Jump to content

Проблеми савременог доба- Владика Давид крушевачки (аудио & видео)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Oчигледно је да никад нисам чуо за овај филм, па сам мислио да ће неко дати неки линк.

Но пронашао сам га и сад га скидам да га погледам.

Све ми мирши да је још једна атракција за завођење из зилотске кухиње, гдје су већ скувани дигитални анђели, рат за душе и сличне сплачине.

Сори.. :)

Ево ти линк да се не мучиш са скидањем

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Хвала. Скидох га у међувремену. Нисам видио на почетку да има линк за филм. :)

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Хвала. Скидох га у међувремену. Нисам видио на почетку да има линк за филм. :)

НЕМА НА ЧЕМУ..али заиста нема на чему..хахха .. мислим да ме разумеш.. ;)

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Ух за овај филм треба имати добар желудац...зилоти напредују евидентно је. Макар су поправили продукцију, а систематика излагања је трла баба лан.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Благо Теби брате... :)

Брате филм је радила озбиљна наша (Православна фондација) сама промоција филма је одржана код Владике Давида у Епархији Крушевачкој тако да Владика има примедме на употребу саме речи а не на продукцију и поруку филма

Подели на овим сајтовима

Ух за овај филм треба имати добар желудац...зилоти напредују евидентно је. Макар су поправили продукцију, а систематика излагања је трла баба лан.

Брате нису радили никакви зилоти ни њихове продукције,већ наши пријатељи Православна фондација Пријатељи Божији које се налазе и међу приатељима овог сајта,мислим да то знаш и без мене и не разумем ову твоју изјаву да је филм радила зилотска продукција.

Подели на овим сајтовима

Ja sam siguran brate da Ti nemaš ni jednu manu.. ;) ..ali za razliku od tebe ..film ih nažalost ima ..i to podosta..

Film je tehnički i vizuelno dobar ..ništa revolucionarno ali dobar..čak veoma dobar..

Dinamičan, drži pažnju..pa i sama tema i njen izbor, veoma su interesantni i intrigantni..hoću reći jako zahvalno štivo za obradu, tumačenje i realizaciju..

Ali sve ostalo.. način na koji je autor govorio o temi.. postavka stvari, primera, povezivanje potpuno različitih stvari i dogadjaja, ljudskih sudbina, način tumačenja i svetog pisam i svetootačkih pouka ..potpuno neprihvatljiv i izrazito tendenciozan.. Ono što je i preosvećeni David naveo a meni se čini da je to i ključna stvar.. da se gubi svaki trag DOKUMENTARNOSTI prikazanog i sve postaje jedna nabacana slika bez reda, a okvir te ''slike'' - ram tendencioznosti u koji je upakovano sve - postaje značajniji od same slike.

Tako da, sve ono sa početka, što smo naveli kao dobru stranu filma se potpuno stavlja u funkciju ovih pogrešnih stvari i .. zaključak je da tu od filma nema ama baš ništa

Аутор филма ради на Православно Црквеном радију просто ми је невероватно да је тумачење Библије неприхватљиво урађено у филму а још ми је чудније зашто преосвећени Владика Давид такву једну ствар (овај филм) у коме нема баш ништа допушта да се приказује у његовој епархији?!

Подели на овим сајтовима

Владика има примедме на употребу саме речи а не на продукцију и поруку филма

El, ovo beše kritika???

"...neshvatanje lika Cara Lazara podignutog ovde na nivo kletnika toliko mocnog da sve baca u zasenak, promisao Boziji, njegovu Crkvu, njegovu Liturgiju, njegove darove, ... dakle moc pokajanja, svete tajne.....

.....film je prezacinjen...jelo se ne moze jesti..."

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Ne znam da li ste se , pretpostavljam da jeste, bavili ovim dokumentarcem. Prvo što sam primijetila je da sveštenici koji govore u njemu ne mogu ni da sanjaju da će se ono o čemu su govorili naći u takvom kontekstu, i da nijesu istinski prišli temi sa pravom dubinom, da pojasne odnos kletve sa Bogom.Pečat njihovoj priči daje komentator ,odnosno njih dvojica...Sve je predstavljeno tako strašno, misteriozno, prosto nesvojstveno pravoslavlju.I najveći problem je što je video izuzetno gledan.

Zašto je pravljen taj video i ko su ljudi iz "prijatelj Božiji" , fondacije koja je sve to organizovala ?

Подели на овим сајтовима

a Fondacija? Već mi je dvoje prijatelja preporučilo ,pa prvo što nađoh je bila "Kletva". A veb-sajt im djeluje ok...I što ne bi gledao nešto što se zove "Kletva"? Ljude to zaista interesuje šta je, pa je red i da se pojasni. Nažalost, rekla bih, pojašnjenja im se ne daju na pravi način, pa traže alternative.

Подели на овим сајтовима

Занимљиво је шта се о филму Клетва каже у листу Саборне цркве у Београду, у тексту који се може наћи на адреси http://www.saborna-crkva.com/images/...i/broj0613.pdf

ПРЕПОРУКА ФИЛМА ЗА ОВУ НЕДЕЉУ - КЛЕТВА

Документарни филм у продукцији православне фондације Пријатељ Божији, аутора филма Срби - народ који нестаје, можете погледати на њеним веб страницама. Указујући на природу зла у нашем народу - псовке, одбацивање вере, потпуно незнање и непробуђеност, заборав сопствених светиња и духовно-националног и историјског идентитета, у филму говоре духовници и свештеници из разних крајева Србије и дијаспоре, као и људи из народа... Полазећи од актуелних непогода, земљотреса и ратова у свету, прави се паралела са ужасима савремених идола - медијских арена, индустрије забаве, лепоте и профита, психоактивних супстанци, противприродног блуда, окултизма и астрологије, јавних музичких манифестација које човека претварају у бесловесно биће... Приказују се замке припремљење за глобално рушење породице, а затим, кроз јасну карактерологију свих посрнућа нашег народа и прихватање туђих модела, указује на узроке због којих су над нама већ дуго надвијени црни облаци, све црњи. Кроз библијске примере и личности, као и светитеље-пророке новог доба, чије речи нису на време схваћене, филм у потпуности расветљава суштину Косовске клетве Св. цара Лазара, која нам се догађа у ово доба, као опомена за нашу одрођеност, отпадање од Цркве, разградњу националног идентитета, продају српске земље, крвљу заливене и спасаване, за заборављање да су ову државу утемељили Светитељи, да је утемељена у Цркви, те да због тога дугујемо Богу макар своје покајано срце и свенародно покајање. Тиме се у филму указује и на једини пут нашег избављења.

Српска Православна Омладина Инсбрук - СПО(Ј)И о филму каже следеће:

У организацији Српске Православне Омладине Инсбрук - СПО(Ј)И у овом аустријском граду недавно је веома успешно премијерно приказан документарни филм „Клетва“, чију продукцију потписује српска фондација „Пријатељ Божији“ из Канаде.

vecernje%20novosti%20-%2003.12.2011.jpg

Претходно приказан на Светској премијери у Канади и на Словеначкој премијери у Љубљани 11. септембра ове године, овај документарац покупио је и у Инсбруку све овације публике!

Организатори не крију да су се те вечери у сали могли видети наши земљаци из Салцбурга и градова у покрајини Тирол, Ђуја Тешановић, прва жена српкиња, која је ушла у скупштину града Салцбурга, група Срба из Шваца, Цилертала и Вергла...

Добра страна вечери био је и скроман хуманитарни новчани прилог од 124 евра за помоћ српском народу и за изградњу наших светиња на тим просторима.

За Вечерње Новости: Д.К.

Двери Српске на својој промоцији овако су дале уводну реч:

У прилогу, постављамо уводну реч са отварања пројекције филма "Клетва".

Драга браћо и сестре, помаже Бог!

Кажу нам да Србији нема спаса, кажу да смо пропали ако останемо без бескрајних кредита и задуживања, кажу нам и да смо лош и неук народ кога разне западне организације морају да васпитавају и организују и да нам попут ротаријанаца показују како се чине корисна и добра дела за свој народ и свој град.

Са овим тврдњама се ми из Пиротског повереништва Двери не слажемо па својим делима показујемо управо супротно. Без иједне стране инвестиције, без зајмова и сумњивих фондова ево већ два месеца радимо и Милошћу Божијом успевамо да у нашем граду стварамо лепе догађаје, да помажемо несрећним суграђанима, да чинимо, што рече апостол „оно што смо и дужни чинити“. Наш једини скривени инвеститор јесте наша света Православна вера чије идеале и желимо да спроведемо у дело, наша једина плата јесте Благодат Божија, наша једина Узданица је Господ Христос, али и сви они који препознају нашу искрену и добру намеру и који нам од срца помажу међу којима морамо поменути најсрдачнијег – господина Мишка Ћирића, директора Дома културе који нам је уступио ову салу и своје особље. Наша узданица сте и Ви драги гледаоци који сте се нашем позиву одазвали и дошли овде вечерас.

Идеја филмског остварења „Клетва“, којим почињемо серију наших јавних дешавања, јесте уједно и почетак Хришћанског живота а то је буђење и покајање.

Оно је у самом животу често болно и непријатно баш као што су болне и непријатне за наша чула неке сцене овог филма, али је оно и више него користно ако успе да пробуди наше успаване душе, покрене их и доведе до прага љубави Божије, до Господа нашег Исуса Христа, Који је сам Смисао свих светова и Који једини може да осмисли наша безнађа и наша животна лутања испуни миром и радошћу Духа Светога.

Нека би Он, Милостиви Бог, дао да ова пројекција у томе успе на корист нашем граду и нашим душама. Амин.

http://dveripirota.blogspot.com/2011/11/blog-post.html

и да не набрајам даље...

Подели на овим сајтовима

Занимљиво је шта се о филму Клетва каже у листу Саборне цркве у Београду, у тексту који се може наћи на адреси http://www.saborna-crkva.com/images/...i/broj0613.pdf

ПРЕПОРУКА ФИЛМА ЗА ОВУ НЕДЕЉУ - КЛЕТВА

Документарни филм у продукцији православне фондације Пријатељ Божији, аутора филма Срби - народ који нестаје, можете погледати на њеним веб страницама. Указујући на природу зла у нашем народу - псовке, одбацивање вере, потпуно незнање и непробуђеност, заборав сопствених светиња и духовно-националног и историјског идентитета, у филму говоре духовници и свештеници из разних крајева Србије и дијаспоре, као и људи из народа... Полазећи од актуелних непогода, земљотреса и ратова у свету, прави се паралела са ужасима савремених идола - медијских арена, индустрије забаве, лепоте и профита, психоактивних супстанци, противприродног блуда, окултизма и астрологије, јавних музичких манифестација које човека претварају у бесловесно биће... Приказују се замке припремљење за глобално рушење породице, а затим, кроз јасну карактерологију свих посрнућа нашег народа и прихватање туђих модела, указује на узроке због којих су над нама већ дуго надвијени црни облаци, све црњи. Кроз библијске примере и личности, као и светитеље-пророке новог доба, чије речи нису на време схваћене, филм у потпуности расветљава суштину Косовске клетве Св. цара Лазара, која нам се догађа у ово доба, као опомена за нашу одрођеност, отпадање од Цркве, разградњу националног идентитета, продају српске земље, крвљу заливене и спасаване, за заборављање да су ову државу утемељили Светитељи, да је утемељена у Цркви, те да због тога дугујемо Богу макар своје покајано срце и свенародно покајање. Тиме се у филму указује и на једини пут нашег избављења.

Српска Православна Омладина Инсбрук - СПО(Ј)И о филму каже следеће:

У организацији Српске Православне Омладине Инсбрук - СПО(Ј)И у овом аустријском граду недавно је веома успешно премијерно приказан документарни филм „Клетва“, чију продукцију потписује српска фондација „Пријатељ Божији“ из Канаде.

vecernje%20novosti%20-%2003.12.2011.jpg

Претходно приказан на Светској премијери у Канади и на Словеначкој премијери у Љубљани 11. септембра ове године, овај документарац покупио је и у Инсбруку све овације публике!

Организатори не крију да су се те вечери у сали могли видети наши земљаци из Салцбурга и градова у покрајини Тирол, Ђуја Тешановић, прва жена српкиња, која је ушла у скупштину града Салцбурга, група Срба из Шваца, Цилертала и Вергла...

Добра страна вечери био је и скроман хуманитарни новчани прилог од 124 евра за помоћ српском народу и за изградњу наших светиња на тим просторима.

vesti%20-%202.12.2011.jpg

„Клетва“ представља својеврстан аларм који упозорава на опасност провалије над чијим се рубом клате српски народ и држава и оставио је снажан утисак на све који су га гледали. Филм који је претходно приказан у Канади и Љубљани измамио је и сузе публике у којој су биле све генерације, а посебно млади.

СПО(Ј)И препоручује свима да погледају овај филм који је, како се истиче, позив да се српски народ врати са кривог пута и вапај за покајањем, не само личним већ свенародним.

На ово премијерно приказивање филма у Аустрији дошли су и гости из Салцбурга, Шваца, Цилертала и Вергла. Присутан је био и Аустријанац професор на Факултету политичких наука Андреас Маислингер. Како је сам објаснио, иако не разуме српски, био је присутан због личног интересовања за српски народ и његов дух.

http://www.spoji.org/novosti/260-suze_i_kletva.html

Двери Српске на својој промоцији овако су дале уводну реч:

У прилогу, постављамо уводну реч са отварања пројекције филма "Клетва".

Драга браћо и сестре, помаже Бог!

Кажу нам да Србији нема спаса, кажу да смо пропали ако останемо без бескрајних кредита и задуживања, кажу нам и да смо лош и неук народ кога разне западне организације морају да васпитавају и организују и да нам попут ротаријанаца показују како се чине корисна и добра дела за свој народ и свој град.

Са овим тврдњама се ми из Пиротског повереништва Двери не слажемо па својим делима показујемо управо супротно. Без иједне стране инвестиције, без зајмова и сумњивих фондова ево већ два месеца радимо и Милошћу Божијом успевамо да у нашем граду стварамо лепе догађаје, да помажемо несрећним суграђанима, да чинимо, што рече апостол „оно што смо и дужни чинити“. Наш једини скривени инвеститор јесте наша света Православна вера чије идеале и желимо да спроведемо у дело, наша једина плата јесте Благодат Божија, наша једина Узданица је Господ Христос, али и сви они који препознају нашу искрену и добру намеру и који нам од срца помажу међу којима морамо поменути најсрдачнијег – господина Мишка Ћирића, директора Дома културе који нам је уступио ову салу и своје особље. Наша узданица сте и Ви драги гледаоци који сте се нашем позиву одазвали и дошли овде вечерас.

Идеја филмског остварења „Клетва“, којим почињемо серију наших јавних дешавања, јесте уједно и почетак Хришћанског живота а то је буђење и покајање.

Оно је у самом животу често болно и непријатно баш као што су болне и непријатне за наша чула неке сцене овог филма, али је оно и више него користно ако успе да пробуди наше успаване душе, покрене их и доведе до прага љубави Божије, до Господа нашег Исуса Христа, Који је сам Смисао свих светова и Који једини може да осмисли наша безнађа и наша животна лутања испуни миром и радошћу Духа Светога.

Нека би Он, Милостиви Бог, дао да ова пројекција у томе успе на корист нашем граду и нашим душама. Амин.

http://dveripirota.blogspot.com/2011/11/blog-post.html

Протојереј Србољуб Милетић о филму Клетва на листи сајта "Светосавље" пише следеће:

"Normalno je da ce se nekima svideti a nekima ne. Jer, i Oci kazu da nije bas sve za svakoga.

Film jeste "tvrd", ali imam utisak da je namerno napravljen tako, jer su mnogi od nas "tvrdi na usima".

Vl. David je rekao mnogo toga lepog i tacnog, ali mi se cini, neka mi oprosti, da ima i kod njega malo "preterivanja", u smislu "jedan blagoslov svestenika razresava sve..." ili "treba reci samo jedno - Gospodi pomiluj" i - onda je sve na svome mestu.

Cini mi se da i on pojednostavljuje, ali u drugom pravcu, da "Hristos ne kune djavola nego ga blagosilja, i blagoslovom ga pobedjuje". A ono Hristovo: "Idite od mene prokleti u oganj vecni, koji je pripremljen djavolu i andjelima njegovim" (Mt. 25, 41.) Ili "narod ovaj, koji ne zna Zakon, proklet je!" (Jn. 7, 49.) itd, itd...

Slazem se da su ovo na filmu "topovske salve" i da o kletvi treba govoriti na mnogo suptilniji nacin".

Ali, naziv i tema filma nije blagoslov, o cemu prica ep. David, nego kletva.

Sveti Petar cetinjski je takodje, upotrebljavao strasne reci nebi li povratio narod na pravi put. Ali to je bilo onda i onima kojima je trebalo.

Sada snimljene materijale moze i gleda svako, i kome treba i kome ne treba... Mislim da je tu problem. U mas - medijima. Jer, nije sve za svakoga."

Puno pozdrava, o. Srba

и да не набрајам даље...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...