Jump to content

Утицај форума на преображај форумаша

Оцени ову тему

51 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте икада променили своје мишљење? (на форуму)

• Да
    • Не
    • Немам чврсте ставове ни мишљења
    • Нисам сигуран/на

Препоручена порука

Ће нам се вратиш ти опет... лаганезе. 

Ako to zaista zelis treba da znas da ovakvi komentari kao i bilo kakvo potenciranje te teme izaziva uglavnom kontra efekat. Ima toliko mnogo drugih stvari o kojim je moguce pricati sa ljudima koji ne praktikuju veru, iz ma kog razloga, da uopste nema potreba ulaziti u tu temu a niti davati takve komentari "ma bice ok ici ces ti opet u Crkvu".

Подели на овим сајтовима

Ako to zaista zelis treba da znas da ovakvi komentari kao i bilo kakvo potenciranje te teme izaziva uglavnom kontra efekat. Ima toliko mnogo drugih stvari o kojim je moguce pricati sa ljudima koji ne praktikuju veru, iz ma kog razloga, da uopste nema potreba ulaziti u tu temu a niti davati takve komentari "ma bice ok ici ces ti opet u Crkvu".

Хвала на савету, нисам мислио ништа лоше. :)

Надам се да ће се врнути. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Да, променила сам мишљење. Веровала сам да смо више иновативан народ, један од иновативнијих, али сам се разочарала. Нема никаквог напора за иновативност, тако да смо много бољи за личне-приватне сарадње и приватне иновације, односно препуцавања, па смо неизмерно у застоју на плану продуктивности и конкурентности. Рецимо имамо проблема да привучемо паметне мозгове, због нашег високог IQ итд., не знам чему то води.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Да, променила сам мишљење. Веровала сам да смо више иновативан народ, један од иновативнијих, али сам се разочарала. Нема никаквог напора за иновативност, тако да смо много бољи за личне-приватне сарадње и приватне иновације, односно препуцавања, па смо неизмерно у застоју на плану продуктивности и конкурентности. Рецимо имамо проблема да привучемо паметне мозгове, због нашег високог IQ итд., не знам чему то води.

Први пут чујем,да неко користи овај израз, а да има везе са некавом хришћанском мисионарском улогом?!

Видиш,ни Христос није баш изабрао неке паметне мозгове за своје апостоле,па су чудо направили...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Форум је фундаментално заувек сахранио неколико мојих нада у вези цркве, хришћанства и теологије. Дефинивно сам променио мишљење у неколико битних ствари захваљујући ЖРУ.

Подели на овим сајтовима

Форум је фундаментално заувек сахранио неколико мојих нада у вези цркве, хришћанства и теологије. Дефинивно сам променио мишљење у неколико битних ствари захваљујући ЖРУ.

šta konkretno?

Подели на овим сајтовима

Шта је бре ово,сви постадоше некави форумски фундаменталисти... joooj

Дајте народе,мисим да превише озбиљно доживљавате овај форум...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

šta konkretno?

Требало би ми много времена све детаљно да опишем ... оно што бих ипак укратко могао да кажем јесте:

форум ме је убедио да хришћанство (а са њим црква и теологија такође) - ако уопште жели да некако преживи - надаље (у годинама које долазе) треба сакривати од људи, а не мисионарити га. Пре форума сам сматрао обрнуто. Промена мишљења је била и на практичном плану у мом личном животу, тако да ово сматрам фундаменталним. На крају крајева, макар за мене лично тако стоје ствари. Могуће је да нисам надарен за мисију, а могуће је да сам помало и у праву, помало у криву. Ко зна ...

Подели на овим сајтовима

Дајте народе,мисим да превише озбиљно доживљавате овај форум...

Па, то се тако каже ... мени је овај форум - најискреније - лаганица. Али неки сусрети са људима су били битни, да не кажем фундаментлани :)

Подели на овим сајтовима

форум ме је убедио да хришћанство (а са њим црква и теологија такође) - ако уопште жели да некако преживи - надаље (у годинама које долазе) треба сакривати од људи, а не мисионарити га.

како онда привући људе, чиме? :) занимљива мисао иначе. ПС : Добар овај Ван Гал. :D 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

како онда привући људе, чиме? :)

Тајном.

Добар овај Ван Гал. :D

Е, нека, нека --- само ти дирај у моје љуте ране! Ипак ћемо ове године бити испред Ђерарда и екипице :D

Подели на овим сајтовима

Тајном.

Е, нека, нека --- само ти дирај у моје љуте ране! Ипак ћемо ове године бити испред Ђерарда и екипице :D

Видећемо, видећемо, ја прогнозирам борбу за Куп Уефа :D

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Видећемо, видећемо, ја прогнозирам борбу за Куп Уефа :D

А ту ћемо да их дочекамо ми, Селтик. sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

Једноставно не идем у цркву, не живим црквено и молитвено

Први пут чујем сад ово.

И изненађен сам.

Успутна мишљења мењам свакога дана. А два или три пута сам променио и нека фундаментална мишљења, која имају велики утицај на мој свакодневни живот.

Аха! Најзад си постао националиста.

:)))

Подели на овим сајтовима

Интернет је утицао на мене да се информишем из свих могућих и немогућих извора о свему и свачему. А то неминовно доводи до премене.

Не могу да кажем да је баш овај форум био пресудан код неких ставова, али није био ни безначајан.

Што се тиче верских ставова и утицаја овога форума бојим се да сам о неким врстама (стиловима) побожности стекао још горе мишљење.

Дефинитивно је да форум има снагу да утиче на мењање мишљења, нарочито оних тзв непроменљивих. Приметио сам да је доста људи схватило неке ствари, да је много њих из фазе верског страха прешло у фазу верске љубави, барем теоријски.

Али сам такође схватио да форум не може да утиче на повећање евхаристијске свести.

Укапирао сам да већина форумаша не долази у цркву сваке недеље а и они који долазе да се не причешћују.

Тако да тај неки осећај као кад ти девојка обећа пољубац па те завлачи данима, константно имам на овом нашем форуму. Ту су обећања, ту је девојка, ал ништа.

Искрено, очекивао сам више, и од овог форума и од форума верујем и од форума видовдан. Сад већ схватам да то није реално.

Ипак имам наду да ће ово неко искуство мисије путем интернета сазрети и да ће људи који су се овде трудили ( и уредници и редовни чланови без разлике ) када дође до тог неког сазревања имати пресудан значај за интернет мисију код нас, да ће из свега тога изаћи нешто веће и нешто значајније.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...