Јанко Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Ma ne moras, niko te ne tjera, moje je da pitam. Grjesis, psihologija kao nauka se ne bavi proucavanjem duse u religijskom kontekst koji nabacujes. Naravno da imam potrebu, pitao sam zasto ti naglasavas toliko istu. Da li je prije postojala praznina. Djeca koja su tucena imaju daleko cesce konfliktne situacije. Ja zaista nemam, kao sto vidis kada do toga dodje zavrsavam komunikaciju. Istukli su me samo nekoliko puta, ja se sjecam 3-4, ali i to smo naknadno rascistili. Prezasticenost, mozda u ranijoj mladosti, poslednjih 6-7 godina zivim odvojeno ,ako sta znaci. U meni bliske ljudi imam ogromno povjerenje. Sretno zaljubljen dvije god. Dobio si izvjestaj o meni, cemu tvoje analiziranje ili moja pitanja o tebi? Upravo zbog one samosvijesti koju kazem da religija gusi (izmedju ostalog) Гршиш ти, јер не знаш корене ни те науке ни те речи, а то што је она данас код неких (не свих) таква каквом је замишљаш-то је друга прича. Ја познајем и психологе који су верујући и лепо то уклапају таман где треба... Није постојала празнина, родитељи су ме одувек учили да трагам целим бићем. "Тражите и наћи ћете, куцајте и отвориће вам се". Питање је да ли ко овде на овој теми, за чим и како трага... Тачно. Тек у ВЕРИ добијаш слободу. Ти си, видим по твом посту, био религиозан, али очигледно не и верујући човек. Ту лежи квака. Промишљао си о правилима која религија налаже уместо да разумеш Бога као Љубав која има своју иконичност у свему створеном од њега (а најпре у љубави према другом/другој). Просто, ниси сусрео Бога који ти се јављао пуно пута. И ја сам тако чинио-јер нисам умео да слушам, већ само да паметујем... Свако ти добро желим од Бога и лаку ноћ... Анастасија је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Savo Gajic Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Гршиш ти, јер не знаш корене ни те науке ни те речи, а то што је она данас код неких (не свих) таква каквом је замишљаш-то је друга прича. Ја познајем и психологе који су верујући и лепо то уклапају таман где треба... Није постојала празнина, родитељи су ме одувек учили да трагам целим бићем. "Теражите и наћи ћете, куцајте и отвориће вам се". Питање је да ли ко овде на овој теми, за чим и како трага... Тачно. Тек у ВЕРИ добијаш слободу. Ти си, видим по твом посту, био религиозан, али очигледно не и верујући човек. Ту лежи квака. Промишљао си о правилима која религија налаже уместо да разумеш Бога као Љубав која има своју иконичност у свему створеном од њега (а најпре у љубави према другом/другој). Просто, ниси сусрео Бога који ти се јављао пуно пута. И ја сам тако чинио-јер нисам умео да слушам, већ само да паметујем... Ha ha ha, vi ste zaista cudna grupa. Da danas velika vecina, ogromna vecina ljudi, onih koji se njome bave i onih koji se njome ne bave, ne smatra psihologiju kao proucavanje duse u religijskom smislu. Da konsultujemo sveznajucu wiki: http://sr.wikipedia....iki/Психологија Jel toliko tesko pricati normalno sa ljudima. Priznati ocigledno. Ccc... Sta pojedinacni psiholog koga ti tvrdis da poznas misli ili vjeruje, sigurno mora da je od presudnog znacaja ovdje. Kakve veze ima sa bilo cim sto smo pisali?? To su ti govorili roditelji? To je iz biblije? Po cemu je ocigledno? Ja smatram da sam bio pravi i iskreni vjernik. Pravila mi nikada nisu bila prioritet. Bog kao ljubav, da vjerovatno. Sada i ti poceo da pretpostavljas kao i onaj A. Meni se nije javi niti jednom, ne znam kako bi trebao da se javi, kao glas, kao poruka? Simbol? telefonom... Otkuda bas ti znas da se on baas meni javljao? (da banalizujemo do kraja). Usput, oni koji cuju glasove, koji razgovaraju sa bogom, bivaju smjesteni u odredjene institucije bas od strane tih sto proucavaju dusu i stavljeni pod tesku terapiju. ... ugl, poslije mnogo izgubljenog vremena ono sto sam shvati jeste psiholoska podloga takvih osjecaja. Okrenu se ljudima od kojih mogu dobiti i dati ljubav, porodice, prijatelja.. djevojci (to sto su u ovom univerzumu i od materije i energije je bilo od velike pomoci). Prestao sam da je zamislja i trazim negdje tamo u vaseljeni. Shvatio sam filozofsku i logicku nemogucnost te ideje itd. Oko pametovanja ti se nista nije promjenilo, vjeruj mi na rijec vjeroucitelju laku noc, dosta za nocas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Postoje bioloski? Znaci geni odredjuju ko je Srbin? Jesi provjerio svoje? Sta znaci ovo socioloski, politicki, istorijski?? Da li u opste shvatas sta sam ti pokusao prenijeti? Ideje, koncepti postoje, eto taj tvoj Šrek. Da li je koncept tacan, ispravan, jedino mozes znati ako ga provjeris poredjenjem sa onim sto se nalazi van tvoje glave... potrazis ga i vidis da ga nema, dakle koncept ti nije podudaran sa prirodom koja nas okruzuje, dakle pogresan je. Nacija nema. Drzave nema, kakva institucija? Ima zgrade, automobile i tako dalje, drzavo kao takvu nemas... imas grupu ljudi koja sebe naziva drzavom, te daje sebi za pravo da koristi inicijaciju sile nad ostalima. Ne rece mi koliko zelis da si kao "siptari"? Ne vidim koliko je vazno zelim li ili na budem kao siptari , na kraju sta se to tebe tice . A sad mi reci , ti tvrdis da siptari ne postoje, ne postoje Srbi, ne postoje nemci, ne postoje hrvati , ne postoji Srbija , ne postoji nemacka, ne postoji Kina ... ajde reci da ne postoje . Sto se institucija tice , uzmi recimo karton jaja i idi da gadjas skupstinu pa da vidis kako istitucije i te kako postoje , pocevsi od tih koje imaju pravo kmoriscenja fizicke prisile preko pravosudja do kazneno porpavnih istitucija . Elem , vidim da se bavis amaterski psihologijom pa da te pitam - kako se kategorizuju ljudi koji imaju problem sa precepcijom stvarnosti ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Ne vidim koliko je vazno zelim li ili ne da budem kao siptari , na kraju sta se to tebe tice . A sad mi reci , ti tvrdis da siptari ne postoje, ne postoje Srbi, ne postoje nemci, ne postoje hrvati , ne postoji Srbija , ne postoji nemacka, ne postoji Kina ... ajde reci da ne postoje . Sto se institucija tice , uzmi recimo karton jaja i idi da gadjas skupstinu pa da vidis kako istitucije ne postoje , pocevsi od tih koje imaju pravo koriscenja fizicke prisile preko pravosudja do kazneno porpavnih istitucija . Elem , vidim da se bavis amaterski psihologijom pa da te pitam - kako se kategorizuju ljudi koji imaju problem sa precepcijom stvarnosti ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Savo Gajic Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Ne vidim koliko je vazno zelim li ili na budem kao siptari , na kraju sta se to tebe tice . A sad mi reci , ti tvrdis da siptari ne postoje, ne postoje Srbi, ne postoje nemci, ne postoje hrvati , ne postoji Srbija , ne postoji nemacka, ne postoji Kina ... ajde reci da ne postoje . Sto se institucija tice , uzmi recimo karton jaja i idi da gadjas skupstinu pa da vidis kako istitucije i te kako postoje , pocevsi od tih koje imaju pravo kmoriscenja fizicke prisile preko pravosudja do kazneno porpavnih istitucija . Elem , vidim da se bavis amaterski psihologijom pa da te pitam - kako se kategorizuju ljudi koji imaju problem sa precepcijom stvarnosti ? Ocrnis ih, onda je logicno da ne zelis biti "kao oni"... ne tice me se, pokusavam ti docarati neke stvari il barem ti ponoviti tvoje rijeci. Zgrada skupstine postoji, jaja postoje, ljudi i kostimima plavim, zelenim koji vole da komanduju i sl. postoje. To i jeste moja poenta. Drzva kao koncept, kao i ovo ostalo sto si naveo je neispravna te sluzi kao opravdanje sacici ljudi da koristi, tlaci itd. ostale. Da li "imaju pravo" ili je to puko nasilje, to ces ti vidjeti sa svojim moralnim kompasom. Po "mom" to je neeticki. Elem, vjerski fanatici. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Savo Gajic Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 nastavak u sledecem broju, ako bude sta da se nastavi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Ocrnis ih, onda je logicno da ne zelis biti "kao oni"... ne tice me se, pokusavam ti docarati neke stvari il barem ti ponoviti tvoje rijeci. Zgrada skupstine postoji, jaja postoje, ljudi i kostimima plavim, zelenim koji vole da komanduju i sl. postoje. To i jeste moja poenta. Drzva kao koncept, kao i ovo ostalo sto si naveo je neispravna te sluzi kao opravdanje sacici ljudi da koristi, tlaci itd. ostale. Da li "imaju pravo" ili je to puko nasilje, to ces ti vidjeti sa svojim moralnim kompasom. Po "mom" to je neeticki. Elem, vjerski fanatici. Klasican ateista . Ne znas nista o meni ali znas da ne volim siptare .Eto, imam siptare prijatelje, ima dobrih i pametnih ljudi medju njima kao i u svakom drugom narodu , sto opet ne menja ni politicku situaciju ni cinjenicu da vecina siptara mrzi Srbe , ni da i dalje ubijaju Srbe na Kosovu i Metohiji . Tebi to naravno nije vaznio ali to sad nije tema .Razumem da ti kao ateista verujes da imas neverovatne sposobnosti i znanja iz domena apsolutno svih ljudskih delatonsti i znam da verujes da mozes na osnovu par recenica da pravis psiholoske profile ljudi , kao i da verujes da ti kao ateista moras biti u pravu ,samo sto eto pada u vodu na prostoj tvrdnji da nacije, drzave i drzavne insitiucije ne postoje jer realno -one postoje i uticu na nas zivot realno , svakodnevno u vecoj ili manjoj meri .. Elem, od "ne postoji" dojosmo do "pogresna kao koncept" sto opet nije isto . Ako nesto postoji onda postoji ,bilo pogresno ili ne . Jos jednom te pitam -kako psihologija karakterise ljude koji imaju problem sa percepcijom stvarnosti ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Savo Gajic Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Klasican ateista . Ne znas nista o meni ali znas da ne volim siptare .Eto, imam siptare prijatelje, ima dobrih i pametnih ljudi medju njima kao i u svakom drugom narodu , sto opet ne menja ni politicku situaciju ni cinjenicu da vecina siptara mrzi Srbe , ni da i dalje ubijaju Srbe na Kosovu i Metohiji . Tebi to naravno nije vaznio ali to sad nije tema .Razumem da ti kao ateista verujes da imas neverovatne sposobnosti i znanja iz domena apsolutno svih ljudskih delatonsti i znam da verujes da mozes na osnovu par recenica da pravis psiholoske profile ljudi , kao i da verujes da ti kao ateista moras biti u pravu ,samo sto eto pada u vodu na prostoj tvrdnji da nacije, drzave i drzavne insitiucije ne postoje jer realno -one postoje i uticu na nas zivot realno , svakodnevno u vecoj ili manjoj meri .. Elem, od "ne postoji" dojosmo do "pogresna kao koncept" sto opet nije isto . Ako nesto postoji onda postoji ,bilo pogresno ili ne . Jos jednom te pitam -kako psihologija karakterise ljude koji imaju problem sa percepcijom stvarnosti ? ha ha ha, covjece ja samo ponavlja tvoje rijeci. Ti si prvi pomenuo "siptare", kao pokusaj da objasnis nesto. Sta mi nije vazno, da se grupa ljudi kolje sa drugom grupom ljudi, sve oko sulude, nepostojece stvari...? Naravno da mislim da je bitno, zato te i pitah, da li zelis da budes takav. Da li smatras da je to ispravno ili dokaz za bilo sta? Gdje postoje? Hoces postaviti sliku bilo cega sto tvrdis da postoji? Ili napisi jesi li pricao sa nacijom, drzavom i sl., sta ti je rekla? Da li se to mozda jede, kakvog je ukusa? Koja joj je temp.? Ista...? Dobio si odgovor gore, ude koji imaju problem sa percepcijom stvarnosti - vjerski fanatici Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 ha ha ha, covjece ja samo ponavlja tvoje rijeci. Ti si prvi pomenuo "siptare", kao pokusaj da objasnis nesto. Sta mi nije vazno, da se grupa ljudi kolje sa drugom grupom ljudi, sve oko sulude, nepostojece stvari...? Naravno da mislim da je bitno, zato te i pitah, da li zelis da budes takav. Da li smatras da je to ispravno ili dokaz za bilo sta? Gdje postoje? Hoces postaviti sliku bilo cega sto tvrdis da postoji? Ili napisi jesi li pricao sa nacijom, drzavom i sl., sta ti je rekla? Da li se to mozda jede, kakvog je ukusa? Koja joj je temp.? Ista...? Dobio si odgovor gore, ude koji imaju problem sa percepcijom stvarnosti - vjerski fanatici Jadno, vrlo jadno , ali ne i neocekivano . Obrni , okreni, vredjaj, podmeci ,menjaj temu , radi sta 'oces nisi u pravu i znas da nisi u pravu .Sd mozes da se jedes negde u mraku i da tesis sebe kako sam ja samo glupi vernik koji nema sposobnosti da pojmi sve te velicanstvene ideje koje ti i tvoji istomisljenici prosipate gde stignete. Ne mogu vise da se smaram sa tobom i onako sam potorsio mnogo vise vrmena nego sto obicno potrosim na jednog ateistu . Da si ti meni sinko ziv i zdrav i Bog te blagoslovio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 16, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Sta u cijoj glavi postoji, je potpuno sporedno, van toga, nacije nema provjeri sam, nemoj da mi vjerujes na rijec. Vec sam pisao o tome. REci da nacije ne postoje je pogresno. Nacije ne postoje kao biloski fenomeni to je tachno ali nije biolosko sve sto postoji. Nacije su jednostavno udruzenja ljudi (neki teoreticari kazu da nacija stvara drzavu drugi obrnuto drzava stvara naciju) medjutim nacije postoje kao socioloski fenomen. Isto kao i veze, prijateljstva, ili pak drustvene organizacije. Sve to postoji kao socioloski fenomen iako ne postoji kao bioloski. Tako da je jako pogresno reci da nacije ne postoji ali je pre svega takodje tacno da nacije ne postoje bioloski. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Ha ha ha, vi ste zaista cudna grupa. Da danas velika vecina, ogromna vecina ljudi, onih koji se njome bave i onih koji se njome ne bave, ne smatra psihologiju kao proucavanje duse u religijskom smislu. Da konsultujemo sveznajucu wiki: http://sr.wikipedia....iki/Психологија Jel toliko tesko pricati normalno sa ljudima. Priznati ocigledno. Ccc... Sta pojedinacni psiholog koga ti tvrdis da poznas misli ili vjeruje, sigurno mora da je od presudnog znacaja ovdje. Kakve veze ima sa bilo cim sto smo pisali?? To su ti govorili roditelji? To je iz biblije? Po cemu je ocigledno? Ja smatram da sam bio pravi i iskreni vjernik. Pravila mi nikada nisu bila prioritet. Bog kao ljubav, da vjerovatno. Sada i ti poceo da pretpostavljas kao i onaj A. Meni se nije javi niti jednom, ne znam kako bi trebao da se javi, kao glas, kao poruka? Simbol? telefonom... Otkuda bas ti znas da se on baas meni javljao? (da banalizujemo do kraja). Usput, oni koji cuju glasove, koji razgovaraju sa bogom, bivaju smjesteni u odredjene institucije bas od strane tih sto proucavaju dusu i stavljeni pod tesku terapiju. ... ugl, poslije mnogo izgubljenog vremena ono sto sam shvati jeste psiholoska podloga takvih osjecaja. Okrenu se ljudima od kojih mogu dobiti i dati ljubav, porodice, prijatelja.. djevojci (to sto su u ovom univerzumu i od materije i energije je bilo od velike pomoci). Prestao sam da je zamislja i trazim negdje tamo u vaseljeni. Shvatio sam filozofsku i logicku nemogucnost te ideje itd. Oko pametovanja ti se nista nije promjenilo, vjeruj mi na rijec vjeroucitelju laku noc, dosta za nocas О.К. И даље тролујеш, јер ти је досадно. Прво тражиш размену мишљења, а онда пљујеш по другом. Но добро, и то је део слободе. Али да ти не би било досадно: Данас велика већина мушкараца користи алкохол. Велика Већина брачних супружнника је неверна. Велика Већина просветних радника касни на свој час. Велика Већина радника не ради свој посао како треба. Критеријум ти је велика већина? Па добро, велика већина у земљи су православци. Изем ти ауторитет велике већине. Велика већина политичара поштено ради свој посао . Шта оно беше значи политичар? Цитатом из Библије сам кратко објаснио чему су ме подучавали, родитељи ми нису били црквени у смислу одласка на Литургије и читања Светог Писма, али јесу правим православним вредностима и васпитањем од својих родитеља које су преносили на нас. То се види из авиона, пријатељу, да си Бога тражио ко Молдер ванземаљце, тамо негде у васиони. "А гле, Царство Божије је унутра, у вама". И не, нису то гласови, него "Знакови поред пута" што би Иво рек`о. Бог се јавља СВАКОМЕ. И у Писму наглашава "Ко има уши да чује, нека чује". Надам се да си толико разумео да није мислио на физички орган. А како да научиш да слушаш слухом а не ушима, како да видиш видом, а не очима-дођи на час код вероучитеља Ето, па се забављај кад не будеш имао шта да радиш. Ја одох да се играм са клинцима. "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон Владислав Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Ma ne moras, niko te ne tjera, moje je da pitam. Grjesis, psihologija kao nauka se ne bavi proucavanjem duse u religijskom kontekst koji nabacujes. Naravno da imam potrebu, pitao sam zasto ti naglasavas toliko istu. Da li je prije postojala praznina. Djeca koja su tucena imaju daleko cesce konfliktne situacije. Ja zaista nemam, kao sto vidis kada do toga dodje zavrsavam komunikaciju. Istukli su me samo nekoliko puta, ja se sjecam 3-4, ali i to smo naknadno rascistili. Prezasticenost, mozda u ranijoj mladosti, poslednjih 6-7 godina zivim odvojeno ,ako sta znaci. U meni bliske ljudi imam ogromno povjerenje. Sretno zaljubljen dvije god. Dobio si izvjestaj o meni, cemu tvoje analiziranje ili moja pitanja o tebi? Upravo zbog one samosvijesti koju kazem da religija gusi (izmedju ostalog) Поверење, шта то беше, то постоји??? Gdje postoje? Hoces postaviti sliku bilo cega sto tvrdis da postoji? Ili napisi jesi li pricao sa поверењем, пријатељима i sl., sta ti je rekla? Da li se to mozda jede, kakvog je ukusa? Koja joj je temp.? Ista...? Заљубљен??? Зар је то могуће, мислим тако нешто постоји??? Gdje postoje? Hoces postaviti sliku bilo cega sto tvrdis da postoji? Ili napisi jesi li pricao sa заљубљеношћу i sl., sta ti je rekla? Da li se to mozda jede, kakvog je ukusa? Koja joj je temp.? Ista...? Још ћеш на крају устврдити да је то баш твоја девојка! Где то пише??? Све је то ипак само у твојој глави - дакле: НЕ (ПО)СТОЈЕ ТИ ТЕ СТВАРИ ШТО СИ РЕКАО! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Savo Gajic Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Jadno, vrlo jadno , ali ne i neocekivano . Obrni , okreni, vredjaj, podmeci ,menjaj temu , radi sta 'oces nisi u pravu i znas da nisi u pravu .Sd mozes da se jedes negde u mraku i da tesis sebe kako sam ja samo glupi vernik koji nema sposobnosti da pojmi sve te velicanstvene ideje koje ti i tvoji istomisljenici prosipate gde stignete. Ne mogu vise da se smaram sa tobom i onako sam potorsio mnogo vise vrmena nego sto obicno potrosim na jednog ateistu . Da si ti meni sinko ziv i zdrav i Bog te blagoslovio Bog te blagoslovio - ne znam sta znaci, no hvala za ziv i zdrav, takodje. Cao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Savo Gajic Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Vec sam pisao o tome. REci da nacije ne postoje je pogresno. Nacije ne postoje kao biloski fenomeni to je tachno ali nije biolosko sve sto postoji. Nacije su jednostavno udruzenja ljudi (neki teoreticari kazu da nacija stvara drzavu drugi obrnuto drzava stvara naciju) medjutim nacije postoje kao socioloski fenomen. Isto kao i veze, prijateljstva, ili pak drustvene organizacije. Sve to postoji kao socioloski fenomen iako ne postoji kao bioloski. Tako da je jako pogresno reci da nacije ne postoji ali je pre svega takodje tacno da nacije ne postoje bioloski. Evo kako normalno covjek odgovori, nije tacno zato i zato... Zar je to toliki problem!? Sad o napisanom OK, udruzenje ljudi, socioloski fenomen. Udruzenje po mom shvatanju mora da ima dobrovoljni karakter, moras sam da odaberes, po ideji-kako sam ju ja shvatio u naciju se rodis, tako da to odmah mozemo prekriziti, ako pod tim nisi mislio nesto drugo. (Mislim da je i ovo bitno pomenuti, ovo da je drzava stvorila naciju ili obrnuto meni dok se ne dokaze postojanej oba koncepta zvuci kao da je deda mraz stvori jednoroga ili obrnuto, shvatas.) Socioloski fenomen - bi po tebi pretpostavlja samo bio otprilike nesto kao i ova definicija, "Social phenomena include all behavior which influences or is influenced by organisms sufficiently alive to respond to one another". Dakle prema ovome socijalni fenomen je iskljucivo vezan za organizme. Kako sam kazes nacija nije bioloski fenomen tako da ne moze biti ni soc. fenomen. No da ne ispadne da samo negiram i teram svoje, shvatam sta se misli kada se kaze drzava, drustvo pa i nacija. Nacija i drustvo su dva siroka pojma koja samo mogu znaciti, po meni, "grupa ljudi" bez ikakvog drugog kriterijuma - kolektiv. Nisu odredjeni niti geografski niti genetski ni po kojoj drugoj osnovi. Rekao sam da kolektiv postoji koliko i suma (nema je bez pojedinacnog drveta). Drzava sa druge strane ima jos nesto pride, grupa ljudi koja ima monopol na inicijaciju sile nad ostalima na odredjenom geografskom podrucju. -E sad zasto ja ovo naglasavam i tvrdim da ne postoji. Kada se pojmovi koriste, kaze se najcesce nacionalni interes, drustveni ugovor, nacionalna sudbina, zelja, htjenje... pripisuju im se osobine bioloskog fenomena kako ti kazes, sto ocigledno nisu. Nedefinisana grupa ljudi ne moze imati ni interes, ni zelju ni htijenje, to sve je rezervisano za individuu. Posledice takvog razmisljanja imamo svuda oko nas, eto Zuti pominje neke, samo ne zeli da poveze jedno sa drugim. P.S. Da su ovi konstrukti tacni i tako "prirodni" zar bi bile potrebne godine indoktrinacije u skolama, konstantno trubljenje medija, simboli, mitovi, velicanja... zar je potrebno toliko ispiranje mozga za nesto sto je prirodno? Nikome se ne mora trubiti da drvo postoji, to je prirodno jasno zar ne!? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 16, 2012 Пријави Подели Написано Август 16, 2012 Нисам пратио дискусију, какве везе има нација са атеизмом? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука