Биљана Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Pa zato jer ženska nije MUŠKO! Kako žena može bit vjeroUČITELJOM, može bit samo vjeroUČITELJICOM! isto tako ne može biti ni sveštenikom, može samo SVEŠTENICOM! A kad se propisi promjene i počnu primati VJEROUČITELJICE i zaređivat SVEŠTENICE onda će se naravno, tamo moći javljati i žene. Objasnio sam to jasno u postu gore! Hajd' nemoj više, živ bio! kron је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
arahne Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Ne znam ni ja! I meni je bilo nejasno to za vjeroučitelja! Ali to je bio uslov, da bih dobila blagoslov za upis! Zaista ne znam zašto! Ali s obzirom da mene više interesuje sam ikonopis, meni to ni nije zasmetalo toliko, koliko je muškarcima koji su upisivali to zasmetalo! oprosti, ali ovo je diskriminacija. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kron Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Ne znam ni ja! I meni je bilo nejasno to za vjeroučitelja! Ali to je bio uslov, da bih dobila blagoslov za upis! Zaista ne znam zašto! Ali s obzirom da mene više interesuje sam ikonopis, meni to ni nije zasmetalo toliko, koliko je muškarcima koji su upisivali to zasmetalo! Ko ti je dao to da potpises Vladika ili neko na PBF? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Онима којима није јасно зашто жене не могу бити свештеници нека погледају икону Педесетнице. Ствар је врло проста. Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 oprosti, ali ovo je diskriminacija. Ma ne znam šta bih ti rekla! S obzirom da je to smijer PBF-a crkvena umjetnost i slikarstvo, a ima sasvim dovoljno studenata na opštem smijeru koji mogu sve to biti! Ma ne znam, po meni je to u redu! Mi se školujemo za ikonoslikare i to ćemo, valjda, i biti! arahne је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Јосипе, хваљен Исус! Интересије ме , да ли се шалиш, или си озбиљан? Naravno da mislim ozbiljno, Crkva je ovlašćena propise davati ali i mjenjati, ukidati ili postavljati i uspostavljati nove. Kad ih promjeni Crkva onda smo ih se dužni pridržavati, to isto vrijedi i kod vas u SPC. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Ne znam ni ja! I meni je bilo nejasno to za vjeroučitelja! Ali to je bio uslov, da bih dobila blagoslov za upis! Zaista ne znam zašto! Ali s obzirom da mene više interesuje sam ikonopis, meni to ni nije zasmetalo toliko, koliko je muškarcima koji su upisivali to zasmetalo! Divan ti je izbor, svaka čast, želim ti uspeh od srca Ali mi i dalje nije jasno ovo za uslov, to po meni nema nikkakvog smisla, jer mislim da ima devojaka koje ne pretenduju da budu ikonopisci, pa odaberu drugi smer, čemu to onda, toliko vremena, novca, a po ovome, ispada uzalud. Mislim, gde će i šta posle fakulteta, a toliko uloženog truda. Možda grešim, ali prosto mi je to neverovatno. arahne, Олимп and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 То није ПБФ. То је Академија СПЦ за уметност и консервацију. Нема никакве везе са Богословским факултетом и кандидати потписују то одрицање, јер немају довољно богословских предмета за обављање ових служби. Милан Меденица :) and Boba је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 То није ПБФ. То је Академија СПЦ за уметност и консервацију. Нема никакве везе са Богословским факултетом и кандидати потписују то одрицање, јер немају довољно богословских предмета за обављање ових служби. Pa tako mi recite, to je već nešto drugo. Devojka je napisala PBF, zato sam tako reagovala Mare. Анастасија and malina :) је реаговао/ла на ово 2 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Dobra postavka ali zakljucak je los. Mi jesmo razliciti te samim tim ne mozemo govoriti o jednakosti u apsolutnom smislu vec samo tamo gde smo isti. A ukoliko neko argument o nemogucnosti i apsurdnosti apsolutne jednakosti zeli da iskoristi u odbranu iskljucivo muskog svestenstva, glavno pitanje na koje mora da odgovori (a sto nema nigde u textu) jeste: koja je to razlika izmedju muskarca i zene, koja muskarca predodredjuje za svestenicku sluzbu a zenu ne? Добро трчиш, али поред стазе. Зашто мушкарци само могу да буду свештеници нећеш наћи у тексту који је писао Шмеман, већ у Новом Завету, одељак који говори о Педесетници, послању Апостола и установљењу новозаветне свештеничке службе. Дакле, коме није јасно зашто само мушкарци могу да буду свештеници нека пита Христа. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
arahne Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Pa tako mi recite, to je već nešto drugo. Devojka je napisala PBF, zato sam tako reagovala Mare. isto i ja, ali sada je sve jasno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 То није ПБФ. То је Академија СПЦ за уметност и консервацију. Нема никакве везе са Богословским факултетом и кандидати потписују то одрицање, јер немају довољно богословских предмета за обављање ових служби. Nije Marko! To je PBF Foča-odjeljenje za crkvenu umjetnost i slikarstvo! Otvoreno prošle godine! Mi smo prva generacija! malina :) је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Нема везе. Ради по принципу ове високе школе у Београду. Нису имали капацитет у Фочи да отворе засебан факултет, па су отворили специјалистички огранак. У сваком случају бавићете се иконописом, фрескописом и сл, а богословским предметима онолико колико је неопходно за вас, али не и за свештенике или вероучитеље. Ни мушкарци са тог факултета неће моћи да буду свештеници, нити вероучитељи. Boba, Лидија Миленковић, Биљана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Нема везе. Ради по принципу ове високе школе у Београду. Нису имали капацитет у Фочи да отворе засебан факултет, па су отворили специјалистички огранак. У сваком случају бавићете се иконописом, фрескописом и сл, а богословским предметима онолико колико је неопходно за вас, али не и за свештенике или вероучитеље. Ни мушкарци са тог факултета неће моћи да буду свештеници, нити вероучитељи. Dakle, rešena dilema. Hvala Mare Лидија Миленковић and Биљана је реаговао/ла на ово 2 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 11, 2012 Пријави Подели Написано Август 11, 2012 Нема везе. Ради по принципу ове високе школе у Београду. Нису имали капацитет у Фочи да отворе засебан факултет, па су отворили специјалистички огранак. У сваком случају бавићете се иконописом, фрескописом и сл, а богословским предметима онолико колико је неопходно за вас, али не и за свештенике или вероучитеље. Ни мушкарци са тог факултета неће моћи да буду свештеници, нити вероучитељи. I to je meni sasvim ok! Fakultet sam i upisala da bih bila ikonoslikar! Nije mi ambicija biti vjeroučitelj! Meni daj boje, četkice, mir Božiji i ja srećna malina :), Александрида, Олимп and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука