Jump to content

Програмери

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Хе, не бавим се али пратим шта се дешава и оно најбоље гледам да искористим за нашу заједницу.

Када сам већ ту, а може да се отвори посебна тема:

Можете ли ми помоћи да направимо на неки начин нешто као like fb box који ће људи који већ имају сајтове да преузимају за своје сајтове, а да буду линковани на њихове групе овде код нас?

Мени падају свакакве идеје, од неких веома једноставних (што је свакако добро), до оних мало сложенијих.

Има ли неко од вас конкретан предлог?

Подели на овим сајтовима

Хајде да ја први почнем.

Бавим се развојем софтвера за управљање ласерским системима који се користе у индустрији. Радим за фирму која производи системе за управљање ласерима.

Подели на овим сајтовима

On 21. 8. 2012. at 7:03, Ђорђе Р рече

Хајде да ја први почнем.

Бавим се развојем софтвера за управљање ласерским системима који се користе у индустрији. Радим за фирму која производи системе за управљање ласерима.

Nesto ovako? gringrin

CloneTrooper_1222990865.jpg

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 21. 8. 2012. at 7:03, Ђорђе Р рече
Хајде да ја први почнем.

Који језик користите за то?

Sent from my Sensation using Tapatalk 2

Подели на овим сајтовима

Занимљиво!

Протагорас, јави кад направиш то за WPA2 TKIP. Да уштедим неку кинту за интернет... ;)

Ђорђе, то радите за неки OS или се ради о посебним контролерима?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 22. 8. 2012. at 21:36, Aquilius Cratus рече

PHP i Javascript. Ozbiljno gledam u pravcu Pitona ali posto ni u toalet ne stignem da odem ko covek nista od njega do daljenjeg.

Мени се Python невиђено допада. Једноставан, изузетно читљив и проширив до изнемоглости. Модул за нумерику, модул за рад са великим текстуалним фајловима, модул за 3D графику, чак и за симболичку математику, биоинформатику, форензику... Постоји милијарду опција за прављење графичког интерфејса, од специфичних за дату платформу, па до оних који се напишу једном и раде свуда (при чему неки од тих мултиплатформских примају изглед окружења у коме раде, те изгледа као да су написане користећи native SDK). Чак су људи и овако нешто направили. Одлично се комбинује са осталим програмским језицима. Пробао сам са фортраном и ради екстра. Фортрански код се искомпајлира у бибилиотеку која се позове из Python кода. Врло значајно ако програм треба да одради неке паралелне нумеричке прорачуне који захтевају велику брзину (једна од мана Python-a), док је фортран ту незамењив јер је за то (и једино за то) направљен.

P.S.

Кад смо код имена, није у питању питон (змија), већ је име позајмљено од Monty Python-а. :D

Подели на овим сајтовима

On 22. 8. 2012. at 21:57, Ивица рече

Мени се Python невиђено допада. Једноставан, изузетно читљив и проширив до изнемоглости. Модул за нумерику, модул за рад са великим текстуалним фајловима, модул за 3D графику, чак и за симболичку математику, биоинформатику, форензику... Постоји милијарду опција за прављење графичког интерфејса, од специфичних за дату платформу, па до оних који се напишу једном и раде свуда (при чему неки од тих мултиплатформских примају изглед окружења у коме раде, те изгледа као да су написане користећи native SDK). Чак су људи и овако нешто направили. Одлично се комбинује са осталим програмским језицима. Пробао сам са фортраном и ради екстра. Фортрански код се искомпајлира у бибилиотеку која се позове из Python кода. Врло значајно ако програм треба да одради неке паралелне нумеричке прорачуне који захтевају велику брзину (једна од мана Python-a), док је фортран ту незамењив јер је за то (и једино за то) направљен.

P.S.

Кад смо код имена, није у питању питон (змија), већ је име позајмљено од Monty Python-а. :D

Znam, zato sam ga i targetirao ali ne da tempo.

Pa i Java je zapravo Džava pa skoro niko od naših ne kaže tako nego Yava. Isto kao Španci što su me isprepadali kad slušam neko predavanje ili tutorial pa čujem da lik izgovara PeČePe. Naravno ponovio je to još jedno 5 puta dok nisam skontao da misli na PHP. :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...