". Дај ти мени ЖИВОГ човека, па ћемо после да га поправљамо. Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 27, 2012 Пријави Подели Написано Август 27, 2012 Као и празног брбљања о онтологији! Па добро брате, ако ти тако кажеш. Ја то тако разумем. Можда и нисам у праву и заиста брбљам испразне ствари. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука