Jump to content

За и против еутаназије?

За и против еутаназије?  

87 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за или против примене еутаназије?

• За, у свим случајевима
    • Против, у свим случајевима
    • За, осим у неким случајевима
    • Против, осим у неким случајевима
    • Нисам сигуран и не знам
    • Не занима ме

Препоручена порука

Kršćanina ne određuje samo čin krštenja, već vjera u Krista i život kako je on govorio da treba živjeti. Uzalud mi krštenje, ako ne slijedim i ne živim Isusa Krista..

ни не рекох другачије, само што причамо о две различите ствари.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ne znam o kome se radi, ali bez obzira to je raVno ubojstvu, jer kao kršćanki mi to ne može biti prihvatljivo ako slijedim i poštujem Božje zapovijedi.

Niko vas ne tera da prihvatite eutanaiziju za vas i vaše, ali mi ateisti hoćemo da za sebe imamo i tu opciju otvorenu.

Подели на овим сајтовима

Eutanazija , samoubistvo ? Nikako, svako mora nositi svoj krst do kraja . A kraj je onda kada on kaže a ne mi .Sećam se reči mog pok. oca zadnjih dana života , znajući da su mu to poslednji dani i trpeći strašne bolove i gušeći se zbog Karcinoma pluća , gledao je u meni i čitao moje misli .

Nebojse sine neću dići ruku na sebe pa zar ja koji sam celog života živeo sa bogom da to uradim .

A ja sam tu zgrešio mnogo svake večeri zadnjih mesec dana sam se molio da mu bog da laku noć i da ga uzme ksebi jer znao sam da mu nema leka i da se mnogo muči .

Подели на овим сајтовима

• Гости

Престанеш дисати? Или можда јести, то је лакше.

Govorim o trenutku nakon nesreće. Jednostavno ne tražiti pomoć, opustiti se i mirno iskrvariti (jedno od mogućih rešenja). Ko neće da ostane živ, nemoguće ga je spasiti.

Ne moraju svi da nose krst. To moraju samo Hrišćani.

Подели на овим сајтовима

Govorim o trenutku nakon nesreće. Jednostavno ne tražiti pomoć, opustiti se i mirno iskrvariti (jedno od mogućih rešenja). Ko neće da ostane živ, nemoguće ga je spasiti.

Опрости на пресмелом питању, али одавно ме копка (откако читам ове твоје "кикирики" :) тј харакири постове) :

Да ли си се у свом животу и раду сусрео са реалном смртном опасношћу (рат, гомила који би да те препеглају, смртна болест, напад хладним или топлим оружјем...) ? Да будем јасан, желео бих целовиту слику о теби, а она може да има једну форму уколико се ниси сусрео "очи у очи" са смрћу, а потпуно другу ако јеси. Хвала унапред.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Гости

Tri puta. Kada sam se kao dete peo na jelku blizu dalekovoda (ali nisam bio svestan opasnosti), kada sam učestvovao u tuči u kojoj su radile palice kad sam bio druga godina gimnazije i kada sam se pre godinu dana izgubio na putu za kanjon Trešnjice sa malim rezervama vode.

Подели на овим сајтовима

Nije to tako kako ti misliš baš. U ljudskoj prirodi je da se bori za život. Sad pričaš tako, a da si u toj situaciji ne bi baš bilo tako. Svatko živi po svojoj savjesti, ako ti smatraš to prihvatljivim, izvoli, tvoj život, tvoja savjest.

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Tri puta. Kada sam se kao dete peo na jelku blizu dalekovoda (ali nisam bio svestan opasnosti), kada sam učestvovao u tuči u kojoj su radile palice kad sam bio druga godina gimnazije i kada sam se pre godinu dana izgubio na putu za kanjon Trešnjice sa malim rezervama vode.

Ок. Хвала.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• 10 months later...

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/409682/Necu-da-budem-cudoviste-Podvrgao-se-eutanaziji-posle-neuspesne-promene-pola

Докле је "хуманост" догурала .Како ли ово функционише ? Човек каже "хоћу да се убијем", и доктор му каже "само извол'те, лезите овде" . Која је то лекарска етика ? Ужас , требали би да поставе и платформе за скакање на мостовима да се људи не муче да се пењу на ограду . Толеранција у свој својој слави.

Подели на овим сајтовима

Čovek koji hoće da se ubije, ubiće se kako got okreneš. Jeino što je doktor mogao da učini je da mu eventualno preporuči nekog psihijatra, ili slično. Da ga zaustavi nije mogao, da mu pomaže pa baš nije ni morao. Što se ovakvih stvari tiče diskutabilno je i nemam neki konkretan stav.

Ali eutanazija kada nekome nema spasa, a samo se muči bezveze, u velikim bolovima je i slično je po meni sasvim opravdana.

I već sam napisao kada bih se nekim slučajem našao u situaciji da mi život bude vezan za aparate, da nemogu da mrdnem ništa da radim, da budem kao biljka, najviše od svega bih voleo da se ti isti aparati ugase. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...