Aquilius Cratus Написано Август 19, 2012 Пријави Подели Написано Август 19, 2012 обично то уради не из морања већ из чисте похлепе. Dok ti kad god biras sto jeftiniji prozivod to radis iz cistog milosrdja prema proizvodjacu?! sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol bora, RYLAH, Милан Меденица :) and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Август 19, 2012 Пријави Подели Написано Август 19, 2012 Прво: Ове новине, Курир једино што објављују јесте сензационализам. А друго: Шиптари све то "легализују" пред својим судовима. У земљишним књигама и даље стоји да је власник србин. Па ће ти исти (или њихови потомци) који су им продали имовину, једног дана (а доћи ће и тај дан), тражити своју имовину назад. Јер ти уговори сачињени код самопроглашених органа власти (шиптарски судови) немају легитимитет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Август 19, 2012 Пријави Подели Написано Август 19, 2012 Прво: Ове новине, Курир једино што објављују јесте сензационализам. А друго: Шиптари све то "легализују" пред својим судовима. У земљишним књигама и даље стоји да је власник србин. Па ће ти исти (или њихови потомци) који су им продали имовину, једног дана (а доћи ће и тај дан), тражити своју имовину назад. Јер ти уговори сачињени код самопроглашених органа власти (шиптарски судови) немају легитимитет. Iznenadjen sam da ti , kao osvedoceni patriota ,na takav direktan nacin Srbe proglasavas prevarantima i hohstaplerima .Kako drugacije shvatiti da nekome nesto prodas I kasnije trazis da ti se dedovina vrati nazad I pored potpisanog ugovora / podrazumeva se da novac me mislis da vratis / I uredno primljenih para .To je jedan od nacin a kako prevaranti funkcionisu , bez obzira na nacionalnu ili drugu pripadnost , sto ti svojim pisanjem odobravas . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Август 19, 2012 Пријави Подели Написано Август 19, 2012 Dok ti kad god biras sto jeftiniji prozivod to radis iz cistog milosrdja prema proizvodjacu?! sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol Види ,није исто. То би било као када бих купио јефтин производ знајући добро да ћу тим поступком да финансијски упропастим своје најближе комшије. Не знам за тебе али мени савест не би дала мира када бих то урадио, ма какви они били. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јесењин Написано Август 19, 2012 Пријави Подели Написано Август 19, 2012 Што неко рече, није исто продати, јер мораш и продати - јер ти се продаје чисто да зарадиш.. То што ће комшији, вероватно, да се деси нешто лоше у скорије време, зато што си продао, нема везе. Ко за то мари? Погледајте око себе... мари ли ико данас за суседа? За особу која је поред њега/ње у аутобусу? Или гледају да се што више мрзе, газе, пљују, свађају... Они јесу продали своју земљу, своје земљиште, али су тим чином издали своју државу. Где је ту слога? Мало по мало, миц по миц, што својевољно, што последично - претњама, гаси се жеља за борбом... или ја то лоше видим/чујем? Узгред, такве особе након тога дођу у Београд, рецимо, па газе друге и живе као кнезови. Зашто од тих огромних новаца пола не би дали за помоћ суграђанима, земљацима (комшијама!) који остају и труде се да одрже своје...? Јок, они те паре право у чарапе, па у престоницу да причају како је Србија јадна, Београд смрди, а Косово пропада... Тонемо, нестајемо... А где им је вера? Верују ли они у Бога или се само праве? Дуња and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Август 19, 2012 Пријави Подели Написано Август 19, 2012 Узгред, такве особе након тога дођу у Београд, рецимо, па газе друге и живе као кнезови. Тачно. Познајем доста њих који су доле скинули кајмак, па дошли (како они кажу са Косова у Србију (!!!)) и пасу на по шест ливада истовремено. По правилу су (не сви, наравно, али добар број њих) неки ситни капиталисти, експлоатишу људе по тим својим фирмицама и продавницама за више него бедан динар и хране уједно своје раднике храном (тамо где су они великодушно решили да чашћавају мученике од својих радника назови топлим оброцима) коју добијају као хуманитарну помоћ од "државе" Србије. Не знам како их није срамота, што од мученика који су остали доле без хлеба и ваздуха, с једне, са друге стране од средине у коју су дошли и симулирају жртве док се капитал умножава. Е, такви су и најгрлатији када треба да трубе о томе како је Косово срце Србије (а кажу да су са Косова дошли у Србију) уз редовно бусање у груди од неизрецивог жала за (добро тапнутим) хектарима дедовина тј. отетом светом земљом. Додуше, похвале се повремено слањем чак и по три смс-а за "топли оброк Србима на Косову" = 150 дин. Од кога је - много је. Срећом, сви умеју да славе цара Лазара, али неког из 19, 20. века... А многострадалнима на Косову само Господ може да помогне када већ неће ни "држава" ни браћа сународници. Јесењин је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Август 19, 2012 Пријави Подели Написано Август 19, 2012 Razumem sve one koji nisu bili pod velikim pritiskom,a opet su se obogatili i uzeli dobre novce,pa ovde postali bogovi. Iako sam jedan od onih koji su najgore prosli u "ciscenju",kako god. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Август 19, 2012 Пријави Подели Написано Август 19, 2012 Oni prodaju svoju zemlju a ne drzavu. Ta glupost "prodali smo Kosmet" se provlaci odavno. Zrzava se ne prodaje, zemlja da , nebitno ko je vlasnik ta zemlja je u Srbiji. Pa necemo valjda sada da furamo nekakav , kako bi ga nazvao, rasizam, pa kao samo srbi mogu biti vlasnici zemlje u Srbiji. Mogu i albanci, lepo kupe zemlju i prevedu a porez placaju Srbiji. Sve regularno i kako treba. Ako se njima isplati neka placaju i 300 miliona hektar, u svakom slucaju kupili su taj hektar a ne Srbiju. I taj hektar ostaje u Srbiji. Не разумем, Жељко. Продајемо им земљу, али је инфраструктура и ваздух изнад те земље наш?! Или шта је ту наше - не разумем. Ако ја продам своју дедовину Турцима (ма из ког разлога), та дедовина више није моја и ја немам ту шта да тражим. pa kao samo srbi mogu biti vlasnici zemlje u Srbiji. Наравно да не, може да буде ко год хоће, али када та појава узме толико маха као што је то било непун век са Косовом, јасно је о чему је реч. Није више наше јер нема нашег народа тамо. Њихова земља - њихова држава. Лепо је то рекао још и Свети Симеон - (парафразирам) да је земља оних који на њој живе. Зверства уз помоћ којих су нас мучили, плашили и приморали да продамо су друга тема. Наравно да не кривим наш народ што је отишао, не бих ни ја остала у неизвесности да ли ће неко да ме прекоље и касапи, отима, силује, спаљује, али се очекује мало шира свест и мањи безобразлук код оних који причају оно у шта и сами не верују потискујући истину (при том мислим на те "расељене" профитере). Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dane Bokan Написано Август 19, 2012 Пријави Подели Написано Август 19, 2012 ja kada bi vam rekao da nama za nase stanje u kome se nalazimo nije niko kriv nego SAMO MI SAMI vi biste rekli da sam ja lud i da sam neciji spijun i td itd... ali pogledajte to ovako, jos od pokojnog cara Lazara pa na ovamo nama se crno pise a zbog cega, zato sto ako ste gledali film Boj na kosovu kada Murat lepo kaze zbog krune na glavi ce da prodaju i obraz i zemlju i sve samo da sacuvaju tu krunu na glavi, a u danasnja vremena nije kruna nego je fotelja, mi smo ne slozni i nikada necemo biti slozni dok god su nam vodje ljudi koji 90% gledaju samo svoje dupe a za narod ih boli uvo, nama jake drzave nema bez jakog sela, bez porodice u kokoj se zna red i u kojoj vlada vera i ljubav!!! Posto bez vere i ljubavi nema ni braka, ni sela, ni grada, ni drzave, ni sveta, a za problem Kosova smo opet mi sami krivi zbog toga sto smo dozvolili da se siptari posle 2 svetskog rata doseljavaju tamo pod parolom BRATSTVO JEDINSTVO, oni se doseljavali, gradili dzamije a nasi Srbi zbog jednog crvenog jaja za uskrs zaglavljivali na Golom otoku!!! Zato vam kazem da je nasa vera od neprocenjive vaznosti za opstanak nase Srbije i nas samihiz tog razloga sto ce onda da se vrati sistem vrednosti koji je uposlednje vreme poremecen sa raznim rialiti souw-ma i gay paradama i cime nas jos sve truju, a kada se porodica vrati na prvo mesto i ljubav onda ce da se vrati i selo i gradi nasa Srbija DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 19, 2012 Пријави Подели Написано Август 19, 2012 Господо, већ деценијама траје напета ситуација, и већ се пре 30 година знало да је само питање када ће избити доле проблем. И кад видиш да држава никако не решава проблеме, па после видиш да држава више и не постоји фактички, а што да не одеш кад имаш породицу? Што да ти деца живе у ратном окружењу. А та прича како су неки продавали из похлепе не стоји баш, не зато што таквих нема - има их, али у броју који не би променио ништа, КиМ је изгубила држава а не народ који је био мањина доле и био би мањина све и да нико није продао ништа. А замерати некоме у 2012 - ој што продаје нешто доле и иде, после свега што се десило и после тога како се држава показала озбиљном у заштити наших људи доле у преговорима и иначе, је или крајње непромишљено или злонамерно. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јесењин Написано Август 20, 2012 Пријави Подели Написано Август 20, 2012 Хм, можда, можда... Не бих рекао да је злонамерно, али бих рекао да је поента у нечем' другом. Можда у томе што када нешто продаш по некој астрономској цени, канда то значи да можеш и желиш да помогнеш, новчано, својим (бившим) суседима? Дакле, ти сад имаш новце, па помажи. Солидариши се, буди активан, дај све од себе да покажеш да волиш свој народ, своју државу... А, не, човек добије паре и шмугне и из даљине шаље два-три смс-а годишње... За државу имаш право, држава је то изгубила, али то је посебна прича. Можда да је било слоге, можда би исход био другачији...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 20, 2012 Пријави Подели Написано Август 20, 2012 Не разумем, Жељко. Продајемо им земљу, али је инфраструктура и ваздух изнад те земље наш?! Или шта је ту наше - не разумем. Ако ја продам своју дедовину Турцима (ма из ког разлога), та дедовина више није моја и ја немам ту шта да тражим. pa kao samo srbi mogu biti vlasnici zemlje u Srbiji. Наравно да не, може да буде ко год хоће, али када та појава узме толико маха као што је то било непун век са Косовом, јасно је о чему је реч. Није више наше јер нема нашег народа тамо. Њихова земља - њихова држава. Лепо је то рекао још и Свети Симеон - (парафразирам) да је земља оних који на њој живе. Зверства уз помоћ којих су нас мучили, плашили и приморали да продамо су друга тема. Наравно да не кривим наш народ што је отишао, не бих ни ја остала у неизвесности да ли ће неко да ме прекоље и касапи, отима, силује, спаљује, али се очекује мало шира свест и мањи безобразлук код оних који причају оно у шта и сами не верују потискујући истину (при том мислим на те "расељене" профитере). Privatna lica prodaju imovinu i kupuju, a ne prodaju "drzavnost" niti mogu ni ovi da je kupe ni ovi da je prodaju. Drzavnost se samo oruzjem stice ili gubi, kao i u slucaju Kosmeta, jedno stanje je bilo pre bombardovanja srbije a sada je drugo. I to nikakve veza nema sa prodajom zemlje vec Sa bombardovanjem. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dane Bokan Написано Август 20, 2012 Пријави Подели Написано Август 20, 2012 КиМ је изгубила држава а не народ који је био мањина доле и био би мањина све и да нико није продао ништа ovde si potpuno u pravu izbog toga kazem da smo mi krivi, kada mislim na mi, mislim na drzavu, na ovaj narod nas, koji nista ne preduzimada bi se nesto sprecilo,nego tek se setimo kada se nesto desi, jos posle drugog svetkog rata su albanci u kolonoma dolazili iz Albanije i dobijali svu pomoc koju su mogli da dobiju a Srbima se oduzimala skoro sva prava, e pa tu smo krivi, sto neko iz onih koznih fotelja nije reagovao, kao Tito je bio toliko jak, ma dajte molim vas, to su samo komunisticke price, svima je bilo lepse da sede na dobrim pozicijama, da imaju sluzbena vozila, sofere sekretarice......a za problem koji je nastajao niko nije mario i sada nas je docekao, to ce isto da se desi i sa Vojvodionom ako se nesto ne preduzme a i zasto nasa drzava ne preduzme nista po pitanju bele kuge, za 50 god cemo biti manjina u svojoj drzavi a za 100 god cemo izumreti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dane Bokan Написано Август 20, 2012 Пријави Подели Написано Август 20, 2012 За државу имаш право, држава је то изгубила, али то је посебна прича. Можда да је било слоге, можда би исход био другачији...? uh nema sloge kod nas jos od cara Lazara, i Karadjordja je ubio kum pa do danasnjih dana smo razjedinjeni e a ja bas o tome pricam da treba da se ujedinimo!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Август 20, 2012 Пријави Подели Написано Август 20, 2012 Iznenadjen sam da ti , kao osvedoceni patriota ,na takav direktan nacin Srbe proglasavas prevarantima i hohstaplerima .Kako drugacije shvatiti da nekome nesto prodas I kasnije trazis da ti se dedovina vrati nazad I pored potpisanog ugovora / podrazumeva se da novac me mislis da vratis / I uredno primljenih para .To je jedan od nacin a kako prevaranti funkcionisu , bez obzira na nacionalnu ili drugu pripadnost , sto ti svojim pisanjem odobravas . Није ми јасно где си то мом писању нашао да ја одобравам (!). Навео сам јасан пример шта врло вероватно може да се деси. И да појасним. Мислим да ако се буду створили услови за овакву ситуацији (као што сам је описао у претходном посту - https://www.pouke.org/forum/topic/20695-prodali-smo-gracanicu/page__st__12#entry695759), први који ће подносити захтеве за "повратак" своје имовине биће управо они који су узели највише пара продајући је шиптарима! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука