Jump to content

Алтернативни browser-и за удубно претраживање интернета

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

Да већ поодавно. Макстон у позадини и јесте Хром и користи гуглов вебкит као основни погон. Ако притиснете ону жуту муњу мења се у плаво расцепано и прелази у ИЕ режим, тако да је одличан за сајтове који захтевају искључиво ИЕ (даљински преглед камера, онлајн приступ рачуну код неких банака...). Кинези су направили одлачан производ. Користим га у комбинацији са Комодо Драгоном и Опером. Ипак је по већини карактериситика, морам да признам Опера свеукупно тренутно врх. Скренуо бих пажњу на малопре поменути Комодо Драгон. То је пруређени Хром са онлајн Комодо заштитом. Више него одличан.

http://www.comodo.co...ars/browser.php

Да човече!

Одлично је урађен овај браузер. Буквално мења оба ова- Хром и Експлорер.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Хм..

видех да неке опције које су ми веома значајне на форуму (она опцција за цитирање и таговање када селектујем неки текст из поруке) не ради у Макстону. Иначе, заиста је брз, одличан...

Подели на овим сајтовима

Зна л' ико, како да деинсталирам Babylon Toolbar из Firefox-а, тј. из система? Опире се свим могућим и мени до сад знаним техникама... таман га укинем из Windows-а, кад ево га опет у Firefox-у. Шјеее.

Подели на овим сајтовима

Malopre sam ga instalirao i mogu da kazem da mi se mnogo svidja. Chrome mi mnogo koci na YT-u jer sam instalirao neke plugine, ili sta vec pa mi se klipovi koce kada ih uvecam preko celog ekrana. Ne dopusta mi da koristim real player iako sam ga omogucio.

Tako da mi ovaj Maxthon bas odgovara.Videcemo kako ce se pokazati.

Подели на овим сајтовима

Зна л' ико, како да деинсталирам Babylon Toolbar из Firefox-а, тј. из система? Опире се свим могућим и мени до сад знаним техникама... таман га укинем из Windows-а, кад ево га опет у Firefox-у. Шјеее.

Иди у tools па тамо нађи оно аддонс апс или како већ.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ostale ne koristim. I da, flash mi je ugašen kad god je moguće u svim brauzerima. To je najveći krš i štetočina.

Како онда гледаш филмове за одрасле :( :/

:))))

Подели на овим сајтовима

• Гости
видех да неке опције које су ми веома значајне на форуму (она опцција за цитирање и таговање када селектујем неки текст из поруке) не ради у Макстону. Иначе, заиста је брз, одличан...

Ипак ради. Браво за Макстон. :)

Подели на овим сајтовима

Ајооо Mladenе... уф. Није то баш тако... ал' свеједно хвала ако је намера била искрена.

Ја сам фа у мозили тако очистио.. отишао сам у аддонове и тамо имао Бабилон толбар и ја му лупио унинсталл тамо. Само сам ти рекао како сам ја урадио.

Подели на овим сајтовима

Мени онај Макстон ради спорије од Мозиле, и не свиђа ми се сам интерфејс, није толико удобан за коришћење као Мозила. Шта знам, пробаћу га још, можда се и навикнем после неког коришћења, можда ми "седне" (ко дете на ношу, јел'те), али за сада ми је Мозила далеко заокруженија и дотеранија, макар за опције и сајтове које ја користим.

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Verovali ili ne, surfovanje u text-modu može da bude začuđujuće udobno za neke vrste sajtova, naročito kod onih gde skoro da nema slika, a ima puno teksta. Ovo je naročito brzo, zato što je javascript isključen i nema slika (niti bilo kakve druge grafike). Zato planiram da uradim konzolnu verziju svog sajta, optimizovanu za surfovanje u text-modu.

Evo kako izgleda ŽRU:

Još bolji rezultat se dobije kad se ugradi u Operu cleanPages, to je nevjerovatno kako stranu prerasporedi s boljim rasporedom i očisti od reklama, šarenih poskakujućih, trčećih i blikajućih bannera i ostalih stvari koje smetaju i tekst je onda vrlo prijatno čitljiv. Obavezno isprobajte ko ima Operu, ljudima kojima vrlo smeta slaba čitljivost nekih web stranica ili nose naučale a htjeli bi poštediti svoj vid od bespotrebnog naprezanja onda obavezno nainstalujte Operu s tim add-onsom tj. ekstenzijom cleanPages. samo zapamtite da je ne upotrebljavate na HOME stranice, uvodne gdje je previše linkova i bannera, samo za stranice koje nisu HOME ili nisu neka druga glavna račvanja. Na gornjem baru u Operi znači gore DESNO, će vam se ukazat ovakva mala ikonica:

Opera add-ons

icon_64x64.png

cleanPagesby QuHno

cleanPages improves the readability of webpages by removing unnecessary clutter. It enhances the layout and combines multi-paged articles into one. It works on locally saved pages and in offline mode, too. cleanPages is a multi-lingual derivative work based on the code of the Arc90 labs experiment "Readability™

Screenshots

cleanPages-4_details_big.png

Kad na nju kliknete konvertuje vam i najhaotičniju web-stranu u reading friendly ili good readable, lako čitljivu i preglednu s lijepim ni prevelikim a ni premalim slovima idealne normalne veličine. Biće od najveće pomoći tim koji mnogo vremena provode na internetu obrađujući tekstovne sadržaje, čitaju, prevode, prepisuju sa interneta slično. Ja sam to otkrio sasvim slučajno upravo sinoć i taman sam mislio gdje da postavim taj post pa kad je već riječ i o tome, neka bude ovdje.

cleanPages-3_details_big.png

cleanPages-1_details_big.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...