Grizzly Adams Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Шта је то "верска мржња"? Шта мени смета што ме неко "мрзи"? Или сви морају да ме "воле"? Значи, законски гледано, појам "верска мржња" не би смео уопште да постоји нити да се помиње. Постоји живот и имовина. Ако си ме повредио, или си ми нешто украо, оштетио, користио без моје дозволе, то је прекршај. Да ли си ме притом "мрзео" или не је потпуно небитно. Нити ико може да докаже шта си "мислио", већ само шта си урадио. Што се Путина и свих осталих политиканата тиче, ево кажем јасно и гласно - за мене је већа саблазан када они у Цркви добијају некакве "почасти" него када ове лујке скачу. Они наравно могу да дођу у Цркву као и сви други верници, али... Боље да не пишем даље, неће да буде лепо. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Па кад не можеш да одговориш (или боље да кажем не смеш), онда је часно да се повучеш и признаш да си био у криву. O čemu pričaš? Ja sam samo shvatio da je potpuno nerazumno raspravljati se sa vama oko ovoga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Што се Путина и свих осталих политиканата тиче, ево кажем јасно и гласно - за мене је већа саблазан када они у Цркви добијају некакве "почасти" него када ове лујке скачу. Upravo to sam i ja rekao i kažem. Они наравно могу да дођу у Цркву као и сви други верници, али... Боље да не пишем даље, неће да буде лепо. Integritet crkve tada nije tako osetljiva i suptilna stvar, izgleda. A što se tiče "mržnje", ja ne pričam o tome u smislu krivičnog dela, nego toga što su to navodili kao motivaciju, što je apsurdno, a očigledno je o čemu se radilo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Ма слажем се 100%, њихов протест је политички и то је сасвим очигледно. Само додајем да уопште није битно која је мотивација. Њихов једини прекршај је што су своју представу извеле без дозволе власника објекта. И то је то. Све остало је сувишна и небитна прича. Као да одеш у неки тржни центар и почнеш да се дереш и скачеш. Која би била казна? Вероватно би те чувари само избацили напоље и толико. Crveni Baron and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Као да одеш у неки тржни центар и почнеш да се дереш и скачеш. Која би била казна? Вероватно би те чувари само избацили напоље и толико. Eventualno bi platio pedesetak evra kaznu. Što reče jedan: Не требује царство нељудима, 'нако да се пред свијетом руже... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Ateisti nisu ili su manji problem ako je neko na njih pomislio.. Problem? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Сви они који не разумеју зашто је протест у храму Христа Спаситеља проблематичан за вернике и увредљив за Цркву у Русији, нека замисле ситуацију у којој се мушкарци и жене неке НВО свуку голи и трче по Аушвицу или неком другом јеврејском стратишту, јер се противе израелској политици на Блиском истоку. obi-wan, Ignjatije and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 3 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Ма ок, разумемо се - ни мени не прија када видим такве ствари, али то што је нама нешто "увредљиво" за световни суд уопште није релевантно, нити сме да утиче на висину казне. Осим тога, ми смо храмове направили тако да свако може да уђе кад хоће и ради шта хоће. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Сви они који не разумеју зашто је протест у храму Христа Спаситеља проблематичан за вернике и увредљив за Цркву у Русији, нека замисле ситуацију у којој се мушкарци и жене неке НВО свуку голи и трче по Аушвицу или неком другом јеврејском стратишту, јер се противе израелској политици на Блиском истоку. А замисли тек да неки неонациста добија у Аушвицу највеће почасти, као што овај монструозни КГБ-овац добија од стране московске патријаршије. Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Аууу.. Грешка у корацима! Из твојих речи испада да човек може да уђе у храм и обавља нужду, води љубав и томе слично! И те како се зна зашто смо направили храмове и у коју сврху. Правила о томе су веома јасна. И свака нормална држава поштује приватну својину и својину оних заједница која имају одређена унутрашња правила. Никако за државу не може бити релевантно шта неко ради у храму и шта то симболизује, јер је Црква у оквиру законодавства заштићена, као и сваки појединац и институтција унутар ње. Посебно не може да се оглуши о скрнављење нечега што је тако осетљиво, као што је то храм Христа Спаситеља у Москви. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 А замисли тек да неки неонациста добија у Аушвицу највеће почасти, као што овај монструозни КГБ-овац добија од стране московске патријаршије. Аууу! Какве грешке. Неколико факата: 1. неонациста и Јевреји нису истог верског, националног и културног порекла 2. неонациста жели уништење Израела 3. неонациста и ако можда некада то није био, сада презире Јевреје и све што они представљају. Е, а што се Путина тиче све је обрнуто. Тако да говориш бесмислице. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Аууу.. Грешка у корацима! Из твојих речи испада да човек може да уђе у храм и обавља нужду, води љубав и томе слично! И те како се зна зашто смо направили храмове и у коју сврху. Правила о томе су веома јасна. И свака нормална држава поштује приватну својину и својину оних заједница која имају одређена унутрашња правила. Никако за државу не може бити релевантно шта неко ради у храму и шта то симболизује, јер је Црква у оквиру законодавства заштићена, као и сваки појединац и институтција унутар ње. Посебно не може да се оглуши о скрнављење нечега што је тако осетљиво, као што је то храм Христа Спаситеља у Москви. Да, а туже их они који су заједно са његовим царским височанством скрнавили руску земљу (између осталог и срушили тај исти храм и побили више људи него нацисти) деценијама. Дајте бре, људи... Шта да су стварно ушле водиле љубав без да помену његово величанство? Нико не би ни чуо за тај изгред и (можда) би их казнили новчано, а јадни и осетљиви Руси би се далеко мање стресали око ”коришћења храма за шта није намењен”. Тако је исто и са свима вама овде. Нисмо бре мала деца да се лажемо. У целој овој причи је најстрашније то што огроман део људи који сее називају хришћанима подржава или чак идолизује једног монструозног човека. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Посебно не може да се оглуши о скрнављење нечега што је тако осетљиво, као што је то храм Христа Спаситеља у Москви. Ala si ti neka senzitivna individua. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Аууу! Какве грешке. Неколико факата: 1. неонациста и Јевреји нису истог верског, националног и културног порекла 2. неонациста жели уништење Израела 3. неонациста и ако можда некада то није био, сада презире Јевреје и све што они представљају. Е, а што се Путина тиче све је обрнуто. Тако да говориш бесмислице. Какве везе има ко је ког порекла? Путин је био део машинерије која је требила и Цркву и све остале који њима нису били по вољи. Сада је човек са највећим почастима, а често и некакво полубожанство. А то о покајању ћеш да ме извинеш. Ако се неко покаје за таква недела, он ће у мишију рупу да се сакрије и да се моли, а не да постане председник и и даље убија ”народне непријатеље”. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 21, 2012 Пријави Подели Написано Август 21, 2012 Ако се неко покаје за таква недела, он ће у мишију рупу да се сакрије и да се моли Ili bar da se povuče iz politike. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука