Александар Милојков Написано Август 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Korejski. Задивљујуће како на сваком језику прекрасно звучи. Не губи се метрика, певљивост. obi-wan, мирођија, Gordana . and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=tGAy-7C_RB0&feature=related Arsenija, Олимп, мирођија and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Задивљујуће како на сваком језику прекрасно звучи. Не губи се метрика, певљивост. Upravo. Ja sam ovo sad prvi put čula i zaista sam pod utiskom. Fenomenalno. Elem, hvala Aco za temu, ovo jeste hrana za dušu Олимп and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 2 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Биљана, мирођија, Јелина and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Поезија се најтеже преводи, а поготово песма која је искомпонована да се пева, а да не изгуби своју метрику, риму и певљивост. Пробајте неку песму да прведете са енглеског, рецимо, па да је отпевате на српском - јако тешко и сигурно ће бити само сенка оригинала (осим ако не извршите драстично прилагођавање самог текста, па да преводите по смислу а не дословно). "Агни Партхене" је заиста чудо. Јанко, obi-wan, Александрида and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Олимп, Јелина, Boba and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Molitva Presvetoj Bogorodici u nevolji i potištenosti Prepodobna Carice moja, Presveta nado moja, utočište sirotih, zaštitnice putnika, pomoćnice onima koji su u bedi i zaštito onih koje zlostavljaju. Vidi moju nevolju, vidi moju muku. Sa svih strana sam opkoljen iskušenjem, a nema nikog da me brani, Ti mi sama pomogni jer sam nemoćan. Nahrani me kao stranca, uputa me kao zabludelog, izleči me i spasi kao beznadežnog. Nemam druge pomoći ni druge zaštite, ni utehe osim Tebe, o, Majko svih nevoljnih i opterećenih. Stoga, pogledaj na mene grešnog i potištenog, zakrili me Presvetim pokrovom svojim da bih se izbavio od zala koja su me opkolila i ja ću uvek slaviti preslavno ime Tvoje. Amin! Биљана, мирођија and Јелина је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Грузија Биљана, Boba, Александар Милојков and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Тако је то кад Бог надахњује човека... Настају велика, вечна дела. Биљана and мирођија је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Олимп, мирођија and Биљана је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Победоносна Војвоткињо, Ти си изабрана од свих, јер си заступница целога света. И ми, побожно поштујући пречисту и чудотворну икону Твоју, Богородице, радосно празнујемо, и сретајући Те налазимо себи свако добро и сваку корист, и молитвено Ти кличемо: Радуј се, заштитнице и спаситељко рода Сербскога крстоноснога! bgpj, JESSY, Биљана and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Милостива је Мајка Божија! Милостивија него ми можемо и замислити! isus-sinai мирођија and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 SVEMILOSTIVA Svemilostiva Vladičice moja, Presveta Gospođo, Sveprečista Djevo, Bogorodice Marijo, Mati Božja! Ne gnušaj me se, grešnika, ne odbaci me, ne ostavi me, ne odstupi od mene! мирођија, Биљана and Олимп је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 MOLITVA PRESVETOJ BOGORODICI Valovi strasti smućuju me, velika tuga i tegoba ispunjava dušu moju. O Presveta, umiri dušu moju mirom Sina Tvoga i duševnu sumnju i tugu odagnaj blagodaću Njegovom. Buru mojih grehova koji me kao vatreni crv peku utišaj i plamen njegov ugasi. Ispuni, Prečista, radošću srce moje i razagnaj maglu sagrešenja mojih ispred mene, jer me ona smućuje. Prosveti me svetlošću Sina Tvoga. Iznemože duša moja, sve mi je teško, pa čak i molitva. Evo, hladan sam kao stijena, usne šapću molitvu, ali srce je nepokretno, pokrila ga je tegoba. Otkravi led oko duše moje i zagrej srce moje ljubavlju Tvojom. Ne uzdam se u zaštitu ljudsku, no pripadam Tebi, prečista Vladarko, ne odbaci me, no primi molitvu sluge Tvoga. Tuga me obuzela, ne mogu više da trpim navalu demonsku; zaštite nemam, niti imam gdje da se zaklonim jadan, i uvijek bivam u toj borbi pogođen, a utehe nigde nemam, osim u Tebi, Vladarko sveta. O, nado i zaštito svih koji veruju, ne odbaci molitvu moju. Олимп and мирођија је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Пресвета Богоневесто, моли Бога за нас. .Bogorodica. Биљана, мирођија, Arsenija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука