Ведран Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Казалица десета: Долазак Другог боли твоје себенце и узнемирава твоју свакодневицу - рече ми пост-теолог. Ко може да свари, нека свари: ми се допаѓа загадочната гатанка на пост-теологот комбинирана и контекстуализирана со музичката мелодија на АВВА. е сево ова би го зачинил со две философски позиции во лакот на Дерида и Хајдегер и тоа дека: „себството не ни припаѓа нам“ и дека „моето ЈАС е моето проклетство“. или....еве се сетив на зборовите на Левинас:„Јас сум заради другиот, значи дека јас му се предавам на другиот како заложник. Јас ја преземам одговорноста за другиот“. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Казалица десета: Долазак Другог боли твоје себенце и узнемирава твоју свакодневицу - рече ми пост-теолог. Ко може да свари, нека свари: Мислим да је ово најбољи одговор зашто је брак света тајна. Лазар Нешић, Јанко, Ведран and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 25, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 25, 2012 ... Ведран, Иван Недић, JESSY and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2012 ... Срђан Шијакињић, Vaske, Balthasar and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Август 30, 2012 Пријави Подели Написано Август 30, 2012 samo da se upisem... procitao sve... divno rusenje predrasuda i kod onih koji misle da stoje... aplauzi... Јанко, Ведран, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2012 samo da se upisem... procitao sve... divno rusenje predrasuda i kod onih koji misle da stoje... aplauzi... 138999 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
liliana Написано Август 30, 2012 Пријави Подели Написано Август 30, 2012 Казалица прва Првог дана приступих пост-теологу и упитах га: како се постаје верник? Погледавши према празном небу пост-теолог рече: ко се без надахнућа Другог приближи дверима верничке егзистенције, мислећи да ће својим подвигом постати ваљан верник, тај остаје шепртља, те његову идолатрију, као разумску ствар, превазилази вера онога који живи у занесености Другим. Ко може да свари, нека свари! ....Ја ништа не разумем 0705_read !!!!!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 30, 2012 ... JESSY and Ведран је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Август 30, 2012 Пријави Подели Написано Август 30, 2012 Изузетно интересантно, Лазаре. Ако сме да се наручи, волео бих да видим једну казалицу на тему масовног страдања невиних "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 Казалица једанаеста: Рече ми пост-теолог: Не смеш се из пркоса, сујете или страха држати једне те исте ствари и то називати "верношћу". Ко може да свари, нека вари! овие зборови на пост-теологот го кршат волшебното огледало на себељубието во кое најмногу се гледа моето Јас. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Септембар 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 ... Sophrosyne and Ведран је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Септембар 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 ... Ведран, Vaske, Јанко and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 Казалица тринаеста: Долази час и већ је настао када ћемо Другог моћи да појмимо само у категоријама гастрономије. Благо ономе ко се не саблазни - тако је говорио пост-теолог. ха, а сега малку за скандалот на теофагија Лазар Нешић and Vaske је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Септембар 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 ... Balthasar and Ведран је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 си размислувам Лазар колку е убаво што Другиот е Јастлив=Јастие и кога Го јадеме, со Него се сретнуваме и тоа во првиот дел од устата, која (Го пречекува) се вика непце=небенце(мало небо), тука се случува првиот допир под нашето мало меснато небо, непце. Vaske, Јанко and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука