Jump to content

За и против еутаназије?

За и против еутаназије?  

87 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за или против примене еутаназије?

• За, у свим случајевима
    • Против, у свим случајевима
    • За, осим у неким случајевима
    • Против, осим у неким случајевима
    • Нисам сигуран и не знам
    • Не занима ме

Препоручена порука

Да, то што кажеш на почетку је једини могући став Цркве, не видим простора за неки други.

Сутра скенирам и постављам цео, обећавам :)

Моја жеља би била и да СПЦ има став или да макар какво саоптење клира и теолога, компетентних за то, буде убудуће објављено овде код нас.

Или макар да се о томе поведе рапсрава, иако закон Републике Србије забрањује еутаназију. За сада.

Забрањиваће и убудуће, ако ништа, онда због бројних злоупотреба, а и због тога што то нема везе са уласком у Европску Унију, са борбом против корупције, са смањењем сиромаштва, са достизањем швецког стандарда, и са свим осталим високим и племенитим циљевима које се труде да достигну наши политичари. :)

Али је тема и више него интересантна са становишта односа према животу, свету, и посебно односа према туђој патњи, из перспективе православног хришћанина. Ако се патња посматра као благослов и прочишћење, има ли ико право да некоме ускрати могућност прочишћења?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Али је тема и више него интересантна са становишта односа према животу, свету, и посебно односа према туђој патњи, из перспективе православног хришћанина. Ако се патња посматра као благослов и прочишћење, има ли ико право да некоме ускрати могућност прочишћења?

Да, управо је то најјачи разлог што сам је покренуо.

Ето, наставићемо сутра, а можда нас и ова декларација што ћу поставити покрене на још дубље мишљење.

Подели на овим сајтовима

Забрањиваће и убудуће, ако ништа, онда због бројних злоупотреба, а и због тога што то нема везе са уласком у Европску Унију, са борбом против корупције, са смањењем сиромаштва, са достизањем швецког стандарда, и са свим осталим високим и племенитим циљевима које се труде да достигну наши политичари. :)

A kada cemo da zabranimo internet, rtv prenos, stampu i opste javni diskurs da ne bi doslo do zloupotreba medijskog prostora i ispiranja mozga sto je kroz istoriju uzrokovalo milione galona krvi?? snoozer_11

Подели на овим сајтовима

A kada cemo da zabranimo internet, rtv prenos, stampu i opste javni diskurs da ne bi doslo do zloupotreba medijskog prostora i ispiranja mozga sto je kroz istoriju uzrokovalo milione galona krvi?? snoozer_11

Чему та потреба да се свађаш увек када си докон?

Обрати се писцима закона, немој мени. Нити сам у Скупштини, нити планирам да уђем у Скупштину, а и не желим да улазим у бесконачне и бесмислене расправе.

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Чему та потреба да се свађаш увек када си докон?

Обрати се писцима закона, немој мени. Нити сам у Скупштини, нити планирам да уђем у Скупштину, а и не желим да улазим у бесконачне и бесмислене расправе.

A cemu ta potreba da uvek vidis nesto cega nema?

Cim se pojave na forumu bice i to. Kada ti iznosis ovde stavove tipa "treba zabraniti zbog mogucih zlupotreba" ja cu tebe da pitam sta ne treba zabraniti zbog mogucih zloupotreba. Iz prostih razloga sto se sve moze zloupotrebiti sto razgovaram sa tobom a ne sa tamo nekim piscima zakona. Kapisko?

Подели на овим сајтовима

Да, али то не може бити исто.

Тв, интернет итд. не мораш да користиш и можеш да живиш.

Али, саасвим је могуће да еутаназија једног дана постане законска обавеза и неизбежна пракса, чак и кад је изричито нећеш.

То онда сасвим мења ствари.

Подели на овим сајтовима

Podrzavam eutanaziju. Svako je gospodar svog zivota i svako ima pravo da odluci na koji nacin ce da "ode". Takodje, rodjaci bi trebalo da ispostuju odluku osobe, u slucaju da ona nije u stanju (ako je u komi ili slicno).

A sto se tice prikljucivanja na aparate: U RAZVIJENIM ZEMLJAMA PACIJENTIMA PISE U KARTONIMA DA LI PRISTAJU NA REANIMACIJU I NA APARATE ZA ODRZAVANJE ZIVOTA I BOLNICE MORAJU TO DA POSTUJU. Cisto da znate, posto vidim da se pitate...

Untitled-1.jpg.4fcc18c084a9de833f3bebac4116b9bc.jpg

"Humanity's first sin was faith; the first virtue was doubt." - Mike Huben

Подели на овим сајтовима

Podrzavam eutanaziju. Svako je gospodar svog zivota i svako ima pravo da odluci na koji nacin ce da "ode". Takodje, rodjaci bi trebalo da ispostuju odluku osobe, u slucaju da ona nije u stanju (ako je u komi ili slicno).

A sto se tice prikljucivanja na aparate: U RAZVIJENIM ZEMLJAMA PACIJENTIMA PISE U KARTONIMA DA LI PRISTAJU NA REANIMACIJU I NA APARATE ZA ODRZAVANJE ZIVOTA I BOLNICE MORAJU TO DA POSTUJU. Cisto da znate, posto vidim da se pitate...

Не питамо се то, буди сигурна да знамо какви су закони других земаља по овом питању, питању смо пришли из другог угла, не из угла евентуалних законодаваца.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1345761498' post='698320]

https://www.pouke.org...грех-лечити-се/

138999 kao ni Bogu na ispovjest krenuti.

u nasem narodu se kaze " kome lijeka tome i vijeka " , upravo ta granica i jeste problem ove teme za, protiv, .... eutanazije.

" Znate, svako vidi ono što želi."

Подели на овим сајтовима

Хвала и теби за укључење, немој пребзо да одеш.

Посебно, јер би било лепо да још образлозиш свој став и покренеш нас на размишљање. То кажем без ироније.

Да ли би ти лично извршила еутаназију (да си болесна, итд.) и под којим околностима? А ако не би, зашто не?

Ово за картоне нисам знао, мислио сам да не може да се одбије.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...