Aquilius Cratus Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Non sequitur. Serijski ubica može da tvrdi da je to što čini zlo i naopako i loše, a i da ga i dalje radi... A ti mi satro znas sta je non sequitur? Ja nisam ni dedukovao ni idukovao nista pa da bude da nesto sledi ili ne. Ja sam napravi podelu cak nisam ni postavio kao dihotomiju nego dve mocue opcije. Procitaj malo bolje sta sam napisao. Zašto misliš da loše interpretiram? Zato što ne interpretiram teologiju kroz šuplju misao Sema Herisa? Kao prvo zato sto ih ima vise a ti ulazis u svaku poelimu kao da si vec sve skontao i provalio a drugi ili ne znaju ili su nedosladni. Mozda to ne mislis ali tako nastupas u diskusiji. De se njega seti svega ti? Jel zbog objektivne etike? Jel da ja sad iskopavam tvoje Sartrovanje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 шта на нивоу смисла живота и нашег хришћанског идентитета и светоназора (ако га и даље уопште имамо) значи еутаназија као друштвени феномен и какав одговор на њу ми требамо и можемо да дамо? To znaci da smo civilizacijski, delimicno, postali osetljiviji na fenomen ljudske patnje nego ikada pre u istoriji. Благовесник and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Interesuje me sta misle ovi sto su glasali - Против, у свим случајевима 41.18%, da Banovic Strahinja nije postupio ispravno kada je izvrsio eutanaziju nad Alijom koji se mucio na kolcu? Sta kao to nije isto? Primer se ne razlikuje od primera koji si naveo. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 @, Да ли се икакав одговор и очекује на нивоу заједнице, и да ли се одговор уопште и може дати на нивоу заједнице, или тај одговор даје свако када га, не дао Бог, живот стави пред такве околности? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 јас дури сега гласав, заборавив да гласам кога ја коментирав темава. боље икад него никад а резултате видиш тек кад гласаш, тако? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Сасвим си у праву. Али, остаје и феномен бежања од те патње. Да ли би исто могло да се каже да никада пре у историји нисмо бежали од смрти, као што то чинимо сада? Mislim da to ne bi moglo da se kaze ali moglo bi da se kaze da nas samo postojanje fenomena bezanja, koje je bilo veoam jako uvek, danas mnogo vise muci nego ikoga pre bas zbog plodova globalisticke civilizacije ponajvise tehnoloskih inovacija koje nam svedoce o tome panicnom begu. Sto ljudima iz proslosti nije bilo moguce pa nam to mozda pravi privid da su oni manje bezali. Ali mislim da nema coveka koji je svestan i ko nije u jednoj ili vise perioda zivota nije rekao sve za beg od smrti. P.S Dotore, nije opsti problem sto ljudi hoce anestetik. Problem je sto im ni ne pada na pamet da postoji the anestetik a kamoli da ga potraze. Zato hriscanstvo pliva uzvodno sa danasnjim svetom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Не знам може ли уопште постојати било какав став, сем да еутаназија ни у ком случају не сме представљати скидање одговорнсоти са наших плећа за наше најмилије којима је тешко, то јест, да не сме бити средство којим бисмо подилазили својој себичности. Мада, уколико се неко сматра хришћанином, носиће крст, ма колико да стење и ропће под њим. Ваљда. Надам се, (Овде причам и о себи и о другима, наравно). Волео бих да видим шта пише у том саопштењу, уколико би га ископао ових дана. Немам јасан став по том питању, јер јесте забрањено убиство, из било ког разлога, али ми сад прође кроз главу да онај ко би себе хтео да сматра хришћанином мора бити и бескрајно храбар и спреман да преузме одговорност, па можда чак и одговорност за скраћивање патње другога (свог ближњег, свакако). Али, са друге стране, није ли то опет подилажење нашим слабостима? Јер ми заправо желимо једним великим делом да прекинемо и своју патњу, патњу да гледамо најмилије у таквим стањима. Стварно бих волео да видим то саопштење, можда бих после тога и гласао Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 ... Ведран је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nemirni duh Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 hvala na dobrodoslici Јер ми заправо желимо једним великим делом да прекинемо и своју патњу, патњу да гледамо најмилије у таквим стањима. da li medicina (tradicionalana, moderna, alternativna) produzava patnje? sad je u takvoj situaciji jako upitno sta je ispravno, poklonit se medicini i produziti patnju ili je prekinuti ? " Znate, svako vidi ono što želi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 hvala na dobrodoslici da li medicina (tradicionalana, moderna, alternativna) produzava patnje? sad je u takvoj situaciji jako upitno sta je ispravno, poklonit se medicini i produziti patnju ili je prekinuti ? Не знам, заиста. Због тога нисам ни гласао. И даље мислим да свако заправо зна шта би и како урадио тек када би се избор ставио пред њега. Због тога сам више псотављао питања него давао било каквих одговора, јер их немам. И да, добродошао! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 ... Јанко and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука