Jump to content

Утицај форума на преображај форумаша

Оцени ову тему

51 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте икада променили своје мишљење? (на форуму)

• Да
    • Не
    • Немам чврсте ставове ни мишљења
    • Нисам сигуран/на

Препоручена порука

On 22. 10. 2014. at 19:45, Плутон рече
Драшко, мајсторе, одлична тема!

8086.gif

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 22. 10. 2014. at 19:30, Juan рече

Успутна мишљења мењам свакога дана. А два или три пута сам променио и нека фундаментална мишљења, која имају велики утицај на мој свакодневни живот.

Може ли се  знати,а капирам да је то једна од фундаменталних промена у твом животу, зашто си напустио Цркву?

Заиста, на прсте једне руке, могу набројати људе који су то исто учинили,а дуго сам у Цркви и знам заиста много људи...

Колико је на тебе утицао живот ван Србије,познанства са другим иноверним или неверујућим људима,па и стицања знања и стално позивање на науку, а првенствено утицај твоје лепше половине и венчање са истом?

И да ли ти је стварно сад тај свакодневни живот лепши без Бога?

Верујем да ово нећеш схватити да те сад као нешто прозивам,може се сваком десити, а да се не би захебали,ти нам реци ,где си ти омануо... :bleh:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 22. 10. 2014. at 20:56, Зосима рече
Заиста, на прсте једне руке, могу набројати људе који су то исто учинили,а дуго сам у Цркви и знам заиста много људи...

Ne bih da ti bacam offtopic na pitanje ali ja znam mnogo onih koji su kao ono seme koje je palo u trnje...

Подели на овим сајтовима

Ja rastem zajedno sa ovim forumom, malo se obogacujemo, malo manje se osiromasujemo ali u svakom slucaju guramo napred iz dana u dan. :)
Naravno da sam promenio mnoga misljenja pa mozda cak i nacin razmisljanja, zahvaljucuji nekim clanovima foruma.

Подели на овим сајтовима

On 22. 10. 2014. at 21:01, feeble рече

Ne bih da ti bacam offtopic na pitanje ali ja znam mnogo onih koji su kao ono seme koje je palo u trnje...

Па могуће да је тако,моје искуство је нешто другачије,мада ја причам о људима које знам,али заиста такву одлуку донети,при здравом разуму и чистој савести, мени је заиста фундаментално али и фрапантно...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Jeдино само религијско мишљење променио. Политичко сам додатно либеларизовао, то није нека драстична промена. 

само будала има чврсто мишљење које никад не мења..

како рече Расел - Само су идиоти сигурни у себе, паметни људи су пуни сумње, то је проблем са овим светом. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 22. 10. 2014. at 20:56, Зосима рече

Може ли се  знати,а капирам да је то једна од фундаменталних промена у твом животу, зашто си напустио Цркву?

Колико је на тебе утицао живот ван Србије,познанства са другим иноверним или неверујућим људима,па и стицања знања и стално позивање на науку, а првенствено утицај твоје лепше половине и венчање са истом?

И да ли ти је стварно сад тај свакодневни живот лепши без Бога?

Верујем да ово нећеш схватити да те сад као нешто прозивам,може се сваком десити, а да се не би захебали,ти нам реци ,где си ти омануо... :bleh:

:)

Једноставно сам схватио да не припадам том свету. Као кад схватиш да не можеш више да будеш у вези са девојком, да сте два света, да непрестано лажеш себе и њу... То би била приближна аналогија, сличан унутрашњи осећај. Можда једном будем био расположен да више причам о томе, сад стварно не могу. Али ајде овако: то се није десило због нечега или некога на форуму (чак ни због тебе :))) ), нити због лепше половине (она је већ затекла то стање). Стално позивање на науку... То је занимљива ствар. Рекао бих да је наука имала нулти утицај на то. Штавише, скоро сам сигуран да је мој првобитни улазак у цркву утицао на то да почнем да се озбиљније бавим науком. Веровали или не. :)

Да ли ми је живот лепши без Бога? Па не знам, ја не бих рекао да је у питању живот без Бога. Нисам преко ноћи постао атеиста или некакав богоборац, нити сам променио неке моралне и остале погледе на свет. Једноставно не идем у цркву, не живим црквено и молитвено. 

Подели на овим сајтовима

On 22. 10. 2014. at 21:01, feeble рече

Ја бих пре рекао да сам банана која је себе покушавала да засади у Европи. Али може и то са трњем, ако више волиш...

Подели на овим сајтовима

On 22. 10. 2014. at 21:15, Juan рече

Ја бих пре рекао да сам банана која је себе покушавала да засади у Европи. Али може и то са трњем, ако више волиш...

Банана мен, одговори ти мени оно за андроид :Р 

Подели на овим сајтовима

On 22. 10. 2014. at 21:15, Juan рече

Ja sam mislio na nesto drugo, ljudi koje zivot i zivotne brige, porodica, posao, novac i ostalo polako guse i odvajaju od crkve. Tako sam ja bar shvatio one iz trnja. Kod tebe je u pitanju izgleda neka egzotika koja nije opisana u prici o sejacu :)

Подели на овим сајтовима

Ок  Ивице,не инсистирам на детаљима и ово што си рекао је довољно,а и на оној другој теми,искрено и поштено...

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 22. 10. 2014. at 21:13, Juan рече

Једноставно сам схватио да не припадам том свету. Као кад схватиш да не можеш више да будеш у вези са девојком, да сте два света, да непрестано лажеш себе и њу... То би била приближна аналогија, сличан унутрашњи осећај. Можда једном будем био расположен да више причам о томе, сад стварно не могу. Али ајде овако: то се није десило због нечега или некога на форуму (чак ни због тебе :))) ), нити због лепше половине (она је већ затекла то стање). Стално позивање на науку... То је занимљива ствар. Рекао бих да је наука имала нулти утицај на то. Штавише, скоро сам сигуран да је мој првобитни улазак у цркву утицао на то да почнем да се озбиљније бавим науком. Веровали или не. :)

Да ли ми је живот лепши без Бога? Па не знам, ја не бих рекао да је у питању живот без Бога. Нисам преко ноћи постао атеиста или некакав богоборац, нити сам променио неке моралне и остале погледе на свет. Једноставно не идем у цркву, не живим црквено и молитвено. 

Рекао бих да је ово искрен одговор. Свиђа ми се. Ти си онај Ивица са Верујем форума ? :)

Подели на овим сајтовима

On 22. 10. 2014. at 21:13, Juan рече

Ће нам се вратиш ти опет... лаганезе. 

Ја лепо кажем да неки људи терају људе од цркве... па и мени падне на паме... зинат не треба бити са овим људима у "заједници" ал онда се сетим да је то суштина православља, волети ближњег свог па какав год да је. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...