Jump to content

Neće nas zavaditi s pravoslavnom braćom u Srbiji

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ulazak Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina u Vladu je dobar za Srbiju, za Bošnjake i za sve srbijanske muslimane

muhamed-jusufspahic-1345318766-199608.jpg

Zahvalni smo Bogu što nam je omogućio da mu služimo iz Srbije

BEOGRAD - Srećno!

Muslimani danas slave Ramazanski bajram. Na ovaj veliki praznik muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić govori o ramazanskom postu, odnosima među Bošnjacima i gradnji nove džamije u Beogradu.

♦ Kako su muslimani proveli ramazanski post?

- Post je najdirektniji put ka Bogu i njegovoj nagradi, obilatoj i posebnoj. Svedoci smo toga da divni ljudi u teškim vremenima iskazuju svoju iskrenost. Tu činjenicu ne mogu poremetiti pojedinci, koji su bili spremni da nas i pred sinovima našim najsurovije napadnu. Na nama je da odgovorimo najprimerenije i da nastavimo našim putem, kojim nas povedoše naši prethodnici, moj otac i ostali, kod kojih je najlepši napitak neizgovorena ružna reč u besu.

♦ Kako ćete obeležiti Bajram?

- U miru i slozi, uz Božju pomoć. Zahvalni smo Bogu što nam je omogućio da mu služimo iz Srbije. Nakon bajramske molitve sledi bajramska sofra. Kao i uvek, bićemo zajedno i umereni u svemu.

♦ Dva predstavnika Bošnjaka ušla su u Vladu.

- Vlada Srbije je volja naroda Srbije i za Srbiju jeste dobro da su u Vladi i Ljajić i Ugljanin. To je dobro ne samo za Bošnjake, već i za sve srbijanske muslimane.

♦ U parlament je ušao i poslanik Elmir Elfić, blizak muftiji Zukorliću.

- I to je volja naroda. Mislim da je to prilika da se na prostoru Sandžaka u Srbiji kristališu neke stvari i neki odnosi, iako je on ušao u parlament ispred koalicije pojedinih sandžačkih i vojvođanskih partija.

♦ Šta kažete na poslednje izjave Zukorlića u vezi s Aćif-efendijom?

- Nije nam potrebno ništa što će nas zavađati s hrišćanskom pravoslavnom braćom. Sem toga, BNVS i mi Bošnjaci treba da negujemo uspomene na svoje antikomunističke i druge lidere, koji nisu sarađivali s fašističkim okupatorima i koji su bili Bošnjaci.

Približimo se Bogu

♦ Koju poruku šaljete vernicima na Bajram?

- Ko pogleda u sebe, rastaće se od sebe. Bogu se može približiti, ali ne stepenicama koje vode ka vrhu piramide, već onima koje naše lice spuštaju ka tlu, u naš temelj. Post jeste most ka Bogu, jer je sam po sebi samoodricanje, odricanje od sebe.

Kurir

Подели на овим сајтовима

Диван човек!Свим муслиманима желим благословен и радостан Рамазански бајрам!

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Ma sve je to dobro, nije da ih ne volim, nego im ne verujem, sve će oni reći samo da bude onako kako oni hoće! Mudri su oni!

Što bi rekao jedan 'Rvat: "Moj dida je stalno govorio da se Srbima nikad ne smije vjerovati!"

Taj 'Rvat ima negde oko 50 i kusur.

Подели на овим сајтовима

добар је Мухамед, нормалан човек са увек нормалним и здравим коментаром, никад перфидним попут неких других :)

иначе, срећан празник и нек је благодат Милостивог Бога са свима :)

Подели на овим сајтовима

Da je Zukili kao Jusufspahić,onda ne bi bio tu gde jeste ,Nnašla bi Turska nekog drugog s tim mentalnim sklopom :)

Takvima kao on uopšte nije cilj da se tamo živi normalno i da se zajednice poštuju.

Njemu je potrebno da se lonac krčka neprestano, jer u protivnom za takvim ne bi ni bilo potrebe.

Bukvalno živi od podela i animoziteta.

Sve za njegovu ličnu korist, naravno.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...