Рилски Написано Август 13, 2012 Пријави Подели Написано Август 13, 2012 Права сензацији би била '' И Владике са поповима у сигурној кући... '' Овако ништа... коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Август 13, 2012 Пријави Подели Написано Август 13, 2012 Углавном се догађа зато што су се ти несрећници оженили на силу, никада нису ту жену волели, женидба због службе... Ако није волео ту жену,заиста није требао да је жени. Нема оправдања за насиље. Насилници су личности са психопатском структуром. Насилнику је све изговор да врши насиље. Буквално све, свака ситница. Психопате нису у стању да емпатишу са другима и немају осећаја за друге људе. А то што морају да се ожене да би вршили службу - шта да им радим. Правила,правила,да би нас удавила... Много неко добро правило. Ожени се на силу, само да ти нама постанеш свештеник, па после како ти буде, а и жени... Бзвз... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Август 13, 2012 Пријави Подели Написано Август 13, 2012 Поред целе приче о дискредитацији Цркве у меидјима, која је тачна, чини ми се важном и чињеница да да данашњи свет врви од тих "феми" причица о јадним малтретираним женама, које су тако добре и трпе свашта, а никада или јако ретко сам чула за ситуацију да се обоје супружника или партнера тсаве пред одговорност Дакле, немојмо опет говорити као курирови гласници и дискутовати само о разлозима свештениковог уласка у брак, запитајмо се и о женским мотивима, који за сваку породицу могу бити далеко погубнији, јер жена окреће "главу" куда она хоће. Насиље је недопустиво, али постоји и психичко и духовно насиље, а тек о томе нема спремности да се говори у Цркви, јер је такво насиље у власти вештих манипуланата, који су многим површницима у Цркви поптуно невидљиви! Не дао ти бог да постанеш "феми" јадна малтретирана женица... имала би више разумевања за жртве насиља. Жене које воле грубљи секс воле грубост,али само ограничену на секс, сигурно не воли да и мимо тога добија батине. То су различите ствари... Мотиви ? Жртва нема мотив, жртва није изабрала да је неко бије и злоставља. Психичко насиље је пратилац сваког другог облика насиља. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 13, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 13, 2012 @@исидорица, Заиста је истина ово што говориш. И тога има. Многе супруге свештеника не жели да живи на парохији (ако је свештеник на селу), уцењује га и тражи да повлађује хировима итд... о литургијском животу нема ни говора. Оно што је битно јесте да ми овде дамо коментар на црквене теме али да добро промислимо. Немојте погрешно да разумете, нема оправдања злостављање, такве барабе па било ко да је треба у апс. Мислим да неко треба да покрене и тему о новинским сензацијама о Цркви у последње време. Колико је ту истине, колико лажи, колико сензација и колико наручених текстова. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Август 13, 2012 Пријави Подели Написано Август 13, 2012 Заиста је истина ово што говориш. И тога има. Многе супруге свештеника не жели да живи на парохији (ако је свештеник на селу), уцењује га и тражи да повлађује хировима итд... о литургијском животу нема ни говора. И ту опет долазимо до првобитног проблема - женидба јер тако мора, да би се постао свештеник. Како бирају своје супруге, будуће попадије ? Јел они поразговарају некад са њима пре брака ? Јел примете како се оне облаче,шта воле, чему су склоне ? Јел причају о томе где ће и како живети ? Овако испадне као да будућем свештенику доведу младу на сам дан венчања, као у ,срећом, давно прошла времена, па не стигне јадничак да је упозна. Boba је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Август 13, 2012 Пријави Подели Написано Август 13, 2012 И ту опет долазимо до првобитног проблема - женидба јер тако мора, да би се постао свештеник. Како бирају своје супруге, будуће попадије ? Јел они поразговарају некад са њима пре брака ? Јел примете како се оне облаче,шта воле, чему су склоне ? Јел причају о томе где ће и како живети ? Овако испадне као да будућем свештенику доведу младу на сам дан венчања, као у ,срећом, давно прошла времена, па не стигне јадничак да је упозна. Ja preporučujem budućim popovima da obavezno imaju seks pre braka, jer ako tad omanu imaju priliku za popravkom, ako pak omanu posle venčanija ugasili su za ceo život. Можда ово неком звечи смешно, ал ја то најозбиљније мислим. ВИЛМА and Јесењин је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Август 13, 2012 Пријави Подели Написано Август 13, 2012 И ту опет долазимо до првобитног проблема - женидба јер тако мора, да би се постао свештеник. Како бирају своје супруге, будуће попадије ? Јел они поразговарају некад са њима пре брака ? Јел примете како се оне облаче,шта воле, чему су склоне ? Јел причају о томе где ће и како живети ? Овако испадне као да будућем свештенику доведу младу на сам дан венчања, као у ,срећом, давно прошла времена, па не стигне јадничак да је упозна. Па неће баш да буде... Глупо је сад да генерализујемо, па да кажемо да су мушкарци глупаци и грубијани, а жене непитане и тако... Мислим, има и жена разноразних, као што има и мушкараца разноразних. Има и оних које по сваку цену хоће баш да буду попадије, па не само да су пре венчања циле-миле, него су - што Лесковчани кажу - мазна баница. Да би одмах после венчања (или рукоположења) окренуле ћурак и почеле да извољевају и праве огромне проблеме. То су пијавице, али - и то је служба свештеника. Ко зна зашто му Бог баш то даје... Немојмо сад да испада како богослови хрле да се жене само ради рукоположења, јер уопште није тако. А и није поштено да се тако ствари постављају. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Август 13, 2012 Пријави Подели Написано Август 13, 2012 Ja preporučujem budućim popovima da obavezno imaju seks pre braka, jer ako tad omanu imaju priliku za popravkom, ako pak omanu posle venčanija ugasili su za ceo život. Можда ово неком звечи смешно, ал ја то најозбиљније мислим. Ја предлажем свим паровимакоји планирају да се венчавају да прво неко време живе заједно, да се боље упознају и виде да ли се поклапају. Ово мислим најозбиљније. DYNABLASTER, коЖељ њацИ , Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Август 13, 2012 Пријави Подели Написано Август 13, 2012 Опет ми о новинама! Ако хоћете да причамо о малтретирању у свештеничким породицама, хајде да то чинимо различито од Блица. Поред целе приче о дискредитацији Цркве у меидјима, која је тачна, чини ми се важном и чињеница да да данашњи свет врви од тих "феми" причица о јадним малтретираним женама, које су тако добре и трпе свашта, а никада или јако ретко сам чула за ситуацију да се обоје супружника или партнера тсаве пред одговорност - јако је добро познато да је насиље у породици када траје и понавља се на овај патолошки начин показатељ болести самог односа тих двоје људи. Има, драги моји, жена које се психички наслађују оваквим ситуацијама и психички су зависне од малтретирања - проблем није нимало једноставан! Многе такве жене чекају својих пет минута у животу и онда направе велику освету - не мора бити само убиство, може бити тихо пијење туђе крви! Дакле, немојмо опет говорити као курирови гласници и дискутовати само о разлозима свештениковог уласка у брак, запитајмо се и о женским мотивима, који за сваку породицу могу бити далеко погубнији, јер жена окреће "главу" куда она хоће. Насиље је недопустиво, али постоји и психичко и духовно насиље, а тек о томе нема спремности да се говори у Цркви, јер је такво насиље у власти вештих манипуланата, који су многим површницима у Цркви поптуно невидљиви! Е управу си за ово . Али опет остаје проблем поповске женидбе и зато ћу написати једну јепску пјесмицу на ту тему. https://www.pouke.org/forum/topic/8653-%D0%B6%D1%80%D1%83-%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B5/page__st__216#entry692230 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Август 13, 2012 Пријави Подели Написано Август 13, 2012 Немојмо сад да испада како богослови хрле да се жене само ради рукоположења, јер уопште није тако. А и није поштено да се тако ствари постављају. Искрено, баш имам утисак да је управо тако - да су под великим притиском да се ожене, да би могли да буду рукоположени, и да су им критеријуми слаби или непостојећи. Мој утисак, нема љутње. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Август 13, 2012 Пријави Подели Написано Август 13, 2012 И ту опет долазимо до првобитног проблема - женидба јер тако мора, да би се постао свештеник. Како бирају своје супруге, будуће попадије ? Јел они поразговарају некад са њима пре брака ? Јел примете како се оне облаче,шта воле, чему су склоне ? Јел причају о томе где ће и како живети ? Овако испадне као да будућем свештенику доведу младу на сам дан венчања, као у ,срећом, давно прошла времена, па не стигне јадничак да је упозна. Da je UPOZNA u smislu "biblijskog jezika" ili da je upozna u smislu "psihološke spoznaje'' ...? Šala mala A ovo što kažeš jeste sve super i lepo, bajno, sjajno.. samo i u životu van ''Kliričkog života'' je čista utopija... Najčešće se brakovi sklapaju bez ovih prerogativa... nego imaš privlačnost... pa onda fizički kontakt.. pa onda ili razlaz ..a ako dodje do trudnoće onda brak .. ili ako misle da su konačno MATERIJALNO spremni onda se venčavaju... u braku najčešće shvate da nisu bili spremni ni materijalno, ni psihološki... jedino ostaje da su bili spremni u smislu ''kontakta'' ... Nije možda baš uvek i svugde baš tako ..ali ne zavaravajmo ... se gore dole, više manje, pa brat- bratu... preko 70% brakova se tako sklapa... ..tako mi bubnjeva Darkvuda... Zato ih se i sve manje sklapa... ... i sve će se manje i sklapati... ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Август 13, 2012 Пријави Подели Написано Август 13, 2012 Искрено, баш имам утисак да је управо тако - да су под великим притиском да се ожене, да би могли да буду рукоположени, и да су им критеријуми слаби или непостојећи. Мој утисак, нема љутње. Нема љутње, али утисак ти је врло проблематичан. Дакле - и мушкарци су уопште узев глупаци и грубијани? Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Август 13, 2012 Пријави Подели Написано Август 13, 2012 Дакле - и мушкарци су уопште узев глупаци и грубијани? Не,овде причамо о будућим свештеницима и њиховом проблематичном избору будућих попадија. Не,нису сви мушкарци глупаци и грубијани, и не, нисам феминисткиња, само ми много боде очи кад се сва кривица свали на жену - те изазива батине, те непослушна, те не воли је... као да је она пала са неба право у брак ! Pantera and Јесењин је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Август 13, 2012 Пријави Подели Написано Август 13, 2012 Колико сам ја разумео ову тему, она управо треба да се чува генерализовања. Дакле, никако није само на жени кривица. Ко год да је крив (а ја верујем да је увек кривац само недостатак поверења у Бога и одсуство жеље да се страда за/због ближњег), ситуација је једнако мучна. Ако свештеник малтретира попадију, не пројављује смирење (ако му се она више не допада због нечега) - да не идемо даље. Па иако му се не допада, па живот са њом сматра мучењем, и у томе треба да истраје, да би се показао пред Богом као послушан, јер љубав је увак страдање. Иста ствар је и са женом. И не само то - иста ствар је у сваком браку, а не само у свештеничком. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Август 13, 2012 Пријави Подели Написано Август 13, 2012 Колико сам ја разумео ову тему, она управо треба да се чува генерализовања. Дакле, никако није само на жени кривица. Ко год да је крив (а ја верујем да је увек кривац само недостатак поверења у Бога и одсуство жеље да се страда за/због ближњег), ситуација је једнако мучна. Ако свештеник малтретира попадију, не пројављује смирење (ако му се она више не допада због нечега) - да не идемо даље. Па иако му се не допада, па живот са њом сматра мучењем, и у томе треба да истраје, да би се показао пред Богом као послушан, јер љубав је увак страдање. Иста ствар је и са женом. И не само то - иста ствар је у сваком браку, а не само у свештеничком. Kako zdrav stav greengrin . Brak i ljubav nisu konc logor da se trpi mucenje i stradanje . ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука