Jump to content

Prodali smo Gračanicu!

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

• Гости

Čak 300.000 evra Albanci daju za hektar zemlje u okolini Gračanice. Tako dobijaju strateški važno zemljište, a Srbi kupuju stanove po Beogradu

gracanica-prodaja-srbija-albanci-1345318398-199604.jpg

U svetinji uskoro neće imati ko da se moli

BEOGRAD - Prodaju dok je na ceni!

Srbi sa Kosova i Metohije prodaju zemlju za ogromne sume novca i kupuju stanove i kuće po Srbiji, najviše u Beogradu. Hektar srpske zemlje u okolini Gračanice dostiže neverovatnih 300.000 evra, a Albanci kupuju ne pitajući za cenu.

Ne pitaju za cenu

- Albanci su naročito zainteresovani za srpsku zemlju u opštini Gračanica i ne pitaju koliko košta. Što je zemljište bliže gradu, to je cena veća. Poznajem ženu iz Gračanice, koja je prodala hektar zemlje za oko 300.000 evra. S tim novcem kupila je deci četiri stana u Beogradu - kaže izvor Kurira.

Sagovornik Kurira tvrdi da Srbi traže enormne sume novca, jer znaju da će ga dobiti.

- Mnogi su se obogatili i kupili po nekoliko kuća po Šumadiji i Beogradu. Albanci daju pare za strateški važno zemljište u centrima sela i pored puteva. Oni to uzimaju samo dok ne kupe ključne delove, jer znaju da će ostatak kupiti po mnogo nižoj ceni. Sve se radi preko srpskih advokata u Gračanici, a legalizuje se u albanskim sudovima - kaže sagovornik Kurira.

Predsednik Pokrajinskog odbora SPO za Kosovo Ranđel Nojkić kaže da Srbi prodaju zemlju zbog atraktivnih cena, a ne zbog egzistencijalnog razloga.- Za Albance su atraktivne lokacije u Lapljem Selu, Čaglavici, Preocu, na glavnom magistralnom putu Priština - Skoplje... U Čaglavici je više od 50 odsto zemljišta prodato. Od nekad čisto srpskog sela, sada u Čaglavici ima tri puta više Albanaca. Svi kupoprodajni ugovori se overavaju u albanskim institucijama - kaže Nojkić.

Iseljavaju Srbe

Bivši državni sekretar u Ministarstvu za KiM Oliver Ivanović kaže da Albanci već 20 godina kupovinom srpske zemlje iseljavaju Srbe sa KiM:- Samo prvom čoveku u selu Albanci ponude visoku cenu za zemlju. Na hektaru onda izgrade tri kuće i vrše pritisak na Srbe da se isele, kasnije cena bude znatno niža.

tabela-1345318234-199602.jpg

Lazarević: Idu stanovi od 55.000 evra

Aleksandar Pejčić, vlasnik agencije „Gigant nekretnine“ iz Niša, kaže da ljudi s Kosova za sada ne kupuju nekretnine masovno, ali da se to tek očekuje.

- Mesečno u proseku dva kupca s Kosova kupe nekretnine u Nišu. Biraju uglavnom manje stanove, jer žele da imaju nešto ovde. Priča se da će ih biti mnogo više - kaže Pejčić.

Katarina Lazarević, vlasnica agencije za nekretnine „Alka“, kaže da u Beogradu ljudi sa Kosova kupuju stanove vrednosti od oko 55.000 evra.

Izvor

Подели на овим сајтовима

a Srbi kupuju stanove po Beogradu

... и мајице са омиљеним им натписима "Косово је Србија", "не дамо Косово" и другим баљезгаријама... :)

Шаљу поруку свету... јасну...

• Волим 1

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

Паметније би им било да купују станове у Немачкој, Холандији итд. него у Београду где од доласка комунизма до данас власничко питање виси малтене ко на Косову. Али то што продају станове доле где не да је тешко живети него вам живот виси о концу, кривити их за то је канда подло, зар не?

Подели на овим сајтовима

Takvom metodom su šiptari i zauzeli Kosovo.

A neka neki Srbin ode da kupi kuću od šiptara, neće smeti da mu je proda ni za milion evra, jer posle toga neće postojati ni taj šiptar ni Srbin.

Tako se to radi.

Подели на овим сајтовима

Драги моји пошто сам са Косова и Метохије радо ћу вам рећи пар речи поводом текста СВЕ ЈЕ ИСТИНА!!! Нема ни п од притиска некакве претње, просто све је на продају, али молим по највећој могућој цени. Рецимо локал у Грачаници преко пута манастира Србин пун пара није желео да изда Србину по нижој цени већ по одређеној ни локали у центру Ниша нису толико, дошао је Шиптар из Приштине и узео локал, вук сит наравно, у том локалу знам да раде и Српкиње јер како привући народ? Цене су јако повољне, роба је турска, кинеска, шиптарска, важно је да се роба продаје, мислите да неко пита чија је радња? а и ако чује, шта мари. Међутим није то једини локал, апотеку су отворили преко пута дома здравља...

Sv.velikomucenik%252520car%252520Nikolaj%252520Ruski.jpg&w=300&h=390&ei=PgUxUKueA-SB4gTqroHoBw&zoom=1&iact=rc&dur=231&sig=117893475117935983089&page=2&tbnh=130&tbnw=95&start=40&ndsp=42&ved=1t:429,r:28,s:40,i:286&tx=63&ty=62

ис хс ни ка

Подели на овим сајтовима

Земља ће бити оног ко је више жели. Ко је не жели и ко се не труди око ње, он ће је и изгубити. Није толико страшно ако изгубимо земљу, страшно ће бити ако због новца и сл. изгубимо душу.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Oni prodaju svoju zemlju a ne drzavu. Ta glupost "prodali smo Kosmet" se provlaci odavno. Zrzava se ne prodaje, zemlja da , nebitno ko je vlasnik ta zemlja je u Srbiji. Pa necemo valjda sada da furamo nekakav , kako bi ga nazvao, rasizam, pa kao samo srbi mogu biti vlasnici zemlje u Srbiji. Mogu i albanci, lepo kupe zemlju i prevedu a porez placaju Srbiji. Sve regularno i kako treba. Ako se njima isplati neka placaju i 300 miliona hektar, u svakom slucaju kupili su taj hektar a ne Srbiju. I taj hektar ostaje u Srbiji.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Срби на Косову болују од исте болести од које болује цела Србија, због које нам , уосталом, иде овако како нам иде. Од хроничне себичности и тоталне безобзирности. На крају крајева, има ли бољег доказа да Косово јесте Србија од тога.

Подели на овим сајтовима

Ово што каже Владимир је објаснило, то је уопштено наша дијагноза. Али ја не бих могао то да применим на овај случај, јер верујем да ја живим доле и дан за даном година чекам ко ће да ми шта уради, мени и мојој породици, а нема наговештаја да ће нешто да се мења, држава ми не пружа никакву помоћ у том смислу, верујем да бих први отишао.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Паметније би им било да купују станове у Немачкој, Холандији итд. него у Београду где од доласка комунизма до данас власничко питање виси малтене ко на Косову. Али то што продају станове доле где не да је тешко живети него вам живот виси о концу, кривити их за то је канда подло, зар не?

Nije, ali bi i oni mogli malo da se iskuliraju sa platama iz Srbije, platama od siptara, trazenjem pomoci , kukumavcenjem itd.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Ово што каже Владимир је објаснило, то је уопштено наша дијагноза. Али ја не бих могао то да применим на овај случај, јер верујем да ја живим доле и дан за даном година чекам ко ће да ми шта уради, мени и мојој породици, а нема наговештаја да ће нешто да се мења, држава ми не пружа никакву помоћ у том смислу, верујем да бих први отишао.

Једно је отићи јер мораш, друго је продати земљу за велике паре иако знаш да ће твоје комшије имати проблема због тога . Како би се напр. осећао да твој први комшија прода кућу шиптарској породици, и да се због тога нађеш у ситуацији да стрепиш шта ће бити с твојом децом кад се враћају из школе и кад се враћају кући после излазака. А управо је на том принципу функционисало етничко чишћење Косова. Купе прво за велике паре пар имања, и то су људи који се овајде. А онда крећу претње, крађа и уништавање имовине, па пребијања и силовања, отмице, све док један поједан и остали сељани не крену да продају имања, овај пут будзашто и да се селе. А онај који покрене тај круг и први прода , обично то уради не из морања већ из чисте похлепе.

Подели на овим сајтовима

па кад не може нико да те заштити а не можеш ни да се организујеш, онда се лепо на време покупиш :)

не видим ниједан разлог што би стављао своју главу, или главе породице, у торбу због државе ... нечији живот је већи од патриотизма.

Подели на овим сајтовима

Cekaj, odavde se salju SMS-ovi za gladnu i goloruku nejac na KIM-u,

a tamo se prodaju kuce i zemlja za 300.000 evra, ne kapiram!

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Ovo nije od juce. Mamin otac je bio napadnut sekirom od njihove strane 1965. Sta je mogao da uradi sa petoro dece nego da proda kucu bud zasto i podje. Ali niko se od nas nije odrekao svojih korena. Desilo se nesto gore u familiji: nisu hteli da podju iz inata i pred bombardovanje ubiju mi dva daljna ujaka . Drzava im ne daje mnogo opcija!

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...