мирођија Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Хвала Ти Пресвета што нам донесе освежење после паклених врућина. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Да, лепа тема. мирођија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 15, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Господе, како је лепа и надахнута ова химна... Смирује сваки атом у човеку. мирођија and nana је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 ЧУДОТВОРНА ИКОНА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ СВИХ ЖАЛОСНИХ РАДОСТИ Пресвета Владичице Богородице, Преблагословена Мати Христа Бога, Спаситеља нашег, свих жалосних Радости, Посетитељко болесних, Покровитељко и Заштитнице немоћних, Покровитељко удовица и сирочади, поуздана Утешитељко мајки у невољи, снаго немоћних младенаца и увек спремна Помоћнице и сигурно прибежиште свих беспомоћних! Теби је, о, Свемилостива, од Свевишњег дата благодат да све штитиш и избављаш из невоље и болести, јер си и сама претрпела велику невољу и бол, гледајући добровољно страдање Свог љубљеног Сина и видећи Га распета на Крсту, када Твоје срце прободе мач, као што Симеон прорече. Стога, о, чедољубива Мати, пази на глас мољења нашег, утеши нас који смо у невољи, као поуздана Посредница радости: стојећи пред Престолом Пресвете Тројице, са десне стране Сина Свога, Христа Бога нашег, можеш, ако хоћеш, да измолиш све оно што нам је на корист. Тога ради, са искреном вером и љубављу у души, припадам Теби као Царици и Владичици и усуђујемо се да Ти као псалмопојац кличемо: слушај, кћери, и види и приклони ухо Твоје, услиши наше мољење и избави нас из невоља и беда које нас нападају: јер, Ти испуњаваш молитве свих верних, јер си жалосних Радост и њиховим душама мир и утеху дајеш. Ево, видиш нашу беду и невољу: покажи нам милост Своју, пошаљи утеху нашем срцу, рањеном тугом, покажи на нама грешнима чудесно богатство милосрђа Свога, дај нам сузе покајања због очишћења грехова и стишавања гнева Божијег, да са чистим срцем, добром савешћу и несумњивом надом прибегавамо Твом заступништву и заштити. Прими, Свемилостива наша Владичице Богородице, наше усрдно мољење које Ти приносимо и не одбаци нас, недостојне, од свог милосрђа, него нам дај избављење из невоља и болести, заштити нас од сваког напада непријатеља и клевете људске, буди нам неодступна помоћница у све дане живота нашег, да увек останемо читави под Твојим материнским покровом и чувани Твојом заштитом и молитвама Сину Твоме Спаситељу Богу нашем, коме приличи свака слава, част и поклоњење, са Његовим Беспочетним Оцем и Светим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин. Спомен иконе 'Свих жалосних радост' је 24. октобар - 6. новембар. Осим што избавља од стања жалости, помаже и за проналажење несталих лица, код инфективних болести: туберкулоза, грип и др. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 ЧУДОТВОРНА ИКОНА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ 'БРЗОПОМОЋНИЦЕ' Преблагословена Владичице, Приснодјево Богородице, Која си Бога Реч, Који је изнад сваке речи, родила и благодат Његову више од било кога другог примила, Која си показала море божанствених дарова, преко чуда која непрестано течеш изливајући благодат на све који Ти с вером притичу, чудесној икони Твојој клањајући се молимо Тебе, свемилостиву Мајку Човекољубивог Владике: излиј на нас пребогату милост Твоју и пожури да мољења наша, која Ти приносимо, Брзопомоћнице, испуниш, јер свакоме корист и спасење припремаш.Посети, Преблага, слуге Своје благодаћу Својом, подари болеснима исцељење и савршено здравље, узнемиренима тишину, заробљенима слободу и све, који на неки начин страдају, утеши, избави свемилостива Господарице сваки град и сваку земљу од глади, помора, земљотреса, поплаве, пожара, мача и сваке друге казне привремене и вечне, Материнском Својом одважношћу одвративши гнев Божији; од душевне слабости, напада страсти и грехопада ослободи слуге Твоје, да бисмо без спотицања у свакој побожности проживели у овоме веку и удостојили се вечних добара у будућем, благодаћу и човекољубљем Сина Твога и Бога, јер Њему доликује свака слава, част и поклоњење са беспочетним Његовим Оцем и Пресветим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин.Њено призивање указује брзу помоћ за све животне потребе; помаже и при налажењу несталих ствари, код емотивних недоумица, као и против блудне страсти, опекотина, неизлечивих болести. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 CUDO MILOSTI BOZJE UKAZANE NA DAN RODJENJA PRESVETE BOGORODICE 2002. god u MANASTIRU LEPAVINI Na dan Rodjenja Presvete Bogorodice 2002. godine nasu svetovavedenjsku obitelj posetila je prvi put jedna poklonicka grupa iz Beograda. Po pricanju i svedocenju poklonika, kada je autobus skrenuo ka manastiru, sve je obuzela neopisiva, nezemaljska radost. Osecanje radosti se pojacavalo sa svakim predjenim kilometrom. Kada su ugledali hram posvecen Vavedenju Presvete Bogorodice radost je bila neizreciva. Sa suznom molitvom i molitvenim trepetom usli su u hram. Kazu da su se osecali kao u raju jer je citav hram bio ispunjen nekim posebnim, blagouhaonim mirisom, koji se pojacavao kako su se priblizavali svetim ikonama. Ispred cudotvorne ikone Presvete Bogorodice Lepavinske to je posebno bilo izrazeno i svi koji su joj prilazili bili su na poseban nacin, onako kako to moze samo Nebeska Milost da pruzi, bili uteseni i ukrepljeni. Bilo je to pravo osecanje umiljenija. "To je nesto neopisivo i neobjasnjivo - to se mora doziveti i osetiti, ne vredi pricati, nema tih reci koje mogu da iskazu osecanja" govorili su kasnije. Jedan od vernika imao je sa sobom i fotografski aparat te je tokom sluzbe Bozje slikao ikonu. Moze samo da se pretpostavi koliko je bilo njegovo zaprepascenje kad je razvio film i video ono sto se dusom osetilo, ali je covecjem oku ostalo nedostupno. No Bozja je volja bila da se projavljena milost vidi i ostane zabelezema mehanickim okom neutralnog posmatraca - foto-aparata. Svetlost iz kandila iznad ikone i svetlost koja se pruzala po hramu potpuno je nalik na onu, koju su poklonici, takodje fotoaparatom zabelezili u hramu Groba Gospodnjeg na Veliku Subotu. Presveta Bogorodica nije ostavila svoja verna ceda bez utehe i dokaza prisustva blagodatne sile Bozje u ovoj svetinji Svojoj. Njene posrednicke molitve stalno ukrepljuju, snaze i jacaju sve one koji joj sa verom i iskrenom molitvom priticu. мирођија је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Још једна лепа верзија: Олимп, Срђан Ранђеловић and Arsenija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Слава Богу и нашој Мајчици, Свецарици! Arsenija and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=ZuknOt8y64k Плутон, Срђан Ранђеловић, Олимп and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=a7oG83CPjK8 Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 МОЛИТВА ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ Таласи страсти смућују ме, велика туга и тегоба испуњава душу моју. О Пресвета, умири душу моју миром Сина Твога и душевну сумњу и тугу одагнај благодаћу Његовом. Буру мојих грехова који ме као ватрени црв пеку утишај и пламен његов угаси. Испуни, Пречиста, радошћу срце моје и разагнај маглу прегрешења мојих испред мене, јер ме она смућује. Просвети ме светлошћу Сина Твога. Изнеможе душа моја, све ми је тешко, па чак и молитва. Ево, хладан сам као стена, усне шапћу молитву, али срце је непокретно, покрила га је тегоба. Открави лед око душе моје и загреј срце моје љубављу Твојом. Не уздам се у заштиту људску, но припадам Теби, пречиста Владичице, не одбаци ме, но прими молитву слуге Твога. Туга ме обузела, не могу више да трпим навалу демонску; заштите немам, нити имам где да се заклоним јадан, и увек бивам у тој борби погођен, а утехе нигде немам, сем у Теби, Владичице света. О, надо и заштито свих који верују, не одбаци молитву моју. Амин. Пресвета Мајко Христова, Пречиста, Преблагословена Богородице, ево сотона удара на мене као вали морски о лађу и гони ме дању и мучи ме ноћу. Немам мира, усколеба се душа моја – устрепта дух мој. Похитај Пресветла и помози ми. Умоли милога Господа да ми се смилује и да ми учињене грехе опрости. О, Пресвета Мајко Исусова, милосрђе Твоје је велико и оно је највећи противник сили пакленој. И најтежи грешник, када падне у гротло паклено, гурнут нечастивом силом, ако завапи Теби, кадра си да га избавиш. Избави и мене, ево сотона хоће да ме спотакне и уништи веру моју, но ја се у Господа уздам. Слава нека је Теби, светија од Херувима и Серафима довека. Амин. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=ik_re0mGDvM ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=UAFOA3KuipM ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 мирођија је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 19, 2013 Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Prepodobni Jefrem Sirin Molitve Presvetoj Bogorodici Djevo, Vladarko, blagodatna Bogoroditeljko, preblagoslovena, Bogoblagodatna, smestište Božanstva Jedinorodnog Sina Besmrtnoga i nevidljivoga Oca, prikloni k meni uho Tvoje i počuj reči koje izgovaraju pogana i nečista usta moja. Jer evo, skrušene duše i smirenog uma pritičem ja k milosrđu Tvom. Ne ostavljaj u prezrenju mene kukavnog; ne dopuštaj da propadnem ja nedostojni sluga Tvoj, već koristeći Tvoje materinske molitve isceli bednu dušu moju, nemilosrdno survanu lukavim strastima mojim. Zli vrag u prah ju je satro gresima slastoljublja... Gorko mi je i stidno, i ja ne smem da u čovekoljubivog Boga mog ištem oproštaj za mnoštvo grehova mojih i iscelenje neisceljivih rana mojih. Oskvrnavih hram telesni, nepristojnim željama oskvrnavih ga, i nedopustivim postupcima uvredih sva čuvstva moja. Zato se ne usuđujem podignuti k Njemu ruke, ukaljane rđavim delima. I na molitvu otvorih usta svoja, opoganjena opadanjem i klevetanjem bližnjega. Stoga ja kukavni i zabludeli bacam sebe u prašinu pred neizrecivim milosrđem Tvojim, preneporočna Vladičice. Jer nema mi druge nade, nema mi drugog pribežišta osim Tebe, jedine utehe moje, jedine zaštite - Tebe, radovanje duše moje, izbavljenje od tuge, otkupljenje iz ropstva, oboženje smrtnih, naše očišćenje i pribežište, preporode palih, obnovljenje duše moje i tela, iskupljenje grehova mojih, Bogom izliveno orošenje presahlog srca mog, lučezarni svetioniče pomračene duše moje, pokrivanje nagote moje, prekide ridanja mojih, promeno sudbine moje. U Tebi je sva nada, Tobom se hvalim; ne lišavaj nas Tvoga posredovanja, no svagda pomagaj, zakriljuj i ne ostavljaj nas! Molbe Tvoje prijatne su Jedinorodnom Sinu Tvome, jer Onaj koji je blagoizvoleo uzeti na sebe obličje sluge, izobiluje milošću Svojom prema Tebi, koja si Mu poslužila rodivši Ga na neiskazan način. On se raduje posredovanjima Tvojim, i smatrajući slavu Tvoju za Svoju sopstvenu, On im rado izlazi u susret. Presveta Bogorodice, ne ostavi u prezrenju mene jadnog, i ružnoća postupaka mojih neka ne posluži obustavljanju milosti Tvoje. Pomoć jaču od Tvoje ne vidim nigde. Besprekorna zastupnice sveta, kriv za mnoga sagrešenja, ja s pokajanjem pribegavam k Tebi, brzoj pomoćnici u nevoljama, po Bogu zaštitnici, nadi i čvrstom uzdanju, i iz dubine srca vapijem: "Smiluj se na mene lenjog i zlosmradnog, o, Svemilostiva i Blagoutrobna." Primi ništavnu i tužnu molbu moju, iako je lenjivo i nemarno prinosim Tebi; ipak, molitvama Tvojim oraspoloži prema meni Sina Tvog i Boga, i nebeskog Carstva udostoj mene, da hvalim i blagosiljam Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i svagda i kroza sve vekove. Amin. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука