Јаков. Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Ma svaka mu je za desetku... ostalo mi još 10-tak minuta... - i kad kaže "šta će ovi u manastiru kad imaju svoju parohijsku crkvu koju treba da izgrađuju" - i kad kaže "jezuiti su nam ubacili preko Kijeva ono što nam sada pravi problem" - i kada kaže "nema novotarstva ni starotartstva. Ono što je staro je zapravo novo, a ono što je novo je u stvari staro..." - i kada kaže "odlazimo u sektaštvo. Uzmemo jedan deo pa se toga držimo... ma svaka mu je super I ima baš glas koji je na jedan neobičan način sugestivan. Ne po svojoj volji nego po daru Duha Svetoga. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Genijalan je ovaj deo govora gde vladika David objašnjava kako su jezuiti ubacili svoju teologiju u našu preko Rusije http://jesuitjoe.blogspot.com/2009/05/byzantine-jesuit-becomes-youngest.html Sta toliko panicite, Rusi narucili stampanje knjiga u Florenciji, Mlecima i Rimu pa kako su i sta i gdje narucili tako su to i dobili. Oni im to tamo tako nastampali kako to stampaju svakom. Isto bi se nama desilo kad bismo narucili stampanje katolickih knjiga na Athosu. Primičná archijerejská litugia vladyku Cyrila Vasiľa SJ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Dobro Josipe, vladika David priča napamet pa ćeš nas ti prosvetliti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Nije mi samo jasno ono što kaže, mada je i sam rekao da to neće mnogima biti jasno... "Srpski narod je jedan od 4 stuba na kojima svet počiva... " Hteo bih da to malo objasni...kao i koja su to ostala 3 po njemu.. ali odmah zatim kaže nešto što je vrh... O REDOVNOM PRIČEšĆIVANJU Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Може, све ћу ставити на папир што је беседио еп. Давид. Крај беседе је ... вау! Прејако! Веома се радујем томе! Браво брате! Објавићемо беседу у целини код нас. Да су више наши Епископи овако говорили, до многих ствари не би дошло. Треба се некада спустити и у обичан народ. poelbuster је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Али није баш тачно да је Василијева литургија настала скраћивањем Јаковљеве (а не знам баш ни колико је тачно да је Христос диктирао Апостолу Јакову). Такође ни Јованова није настала скраћивањем Василијеве... "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 О овоме има у књизи Анафора од Афанасијева. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Људи, 77. минут па надаље, је толико јак, толико јак... да ми сузе иду на очи! Лазо, имаш благослов да ово обавезно ставиш на папир! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Веома се радујем томе! Браво брате! Објавићемо беседу у целини код нас. Да су више наши Епископи овако говорили, до многих ствари не би дошло. Треба се некада спустити и у обичан народ. Само некада? Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Треба увек да буде ту, али све обавезе које има једна Епископ му то свакако не дозвољава. Због тога постоје свештеници који преносе вољу Епископа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Dobro Josipe, vladika David priča napamet pa ćeš nas ti prosvetliti Ne kazem ja da vladika David ne govori istinu, tako nesto mi ni ne pada na pamet. Samo konstatujem da je mnogo bas tih najstarijih tiskanih ruskih knjiga zaista stampano svuda po zapadu, od Rima preko Venecije i Pariza sve do Amsterdama sto ustvari zna i sam preosveceni vladika David, da je to tacno i slaze se s njegovom propovijedi. Inace i meni je bilo malo cudno koliko toga cisto katolickog ima po pravoslavnim knjigama, mislim tih nekih tipicno katolickih nazora itd. ali stvarno je moglo doci do neke medjusobne influence, isto tako mislim da je u istoj mjeri i zapadna Crkva preuzela mnogo toga iz istocne Crkve. Najvise se to da vidjet u homiletici - propovjednistvu gdje je taj medjusobni utjecaj zapadnih i istocnih modernih ali i starih propovjednika i crkvenih Otaca vrlo lako prepoznatljiv. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Не треба срозавати ову дискусију, ова беседе је толико узвишена да сам ја у овоме пронашао управо све оно што ја верујем и исповедам и за шта сам спреман и живот да положим. Sophrosyne and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Da. Ne zamerite ako pogresim u zelji da mu odam pocast.Ispravite me jer je moja zelja iskrena. Episkop krusevacki Gospodin David, dostojan. мирођија, Јефимија Крунић and Јанко је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Juce smo besedili na jednoj sedeljci, da je navodno splasnula ova prica, barem u Beogradu, gde je opste sarenilo od sluzbi a sve manje ljudi to komentarise, medjutim unutrasnjost je i dalje opterecena ovim "problemima". Није то уопште тако... додуше и сам кажеш: '' ''НАВОДНО'' је спласла прича'' ..што је за корак ближе истини... На ''причу'' се само огуглало, навикло и постала је монотона т.ј досадна... иначе све је остало исто.. осим што она (''прича'') паралелно живи и нажалост има своје (дубоке) поклонике који раде..то што раде... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 30, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2012 Веома снажна отачка беседа владике Давида. Треба очекивати да се убудуће ствари све више побољшавају на сваком нивоу. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука