Jump to content

Проблеми савременог доба- Владика Давид крушевачки (аудио & видео)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Onda to i nije pravo monastvo ako svako ko im dodje moze da ih podbunjuje i podize na ustanak protivu sopstvene Crkve i njenog poretka!

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Поготово кад то долази од женског монаштва које су увек биле мирне и послушне,потпуно се нарушила икономија манастирског живота,мада ја и даље тврдим да нам је добро женско монаштво.

Ја ти верујем.

Рекао сам да не знам стање у женским манастирима, јер природно нисам ни ишао.

Мушко је мрак.

И да додам: ово се не дешава само због незнања, већ због воље-за-моћ.

А ово позивање на народ???

Ево, само једна поука, о "народу" и његовој "памети".

Жао ми је што морам ово да ставим, ели ето:

Измењено од Лазар Нешић
  • Волим 1
Подели на овим сајтовима

Боже дај нам послушних и добрих монаха.Па зар монаси да буду најнепослушнији у Цркви...Легитимно је да нешто не разумемо,потребно је да питамо али и да имамо уши да чујемо свог свештеника и срце и разум да то разумемо и прихватимо.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Да,воља за моћ а ево шта старац Емилијан каже о томе:

"Свака жеља и свака перспектива је укидање монашког својства и цепање монашке схиме,у коју смо се у часу пострижења заоденули,а тим више то бива кад желим првенство,власт.

Колико су ствари у манастирима данас,нажалост,другачије!Видиш монаха да живи са надом да ће у Манастиру заузети неко место.Тај монах је један ништаван остатак некадашњих вредности,он је бескорисна ствар која припада демонима(види шта је написао Лазар-ово је сотонизам-добра примедба);

не одсјај светлости Анђела,већ једна пустара;не користан сасуд посвећен Богу."

Па онда каже и констатује и ово је веома озбиљна и болна констатација

"Не знам да ли би десетине година борбе и тешкога труда и покајања могле да избришу зло једне такве помисли или једне такве жеље."

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Ja uživam slušajući sa kojim mirom i kakvim blagim glasom im Vladika objašnjava.Bez gneva,bez osude ,strpljivo,blago,kao deci.Neverovatno. :)

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Видите,у овоме се огледа велико изопачење,нпр.сестре из Љубостиње,пазите,некада је сестринство уз богомољачку песму пратило у доласку и одласку Светог Владику Николаја Велимировића,као што су песмом и тропарима сестре у Ћелијама дочекивале Епископе,уважене госте па кадкад и оца Јустина веселиле песмама.

Као пчеле радилице а Епископ је био као да је дошао сам Христос.

Данас?...ево,имамо прилике да видимо...

Подели на овим сајтовима

Да,воља за моћ а ево шта старац Емилијан каже о томе:

"Свака жеља и свака перспектива је укидање монашког својства и цепање монашке схиме,у коју смо се у часу пострижења заоденули,а тим више то бива кад желим првенство,власт.

Колико су ствари у манастирима данас,нажалост,другачије!Видиш монаха да живи са надом да ће у Манастиру заузети неко место.Тај монах је један ништаван остатак некадашњих вредности,он је бескорисна ствар која припада демонима(види шта је написао Лазар-ово је сотонизам-добра примедба);

не одсјај светлости Анђела,већ једна пустара;не користан сасуд посвећен Богу."

Па онда каже и констатује и ово је веома озбиљна и болна констатација

"Не знам да ли би десетине година борбе и тешкога труда и покајања могле да избришу зло једне такве помисли или једне такве жеље."

Страшне речи, јаке.

Ja uživam slušajući sa kojim mirom i kakvim blagim glasom im Vladika objašnjava.Bez gneva,bez osude ,strpljivo,blago,kao deci.Neverovatno. :)

Да, заиста!

Подели на овим сајтовима

Диван човек.

Подели на овим сајтовима

Наши манастири су, услед лоше индивидуалистичке и фарисејско-себезадовољне духовности, одавно постали конгломерат непослушања, болести (духовне) и прети да постане бомба раскола ако не постане христоцентрична, литургична и еклисијална ...

Него, који је овај "послишни" брат са почетка снимака ?

Јел га неко познаје (да идемо да га бијемо) ? :))))

• Волим 1

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

Ја разумем људе који се љуте када се критикује монаштво.Многима је монаштво симбол свега најбољег и тако би и требало да буде али нажалост,данас то није тако,и ми смо дужни,било у клиру,било људи у свету,побожни на здравим темељима изграђени,да критикујемо оно што не ваља,да указујемо на то,не би ли се свест свих нас пробудила,да будемо бољи у свему што радимо.

Подели на овим сајтовима

Наши манастири су, услед лоше индивидуалистичке и фарисејско-себезадовољне духовности, одавно постали конгломерат непослушања, болести (духовне) и прети да постане бомба раскола ако не постане христоцентрична, литургична и еклисијална ...

Него, који је овај "послишни" брат са почетка снимака ?

Јел га неко познаје (да идемо да га бијемо) ? :))))

Ето један проблем већ;

Шта тражи мушкарац у женском манастиру да очијука са монахињама и да потпирује на мржњу?

Наравно,треба да се плати радна снага да се секу дрва и остали тешки физички послови али молим вас,послужење,ручак ,без додатне приче и оговарања,хвала лепо и довиђења а не овако..не иде просто.

Подели на овим сајтовима

Требало би сагледати који су то свесни и несвесни страхови који муче те људе!

Страх од промене и онога што промене доносе. Неки људи се плаше од тога шта ће промене донети јер не умеју да размишљају о томе на прави начин. Услед непознавања чињеница, и скоро одсуства самокритичног расуђивања стварају нерационалне представе и ставове који су често одраз њихових страхова или (под)свесних жеља.

Након тог, чини ми се основног страха, ту су други страхови, страх од Ватикана, страх од заблуделости оних који одлучују у Цркви (који је можда делом изазван јавно разоткривеном неодговорношћу и нанете штете појединаца ван цркве, политичара, директора итд. Народ који је дуго година био под мрачним велом комунизма, нема довољно изоштрена чула да правилно разабира између националног, дневно политичког и црквеног, него му се то негде у подсвести меша.).Ту је и подсвесни страх од губљења идентитета...

Када је болест препозната, онда је лек лако пронаћи. Уз молитву, стрпљење и постепена разјашњења и доста смирене дијалектике, ствари ће доћи на своје место...

За почетак три катихизиса:

Катихизис - Владика Николај Велимировић

Катихизис - Владика Данило и владика Амфилохије

Катихизис - Владика Игњатије

Подели на овим сајтовима

Ја разумем људе који се љуте када се критикује монаштво.Многима је монаштво симбол свега најбољег и тако би и требало да буде али нажалост,данас то није тако,и ми смо дужни,било у клиру,било људи у свету,побожни на здравим темељима изграђени,да критикујемо оно што не ваља,да указујемо на то,не би ли се свест свих нас пробудила,да будемо бољи у свему што радимо.

Чек, значи ми треба да критикујемо а монаси не могу :)

Не знам је ли то твоје мишљење, али стално се истиче да монаси немају право да се нешто буне и критикују. А ми пак имамо..

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...